Истината за Запряна или какво следва?

• 49 103
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 210
И аз, както Мз, не съм добре технически.
Затова искам да попитам как точно става изпращането?
1. Копирам писмото от петицията в Word и го пращам с прикачен файл?
2. Копирам писмото директно в полето, което ми се появява, като искам да напиша писмо?

???
Моля да ми отговорите!

Без значение как точно. Важното е като го пращаш на някой, да се обърнеш персонално към него с няколко думи, да напишеш имената си и телефон за контакт. Иначе, отива в кошчето. Просто така едно циркулярно писмо, линк или файл без лично обръщение, се третират като спам и никой не е задължен да отговори, особено от институция.

# 211

Най-важното:  праща се едно писмо до всички, т.е. само един мейл с То: изписани всички адреси + този на БТА (оттам ще тръгне по медиите).
Бтв току що видях, че във в-к Стандарт е обявен протеста на Христо К.

# 212
Да.

Изречението над писмото може да бъде в смисъл:

Здравейте,
Представител съм на авторите на Отвореното писмо от инициативна група български родители - потребители на българския родителски сайт BG-mamma, което приложено Ви изпращам.
Адрес за обратна връзка: (име и поща)
Адрес на петицията: http://bgpetition.com/Zapriana/index.html
Адрес на BG-mamma:

После копираш (прикачваш - ако вече имаш оформен текстови файл) самото съдържание на писмото, такова, каквото е в предишното ми мнение.

# 213
Вижте какъв коментар има в подписката:

Цитат
Чудесно, препоръчвам само да се добави изрично искане комисията към МЗ да отговори на следните въпроси: било ли е правилно изписването на жената в това състояние и насочването й към онкологията и в последствие приемането и там след като са били налице изследвания, доказващи липса на онкологичен проблем; каква са последиците от това забавяне и в каква степен са допринесли за настъпилия фатален изход; да се провери какви са (нерагламентираните)отношения меду Мазнейкова и Хрисчев от онкологията, въз основа на които последният я "оттървава" от пациентката и я приема в онкологията при липса на показания за това, респективно каква отговорност за случая носи и този лекар. По нататък - да се даде ясен отговор защо още Мазнейкова не е изчистила/отстранила инфекцията/матката навреме, защо не са го направили навреме и лекарите в Майчин дом и какви са последиците от това забавяне. И в заключение да се предупреди, че ако няма ясен отговор на всички тези въпроси ще се сезира прокуратурата и европейската комисия за явен случай на корупция (визирам плащане от Мазнейкова на комисията)за да се замаже отговорността и случаят като цяло, поради което ще се иска и финансира проверка от чужди независими експерти. ИНАЧЕ НИЩО НЯМА СТАНЕ - ЩЕ ПРОЧЕТЕМ СКОРО ГЛУПОСТИ ЗА КЪРЛЕЖИ, ТРЕСКИ И Т.Н И ВИНОВНИ НЯМА ДА ИМА. А освен това предлагам да се направи и отделна подписка до МЗ с оплаквания от пациенти срещу д-р Мазнейкова - комерсиализъм, прегледи за по 100 лева от 5 минути, грубиянщина, отказ за обяснения и консултиране на пациенти (губи ценно време)и връчване на изследвания и съвети от сестрата й на вратата пред 20 човека. Който е ходил там знае че това е практиката. Мисля че е крайно време да я проверят/накажат преди да е причинила още нещастия.

# 214
"Няколко дни преди термина си, при първото почувствано неразположение и леко повишена температура" - какво означава леко повишена температура? Температурата й е била 37,8 Т
"малко преди смъртта си Запряна е здрава млада жена" - колко е това малко? Защото тя постъпва болна още преди раждането с бактерии в урината и лоши кръвни резултати.
Да, по време на бременноста е била здрава, но малко преди трагедията не е била.

Много ви моля, само не ме нападайте, не се заяждам, просто за да подпиша такава петиция и за да дойда на такъв протест, искам да съм наясно с някои неща.

В петицията пише че СЛЕД раждането състоянието се влошава, но от интервюто с г-н Коледаров, става ясно че състоянието й е влошено преди раждането.

# 215
Вижте какъв коментар има в подписката:

Цитат
Чудесно, препоръчвам само да се добави изрично искане комисията към МЗ да отговори на следните въпроси: било ли е правилно изписването на жената в това състояние и насочването й към онкологията и в последствие приемането и там след като са били налице изследвания, доказващи липса на онкологичен проблем; каква са последиците от това забавяне и в каква степен са допринесли за настъпилия фатален изход; да се провери какви са (нерагламентираните)отношения меду Мазнейкова и Хрисчев от онкологията, въз основа на които последният я "оттървава" от пациентката и я приема в онкологията при липса на показания за това, респективно каква отговорност за случая носи и този лекар. По нататък - да се даде ясен отговор защо още Мазнейкова не е изчистила/отстранила инфекцията/матката навреме, защо не са го направили навреме и лекарите в Майчин дом и какви са последиците от това забавяне. И в заключение да се предупреди, че ако няма ясен отговор на всички тези въпроси ще се сезира прокуратурата и европейската комисия за явен случай на корупция (визирам плащане от Мазнейкова на комисията)за да се замаже отговорността и случаят като цяло, поради което ще се иска и финансира проверка от чужди независими експерти. ИНАЧЕ НИЩО НЯМА СТАНЕ - ЩЕ ПРОЧЕТЕМ СКОРО ГЛУПОСТИ ЗА КЪРЛЕЖИ, ТРЕСКИ И Т.Н И ВИНОВНИ НЯМА ДА ИМА. А освен това предлагам да се направи и отделна подписка до МЗ с оплаквания от пациенти срещу д-р Мазнейкова - комерсиализъм, прегледи за по 100 лева от 5 минути, грубиянщина, отказ за обяснения и консултиране на пациенти (губи ценно време)и връчване на изследвания и съвети от сестрата й на вратата пред 20 човека. Който е ходил там знае че това е практиката. Мисля че е крайно време да я проверят/накажат преди да е причинила още нещастия.
ооо ами мисля че много неща значи още може да направим - тук има идеи нали! ако излязат с решение и обяснение за кърлежи, може вече да напишем писмо с тези въпроси и направо да го изпращаме и до европейски институции??

# 216
В "белите" държави, с които толкова обичаме да се сравняваме, животът на майката е с предимство пред този на бебето, тоест първо се спасява майката, след това детето. Не коментирам дали това е правилно, но все пак може да се разсъждава в посока защо не е направено повече за овладяване на нейното състояние преди да се предприеме секциото, което срива и без това разклатената й имунна система  Thinking

# 217
  • София
"Няколко дни преди термина си, при първото почувствано неразположение и леко повишена температура" - какво означава леко повишена температура? Температурата й е била 37,8 Т
"малко преди смъртта си Запряна е здрава млада жена" - колко е това малко? Защото тя постъпва болна още преди раждането с бактерии в урината и лоши кръвни резултати.
Да, по време на бременноста е била здрава, но малко преди трагедията не е била.

Много ви моля, само не ме нападайте, не се заяждам, просто за да подпиша такава петиция и за да дойда на такъв протест, искам да съм наясно с някои неща.

В петицията пише че СЛЕД раждането състоянието се влошава, но от интервюто с г-н Коледаров, става ясно че състоянието й е влошено преди раждането.

В тази тема, никой няма да отговори на логичните въпроси които задаваш? Да, в петицията фактите (поне това което се тиражира като факти) са леко поизкривени.

# 218
Минзухар, прочетох го това. Какво предлагаш?

Още не съм пуснала нищо.

# 219
 Lindt , упс...ами не съм видяла друга тема в която да се коментира случая.  Embarassed
А заглавието е "Истината за ....." и затова предположиш, че тук коментирате.

Мислих, че някой наясно с нещата може би се включва, но явно няма такъв.

# 220
  • Soon London :)
аз ще форматирам текста в word, кажи ми само къде е удобно да ти прикача файла?

# 221
Идеята да се направи подписка от недоволните от работата на Мазнейкова е страхотна! Може би така ще се предизвика проверка и ще се установят нарушенията, които Мазнейкова допуска в работата си и най вече заплахата за живота и здравето на пациентите. Може да се стигне и до затварянето на клиниката, кой знае. Важно е хората да се оплакват, когато стават жертва на докторска некомпетентност, алчност и безхаберие.

Gigi, истината очакваме да ни я кажат отговорните лица, на които се плаща да разследват подобни смъртни случаи. Инициативата, за това да се даде отговор, кой е отговорен и кой ще понесе вината си за смъртта на Запряна. Защото номера, няма осъден лекар в БГ, вече не минава, демоде е, обществото не иска да чува такъв отговор, а истината.
 Инициативата е в отговор на мълчанието от страна на отговорните институции в БГ. Ако искаш подпиши, ако не, недей, ти си решаваш.

# 222
...Още не съм пуснала нищо.

Тук са електронните адреси:

Министъра на Министерството на здравеопазването
minister@mh.government.bg

Председателя на Министерския съвет
GIS@government.bg

Президента на Република България
Формата от този адрес:
http://www.president.bg/contacts.php
и на press@president.bg

Главния прокурор на Република България,
infocenter@prb.bg
и
n.markov@prb.bg

Председателя на УС на Българския лекарски съюз
Формата от този адрес: http://www.blsbg.com/index.php?option=com_contact&view=conta … d=255&lang=bg

Председателя на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи
bg.nursing@abv.bg

Председателя на Българската асоциация за закрила на пациентите
patients_bg@abv.bg
office@patient.bg
org@patient.bg

Българска телеграфна агенция
mminchev@bta.bg

Българската национална телевизия
news@bnt.bg

Българското национално радио
(eл. контактите му все блокирани)

бТВ
От тази форма: http://www.btv.bg/contact.pcgi

Нова Телевизия
Няма обявен ел. адрес.
Може да се пита на тел.:    02 805 0000

Дарик радио
От тази форма: http://darikradio.bg/contact.php

Информационна агенция „Фокус”
focus@focus-news.net

Дир.бг
http://www.dir.bg/
Очевидно е запознат.

Остават да се извадят на тези:
Национални всекидневници
Местни и регионални телевизии и радиостанции
http://www.clickbg.net/catalog/2/1/

копие: г-н Христо Коледаров
копие: МБАЛ „Света София”

# 223
# 224
Не знам коя точно от вас е инициаторката на лични съобщения във Фейсбук. Но я моля най-смирено да промени "тона" в тях.
Ясно е, че щом сме в тази група подкрепяме петицията и всички мероприятия около нея.
Не  е нужно на ден по три пъти някой да ми праща съобщение , в което накрая да пише "нали се сещаш!!"

Сещам се, да!
Пиша го тук, а не там, понеже видях, че съпругът на Запряна също е в групата, от уважение към мъката му.

Общи условия

Активация на акаунт