ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 458
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
ДОБРО УТРО МАЦКИИ
Аз ли съм първа тази сутрин???  Shocked къде са всички...Ние се нахранихме и мъркаме в шазлонга, а аз се изцеждам и хайде на разходка. Чета че много бебчета не искат да спят в количките, а ние спим и затова искам да излезем че от 6 часа Калоян е буден.

Хубав ден на всички 

# 196
Добро утро!
Ние спим, но скоро трябва да става малката. Напоследък често имаме трудно заспиване вечер  ooooh! и то с рев, ама направо се дере. Посяга да суче (след като се е наяла), после нервничи на цицата и я пуска. Рита с крачета и направо пищи...предполагам, че са колики и капките не помагат  Sad И така часове... При колики обикновено се успокоява като я люшкаме по върху корема на мама или на тати, но в такива случаи и трява много време и едвам се успокоява. А, и като  минат 2-3 часа пак хапва и продължава. Дано отмине скоро този период. Иначе вчера бях леко притеснена, защото много бързо се нахранваше двата пъти и то от едната гърда, без да е изцокала всичко и на следващото хранене не знам коя да дам  newsm78 Първия път доизцедих едната, втория не.

И да ви се "похваля" трябва да си търсим квартира...Пък финансовото ни положение не може да устои на днешните наеми  Cry Стискайте палци да си намерим нещо изгодно  Praynig

Viper, честита годишнина!!!

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 12:35 от Fantasia

# 197
  • София
Ехо, здравейте!!!
Моето слънчице спинка сладко на терасата на сянка, а на мен ми идва да и изям бузките. Толкова съм щастлива!
При нас нещата се нормализирват лека полека, само дето аз мога да стана дойка вече, нещо май си докарах хиперлактация. Аморе, пиши ми на лични ти как се справи. Аз ако не кърмя през 3 часа, гърдите ми стават болезнени и се налага дооооста да изцедя. Нощес Катерина направи 6 часова пауза и аз щях да се взривя от кърма. Нищо де, ще се справя.

Момичета, днес стават две години от деня, в който с Георги си казахме ДА! И аз най-накрая съм с дете в прегръдките!!!
Толкова много ги обичам моите слънчица..... Не мога да правя виртуални почерпки, но ще ви пратя един линк, дано да се отвори...
http://htftp.domainbg.com/Asen_Vasilev/Dragan_Trial/Videos/Svatb … oro%2020.07.2007/

# 198
   здравейте момичета!
след една кошмарна, гореща събота с мнооооого повръщане /чак се бях притеснила дали изобщо му остава нещо в стомахчето на това дете/ вчера ме изуми! след храненето в 22ч се събуди чаааак в 5 сутринта, после в 9:30, направихме разходка по хладното, върнахме се, аз дори поспах, а Дани се събуди да яде в 15:30, не ми се вярваше. за съжаление се оказа, че май е обърнала нощната пауза в храненето в дневна и тая нощ ми разказа играта! голямо ставане, голям рев!
а гърдите ми са все по- зле и по- зле! на дясната гърда определено не и върви, всички проблеми почват оттам! и разраняването в болницата и червените петна, бучки и температура, а сега и тия мехурчета /бели прозрачни, точно на зърното, приличат ми на мазол!!!/ а как болииииии  Cry   като я сложа да суче и ми иде да завия от болка! не ми е ясно защо се получи така- всичко си беше наред, слагам я правилно на гърда /поне според лекциите и картинките/, преди кърмене поизцеждам малко да не са твърди зърната, мажа с garmastan...
ако някой се сеща какво друго мога да направя- моля, пишете, че трудно издържам вече! най- гадно ми е нощем- хем ми се спи и болката като че ли е по- силна, само се ядосвам на малкото човече, а то изобщо не е виновно, че майка му е некадърна овца и не може да се справи с едно кърмене  Sad  Sad  Sad

# 199
Viper, честита годишнина. Пожелавам ви с всяка изминала година да се чувствате все по-щастливи и по-влюбени и детски смях да изпълва дома ви!

Аз да си похваля детенцето. Не само че не разбрахме какво са колики, но и през последните 2 седмици не яде нощно време. Последното му ядене е в 22.30-23.00 и после не се буди преди 5ч., като от 4 дена става даже между 6-6.30. Дано да се задържи така. Но той си будува от 17ч. до 23ч., та може би и затова спи през нощта. Плаче само когато огладнее и то не е и рев, а по-скоро мрънкане.

За памперсите - ползваме Памперс 3.
За адаптето - Милумил. С него ака по 3-4 пъти на ден.

На каката по-трудно започнах да й говоря, но на Павел откакто се е родил не съм спирала да му говоря. Някак си май е по-лесно с второто.

Пете, а вие кога и къде ще ходите на море?

# 200
  • Ловеч
Airina,това че имаш трудности с кърменето не означава че си некадърна овца..Много малко са тия дето кърмят без проблеми,ЗА КОЕТО ИМ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ...Както виждаш повечето от нас се олакват от трудностите които срещаме с кърменето,и аз в ова число..Просто трябва да стискаме зъби,да упорстваме,и най вече да се успокоим,стига ли им кърмата или не,праилно ли ги слагаме или не и т.н..

Фантазия,успех с квартирата,много е кофти с тия квартири наистина...

# 201
Днес ставаме на целииииии ДВА МЕСЕЦА!
Да почерпя
 Viper Честито и на вас две годинки от свадбата. Много много да се обичате и да сте заедно докато побелеете и остареете.

# 202
Мили мамички има ли желаещи да участват със снимка в този конкурс във връзка със световната седмица на кърменето  Hug Hug Hug  http://www.deteto.info/konkursdetails.aspx?id=4

Целувки на малките сладурчета  Heart Eyes

# 203
Сутринта писах, писах и накрая съм забравила да публикувам  ooooh! Дойде свекърва ми да се уговорим за разходката, тръгнах да храня малкия и после излязохме. Прибрахме се точно за храненето в 12.
От 14:30 сме отново на консултация. Малко се притеснявам дали малкия наддава добре и дали няма да ни изпишат адапте. За последните 12 дни е качил 405 гр, което на фона на качените 1160 за първите 20 дни ми се струва много малко Sad Няма да го умувам, а ще изчакам да чуя мнението на педиатърката. Дано това и всичко останало да ни е наред Praynig Започнала е да му пада косичката  Sad Чудя се дали е нормално  Thinking Днес имаме напредък в борбата с пъпчиците - от два дни почиствам личицето с памуче натопено в преварена вода.
Viper, честита годишнина!
Честити две месечинки на малката Емили!

# 204
  • София
Аз явно нещо бъркам- опитвам се да надпиша снимките от погачата, но не става. До сега ги надписвах успешно, правя същите стъпки и не излизат надписите  newsm78 Натискам потвърди, излиза ми следващата снимка и нищо. Идеи?

Момичета, благодаря ви за пожеланията  Hug

Airina, моля те, не се обвинявай, това не е вярно! И аз преди си мислех, че кърменето е лесна работа, но не се оказа толкова лесно в началото! Ако искаш се обади на консултативния кабинет в Майчин Дом, много са отзивчиви, или пиши на Aila, само не се обвинявай. Имай търпение и кураж. Самата аз исках да се откажа доста пъти. Спомням си в началото каква болка изпитвах, когато малката засукваше, слагах си кърпа в устата, която да захапя, свитки ми излизаха от болка  Whistling.

# 205
Забравих най-важното. Да се похваля че от днес ще си имам помагачка на която ще мога да разчитам всеки път когато поискам и също и през ноща. Става дума за свекърва ми. До днес гледаше нашата баба в Чайка и оставаше да спи при нея. Понякога поседяваше за три часа при малкия, но с триста уговорки. Довечера по време на голямата пауза на малкия ще го гледа тя, а ние ще си спим спокойно с мъжа ми в другата стая  Party След като се върнем днес от консултацията ще го нахраня и пак ще и връча бебока, а ние ще отидем да му понакупим разни неща, а и за нас също  Blush Отивам да приготвям Стелиян за консултацията. Изобщо няма да е доволен като го събудя.
Фантазия, много кофти това с квартирата  Sad

# 206
  • София
Здравейте  Hug
viper , честита годишнина!
Честита втора месечинка на Емили!

Ние се върнахме от детската болница.Беба е добре. Само нослето и си е леко затиснато, но казаха да си го промиваме и да капем капките. Важното е , че не е бронхит  Peace и няма нужда да оставаме в  болница за едно носле.  Днес  ще намеря време да напиша педиатърката от МЦ Лора в черният списък, Тя пропусна да ни каже , че ни изпраща за прием в болницата с диагноза бронхиолит.
За сметка на това има две педиатърки от Детската болница, които съм много доволна. Днешната за 10мин. ми каза толкова неща, колкото нашата не е за два месеца вече...
И ние утре очакваме помощник. При мен обаче това действа зле на организацията, противно на очакванията, така, че сигурмо ще пиша по-рядко тази седмица  Mr. Green Аз сама извиках мама , за компания по-скоро, отколкото за помощ  Mr. Green

# 207
  • варна
Момичета да ви попитам - къде държите бебчовците през деня и какво да купя за безопасност през деня

# 208
Viper, честито! Бъдете все влюбени и щастливи с децата ви!
Снощи и аз регистрирах 7 часова пауза на дечко Simple Smile И преди беше правил, но не толкова. И аз ще експлоадирам Simple Smile и поизцеждам, че струите не спират в лицето му.

Гамби, честито и на теб!

Жералдин
, ти къде живееш? Струва ми се, че си в моя регион - Борово, Бели брези, Красно село, Стрелбище....
Ще се радвам да ми пишеш на лични за лекарката от Лора, че и ние сме там в неработни дни както и за Детската болница  Hug като имаш време.

Иви, съвсем нормално е! И аз забелязвам косъмчета по пеленката под главата на Велин. Ако кърмиш на поискване, не би трябвало да има проблем.

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 14:38 от ayas

# 209
  • Ловеч
bore77,в какъв смисъл какво да купиш за безопасност?? Моето бебе си стои в стаята си,в легълцето,или го слагам в шезлонга..Пускам бебефона и аз си стоя в другите стаи,като мрънка или плаче съм при него,но когато кротува няма смисъл да съм при него,а с бебефона му чувам дори и дишането,много съм доволна,на fisher price е...

Общи условия

Активация на акаунт