ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 450
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
  • Сред лисици
Здравейте, момичета!
Честит Рожден ден на Гамби, макар и на патерица!
Честита годишнина на Випер!
И честити месечинки на бебчовците!

Aila, благодаря за времето което отделяш да ни съветваш  Hug и конкретно ти благодаря и за успокоението за парацетамола. Аз така или иначе не пиех повече от едно хапче на 24 часа, защото на листовката пише, че няма достатъчно проучвания за действието му при кърмене. Но нали така обикновено се презастраховат за почти всички лекарства, които не са доказано вредни при кърмене или бременност, та и аз рискувах и изпих хапчетата. А гърдите ми не са напрегнати, на буци или зачервени, но при натиск все пак са доста болезнени  Thinking. Но  бебка се грижи да няма застой на кърма. Рядко прави пауза по-голяма от 3 часа. Даже по-честа е ситуацията в определени периоди на денонощието да яде през час-час и половина. Така я успокоявам като плаче неутешимо и разнасянето на ръце не помага. Проблем ли е, че често ме ползва за утешителна залъгалка? Зърната ме болят като засуче, но не са разранени, така че и от тях не е проблема. При засукването, като потече млякото също изпитвам болка, но и това предполагам е нормално. А проблем ли е, че почти на всяко хранене яде и от двете гърди? Иначе температура днес нямам. Може би е било някое вирусче и дано вече да съм го преборила.

# 211
Ох едвам ви изчетох, 3 дни нямах комп и не съм била с вас, честно ви казвам луднах.
При нас едно и също ядем, спим пълним пампите, но вече повече будуваме и забелязвам,
че много бързо му омръзва на едно място независимо дали го държа на ръце или е легнал на дивана, а като почна да се разхождам из "просторния апартамент" върти главата като гущер и всичко иска да види.

Аз съм леко бясна защото ни дадоха час за консултация чак за 29ти, а аз така се надявах до края на тази седмица да сме вече в балкана при мама, но сега чак на 2ри живот и здраве ще пътувам.

Някой говореше за запека и капките за колики дали имат нещо общо, ами имат нашта педи каза че еспумизана запичал та ако имаме проблем да му слагам свещички, но нашия дрисльо няма такива проблеми.

Момичета аз кърмя навън и то само в парка, но до ден днешен не видях друга мама да го прави,
даже някои майки тичат в къщи като наближава време за папкане и честно да ви кажа вече взе да ме досрамява и мен аз ли съм най-отворената или кърмещите навън не посещават моя парк, а едни пенсионери по пейките като вперят поглед в мене все едно извършвам престъпление като храня детето си.
Даже една баба така ме ядоса оня ден, бяхме със снаха и на една пейка и тя си тръгна за да го храни, аз я попитах защо не го кърми в навън, а бабата -айде,айде то парка няма да избяга , после пак да дойдат! #2gunfire

ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЧКИТЕ И НА БЕБОЦИТЕ С МЕСЕЧИНКИ
Viper ЧЕСТИТО И НА ТЕБ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

На всички ви  Hug Hug Hug ние отиваме на имен ден.

# 212
Eто ни и нас , на цели два месеца   Mr. Green

Юли става все по интересен , постоянно се смее и гука , който му се надвеси над количката и той веднага му се усмихва , голяма закачка е , усмят като майка си  Mr. Green Crazy Малко почерпка и от мен за втората месечинка

# 213
  • София
Mindi, честита ви втора месечина и на вас  Hug Пожелавам ви да сте все така усмихнати и занапред  Grinning
И моята бебка е усмихнато бебе. А като започне да ритка, гука и маха така с юмручета като на втората снимка ми иде да я изям  Heart Eyes

# 214
Привет.
Почти цял ден сме на разходка с паузите за хранене, когато се прибирам в къщи - добре че живея на центъра на В.Т-во

Исках да пиша на somebody за динята - на мен педиатърката ми каза да не ям диня, да не би от нея да плаче бебка толкова?! Ти консултира ли се за храните, които може и не може да се ядат?

anelia_zlatanova браво на теб за кърменето, и аз не мога да се пристраша още и то преди всичко заради тези дето се вторачват и те гледат като че ли си престъпник!!! Може би ако съм с някой и то преди всичко с таткото ни!

И ние ставаме доста любопитни и не стоим на едно място - иска всичко да гледа, почва да се заглежда в разни работи и да пуска по някоя усмивка, но все още си е НЛО за мен  Joy

За повръщането - и ние по някога "връщаме поръчката", много ми е жално и все си мисля че остава гладен след това. Защо повръщат тези деца? А и понякога доста хълцукаме...и това не мога да си го обясня

Инашата косичка пада - чакам с нетърпение да видя новата му коса!

# 215
Аз не мисля, че динята може да е проблем, ама знам ли newsm78

От сутринта, Андреа ми е в ръцете, сега пак е в мен, само повръща, само се гърчи, аз се притеснявам, от сутринта и мерих 5 пъти температуата няма нищо, обаче в момента, в който реша да я оставя на леглото се събужда, се почва едно дране и повръщане, след което запачва рев, че е гладна, до момента сигурно е яла поне 10 пъти по малко- чудя се дали да не отидем на доктор да питам пак за това повръщане- по пет пъти на ден я преобличам, защото все е мокра.Определено ми е на периоди детето, един ден е кротичка, на следващия само реве. След още някой друг ден ще остана без лява ръка от държане, то не е нормално, от сутринта ми е в ръцете, като съм правила паузи единствено да отида до тоалета и да хапна диня, добре поне, че е интернета, че иначе ще откача #Crazy

# 216
Mindi, Юли е страхотен сладур! Честита ви втора месечинка!
На нас ни биха ваксината стрещу хепатит. Стелиян писна за малко и веднага се успокои. Докторката много се учуди че за месец е качил 1710 гр при условие че е само на кърма. Пораснали сме с с 5 см откакто сме се родили Grinning Следващата ни консултация е чак след месец, когато ще ни бият пентаксима. Падането на косичката педиатърката каза че е нормално.
Днес му понакупихме малко дрешки следващ размер, че всичко ни е малко. И ayas даже ни видя на снимките какви сме смешни с умалялото боди. Баба му преди седмица му беше купила три бодита 24 номер за тримесечни, които му са почти по мярка. Взехме и памперс тройка, че памперсите ни честичко преливат и си цапаме дрешките.
somebody, мисля че е добре да се консултираш с педиатъра за повръщането за твое успокоение, а иначе съм сигурна че Андрея е добре и това е някакъв период.

# 217
gamby честит рожден ден!Пожелавам ти да си най добрата мама и най обичаната съпруга  bouquet  bouquet
Bella честита ви втора месечинка!  bouquet
Честита втора месечинка и на бебе Юли  bouquet

Ние днеска направихме 40дена и ходихме на чиста молитва а после и погача имахме Crazy
Много хубаво беше после ще пусна снимки че още не съм ги качила на компа.

Фантазия честита ви месечинка и на вас  bouquet и дано най-после да си намерите свястна квартира за дълго време Praynig  bouquet

# 218
Върнахме се, много сме доволни.Издържаха на дългия път с постоянно спане в кошчетата.Кърмех ту единия , ту другия.После се кефиха на хубаво хотелче.Бяхме взели едното легло и си спаха в него.На другия ден ги къпахме два пъти че голяма жега.Возихме ги на водно колело.Разходка по парковете, разходихме ги и в парламента.
Определено мислим да направим пак подобни пътешествия Simple Smile

А как да разбера дали ще остане Максим със сини очи или ще станат кафяви.Доста светло сини са и бистри и се чудя дали няма да си останат такива?Докато на Ерик си личи че ще станат кафяви.Никой в родата няма сини очи, но тези ми се струва че едва ли ще се променят. newsm78
Имам въпрос към кърмещите мами-колко често и по колко минути горе долу сучат децата ви? Аз имам чувството ,че моите преяждат,постоянно се тъпчат, но не знам как да разбера.Днес бях с една приятелка с бебче на 3 месеца.Тя кърми 1 път, а за същото време аз кърмих сигурно 5 пъти. newsm78 Гледам да има 2-3 часа пауза но като са гладни как да ги забаламосвам като нещът биба и вода.Пуснали са едни гуши и бузи.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 22:46 от Bliznachkova

# 219
Ааа,Близначкова,снимката е супер Hug
Моите сучат много различно , когато са гладни бързо се насукват,но понеже сучат и за успокоение някой път висят по-дълго.Не съм засичала,но поне по 5 минути сигурно хапват newsm78

По отношението на кърменето навън,аз с Яско бях по-притеснителна,но сега знам,че няма от какво да се притеснявам и не върша нищо нередно , неестествено или грозно.Ако някому е некомфортно да вижда кърмене на публично място,явно си има сериозен проблем.Все пак аз не си размятам гърдите,правя го дискретно-някои хора даже не разбират какво правя и се доближават да видят бебето и после се изчервяват от срам Mr. Green
Да заповяда някой да ми отправи критика,ще му отровя деня Mr. Green

Единственото,което много ме нервира,е ,че малките не се успокояват от движението с количката и се случва да реват,докато ги возя.И естествено не мога да спра насред улицата да ги гушкам,и докато стигнем на удобно място,събирам погледите на хората.Ей,днес една баба щеше просто да ме изпепели с очи.Добре,че не си отвори и устата да каже нещо,защото...!!! Mr. Green
Един дядо пък ме спря насред пътя с ревящите в синхрон бебчета да ме пита за някакъв адрес. ooooh!

Добавям за сученето-и моите много често сучат.Просто имам чувството,че постоянно кърмя.Но те са си две бебета все пак,и рядко кърмя едновременно и двамата.А бебе на три месеца е нормално да суче по-рядко и по-кратко.И не на последно място,нашите са родени месец по-рано.Имат да си наваксват.
Според мен не е възможно бебе да се прехрани-то има безпогрешен инстинкт за това,кога има нужда да суче и кога-не.Лакомията е лош навик,който се създава в доста по-осъзната възраст,не в кърмаческата Grinning

Ох,последен П.П. вече Mr. Green
Гледах снимките от Румъния.Много ми се ходи.Учих навремето 1 год румънски и аха да отидем с колегите от Софийския,ама не отидохме и си ми остана само меракът.Дребосите са много готини само по гащета Heart Eyes

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 22:58 от 凤Феникс凰

# 220
Гале, страхотна снимка Heart Eyes- ама струва ли ми се или близнаците са голи??!! newsm78

Андреа чак сега заспа от цял ден будуване, дране, повръщане, чаках Андрей да се върне от работа, а той закъсня и я изкарахме в 20.30 часа навън, нали аз сама не мога да смъквам количката, беше спокойна докато се возеше, возихме я в столчето, за да може да разглежда, в момента в който се прибрахме пак се почна с дрането, ама все едно я колим, пях, друсах я, нищо не я успокоява, замесихме адаптето, изцока 20грама и отнесе плувката, а дано поне поспи тази нощ, че да може  и аз да се наспя на Андрей хич не му пречи, той като заспи изобщо не я чува, като плаче Rolling Eyes Хайде и аз да сложа две снимчици на Андреа от тазвечершната разходка, дето въобще не и личи ,че цял ден се е драла!! Heart Eyes

Между другото вчера в Мола видях една мацка,която си кърмеше детето седнала на една пейка, много ме изкефи защото не  и пукаше от хората!! Laughing

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 15:23 от somebody

# 221
Анелия, ами че аз не само по паркове и градинки, но и по кафенета и ресторанти го кърмя Богдан! Не мога да стоя вързана вкъщи! Още повече, че той като огладнее внезапно реве като заклан и не може да чака нито минута - абсурд е всеки път да се юрвам към къщи. Наметвам се с един голям и много лек шал и от него нищо не се вижда. Кърмя и сама, и с други хора като съм; вече свикнах. А и всичките ми приятелки с бебета правят същото. Не мисля, че трябва да се притесняваш!

За динята за първи път чувам, че може да не е препоръчително да се яде. Честно казано, омръзна ми от всички безброй ограничения - струват ми се доста произволни. Ако ги спазва човек всичките, трябва само на картофи, ориз и хляб да кара!

А за кърменето дали е лесно или не... аз бях чела много за кърменето преди да родя и бях останала с впечатлението, че е най-лекото и естествено нещо и жените, на които не им се получава едва ли не не го желаят искрено. Само че действителността се оказа по-различна. Много е трудно началото при много хора, включително при мен... И макар че Богдан е изцяло на кърма, това ми коства адски много усилия. Мисля си, че ако по-ясно си давах сметка колко е трудно, нямаше да подходя с нереалистични очаквания и нямаше да се чувствам все едно нещо не ми е наред и да обвинявам себе си толкова много като не вървяха нещата. Тези писания и нагласи колко е лесно понякога могат да имат обратен ефект си мисля.

Иначе при нас нещта са все по-добре. Богдан се наяжда по-бързо от преди (само за около час  Rolling Eyes), по-спокоен е, вече няколко пъти излизахме с него и с приятели на вечерни заведения на открито и явно му е интересна непознатата обстановка и затова е много по-кротък, отколкото когато е вкъщи. А иначе и той суче често, добре че е нощната 6-часова пауза. Въобще, бива  Simple Smile

# 222
somebody,наистина по нищо не личи,че е плакала,като невинен ангел е.Ти да не ни баламосваш,а? Wink Grinning

Сега се сетих и още нещо за кърменето навън-ако отсега се притеснявате,какво ще правите после,като станат на годинка примерно?Ей тогава хората гледат странно вече.Не е истина в какво общество живеем Laughing

# 223
  • Плевен
Здравейте,
Честити месечинки, 40-дневки и всички други поводи на празнуващите бебоци!
Честит рожден ден на Гамби! Всичко най-хубаво!

Ох, момичета, моята Андреа само ме притеснява - сега излизахме на разходка, потича и като се прибрахме започна една кашлица, едно свиркащо и свистящо дишане, като при астматичен пристъп. Сега от това се притеснявам, утре сме на лекар, ама и тази нощ няма да мигна от притеснение  Sad
А Преси си ми е душичка, не спинка днес много, повече будуваше, но не ми е правил проблеми - папка си, кротува си, абе душичка...

Галя, страхотна снимка! Парламента ми е просто любимата сграда. Ние с мъжът ми 2 години ходихме на курсове в Румъния по едни програми на ЕС, та посетихме Букурещ, много съм впечатлена. А иначе курсовете бяха в други градове, та и тях опознахме, определено си промених мнението за румъния, преди мислех, че са западнали роми само там, ама нещата се окозаха мноооого по-различни, и даже мисля, че да доста по-напред от нас  Thinking Браво, че си направихте тази екскурзия, радвам се, че е минало толкова приятно.

Хайде лека вечер на всички ви!

# 224
   добро утро на всички!!!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ и ЧЕСТИТО на тези, които празнуват по един или друг повод!
Много съм благодарна на всички, които ме окуражиха! И аз като Sv. си мислех, че кърменето като е естествено трябва да е лесно и да ни се удава по някакъв инстинкт, но уви... оказа се, че не е така. е, предполагам, че с повечко търпение и стискане на зъби ще мине и това сега!
вчера по време на поредния бесен рев на малката се замислих колко бързо минава времето и докато се усетя вече ще е януари месец и ще трябва да тръгвам на работа, а няма да съм успяла да и се порадвам- тя или спи или яде или РЕВЕ!!! има мнооого малко гукащи и усмихнати моменти  Sad   а аз с това недоспиване вече съм като парцал, направо живея на автопилот! малката обърна сутринта на нощ и сега спи след сутрешното кърмене по 4- 5 часа, а нощем се буди. дано това да е временно явление!  Praynig
сега ще се опитам да скокна до социалните да видя за парите дали са готови, ако не са поне да ми дадат ЕГНто, че утре трябва да ходим на ваксина, а без ЕГН няма да стане!
има ли някой, който вече да е ходил на ортопед за преглед за луксация??? на мен ми препоръчаха център "Детско здраве" и д-р Александров или Горна баня, но първото ми е по- близко. Кажете какво представлява прегледа?
от мен много  Hug  Hug  Hug и хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт