Честит Рожден ден на Гамби, макар и на патерица!
Честита годишнина на Випер!
И честити месечинки на бебчовците!
Aila, благодаря за времето което отделяш да ни съветваш
и конкретно ти благодаря и за успокоението за парацетамола. Аз така или иначе не пиех повече от едно хапче на 24 часа, защото на листовката пише, че няма достатъчно проучвания за действието му при кърмене. Но нали така обикновено се презастраховат за почти всички лекарства, които не са доказано вредни при кърмене или бременност, та и аз рискувах и изпих хапчетата. А гърдите ми не са напрегнати, на буци или зачервени, но при натиск все пак са доста болезнени
. Но бебка се грижи да няма застой на кърма. Рядко прави пауза по-голяма от 3 часа. Даже по-честа е ситуацията в определени периоди на денонощието да яде през час-час и половина. Така я успокоявам като плаче неутешимо и разнасянето на ръце не помага. Проблем ли е, че често ме ползва за утешителна залъгалка? Зърната ме болят като засуче, но не са разранени, така че и от тях не е проблема. При засукването, като потече млякото също изпитвам болка, но и това предполагам е нормално. А проблем ли е, че почти на всяко хранене яде и от двете гърди? Иначе температура днес нямам. Може би е било някое вирусче и дано вече да съм го преборила.

Малко почерпка и от мен за втората месечинка