ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 441
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро!

Май аз съм най-ранобудна  Rolling Eyes...Моите деца спят, а аз станах да си изпия кафето на спокойствие пред компа.

Близначкова, много хубава снимка! Браво на малките герои, че са издържали такова пътуване!

Somebody, много е сладка Андреа и какъв мил поглед е направила...

За храненето на кърмачката - аз си хапвам всичко, гледам да е здравословно. Сутрин ям мюсли, които си приготвям сама, с много плодове вътре. Не избягвам нищо освен леща и боб. Ям и диня, и праскови, и кайсии...млечни продукти и шоколад също ям. До сега нищо не се е отразило негативно на Силия.

За обривите по лицето на бебето - около месец след раждането излизат тези пъпчици, които се наричат бебешко акне и са от хормоните на майката, преминали през плацентата. Не се мажат с нищо, отшумяват от само себе си след около две седмици до месец.

За кърменето навън - и аз кърмя където ме свари глада на Силия - вчера например бях на центъра и кърмих в магазина за хранителни стоки, имаше една пейка там.

Лек и хубав ден ви желая, аз отивам да стягам багажа за плаж!

П.П. Забравих да ви се похваля, че Силия от няколко дни се усмихва съвсем съзнателно, особено сутрин като й говоря.

# 226
ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА ЯНИТКА И СТЕФАН
И ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА ЕМИЛИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ОЩЕ МИЛИОНИ МЕСЕЧИНКИ ДА ПРАЗНУВАТ!!!

При нас всичко е едно и също ,снощи юнака беше до 12часа на купон, къртеше си в количката и ракията все едно него хващаше а не баща му.
Ние хващаме пътя към паркове и градинки, не ми се стои вътре и това е.

# 227
Добро утро и от мен!

Да почерпя, че ставаме на 1 месец днес!

От днес сме самички със Стефан. Сашо тръгна на работа, и сега ще видим как ще се гледаме  Laughing сега Стефан е в ръцете ми и спи след доволно хапване и скоро ще излезем на разходка.

Иначе при нас нищо ново - Стефам е абсурд да направи голяма нощна пауза..Хапва си по 2-3 пъти на нощ. Иначе при него т.нар. колики са много странни - нощем даже не се разбужда, но пъшка и се гърчи, и пръцка. Но не плаче, по което съдя, че не го боли или тормози...Само дето много шумно пъшка и ме държи будна  Laughing, а той си спинка...

Днес сме на консултация, да видим колко е пораснал - на менм и се струва, че бая е наддал. Тук почват ваксините от 2/рия месец, така че няма да има инжекции  Sunglasses.

За кърменето - трудно е началото, но пък е толкова по-лесно после. Няма шишета, няма стерилизазия...А и като има кой да ти покаже в началото, също става по-лесно.

За лакомията, не съм  съвсем сигурна. Стефан също вечер се успокоява на гърдата ми, и суче по много дълго време и на често. В резултат на това, последните няколко дни вечер повръщаше след 2-3 часовите хранения. Започнах да давам бибка, той я плюеше началото, сега почна по-лесно да забибква, и спря да повръща...Иначе понеже имам много мляо, то си тече в устичката му, и той въпреки че плюе повечето, когато не иска да яде, а само да се успокоява, явно пак преглъща по нещо, щом повръща накрая.

Айде ние излизаме, ще дам отчет после колко е наддал! Приятни разходки на всички!

# 228
Даа голи са близначетата, като цяло доста често са голи-в смисъл по памперси.Усещам че им е супер така.Е гледам да не са изложени на слънце като са чисто голи (само за снимката Wink ) Ако сте разгледали снимките от Румъния-през цялото време са така.

ПАк да си задам двата въпроса
(А как да разбера дали ще остане Максим със сини очи или ще станат кафяви.Доста светло сини са и бистри и се чудя дали няма да си останат такива?Докато на Ерик си личи че ще станат кафяви.Никой в родата няма сини очи, но тези ми се струва че едва ли ще се променят.
Имам въпрос към кърмещите мами-колко често и по колко минути горе долу сучат децата ви? )

Отивам да обикалям градинките с една приятелка.А ако видите една майка-постоянно кърмеща някъде по пейките-това съм аз Wink

Somebody
Андрея е истинска красавица!!!

Кате
приемаш ли да си кръстница на малкия Ерик-все пак ти му измисли име, цялата рода сме ти благодарни!

# 229
Bliznachkova, за цвета на очите според педиатърката ни по ЗК, ако са бистри очичките -цвета им остава такъв какъвто е , когато са на 1 месец. Според другия ни педиатър е възможно цвета да се промени, когато детенцето стане на 1 или дори на 2 г. , и явно няма едно мнение по въпроса Rolling Eyes
Аз имам въпрос към теб, като попълвахте заявленията за паспортите какво писахте като цвят на очите- това което е в момента ли? И за колко време издават паспортите и каква е таксата? Питам те понеже и на нас ни предстои изваждане на паспорт... а пък аз веч незнам какъв цвят са му очите...в началото бяха сиви, сега са по-скоро пъстри, но към сини ooooh!

# 230
Близначкова, шапка ти свалям!  Heart Eyes Браво и на твоя мъж, че двамата обикаляте където и когато ви падне с малките сладури! Мечтая си да съм така свободна, но засега сме вързани около големия град за две хранения време Simple Smile Тюх, що не кърмя... да му се невиди! И аз имам същите въпроси за очите. При нашите са си гълъбови и по нищо не личи в какво ще се превърнат. А и едва ли ще има кой да ни отговори на този въпрос...
somebody, имахме същия период с Ники - една нощ натрупах купчинка от дрехи - повръщаше като гейзер през половин час. Ревеше ми се.. Обаче на другия ден и няма нищо. Има дни, в които повръщат много и други, в които нищичко им няма и тогава си мисля, че повръщането е останало в миналото Simple Smile Току що пак повърна като фонтан. По принцип преди АМ давам кърма, но сега нямах време да изцедя ... и не им беше спокойно храненето. Не се отказвай от кърмата, докато я има. Тя не може да навреди на бебка! Много е сладка Андреа!!! Как хубаво си съчетала тоалета с количката  Wink

Аирина, вчера бяхме на ортопед при д-р Драганов във ВМА. Невероятен лекар и човек! Такова чувство за хумор и загриженост за здравето и доброто развитие на бебетата. Прегледът е УЗ над тазобедрената става. После им гледа крачката - напълно безболезно за бебетата.

Каза много важни съвети, които може би знаете, но са безценни:

1. Бебетата не трябва да сядат преди 6-тия месец (ние не трябва да ги насилваме за това). А недоносените - 15-тина дни след 6-тия месец.
2. Задължително трябва да пълзят - само по пода (това изграждало имунитет, а самото пълзене стопявало сланинките). Никакви спални и дивани за пълзене. И никакви кошари - това било селскостопанско съоръжение, но българинът обичал да се оттървава от децата си, оставяйки ги в 2 квадрата цял ден...  Много е важно пълзенето - за развитие на стойка, походка и кости изобщо
3. Да оставим бебетата сами да проходят - да не ги държим за ръчички, да не ги слагаме в проходилки, паяци, бънджита. Най-доброто за всяко бебе е да се изправи само след като е пълзяло.
4. Много важно е бебетата да се научват да падат. С всяко падане стават все по-добри в ходенето, научават се да балансират и се научават и да падат както трябва. На ненаученото да пада бебе после му дрънчал черепа (цитат)
5. В кенгуру може да се носят от раждането - когато гръбчето е облегнато на твърдата подложка, а лицето е към мама, тогава всичко с бебо е наред.

Накрая обобщи да не се месим много в развитието му и да го оставим първата година да се развива само - когато му се яде, да яде (УРАААА!!!), когато му се сяда - тогава да седне, когато му се прохожда - тогава да тръгне. Прохождането е между годинка и година и 3 месеца.

Ние онзи ден направихме генерална репетиция за пътя до Стара Загора на 1.08. Ходихме до едни приятели в другия край на Сф. Как само си спинкат добре в колата!!! Simple Smile

Феникс, то нашето общество си е задръстено за какво ли не! И аз не съм видяла кърмеща мама по парковете. А по западните летища беше пълно с такива и това си беше нещо нормално... Но не съм и чула да се обсъжда този въпрос - не съм гледала репортаж или да се говори изобщо в общественото пространство. Може би сега в седмицата на кърменето е добре да се привлече вниманието. Айла, обсъждан ли е преди този въпрос в медиите?

Стана дългичко, но искам да честитя на месечинките и двумесечинките! Да са живи и здрави Simple Smile
Аз качих 2-3 снимки на Сави и Ники в албумчето на двумесечните Simple Smile

Целувкииии, отивам да се цедя. Мууууу  Joy

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 10:34 от KaterinkaM

# 231
Здравейте мамчета! Бях при наще почти 3 седмици, но незавесимо че има нет там не съм сядала пред компа и за секунда. Явно с две породени деца за напред все така ще е.  #Crazy
Днес сме на консултация и не знам кака ще стане, защото ще съм с двете, а баткото като писне малката и той ще нададе вой, но да видим. Rolling Eyes
За пътуването с децата- минахме 450 км. с тях, но през нащта и те спяха, а малката чак в къщи се събуди за ядене, но беше горещо по пътя. ooooh!
За кърменето навън- с баткото навсякъде съм кърмила, естествено най-много в парка, но всички от компанията ни майчета го правеха, а и има още много, така че тук това е нормално. Сега с малката е по-трудно, защото батката не иска да стои в количката, а аз няма как и да кърмя и да го гоня. За това гледам да имам най-много едно кърмене предвидено за навън. Но пък при кърменена поискване не винаги става номера Whistling
Много са станали големи и прекрасни бебоците ви. Шапка свалям на кърмещите майки на близначета!!!
Пожелавам ви хубав и усмихнат ден и най-вече спящи бебоци!  bouquet
П.П. Моля, включете ни и нас на първа страница, и ние сме юнско бебе- Елена, родена на 16-ти юни, 3350гр., 50см., с термин 13-ти. Много мерси предверително!!!!

# 232
Здравейте мацки!  Hug Усещам вече повече позитивизъм в постовете на всички, май лека по лека всички се адаптирахме към новия си начин на живот, попреодоляхме трудностите и най-сетне повечето от нас се успокоиха!!!  Hug

Кате, виж колко хубаво ти го е казал ортопеда, както и ayas и други мами с опит- остави детето да те води! То усеща от какво има нужда и какво му се прави!

Честити първо и второ-месечинки на сладките ни юнчета!

Галя, страхотни сте, евала  Heart Eyes Такива бузанчовци са станали децата ти, много са сладки!

Gambyyyyy, Честит празник!  cheers Къде се изгуби ти ?!?

Viper, Честита Годишнина! Изглеждате невероятно щастливи и влюбени! Пожелавам ти всяка година все повече да се обичате, а догодина и в двете ръце да гушкаш по нещо  Mr. Green М/удругото, какъв ти се пада Асенчо, да не сте рода или само покрай хобито сте приятели?! Прощавай за любопитството  Blush Ама света е много малък  Laughing

# 233
Здравейте, момичета!
Кате, ние сме станали от 7,30 часа ама нещо ме мързи да пиша, домързя ме и на разходка да идем, но поне изпрах и проснах една пералня.
При нас нощни паузи повече от 3 часа са мираж. Сега спи от 9,10 като се събужда само от пръцкането си, изревава и пак заспива Laughing Ама то пръцкане е меко казано, направо са си залпове съпроводине ис яко ръмжене и напъване Shocked А сутринта така се изака, че памперса преля върху моята рокля Laughing
Близначкова, много сте готини! За очите не мога да отговоря, но съм чувала, че докато се кърмят децата цвета е неустановен. На христо са много наситено синьо-сиви. Мисля, че ще останат светли, защото баща му е с ярко сини очи, а аз съм със зелени. Искаше ми се да има моите очи, но той целия е на баща си.
Анелия, аз съм кърмила и в градската градина и на кафене в центъра на града /на Дриймс/ пълно с хора.Кърмя навсякъде, като най-редовно ми се случва да е на някое кафене. Намятам се с шал или пелена и си кърмя.
Somebody, и аз не се занимавам постоянно с него като е буден. Все пак искам да имам време и за себе си било то да стоя пред компа.
Днес вече съм сигурна, че Христо се усмихва съвсем съзнателно като му говоря. И вече следи ръката ми като я местя. Оф, ето събуди се от пръцкането си и ревна. Сега вече е необходимо да се занимая с него, че иначе ще го чуе целия блок

# 234
Честити месечинки на сладките бонбони!

Относно кърменето-кърмя където ми падне Naughty,по градинки,по заведения,в Мола,без да ми пука.
Това е храната на детето ми,така че няма нищо срамно!

Близначкова-евала! Смела майка си,двамата юнаци са страхотни!

Катеринка,аз храня Еми по 15,20 мин.Ако яде по малко,ми е ясно че след час ще ревне.

Тази нощ например сле като яде в 9,30, се събуди в 4.Яде точно 5мин и заспа....после се размрънка в 5,в 6 и аз все ставам в бойна готовност,приготвям се-възглавници,кърпи,ластик,вода-но не,наща изобщо не си отвори устата.
Чак към 7 яде 10мин. Голямо мрънкотене беше-нито спи,нито не спи....не мога да я разбера newsm78
Да уточня,че аз в 3,30 се бях събудила и се изцедих,защото положението беше страшно.

За очите-на Ема и бяха по сини,но сега започнаха да потъмняват.Така се надявам да са светли..

Вчера цял ден бяхме на басейн с беборана.Много добре и беше в количката на сянка.Хранихме се на шезлонга,после поспа малко и така...Днес обаче сме си в нас,че много горещо..

Ох,не мога да си изпия кафето-Ема се мъчи да заспи,а аз я клатя бясно в шезлонга... #Crazy

Имам въпрос-До каква възраст смятате да кърмите?

# 235
здравейте и от мен

Аз вчера се бях притеснила, че напипах по вратлето му увеличени лимфни възли и ходихме до педиатъра, който ни успокои, че няма страшно и може да е от много неща. Предписа му хомеопатично лекарство.
Но се загледа в пъпките му и понеже има и червени с бяло връхче, каза че те са най-вероятно стафилококи и ми каза да правя следното нещо - да мажа с цинков крем за подсичане и след десетина минути да излиствам с някакво тоалетно мляко за бебета - с каквото там го мажа. Това 2 пъти дневно. Имаше видим ефект още на първото мазане. Но това за 2 дни само трябва да го правя. Ако не минат до утре тези с белия връх, ще му изпише нещо по-силно.

И Ники има вече спокойни будни моменти  и аз гледам да го забавлявам, но понякога го оставям да си гледа и изучава сам света а аз да си почина малко, че и мама е човек.
Той се усмихва още от болницата, смее се от две седмици, а от няколко дни се смее определено целенасочено, когато някой го закача и му говори.
Гукане точно няма, но определено си издава някакви звуци в определени моменти, с които изразява настроение.

И при нас има стомашно неразположение. През нощта не ака и всяка сутрин ме буди с доста звучно половинчасово напъване, след което следва залп в пелената и всичко е изкарано на веднъж. Следва ядене и повторение на горното. А колики в буквалния смисъл имаше за първи път от две седмици преди два дни, когато на прибиране се разрева на 5 мин. от къщи и реших да го храня като се приберем. Съответно беше много сърдит и сука много и бързо и после сато му удари един рев, от този, дето посинява чак. Шашнахме се с баща му. Заспа накрая на коремам ми но неспокойно и се успокои когато изкара газове и се оригна силно. Та при нас колики се получават определено от погълнат въздух.
Иначе си плаче за мокра пелена, когато е нервен и му се спи много мрънка или когато му е горещо плаче както при болящ стомах. Преди всичко отдавах на колики, сега разпознавам вече различните видове плач... почти.

За сукането -  всеки път суче различно време. През нощта кратко и заспиваме двамата в леглото, сутрин начесто и за 15-20 мин. А вечер преди да заспи изяжда и двете гърди и после прави 5-6 часова пауза.

И при мен кърменето не тръгна лесно. Или по скоро тръгна лесно, защото има много силен сукателен рефлекс, но после при скокове в растежа имаше на два пъти по цал ден да ми виси на гърдата и аз да полудявам, но упорито продължих.

Хайде чао, че ме гонят от компютъра. После пак. Целувки  Heart Eyes

# 236
Здравейте и от нас! Тази сутрин мама ми беше на гости и затова чак сега се включвам, то не че има кой знае какво да напиша.
Снощи се отказах от помоща на свекърва ми през ноща. Няма нужда да се мотае в нас по нощите. Мъжът ми никак не беше очарован.
Времето за кърмене при нас в последно време е в повечето случаи между 12 и 15 минути. Понякога като го обхване музата суче и по 20. Повече не го оставям да суче - който ял, ял  Naughty Следващия път след 3 часа. Може би и затова свикна да се храни набързо  Thinking С часове обаче няма да се кърмим нито пък по всяко време както правихме първите две седмици  Naughty

Имам въпрос-До каква възраст смятате да кърмите?
Имам някакви мераци да спра да кърмя възможно най-скоро, но ще кърмя докато имам достатъчно кърма но най-много докато стане на 6 месеца.

И на мен ми е много интересно какъв цвят ще са на Стелиян очите. В момента се избистриха и са кристално ярко сини. Много са красиви! Макар че за мъж мисля че тъмните очи са по-хубави ми се иска да си останат такива. Имаме доста голям шанс да сме синеоки. Моите са синьо-зелени, на майка ми са сини, на свекъра ми също са сини. Половинките ни обаче са с кафеви очи  Sad

# 237
  • София
Добър ден!

Ние сега се върнахме от Др.Драганов, много съм доволна  Simple Smile За разлика от прегледа на Габи в Горна баня, където за секунди я видяха на ехографа и не ми отговориха на нито един въпрос. И платихме 18лв, а бяхме и с направление. Сега освен ултразвук, му прегледа крачетата, ръчичките, вратлето и ми отговори на всички въпроси. Каза, че няма проблем да спи в коша за кола, шезлонга или подпрян на ръката ми. Прегледа и Габи, че се притеснявахме, че с едното краче стъпва навътре. Каза, че е нормално до 4години. И за спорта, което много ме вълнуваше, ми каза, че щом няма да става спортистка, да я пусна в първи клас и не на балет или художествена гимнастика, а на плуване или състезателни танци. Wink

За кърменето аз още с Габи кърмех където ми падне за ужас на мъжа ми, защото Габи искаше много на често да суче. Марти е по-спокоен в това отношение, но не му засичам по колко време и кога суче. Ще кърмя със сигурност и след годинка, за мен това е най-добрия имуномодулатор. Peace

за очичките на Габи цялата първа годинка и бяха сиво-сини, после, въпреки, че пак я кърмех и станаха като на баща и - с кафяв център и зелени навън. На Марти може и кафяви да станат като моите, но не съм сигурна.

# 238
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА СЛАДКИТЕ БЕБЧОВЦИ!
Относно кърменето-и аз кърмя където тя си поиска, че силно се надува и няма шанс да я залъжем с нещо, по градинки, по заведенията, в Мола само не съм още, че там вече почти не ходим, защото на татито му писнало. Гледам все пак да няма много народ наоколо, че не ми е приятно да зяпат. Mr. Green
За сукането -  всеки път суче различно време от 6-7мин. до 20-30 и повече, най-често около 15-18мин., през нощта вече редовно си прави една 4 и една 3 часова пауза, а през останалото време все през 2ч. или по-често, но гледам поне един час да е минал. Иначе педиатърката ми каза да я държа не повече от 7-8мин. на гърдата и задължително през 3часа, но аз естествено не спазвам това, ако го бях спазвала сигурно отдавна щях да дохранвам.
 Смятам да кърмя поне до 6мес., пък ако мога и повече, но вероятно не повече от 9мес.т.е.колкото кърмих каката.
И аз свалям шапка на мамите с близначета изцяло на кърма. При положение, че те изхранват две бебчета, то оправдания от сорта на "не ми достига кърмата", "нямам кърма"/каквито и на мен ми минават през ума понякога/ май стават доста съмнителни/освен разбира се при здр.проблеми/ и са по-скоро от неувереност в собствените ни способности...

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 13:40 от vanny_76

# 239
Здравейте и от нас Simple Smile
Днес сме малко по-спокойни. Вчера се бях побъркала. Цял ден Ади не спря да пъшка и да реве и за целия ден нямаше дълбока дрямка, дори навън в количката, където обикновено спи се съдра от рев.
За цвета на очичките и аз съм любопитна да разбера кога се определя. Нашите в момента синеят, но аз не смея да се зарадвам, тъй като и с каката и с баткото таех надежда за сини очи/аз съм със сини/, но те се оказаха тъмно кафяви.
Като разглеждах снимки от погачи и черкви ми направи впечатления, че много мами са слаби и не им личи, че са раждали - петя таг, близначкова и др. Аз все още си нося допълнителни 8 кг и нямам идея кога ще ги сваля, но определено се чуствам гадно и не мога да си вляза в старите дрехи Confused

Общи условия

Активация на акаунт