ПОМОГНЕТЕ! Дарете надежда!

• 29 198
  • 222
  •   1
Отговори
# 150
  • в полите на Балкана
Вчера в късния след обяд се прибраха двамата големи мъже с апарат. Не сме го плащали. Ще чакаме фонда. Не остана много време ще видим. Само не са разбрали дали не трялва да купим една маска за да я върнем защото е казал, че върви без маска окомплектован и била от него. Не че я е купил. След месец два трябва да носим апарата за да свали записа и каже дали ще трябва да се променят настроиките. Парички има достатачно, дори и за рехабилитация. Благодаря на всички отзовали се. това е апарата http://www.resmed.sk/epn/products/vpap_iv_st/image-gallery.html? … ents&sec=true

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 18:09 от мамаРаче

# 151
Изглежда компактен, дано е удобен...Как се чувства Виктор с него?

# 152
  • в полите на Балкана
Удобен е . Маската е силиконова и  прилепва плътно. Не го убива и изкарва цяла нощ с нея.

Ние обаче с баща му сме болнички. Явно напрежението си каза думата. Събори ни щом успяхме да си поемем глътка въздух. Първо него, а от нощес и аз.

# 153
  • Sofia
МамоРаче, как сте?  Hug

# 154
  • в полите на Балкана

Добре. Вече не пазим леглото и 00. Wink А от сряда живот и здраве на училище ще ходим с Вики. Мислим, че днес ще е много студено и не смеем да го заведем, а утре баща му е на работа през деня и няма как да го кача по едни стълби на входа.По пътеката пък е немислимо в този сняг и така. Влизаме в релси. Надявам се, че и добри новини ще има от заседанието на фонда този месец. Praynig

# 155
  • в полите на Балкана
Токущо получих новини от фонда. Прекрасни новини, Вики е в списъка с одобрените деца за медицински изделия. Душата ми пее, вярвяйте ми.
Мамма може да заключи темата.

Благодаря, на всички за помоща. Hug невероятни сте, винаги когато съм имала нужда сте се отзовавали. Благодаря ви отново мили хора   bouquet

# 156
Страхотна новина Hug

# 157
  • София, "Младост 3"
 Peace
Раче браво!

Аз пък мисля темата да остане отворена - детето има нужда от рехабилитация!
Има нужда от много повече от медицинско изделие!

Ако е наложително - да се откове, но да се остави ОТВОРЕНА!
А и още нещо - уви това е коварно прогресиращо заболяване срещу което добрите медицински грижи под формата на скъпо струващи добавки са решаващи в борбата!

Моля нека темата остане ЗАКОВАНА - да се открива лесно от хората искащи да помогнат!

# 158
Да побързам тогава да изпратя моите най- искрени благопожелания за семейството!

# 159
  • в полите на Балкана
Наде, в сметката има  достатачно за рехабилитация тази година.

Judy , благодаря  bouquet

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 14:16 от мамаРаче

# 160
  • София, "Младост 3"
 Peace щом родителите преценяват   bouquet

# 161
  • Някъде на път....
Как е Вики?
Моля, дайте актуална информация!  Hug

# 162
  • в полите на Балкана
Отдавна не съм влизала тук. Вики  добре, за състоянието си. Скоро прекара един вирус, без усложнения. Стараем се да задоволяваме нуждите му, но нещо сме във финансов колабс. Баща му има здравословни проблеми, наложи се операция, която заплатихме и пръдолжителен болничен. Аз съм му личен асистент до края на месец май и не получавам редовно заплатата си. С две думи отново имаме нужда от вашата финансова подкрепа. Мога да ви кажа, че най-належащото в момента за Виктор е два акумулатора за инвалидния му стол. Те са на стойност 516лв мисля. Качила съм проформата от фирмата, но не съм изтрила личните му данни, не се справих. Поръчал си е акумулатори и до две седмици ще пристигнат. Надявам се, този път да са качествени защото ми писна. В момента е с едни „Монбат”, които два пъти рекламирахме, още са в гаранция и не може да измине повече от стотина метра.
Следващото по важност нещо е маска за апарата му за не инванзивна вентилация. Един бр. Е 150лв, това е комплект с държача и ластика за главата. Сменяме я на три месеца.
Има нужда и от позициониращ блок за сядане, защото от известно време не може да седи самостоятелно, дори с колана на инвалидният си стол. Цената на позициониращият блок е 1240лв http://adapt.bg/product/432/pozitsionirasht-blok-stabilo-plyus-duo.html най-големият размер.
Рехабилитацията сме я докарали до под кривата круша, но пък тя ми е последна грижа в момента. Сега го водим в един спортен център два пъти седмично и един път идва в училище рехабилитатор, по някаква програма.Покрит е три пъти седмично до края на април, след това остава само в училище. Надявам се да успеем да платим още месец, два. В СБР положението е трагично. КП е на три месеца, а като навърши 18г само един път годишно. Гой ще стане пълнолетен съвсем скоро. Ще успеем да го заведем по ЗК само още един път и то ако не се случи нещо непредвидено.Скъпо е, много дори, виждате от проформа фактурата.  До сега имаше едни пакетни цени, които ползвахме и излизаше малко по поносимо, но вече ги няма. В болница за реха влиза февруари. Сега има право след три месеца т.е юни. Налага се и едно хоспитализиране в неврология идния месец. Дано там няма изненади, ама надали. Вече съм забелязала проблем дано се окаже само в моето въображение, та затова и ще ни хоспитализират.

http://dox.bg/files/dw?a=79ebc99a0e  ето новите му документи.
А това е сметката, същата като на първа страница на темата.
ДСК, централно управление:
IBAN  BG24STSA93000017346556
BIC  STSABGSF
Радка Вельова Додова (Виктор Димитров Додов)

Моля, модератор да закове темата за известно време.

# 163
  • в полите на Балкана
Надявам се да се съберат поне за акумулаторите. Времето се стопли, а той още учи у дома....най-гадното е, че на 14.04 постъпваме в болница и ако до тогава не сме ги подменили, не ми се мисли как ще се справим с  обикалянето от клиника в клиника.
Днес няма нито един превод. Вчера имаше четири  на обща стоиност 80лв. Днес или утре би трябвало да имам още един, от съфорумка събрала скромна сума от приятели. Ще ви информирам всеки ден за това има ли движение по сметката и колко пари са събрани. До сега са 130лв, като днес няма движение за сега. Благодаря ви.

# 164
  • Някъде на път....
мамаРаче, една голяма прегръдка от мен!  Hug
Ще се опитам да популяризирам кампанията за събиране на сумичката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт