ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 462
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
еееех, и аз да успея да поспя малко!!! сега чакам и бебчо да се събуди да се нахраним и да поизлезем малко. както никога тати се прибра по- рано от работа и ще го вземем с нас!
Иви, като чета с какво се храниш- много ми напомня на мен първите дни след като се прибрахме от болницата- в хладилника все едно бомба е паднала, карахме една седмица на салати и полуфабрикати докато вляза в ритъм с малката, но после почнах да готвя, че не мога така- все препечени филии и таратор, не ми се струваше добра идея за кърменето- нали трябва да се храним пълноценно!
момичета, искам да ви попитам за питката- дали е задължително да се прави вкъщи събитието??? у нас е изключително тясно /живеем в две стаички, едната от които е на бебето/, а роднините на мъжа ми са като зайци, поне 10тина жени ще се наложи да събера, за да не се обиди някой. приемливо ли е да ги събера в някое заведение- около нас има готини кафета и мога да питам да ангажирам някое за два- три часа! вие как процедирахте с този ритуал? а за църквата- записва ли се предварително час или нещо такова или направо отиваме и говорим на място? трябва ли нещо да се носи???
ще съм благодарна на всеки, който ми разясни! както казах по- рано не съм много наясно с традициите, но ми се иска да ги спазя поне доколкото мога

# 106
  • Варна
За АМ и ние ползваме Аптамил. Докато бях в болницата мъжът ми отишъл до аптеката, питал за АМ за новородено и му дали такова (бях му се обадила да вземе една кутия за всеки случай да има вкъщи, че до петия ден нямах никаква кърма). Незнам в болницата какво даваха. Има дни, в които пълни памперса на всяко хранене, има и такива, в които си ака веднъж на ден.
Слънцезащитни кремове и лосиони не ползвам засега. Взехме един на Нивея 50-ти фактор, но чух доста мнения против мазането на толкова малко бебе, като някои бяха от хора, работещи в лаборатория на козметична фирма, та си стои неотворена опаковката.
Иначе за козметиката имаме на Бюбхен, но в последно време ползвам едни български Бебино и й се отразяват добре. Със смрадлика са.
С тея жеги малката е много нервна. Сега от два часа по чудо спи Simple Smile Но пък се и измори преди това. Доста време беше по голо дупе и махаше с ръце и риткаше бясно  Laughing После я сложих по коремче уж да си вдига главичката, ама тя е голям мързел. Изглежда й харесва и й е удобно, защото си се отпусна и започна да се унася. Нещо не ни се получава това с позата по коремче. Досега като сме я слагали едва си мърда главата, по-скоро с ръце и крачета се опитва да се обърне по гръб. А като нямаше още месец я вдигаше и я обръщаше ту на едната ту на другата страна Simple Smile
Да я похваля, от няколко вечери хапва към 22ч, заспива около полунощ и се събужда чак в 6-7 сутринта  Heart Eyes Преди това си искаше манджа и в 12, в 2 и чак после в 5 или 6.

# 107
Аз купувам на Боян АМ Nan 1 на Nestle, много добре му се отразява  Peace

Ураааа, май ще слагаме климатик другата седмица  newsm44  Не се диша вкъщи от жега вече.

Май ми излиза ечемик на окото  Shocked  Такова нещо не съм имала от дете. Дано все пак не е, но ме боли долният клепач...Може и нещо да съм го раздразнила де.

Отиваме на разходка, най-накрая...

# 108
Да се отчета след консултацията - Нора е качила 800 гр и пораснала 3 см. Всичко е добре, почвам да давам Вигантол и другата седмица на профилактичен преглед при ортопед. Така се захласна след инжекцията , че нямаше сили да плаче и започна да скимти като коте , но щом я сложих на гърдата заспа и спи вече четвърти час  Simple Smile.

И мен ми се иска климатик, ама докато се чудим какъв и то дойде времето да заминаваме за вилата, така че няма да е и това лято.

# 109
  • Пловдив
Здравейте!
Ние днес сме именички и имахме гости и Марина получи много подаръци!
За яденето-аз много се ограничавам, не ям млечни продукти, шоколад, праскови и кайсии, а нащта педиатърка каза да не се ограничавам и да си ям каквото ми се яде, но аз несмея.
Сега спинкаме и я чакаме да се събуди и ще се къпим за първи път.
Това е за сега от нас. Нямам много време да пиша, но ще е така докато бебка започне да се храни по-бързо, а не по един час.  Надявам се това да е скоро, защото така нямаме много време за разходки.

# 110
  • Ловеч
Здравейте и от мен..
За АМ-повече сме на кърма но понякога се налага да му дам и АМ,давам Аптамил и аз..Момичета възможно ли е малкия да се запича от капките-ползвам колийф..Знам че като сме на кърма не е здължително всеки ден да ака,но нали от време на време му давам и АМ и се случва някой ден изобщо да не ака..

Блазя на тия мамчета дето бебоците им заспиват към 12 и се будят към 6,7 сутринта...Надявам се и Траян сам да се откаже от нощното хранене,все пак е още мъничък де..

Иначе от вчера ми се струва че взе да проглежда..Вече като му местя играчка пред погледа и той я следи,е със сигурност не гледа ясно но явно започва..Също така май вече ми се усмихва като му говоря..

За коремчето,ми като го оставя по корем и започва рееев...Знам че бебетата обичат така ама моят хубавец НЕ..

И да ви питам..По колко време чакате бебоците да не се изакат за да им правите клизма?? Аз като не се изака един ден и започвам да се шашкам...

# 111
Здравейте Simple Smile

Днес бяхме на чиста молитва и се почувствах много добре. Свещенникът четеше с подходяща интонация и се заслушах в това, което говореше...А малчо се беше дгушил в мен и той слуша ли слуша...

Не мажа с крем против слънце - чела съм, а и лекарят забрани излагане на слънце, а и мазането с много неща не се препоръчва.

Сутрин обичам купичка кисело мляко с мюсли Нестле или Нестле фитнес - много ми се услаждат, засищат ме, а и е бързо за хапване Simple Smile А сутрин искаме да излезем рано. С първото лете съм излизала и в 8ч, а сега най-често в 9ч или малко преди 9ч.

Май ще изпусна разни теми...

За адаптираното мляко не мога да се включа, но само знам, че не е хубаво да се сменят много марки и видове. Както и, че всяко бебнце си има предпочитание към някое - на едни понася едно, на други може и някоя не толкова хвалена марка да се отрази много добре.

И аз ще се опитам да видя албума, лека нощ на всички Hug

Да отбележа, че Еми на Рая е издокарана като за дефиле - голяма скица и как сладко спинка...пу-пу

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 23:33 от ayas

# 112
Здравейте! Подкрепям предложението на Феникс за среща на момичетата от София през седмицата! Какво ще кажете за някой от парковете? Борисовата градина ми е най-удобна от по-големите паркове. С Богдан можем и до Южния да се придвижим някак - пеша за около час или с кола.

Аз гости за погача мисля да каня малко по-късно - на 26 юли. В къщи нямаме никакво място, така че ще ги събера за 2 часа в един детски парти клуб до нас. Много ме смущават и затрудняват такива мероприятия, но баща му казва, че детето трябва да събере женска енергия  Grinning

Богдан вчера се скъса да реве. Баща му го нарича вече "рекламното лице на Ревлон" Laughing. Днес обаче беше много спокоен, даже спа няколко часа през деня, което си е голяма рядкост. А като го сложихме вечерта на преповивалника се загледа в едно лилаво шише с омекотител, поставено до него и се заигра да го бута, ние да го вдигаме, той пак да го бута... И така 20 минути - не можах да повярвам - за първи път се заиграва с някаква вещ. Успяхме даже да си приготвим вечеря. Късно вечер обаче е много трудно. Нищо не иска тогава освен да е на гърда и ако не е, плаче безутешно... Та сега ми виси на гърдите, а аз пиша.

Аз слънцезащитна козметика не ползвам, доколкото мога го държа на сянка, но знам, че и между листата на дърветата, и през козирката на количката няма как да не попада слънчева светлина върху него. Едва ли е толкова опасно това все пак - навремето не са ни пазели така ревностно пък сме ок...

На мен ми е много трудно да не ям шоколадови неща и мляко. Още повече, че не вярвам от това да е обривът на Богдан. Мисля, че е от жегата и от това, че като го кърмя навън се опира в мен и като съм изпотена му се раздразва кожата. Вече подлагам тензух между мен и него, ако продължава да упорства обривът ще взема и кремчето на А-Дерма, за което нана беше писала... За какво се води, че е това кремче?

За пелени, използваме двойката на Памперс. Два - три пъти са ни пропускали досега. Пишката, на няколко лекции, на които съм ходила, казаха да се оставя надолу, а не нагоре.

За килограмите, 1 седмица след раждането бях на старите си килограми, но сега май пак съм започнала да качвам, защото покрай кърменето все си угаждам Sad

# 113
Добро утро!
gloria83  на мен ми казаха, ако след 3 дни не стане нищо-тогава, но в никакъв случай термометри и тем подобни, а само сиропче. Не вярвам запичането да е от капките, защото аз не давам нито АМ, нито капки и пак същата работа. Моята мацка си свършва работата само след сиропчето, което почти всичкото го изплюва, но явно все нещичко глътва, изчаквала съм и до 4-ти и 5-ти ден, но не смея да чакам повече, че някои деца май и до 10д. са стигали като чета във форума. SickСпоред мен си е период и отминава най-вече при захранването.
Аз слънцезащитна козметика също не ползвам, държа на сянка, това е достатъчно. Peace
Радвам се, че се появиха момичетата, които не бяха писали отдавна. Нещо ми се губят lili_to, Gamby, Муцуна, safira, Aya...

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 07:42 от vanny_76

# 114
Добро утро!
Ние с Ади изкарахме кошмарна нощ...цяла вечер си свива крачетата и пищи. Сутринта я преместих при сестра и за да поспя, но тя пак ревеше #Crazy Сега съм като пребита.
Днес навършваме един месец и може би това е причината Simple Smile. Онзи ден бяхме на консултация и сме вече 4800 г. и 57 см., Порасла е 1 кг. и 7 см. Не ни биха ваксината за хепатит, тъй като се беше обринала по лицето и по вратлето на едни малки червени пъпчици, а и все още и хърка нослето. Изписаха и един мехлем и след вчерашното мазане няма и помен от пъпчиците.
Тези дни разглеждах картона на сина ми и видях, че на един месец неговия педиатър е изписал да му слагам по 2 лъжички оризова каша в млякото вечер преди лягане. Нека, ако някой друг е чул да сподели. Нали имаме мами в Америка.

# 115
Albena, съчувствам ти за тежката нощ! Ужасно е било... Дано днес поспрат коликите и ти да успееш да си починеш. Ники беше така онзи ден... цял ден!

Момичета, благодаря ви за мненията за АМ  Hug Оставаме си на Аптамил

Вчера се видяхме със somebody - Андреа е малка нежна хубавица с дълга косица Simple Smile За жалост срещата ни беше кратка заради моята Ники, която не обича количката да стои на едно място и нададе вой Simple Smile

За срещата   - аз евентуално мога да се домъкна до Южния парк с количката. Ще се натоваря с две дози АМ и потеглям. Но не се съобразявайте с моето мнение за мястото, защото не е сигурно, че ще успея да дойда.

Св., браво на твоя бебо - вече е на нов етап - заиграва се! Simple Smile Има ли бебета, които се смеят с глас? Нашите се усмихват все по-уверено, фокусират си погледа и ни следят, но все още няма "Агу" и звънък смях Simple Smile

# 116
И нашата нощ беше кошмарна, точно като на Албена. Накрая и аз ревах от безпомощност. Не можех дори до тоалетна да отида, а ми се пишкаше зверски от динята. За капак, окото ми се беше подуло съвсем и ме болеше. След 3 часа и половина ходене по мъките най-накрая заспа към 5,30 ч., а аз за пореден път посрещнах изгрева будна  Tired

На срещата аз най-вероятно няма да дойда. В жегите не ми се излиза много надалеч, а ако я направим привечер, Боян много мрънка, не е свикнал много на вечерни разходки още.

albena35, какво е мазилото за лицето, което са ви предписали? На Боян пъпките изобщо не минават, имам чувството дори, че стават все повече  Rolling Eyes  Толкова чистичко му беше личицето, а сега тези пъпки направо са го обезобразили  Sad

# 117
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Днес май дават да е ужасно горещо. Снощи към девет часа вкъщи беше 30 градуса  ooooh! Чакаме Гошо да се върне и да направим първата разходка до Морската градина. Досега само из квартала сме излизали. Добре, че и тук има парк Simple Smile
За гукането вече няколко пъти чух Ивето да казва "агу"  Heart Eyes Иначе все по-често ме дарява с широка беззъба усмивка, понякога придружена и с вадене на езиче  Heart Eyes

# 118
Добро утро и от нас със Стелиян  Hug
Днес и ние ставаме на един месец  newsm44 Почерпете се за наше здраве:

Ето го и "рожденика" както казва дядо му вече на един месец:
http://media.snimka.bg/3681/013617309.jpg
http://media.snimka.bg/3681/013617271.jpg
http://media.snimka.bg/3681/013617342.jpg

# 119
  • Ловеч
Здравейте...И ние днес ставаме на един месец,но не знам как се казчват картинки за да ви почерпя виртуално..Чувствайте се почерпени..

vanny_76,благодаря ти за отговора...
Ние сега излизаме за мъничко,после ще пиша пак...

Общи условия

Активация на акаунт