Истината за Запряна или какво следва?

• 49 086
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 60
Подписах!
Текстът на писмото толкова ме развълнува, че чак се просълзих, браво на авторите. В него се казва всичко, което бих казала, ако имах възможност.
Желая успех на тази инициатива и много ми се иска да мога да взема участие в протеста, но за съжаление не съм в България в момента.
Дано да има конкретни отговори, моля не спирайте да информирате за това събитие.  

# 61
  • София
И аз се подписах.

# 62
  • гр. София
Подписах се !

# 63
Y: ти като човек от тази гилдия можеш ли да ми кажеш - какво правят сега, защо си траят от министерство на здравеопазването?

Х: е сега се сменя правителството
колкото и да ми е тежко да ти кажа
сега всички се подмазват
включително от наща болница
на новите
за да не ги издухат
а колко случаи знам
за починали родилки от анафилаксия
тоест
от анестезията
получава се алергичен шок и си умират за секунди
задушават се и край
а е задължително
в системата да има урбазон, за всеки случай
както и да е
да не задълбавам
ЕХЕЕЕЕ, ако погледнеш няколко аутопсии
и разбереш
колко хора са починали от НЕПРАВИЛНО лечение
а не, че нищо не е могло да се направи
не може да ти пише в картона руптура на слезка, починал от кръвозагуба
а тя след това
при аутопсия
слезката здрава, здравеничка
абе не ми се говори
че пак ще ме хване параноята за  собственото ми здраве...

# 64
Господ да ни пази тогава  ...

# 65
  • България Сливен
Моля Ви, не пълнете страниците само с едно"подписах"! Никому не е нужно да знае, че "Х" или"У" е подписал петицията. Важното е, че сме го направили!

# 66
Господ да ни даде сили, за да не се отказваме да си търси ме правата не само като пациенти, а въобще като хора.

# 67
Нещо не виждам петицията   на заглавната страница на bgpetition.com, къде ли е отишла?

Там е сега.
Просто напредва бързо нагоре и понякога не се вижда в прехода между блоковете.

Няма нищо лошо, че хората споделят в тази тема, дори само с едно "подписах".
Това е много важно! Вижда се, че писмото се подкрепя в огромна степен именно от потребители на родителския форум тук.
Това ни дава основание вече да го изпратим официално и до медиите.

В предишната тема има адреси на всяка от институциите, за които е предназначено отвореното писмо, както и на медиите, чрез които е отправено до отговорните лица.

За подкрепата на писмото е важно, ако адресът му в bgpetition.com се публикува като отпратка и в други сайтове, може и с отпратка и към темата тук.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 17:26 от Холограма

# 68
Пуснах петицията в някои теми от "Мама и бебе". Peace
Нека и останалите, които посещават и други форуми, го направят! Peace
 Hug

# 69
Ужас , пуснах тема в teenproblem с информация по случая и линка с петицията , с надеждата да го прочете младежта и да се включи в една добра кауза , но там го приемат страшно несериозно , направо ooooh!
Даже един вика " Ааа , ми то и лекарите са хора , и те допускат грешки , ако ги осъдят това ще върне ли Запряна" ooooh! ooooh! ooooh!
Направооо , ужасно съм разочарована...

никакво разочарование моля, фокусирайте се повече. ако представяме проблема само и единствено като частен - да повечето не се интересуват. да повечето хора са потънали в ежедневието и по-бавно схващат, че има много по голям огромен проблем. затова пишете където можете от свое име (не само копи пейст) налага се по тънката струна да се върви... не говорете само за Запряна, а за големия проблем... след малко ще допълня за него

Правилно , проблемът е обществен , случаят на Запряна е една частна извадка. Говорим и за общия проблем , смея да твърдя че има напредък , не са чак толкова апатични. Simple Smile

# 70
проблемът е че тук нямаме изградена система да се следи работата на всеки лекар, няма статистика за това как се отразява конкретната работа на лекаря върху неговите пациенти...

Бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова казва в интервю скоро:
Колкото до статистиката, многократно съм казвала, че сигурно България е единствената държава в Европейския съюз, в която няма статистически данни в здравеопазването. В някои сектори те липсват изцяло, в другите са безкрайно изкривени. В България от няколко години няма данни за заболеваемост на населението, т.е. ние не знаем от какво точно боледуват българите. Навремето при нас и без информационна система се събираха данни кой при какъв лекар отива, за каква диагноза. Това се правеше от сестра по журналите в поликлиниките. Данните после отиваха в регионалния център по здравеопазване, а накрая ги предаваха на Националния център по здравна информация. И се знаеше от какво боледува населението в България, каква е тенденцията – кои болести намаляват, кои се увеличават. Сега такова нещо няма.
http://-spam093-/%D0%B4-%D1%80-%D0%BC%D0%B8%D0%BC%D0%B8-%D0%B2%D … 0%B8%D0%BC%D0%B0/
докато в англия освен заплата която не е висока, лекарите взимат бонус за определени показатели, които зависят от качеството им на работа. така хем имат стимул да работят добре, за да взимат големи пари, хем работата им се следи всеки месец... така ако има проблемен лош или мързелив, неадекватен ако щете лекар, веднага се разбира!
има чудесен филм на майкъл мур за това Sicko (2007)
наистина трябва да гледате филма. целия филм е сравнение на здравните системи в едни от най-големите държави в европа и америка! от филма става ясно, че английската здравна система е най-добра. тя е национална гордост там. също има здравна каса, никой нищо никъде не плаща, хората са убедени навсякъде където отидат че получават най-доброто...
питат известен английски професор ли беше - ако министър прецедателя промени нещо, каквото и да е в здравната система, какво ще стане? човека направо се опули и каза - преврат, сваляме го веднага, няма начин! нито тачър, нито блеър са си и помисляли за подобно нещо.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 12:45 от Daikatana

# 71
Мисли и думи на Мими Виткова често се цитират напоследък.. от дистанцията на времето..
И аз мисля, че при очевидната обществена подкрепа можем спокойно да пускаме отвореното писмо. Продължете делото момичета.
Пп. нищо не ни пречи  аз или Холограма да го направим, но би било добре да се  регистрира решимост от повече от един-двама души.   Hug

# 72
Съгласна съм с петицията, ама да попитам - Като още не е излязла експертизата и не е ясно кой е виновен, защо протестът е пред болницата на Мазнейкова?

# 73
  • София
Съгласна съм с петицията, ама да попитам - Като още не е излязла експертизата и не е ясно кой е виновен, защо протестът е пред болницата на Мазнейкова?

Защото ако си гледала предаването на Венета Райкова, в което гостува бащата щеше да знаеш, че той има подписан и подпечатан документ от хистологията на жена си в който ясно е записано: Послеродова инфекция след секцио.

# 74
И защото родилка с 40 градусова температура не се изпраща вкъщи, да си прави компреси, защото нямала гинекологичен проблем.
Това пак из "бисерите" на гениалния ум на Мазнейкова.

Общи условия

Активация на акаунт