Истината за Запряна или какво следва?

• 49 110
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 885
Не разбрах само защо така яростно нападнахете Даикатана.
Какво точно правите освен да си чешете езиците тук, за да се променят нещата и да няма подобни трагични казуси.
Седим и се плюем - Мазнейкова е убийца - не, вие сте платени и пр глупости.
Трябва да се работи за ново законодателство, което да е брани правата на пациентите
Не може в родна България да няма нито еди осъден лекар за лекарска грешка. Не го казвам, защото лекарите са гадни, некадърни или алчни, а защото и те са хора, нали така. Е като са хора и грешат защо ги няма в съдебните зали. Защо няма нито една медицинска експертиза, която да казва, че този лекар е сгрешил или е проявил безотговорност. Ние сме по-добре оказва се, от цяла Западна Европа!!!
Това ще се промени, когато гражданските отганизации, а не държавата, наложат позицията си. Това става с протести, с работа с медиите etc.
Вместо да се дърляме като на селския пазар, дайте да работим в тази насока. Тази енергия, която се акумулира тук, може да свърши много работа в далеч по-конструктивно начинание от това да се заяждаме кой е виновен.

П.С. Не познавам Мазнейкова, не съм била пациент на МБАЛ "Света София". Мненият на нейни пациентки тук и на жените, които бяха пред клиниката и на 23 юли, говорят ИЗКЛЮЧИТЕЛНО зле за нея като лекар и в много голяма степен като ръководител на тази клиника. Аз обаче не вярвам в обективноста на експертизите, които ще излязат. Не вярвам, че ако тази жена има вина, ще бъде наказана.
ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е СКАПАНА И ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!

# 886
Отговорът е много прост: секциото е направено за да се спаси детето, и впоследствие да се продължи с диагностицирането на майката, и ако четяхте по-внимателно написаното и от мен във форума миналата седмица, нямаше да изказвате такива дълбокомислени "новаторски" съждения - в случая имаме конкретен казус, а не генерална линия на поведение.

Поне да помнехте това, което сте чели.....поне според мен постингите по подобни теми е добре да са подплатени и със знания, а и с добра памет...за написаното и коментираното досега. И не забравяйте: медиите не винаги са справедлив и/или достоврерн източник на информация.

# 887
  • Варна
"Много обстойно е обяснено на близките и на съпруга на Запряна, че рисковете за живота на пациентката при такава операция са изключително високи, очакват се усложнения, като неовладяемо кръвотечение от матката поради развитието на ДИК синдром (склонност на организма да кърви поради изразходване на факторите на съсирването на кръвта)."

От отвореното писмо на Мазнейкова.

Значи, дори и при наличие на реален риск от неовладяно кръвотечение, се предприема една от "най- кървавите" (доколкото знам) операции- секцио?
Един вид, решението е взето и се действа в посока "спаси бебето на всяка цена". А майката?

ivonska За пръв път от теб чувам, че някой е определил Запряна като безнадежден случай и случай с предизвестен летален край. Или просто си разсъждаваш?

# 888
Бикси, имам един въпрос:
Възможен ли е, наистина, прецедент, при който да се покани независима лекарска експертиза от европейски/а държави/а?
Кой в този случай ще плати разходите?
Въпросът ми е абсолютно добронамерен.

# 889
Жозе, не ми казвай, че ще се разтрепериш от възмущение, ако отговора е: ние данъкоплотците. 

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 13:44 от минзухар

# 890
Прочетох ти мнението и не мога да спра да се чудя. Лекарския съюз не е ли професионална организация. Ти като не член на тази организация с какво право коментираш нейната дейност.

На какво съм член и как не съм разбрала досега??
Претенции да ме уважават?? Никакви! Уважавайте себе си, интересувайте се поне кой ви защитава правата и как! Ако смятате че човека е способен напишете - способен е, да знаем!
Моята личност няма грам значение...

# 891
никога не съм вярвала, че мога да прочета толкова ограничено (не искам да използвам думата, която пасва по-добре) мнение с толкова големи претенции. ако беше малко по-добре информирана може би щеше да успееш да напишеш нещо смислено. и коя си ти за да коментираш нечия работа?! още не е станал министър, а като шеф на лекарския съюз ти дори не знаеш какво е правил.
нямам думи! и точно такъв човек ли се занимава с израза на общественото мнение? Хвала!
отвратих се от последния постинг на Daikatana...  Sick
претенции за какво, защото не знам да имам претенции? изобщо не съм информирана, затова питам. чия работа коментирам? незнам какво е правил, аз съм обикновен човек, така че питам, ако някой е информиран повече, да каже.
аз да се занимавам с "израза на общественото мнение" хахах пази боже! това би означавало, че сме ударили дъното!

# 892
  • София
...
ivonska За пръв път от теб чувам, че някой е определил Запряна като безнадежден случай и случай с предизвестен летален край. Или просто си разсъждаваш?

Ще перифразирам, дано е по-смилаемо и за теб, и разбраното не ти дава нов повод да драматизираш прекомерно:

Майката очевидно е била с проблем, който освен труден за локализиране, е можело да се окаже фатален за бебето междувременно.

# 893
Не разбрах само защо така яростно нападнахете Даикатана.
Какво точно правите освен да си чешете езиците тук, за да се променят нещата и да няма подобни трагични казуси.
Седим и се плюем - Мазнейкова е убийца - не, вие сте платени и пр глупости.
Трябва да се работи за ново законодателство, което да е брани правата на пациентите
Не може в родна България да няма нито еди осъден лекар за лекарска грешка. Не го казвам, защото лекарите са гадни, некадърни или алчни, а защото и те са хора, нали така. Е като са хора и грешат защо ги няма в съдебните зали. Защо няма нито една медицинска експертиза, която да казва, че този лекар е сгрешил или е проявил безотговорност. Ние сме по-добре оказва се, от цяла Западна Европа!!!
Това ще се промени, когато гражданските отганизации, а не държавата, наложат позицията си. Това става с протести, с работа с медиите etc.
Вместо да се дърляме като на селския пазар, дайте да работим в тази насока. Тази енергия, която се акумулира тук, може да свърши много работа в далеч по-конструктивно начинание от това да се заяждаме кой е виновен.

П.С. Не познавам Мазнейкова, не съм била пациент на МБАЛ "Света София". Мненият на нейни пациентки тук и на жените, които бяха пред клиниката и на 23 юли, говорят ИЗКЛЮЧИТЕЛНО зле за нея като лекар и в много голяма степен като ръководител на тази клиника. Аз обаче не вярвам в обективноста на експертизите, които ще излязат. Не вярвам, че ако тази жена има вина, ще бъде наказана.
ЗАЩОТО СИСТЕМАТА Е СКАПАНА И ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!

202uu  202uu  202uu  202uu  202uu  202uu  202uu

Трябва да се работи за ново законодателство, което да  брани правата на пациентите.
Не може в родна България да няма нито еди осъден лекар за лекарска грешка.

# 894
Тоя гууд постинг го дъвчем вече няколко медеца.
С тая разлика, че чесането на езици не е всичко, което правим тук, добре е да се почете малко.
Давайте предложения за понататъшни действия по посока -  червените букви на Фраубау.
Ще борим ли системата?

# 895
За да бориш системата трябва да я познаваш
Кой от пишещите тук я познава?
Защо не се започне от малкото - истината за Запряна. Кога ще се получи?
Лично аз не съм убедена единствено и само във вината на Мазнейкова, сигурна съм, че и другите лекари по брънката имат своите пропуски. Но защо не ги огласяват. Малките победи всеки ден променят нещата.
Моето мнение е, че трябва да се ограничим с истината за Запряна.
И всякакви други приказки за министри и тн т са много популистки, колко високопарно Simple Smile, и излишни за момента.
Най-малкото, че не познаваме системата в детайли.

# 896
А защо не си поддържате комуникацията на ниво "лични съобщения"?

Мда,с някои тук по-друго ниво не мож' се постигна.. Tired На ivonska кутията винаги е пълна..

И понеже аз предложих заглавието на темата,има ли всъщност нещо неказано още?За недоразбрано ми е ясно!

Стига сте оправдавали лекарите-некадърници!!Какво значи "труден за локализиране проблем"?!?! След като се тръби наляво-надясно колко големи специалисти работят в тази болница, и с каква последна апаратура разполагат,кое му е трудното?!Щом симптомите на хеморогичната треска(или както се казва,не ме бива в мед.термини) са същите като на родилната,са длъжни да проверят всички възможни и невъзможни хипотези!И не е нужно да си чак такъв специалист,за да се сетиш,че щом има Т(при това висока),значи нещо"работи",нещо се случва в тоя организъм.
Като са се почувствали безсилни и в безизходица,що не са се допитали до други колеги?!По телефона дори,за да не е официално,че как видите ли от мега-ултра-хипер клиниката с най-много НАЙ,ни търсят за съвет!Недопустимо за нас! Naughty Я да я изпишем ние с живо и здраво бебе, че то ни е приоритет и по тази линия всичко е ок!Място за притеснение няма,не и докато Запряна е в клиниката!Колко удобно...до сега!!!

# 897
  • София
Какво значи "труден за локализиране проблем"?!?!

Чудно ми е и на мен как така естеството на проблема успяват да установят след смъртта на Запряна-ако приемем, че са го установили де, онова екзотично нещо, което се спряга като "диагноза"-а не можаха да разберат за какво става дума двадесет и кусур дни-докато е била жива.
Излиза, че никой не се е сетил и не е проверил възможността за екзотичното заболяване.
Наистина, д-р Хаус е филмов герой, но се оказва, че в истинския живот и в реалната медицина се търсят и изключват само рутинните хипотези.
И явно е твърде оптимистично да очакваме средностатистическият лекар да продължи да учи, да се квалифицира, да следи новите неща в медицината след като вземе дипломата и документа за специалност в ръце.  Confused

# 898
  • София
Давайте предложения за понататъшни действия по посока -  червените букви на Фраубау.
Ще борим ли системата?

Ако не започнем стъпки към "борене на системата", значи и сега нищо не правим.
Смятам, че не може и не бива да спираме до тук-с конкретното отворено писмо, с търсенето на истината за Запряна.
За съжаление-в момента не съм особено креативна по отношение на идеи и предложения, най-малкото защото имам много малко време, в което трябва да свърша доста работа преди да замина, но след почивките мисля, че ще мога да предложа някои неща.

# 899
Моето лично предложение е да се продължи инициативата, свързана с Асоциацията на Таушанов. Като адвокат той е по-добре запознат със законовата уредба и това, за което трябва да работим. Не го познавам - ако някой знае други такива организации да казва. Може да се обмисли стратегия (колкото и смешно да звучи). При всяко положение в момента е безмислено да се правят протести и събирания, защото хората са по море, жега им е и няма да откликнат. Но ако сега поработим от септември може да се организират мероприятия или както искате го наречете с адресат Бойко Борисов с искане за закон за правата на пациента, закон за здравето etc .
Минзухар, пиши ми докъде сте стигнали

Общи условия

Активация на акаунт