Истината за Запряна или какво следва?

• 49 107
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 990
...за всички тези семейства,които почерни за цял живот!Ако искаш паметник и направи,банкова сметка-не ме интересува!

Такова престъпно безхаберие,цинизъм и алчност няма да останат ненаказани!Искам го заради всички млади майки,които не успяха да целунат рожбите си,искам го заради всички детски очички,които не можаха да видят колко е красив света до мама и тати!

Чакайте малко. Последният пост оставя впечатлението, че в клиниката на Мазнейкова са починали много майки и много дечица Stop Започна много да се пренавива пружината, май.

Много или малко-има!И това е също толкова обезпокоително,колкото и ако беше се случило и в друга болница.Но да се бие в гърдите тази женичка,че разполагат с ултра модерна техника и супер специалисти,на фона на случващото се,някак не върви,разбираш ли..?Това е обидно за нас,незасегнатите пряко в тази драма,а какво остава за хората потънали в мъка..

Ивонска е права в голяма степен. Запряна не е починала при Мазнейкова. Не е и постъпила в добро състояние. Защо никой не обсъжда престоя и предприетото лечение в другите болници. Доста доктори са се упражнявали върху нея. А може би са се борили за живота й, но станалото просто е било неизбежно. Как можем да разберем, като не сме компетентни! А и доктор Хаус е само на кино. И понякога се случват такива трагедии, колкото и да не ни се иска и да ни е болно.

Запряна наистина не е починала там.Това оправдава ли лекарския екип който я е оперирал и зав.отделение че са я изписали с висока Т,и препоръки за по-нататъчни изследвания?Това за теб професионално ли е?Нали всички чухме сутринта( и не само) как тази извънземна клиника има всички условия за лечение на пациентите,предлага най-доброто.Не разбирате,не може да има претенций,а в същото време да си измива ръцете,че Запряна така си била дошла разбираш ли..Мазнейкова каза,че Запряна не е изписана с гинекологичен опроблем.Как разбраха,че не е гинеколкогичен след като не можаха една температура да овладеят?!Тя сама по себе си е индикация за някакъв процес в организма,и след като не са успели да установят какъв е той,с какво право твърдят,че не е гинекологичен?!?!

Пак ме карате да се повтарям и потретвам!

ivonska a аз съм добре-определено!Моля да не се перефразират думите ми,както на теб ти е удобно!Петицията не е срещу Мазнейкова персонално,и няма как да е щом не е участвала в операцията,но в управлението на клиниката е,и като такава ще си носи последвията от действията на подчинените си(който предполагам лично е поканила да работят там)!Що ме караш да ти обяснявам като на малко дете?!
Или според теб след като повечето хора не виждат по-далече от собствената си злоба и омраза,това че Мазнейкова като собственик и управител на тази клиника няма никаква вина за случилото се?!Ей на този въпрос ми отговори!
И да не е участвала в операцията,със сигурност добре е запозната със случая и не мисля,че някой от опрериращите Запряна е пропуснал да я попита какво да се предприеме!Нали е такъв голям капацитет,да отговаря сега за грешките в клиниката си,със същия тон с който и слушахме "прекрасната автобиография" 10 мин.днес сутринта!!Което беше излишно от нейна страна според мен,беше някакъв бегъл опит за самоизява,но вече на всички е ясно че са се омотали в л..на в тая клиника,щото ако не беше така,отдавна да е готова експертизата-поставена на видно място до дипломите и!Да ама не- вече 4 месеца прескача тук-там да се обяснява,и явно вижда че нещата не могат така лесно да се потулят,затова и днес си зададе директно въпроса към Христо"Коя истина искате да знаете?" Такава жалка особа,нямам думи..

Нека се произнесе европейска комисия,на нея ще повярвям като независма!

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 17:02 от БОДЛИВКА

# 991
А какво правим, ако европейската комисия не каже нещо различно от досега изнесеното?
И нея ли ще обявим в пристрастност?
Питането ми е съвсем логично, също, и НЕзлонамерено.

# 992
Като не са могли да овладеят високата температура,хвърляли са на боб-пак нищо.Накрая като големи спецове изпращат Запряна в къщи.Мен незнам дали ще започнат да ме приемат сериозно,а и това в случая няма кой-знае какво значение.Но да изпратиш родилка с вискока Т по живо,по здраво вече си е доста серозно основание за предприемане на разследващи действия,щото аз може и да бъркам някъде,но след мен не остават трупове,нали така?

И моля без квалификаций,ако не можеш да се аргументираш,бих го отдала на някой други проблеми,свързани с орган на север от раменете ти,но да ме наричаш неграмотна и че не съм добре,мисля всички тук могат да четат и да преценят!

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 01:56 от Tatti

# 993
Доцент Николай Доганов пред "24 часа"

"Ситуацията е такава, че има картина на инфекция, но не се открива причинител. Най-вероятно причината за смъртта на жената е сепсис, а полиорганната недостатъчност и кръвоизливите са последици от него, смята доц. Доганов. "

Това достатъчно ли е????Инфекция,без причинител. ThinkingНикъде не казват защо правят хистеректомия.Какво се е променило в клиничната картина...или в изследванията,че на петия ден от престоя си в Майчин дом,Запряна да бъде оперирана. ThinkingКакви индикации имат те за една такава късна операция?И какво се случва след това?

Мда,БОДЛИВКА се изказа..... ooooh!

# 994
  • Варна
Доколкото знам, след изписването си Запряна е насочена към онкохематолог. Защо, след като по време на престоя и в клиниката е имало консултация със специалист, била и е направена пункция и е отхвърлена левкемията като диагноза?
Това не е ли прехвърляне на отговорност и измиване на ръце?

# 995
Аз също съм на мнение,че по този случай
трябва да се произнесе Небългарска комисия.
L'allumeuse, ако не каже нещо различно от до
сега изнесеното,смятам,че д-рМазнейкова трябва
да получи публично извинение.И обратно-ако има
доказателства,че вината за смъртта на Запряна е
в нейният екип,следва да си понесе последствията.

# 996
Доколкото знам, след изписването си Запряна е насочена към онкохематолог. Защо, след като по време на престоя и в клиниката е имало консултация със специалист, била и е направена пункция и е отхвърлена левкемията като диагноза?
Това не е ли прехвърляне на отговорност и измиване на ръце?
Пункцията е направена СЛЕД превеждането й в Онкологията,а не по време на престоя в Света София.И в това е смисъла на това превеждане-продължават в търсенето на диагнозата.

# 997
  • Варна
Да, така е, за пункцията. Но д-р Хрисчев заявява в интервю, че след като е консултирал Запряна е установил, че няма кръвно заболяване. Пункцията е след това. Защо изобщо им е била нужна, след като е бил убеден, че не е хематологичен проблема?
Прочетох някъде, че по думите на Мазнейкова, точно той е настоял да се предприеме раждане.

# 998
Въпрос към ivonska - истината ли те вълнува или просто защитаваш Мазнейкова. Следя постовете ти от доста време. Толкова време отделяш, толкова енергия... Тук и в темата за клиниката пишат жени, които казват, че в тази болница не се чисти, че не достига персонал, че няма дежурни лекари и т.н. За теб обаче всички са некомпетентни, всички лъжат, всички са манипулирани, включително и тези, които си пишат тези работи доста преди трагедията със Запряна. Поне капчица съмнение не се ли породи в теб за професионализма на тази многопрофилна болница. Ако сега всичко това се излее по адрес на Майчин дом, пак ли така настървено ще се мяташ и ще обясняваш, че смъртни случаи има и в частните и в държавните болници. И какво толкова те бърка в крайна сметка - нали една е неграмотна, друга не разбира. Що се впрягаш. Всички разбрахме, че само ти ги отбираш делата болнични, особено за Мазнейкова.
Хайде остави ни сега да си потънем в нашата си тъма и безпросветност и да си въобразяваме, че един лекар, претендиращ за високо ниво и взимащ европейски такси, трябва да осигури поне една линейка за жена със секцио, която отива за пункция и всичко останало, което се изписа тук многократно.

# 999
..... че един лекар, претендиращ за високо ниво и взимащ европейски такси, трябва да осигури поне една линейка за жена със секцио, която отива за пункция и всичко останало, което се изписа тук многократно.

На това никой от пишещите тук лекари още не е дал отговор. Защо ?

И да добавя към горния цитат,че жената е била и с температура...

Ясно е,че включилите се в темата лекари са пристрастни и мненията им не са обективни. Но защо поне не се опитате да бъдете честни,кажете,редно ли е било това-да пратят Запряна при роднини,а не спешно в друга болница? Не че очаквам честен отговор вече,само шикалкавите...

# 1 000
Не,объркала си се.Хрисчев я консултира и изказва съмнение за кръвно заболяване.За да се докаже или отхвърли,трябва да се направи пункция.Но това е невъзможно за момента,защото все още е бременна.За това,а и поради ежечасово влошаващите се показатели,той също настоява да я родоразрешат и след това да я прехвърлят в Онкологията за изледване.Ясно? WinkТ.е. това превеждане ,за което толкова се плюе е с диагностична цел.Това НЕ е просто изритване на родилка с температура,а превеждането й в друго лечебно заведение,което продължава търсенето на причината.
Престанете да нападате Ивонска.Това е найната гледна точка....правилната гледна точка според мен. PeaceАз ви задавам постоянно много ПО-СЕРИОЗНИ въпроси от начина на транспортиране,но защо ли никой никога не ги коментира???????Ами,ако Коледаров сам е предложил да транспортира жена си.....а сега отрича това.Аз не вярвам безрезервно на този човек.

# 1 001
  • Варна
По-късно той коментира пред медиите: „Като хематолог направих изследване и то показа, че жената няма кръвни заболявания. Тя явно е имала гинекологичен проблем, но аз не съм такъв специалист.

Това са неговите думи. Къде е истината?

ivonska Отговаряш избирателно! Подмина това:
..... че един лекар, претендиращ за високо ниво и взимащ европейски такси, трябва да осигури поне една линейка за жена със секцио, която отива за пункция и всичко останало, което се изписа тук многократно.

На това никой от пишещите тук лекари още не е дал отговор. Защо ?

И да добавя към горния цитат,че жената е била и с температура...

Ясно е,че включилите се в темата лекари са пристрастни и мненията им не са обективни. Но защо поне не се опитате да бъдете честни,кажете,редно ли е било това-да пратят Запряна при роднини,а не спешно в друга болница? Не че очаквам честен отговор вече,само шикалкавите...

# 1 002
  • София
Северина, да не ме бъркаш с Европейската комисия?

# 1 003
  • Варна
Нямаш мнение?!?

Колкото повече материали чета, толкова по вероятна ми се струва версията за хеморагичната треска.
А как, всъщност се диагностицира тя?

# 1 004
  • София

За неща, за които хората прекарват от 10 години до цял живот време за учене, не смея да се изцепвам! Смятам, разбираш...

Общи условия

Активация на акаунт