ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 464
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Добро урто и от нас с Монката  Hug
Точно преди малко разказвах на таткото как вчера бях оставила Мони на спалнята, за да и оправя коритото да я къпя. Тя ме изгледа как обикалям цялата спалня и като взех коритото и тя като тегли една усмивкаа  Grinning  Има си и гукане и всичко... Има едни пчелички на леглото, които се въртят и тя им се смее и им говори нещо и като спрат да се въртят вика "ааааа", ама го крещи . Всеки ден има прогама.Сутрин става и започва да раздава усмивки на мама и тати ама яко, после яде и спи в хола, че е по-хладно. На обяд се местим в спалнята и пускаме пчелите за около час и омръзват, а аз около час си мрънкам защо не послушах татко и да купим не механична въртележка, а на батериии и да не ми се налага да я навивам на 5мин.
Към 3 започва да мрънка, а аз да я оправям за излизане, яде обличаме се и и приготвям храната. Излизаме към 5 и спи в количката докато се приберем. В 8 се прибираме и тя е един киселяж. Къпя я , тя с успокоява , де и заспива. И така всеки ден общо взето. Не усещам как ми минава времето( то моята програма освен всичко включва и прахосмукачка, готвене и т.н.)...ама на вас ли ви ги разправям тия ...
Гъди, и беба беше с такива пъпчици до оня ден. Реших да купя крем на Бюбхен за целта и само мацнах леко на едната бузка, че не смеех направо. После съжалявах още два дни. Не изчезнаха пъпките които бях мацнала.. Мия личицето с тампонче и преварена вода няколко пъти на ден и си минаха . Оказа се, че тоя крем и за дупето не става да и мажа, че става на пъпчици...само си дадох парите...
gloria83, честита месечинка  bouquet При нас запичането го отдадох на капките Инфакол бяха. Спрях ги и нямам проблем. И аз си мислех, че е защото съм и дала АМ, но от както не давам капки нямаме проблем , а и коликите ми се струват по-малко.
ayas, честити 40 дни  Hug  Моята принцеса като запя попа и веднага заспа, тя само чака някой да и запее  Mr. Green

# 121
Gydelichkova, кремът се казва Елоком от 1 мг. Струва около 11 лв. Аз съм много доволна. Само вчера я намазах 2 пъти и днес няма никакви пъпки. Лекарката каза да я мажа два пъти на ден със съвсем тънък слой от крема.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 10:45 от albena35

# 122
Нещо ми се губят lili_to, Gamby, Муцуна, safira, Aya...
vanny_76, тук съм, но не се включвам, защото няма кой да ме остави спокойно да напиша 2 реда:). Иначе чета всичко, което обсъждате.
И ние си имаме същите "проблемчета" като на повечето от вас - запек, пъпки, колики (леки засега Praynig).
Като цяло сме ОК. През деня сме навън, вечер да чукна на дърво Симона спи спокойно и прави поне 6-часова почивка и дните се нижат един след друг и имам чувството, че цял живот съм имала дете Heart Eyes

Хубав и прохладен ден на всички Hug

# 123
Здравейте!
На въпроса на КатеринкаМ ние сме на Нутрилон. Имам лошото усещане, че нещо не го засища и се чудя дали да не го сменя! Възможно ли е според вас АМ да не засища бебето? Вчера изсмука 140 (при дажба 90 мл) и рева и все търсеше! newsm78 Постоянно се събужда по-рано и все търси! Верно, че беше най-гладното бебе в болницата и от третия ден ядеше по 50 мл, при дажба 30, ама вече ми се струва много! Разбира се, не трябва да забравяме коликите! Според мен и те сигурно са някакъв критерии!  

# 124
albena35, аз не бих мазала бебето със Елоком, той е кортикостероид и не е препоръчителен за толкова малки бебенца, аз съм го ползвала за дерматит и то с изрично лекарско предписание, да го ползвам само 3 дена, наистина всякакви пъпки  и обриви лекува, но.....имай си едно на ум за него!!

Моята педиатърка ми каза бабина рецепта за тези пъпчици, вечер да  измиваме местата с пъпките със вода, в която  е разтворена една лъжичка сода, незнам колко е ефикасна, но аз не мисля да мажа тези пъпки с нищо, на лицето и изчезнаха от само себе си, сега  и се появиха около врата, там дето я е пекло слътцето!!

# 125
 привет и от мен,
ние преди половин час се прибрахме от сутрешна разходка, ама днес малката нещо се успа /събуди се за закуска чак в 8:30/ и разходката не беше вече много по хладно, но все пак бяхме навън! сега спи като ангелче и я чакам да се събуди за следващо хранене. притеснява ме, че почна да се храни по- малко /като брой хранения/ за денонощие. като заспи- спи по 4-5 часа, а като не заспи след хранене реве през цялото време и давам да суче през около 2часа и половина или три, защото няма как да разбера дали е гладна  newsm78
да ви се оплача- зърното на дясната ми гърда е на път да стане на рана, а мислех, че вече гърдите ми са свикнали след месец и една седмица яко кърмене и цедене  ooooh! в болницата минах периода на разранените до кръв зърна, после и бучки в гърдите и вече бях сигурна, че няма какво да ме уплаши, но уви... Thinking явно нещо не е захапвала както трябва бебката в последно време и тази нощ вече като разгледах по- подробно видях едни като мехурчета по зърното такива прозрачни /приличат ми на мазолчета, ама и аз се изказах!  Shocked / дано и това мине по- бързо, ще стискам зъби и ще продължавам да кърмя, но как болииииииии
иначе изчетох още сума ти литература как се поставя бебето на гърда, разгледах един милион снимки, всичко правя както трябва, защо се получи така не ми е ясно?! мажа с гермастан и ще видим какво ще стане.
айде  Hug отивам да сменям памперс и да храня бебока, че ревна!

# 126
Здравейте мами!

Честито на всички пораснали бебчета smile3525

Айла,клипа е невероятен! Страшно ме разчувства Two Hearts

За гукането и усмивките- Еми е като една гугутка вече Mr. Green,постоянно иска да говори! Особено след като се нахрани,слагам я по гръбче на леглото и започваме разговор,и ми се хили  newsm47,много ми е сладка!Не мога да и се нарадвам.

Момичета съчувствам ви за безсънните нощи! Но помислете реално,колко още няма да се наспиваме...?Ей сега ще пораснат дечицата ни,няма да усетим кога е минало времето!

Айрина,съчувствам ти за разранените зърна,много е неприятно.Дано мазането ти помогне.

Ние днес няма да мърдаме от климатика вкъщи,че навън е адска жега.

Вчера купихме на Еми шезлонгче и сега спи в него.Доста по удобно е от коша за кола.

Ivi 81,на нас лекарката ни изписа Maxitrol-крем,и вече е подобре оченцето.

Вчера бяхме на заведение до 11ч,Еми си спа кротко в количката.Бяхме я изкъпали предварително,след храненето в 7.После яде в 11 и спа до 5.

# 127
  • Germany
albena35, аз не бих мазала бебето със Елоком, той е кортикостероид и не е препоръчителен за толкова малки бебенца, аз съм го ползвала за дерматит и то с изрично лекарско предписание, да го ползвам само 3 дена, наистина всякакви пъпки  и обриви лекува, но.....имай си едно на ум за него!!

Щях да напиша същото. Категорично не бих мазала бебе с кортикостероид!

# 128
Здравейте и от нас!

Ние сме добре. Вики започна да спи нощем -яде към 23-23,30ч. и после се събужда към 5,30-6 часа. Бях писала, че сме на Фризовом заради повръщането и отначало Вики го прие много добре, но по-късно много го разхлаби, започна да ака след всяко хранене, но вече се свикна с него и акането се нормализира.Изяжда все още по 120 мл. и ми се струва, че е малко, но колкото иска толкова.

# 129
  • Ловеч
хора кажете ми по колко трябва да изяжда горе долу бебе на 1 месец???/

# 130
Мамета (дари и рая), по колко килограма са бебетата, които спят по 6 часа нощем? Питам, защото нашите продължават да се хранят в 3, а народът около мен се е разделил на две мнения - едните да не им го спирам, другите - да го спра с цената на всичко. Ще се побъркам с мненията за това нощно хранене. Аз съм като мечо Пух - обичам нещата да следват естествения си ход. Може би просто Ники и Сави трябва да станат по 5 кила, за да спят непробудно...

# 131
  • Плевен
Кате, Преслав е 5.500 и кам сапочна да си прави големите нощни паузи - по 5-6 часа. Но ако се събуди, го кърмя, не го оставям да плаче. Съгласна съм, че бебетата самички ще си се откажат и трябва да се спазва естествения ход на нещата, а не да се насилват да не ядат.  Peace

Вижте досега какво правихме с мъжът ми  Simple Smile

а ето ни снощи с Преси:

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 13:56 от anyto

# 132
Кате, при нас 6-часовото спане е от първия ден в болницата, в който се роди Симона. Тя така реши Peace Само веднъж досега се събуди, за да яде в 3ч.
А иначе в момента тежи около 4 кг., но килограмите според мен не оказват никакво влияние върху нощното будене.

# 133
Кате, аз не бих го спряла нощното хранене. Вики просто не се събужда, ако се будеше аз щях да го храня.Иначе на 8 юли беше 5 кг.
gloria83 ,  на 1 месец около 120 мл., на 2 месеца 150 мл.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 14:07 от dari_sari

# 134
Анито,язък,че сте далече,иначе веднага щяхме да ви дойдем на гости Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт