ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 459
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Иви, нашата педиатърка ни изписа еспумизан, защото не запичал за разлика от Саб симплекс. На нас еспумизанчето ни действа разхлабващо, иначе не помага кой знае колко за коликите  Peace
Може пък еспумизана да не е бил причината за запека Thinking А пък може и само на нас така да ни действат. Моя хубосник нещо е неспокоен и си изплю биберона. Дано да поспи още малко, че ще го храня чак в шест  Praynig
Днес за първи път сложих омекотител (Ленор Сенситив) на дрешките на малкия. Бях решила да го направя когато стане на месец, че съм голям фен на омекотителите. Пералнята всеки момент ще приключи програмата и ми се искаше да простра прането, но май няма да ме огрее. Малкия се събужда и ще го позанимавам за да не събуди баща си, че е отворено навсякъде. Да видим докога ще имам успех.

# 181
  • София
Искам да питам, тези които са правили чиста молитва какво точно са носили в черквата. Ние ще правим такава молитва във вторник и още не съм питала свещеника за това. Петя ти си правила скоро бързо дай ми съвет ooooh!

# 182
  • София
Искам да питам, тези които са правили чиста молитва какво точно са носили в черквата. Ние ще правим такава молитва във вторник и още не съм питала свещеника за това. Петя ти си правила скоро бързо дай ми съвет ooooh!
ами по принцип нищо не се носи, в нашата църква се плаща 20лв, но ние познаваме свещениците и за Габи и сега за Марти, занесохме и бонбони и вино. На място купувате по една свещичка за всеки присъстващ като майката и бебето се смятат за един човек  Wink, но купувате една и за свещеника.
anyto и аз така се харесвам повече, около 49-50кг. Ама нещо продължавам да свалям. Като забременях с Марти бях 43кг, независимо, че си похапвах доста добре и ядях и по 3-4 парчета торта на ден. Аз като кърмя и много свалям. Иначе години наред съм била 47-48кг, но спортувах и изглеждах много добре.
Geraldine, адреналина много добре действа при хрема, но от капки до капки има голяма разлика. На Габи най-напред и изписа такива УНГ в поликлиниката и жената, която ги прави се потресе, в какви големи дози ги е изписала за такова малко бебе. Аз не ги слагах и после Улевинов изписа неговите, които са много популярни и съдържат повече съставки.

# 183
Чета ви за мазането на пъпчиците и се чудя newsm78
Аз ли греша не знам,но кожата е един от  органите,чрез които тялото се пречиства и дали не е ненужно да се маже с каквото и да било?Аз никога не съм мазала Яско с нищо.Малките и те имат пъпчици тук-таме,но дори педиатърът не им обръща особено внимание.Вие защо мажете? newsm78

Гледах снимките.Много са пораснали бебоците.Хубави са ни юнчетата Grinning
Ди,Коко и Крис са направили бутчета Heart Eyes
Албена35,косата на Ади е страхотна!Като кукла е,изглежда много по-голямо бебес тази косичка и тези мигли.Пу-пу Heart Eyes

# 184
Честити месечинки на малките ни бебенца, празнуващи днес   bouquet

Ди, благодаря за комплимента за Боян  Heart Eyes Ама и твоите бандити какви пичове са станали -  след 15-20 години колко ли мацки ще си хвърлят сутиените по терасите ви като при нашия Боянчо Wink

За бибероните и аз се чудя с тези номера - имам и 1-ви, и 2-ри номер, засега давам от 1-ви, защото ме е страх да не му докарам колики с другия. Ама и не искам да се учи на много лесно, защото все още упорствам с кърменето. Лошото е, че не винаги се получава - има периоди, в коието много се върти, непрекъснато лапа и пуска зърното, мрънка и реве, става си истинско мъчение и за двама ни, а мляко има в гърдите. И накрая давам шишето. Предполагам, че са коликите Sad  А има дни, в които пък си яде от цицата, все едно и не подозира за съществуването на биберон. Не знам вече какво да си мисля, но все пак си упорствам и поне половината ден е на кърма, а другата половина - на АМ  newsm78

Лошото е, че като го гледам сама през деня и когато е в лош период, нямам никакво време да се цедя.

Моите гърди също спряха да стават много твърди и болезнени, препдолагам, че кърмата ми се е регулирала, защото вчера за 15 мин. успях да изцедя 120 мл., а си мислех, че нямам никакво мляко вече  Laughing

За кенгурото и аз се чудех и май няма да купуваме преди разрешение от педиатърката.

Боян също започна все по-дълго да будува - спи по 2 часа, а понякога след това е буден по цели 4  Shocked  През деня е ок, ама лошото е, когато тези периоди са нощни, като беше в нощта срещу събота  ooooh!  За сметка на това, започна да яде и по малко, ама на често, което си е направо убийствено за мен.

# 185
  • Ловеч
 Здравейте...
Честити месечинки на бебоците,да са живи и здрави..
За пъпчиците,като му излезат на Траян/но са малко/,му мажа мястото с преварена водичка само и нищо друго..Но неговите са около брадичката и предполагам че е от кърменето,където се потя..
За за запека от капките-всички капки действат различно на всяко бебе,както знаем всяко бебе си е индивидуално за него..
Траян също започна да будува по повече,поне не плаче,мрънка и иска внимание но не се дере Simple Smile
Днес имахме гости,и той реши че точно тогава ще будува Mr. Green
И ние във вторник сме на първа консултация,та нямам търпение да видим колко сме наддали и пораснали..

# 186
  • София
Гъди, това поведение е типично за дете с колики, не давай шишето само заради това. Пускай сешоара, прахосмукачката, за да се насуче или го разхождай докато яде, както аз правя при Марти.

Знаете ли какво установих? Когато най-много реве и нищо не  помага,започвам да му разказвам разни неща. Не само: няма мами, недей да плачкаш, ооо и други такива, ами си му говоря като на Габи. Обяснявам му какво сме правили през деня, какво ще правим на морето, вчера му разказах и приказката за Трите прасенца и той млъква и започва много внимателно да ме слуша и се успокоява и си заспива. Simple Smile

# 187
Честити месечинки на Яна и Ивка!  bouquet

Гъди,това с мрънкането по време на сучене и на мен ми се беше сличило 1,2 пъти,но аз търпеливо  изчаквах Ема,и пак и давах да суче.Става едно дъъъълго хранене,но не давам шишета.

За твърдите гърди,на мен вече не са ми толкова твърди,но като минат 3 часа започват да текат.
А през нощта,ако храня в 9,в 12 се изцеждам и така лягам. Ако храня в 11,и после Ема яде в 4,5 например,гърдите ми са страшно твърди,и само да стана започват да текат.Изцеждам по 30,40 от всяка и така давам,понякога ако Еми много реве направо и давам да суче. Но почти всяка вечер се цедя,защото яде от едната гърда и заспива.

Петя,голямо постижение е съня на Марти!:bouquet: ,дано все по често да се повтаря,че с това натоварване,сигурно ще станеш не 43,а 33.

Аз кенгуру не мисля да ползвам още(пък и нямам).Мисля поне да навърши 3м.

Вчера купих памперс 2 JUMBO,но нещо не ми харесват.Ползвала съм само Прима,ароматизирани и са много приятни.
Да ме посъветвате от кои други разновидности на Памперс сте доволни?

Днес ходих на басейн за 2 часа с племенницата ми.Беше супер приятно.Взех си карта и сега ще ходя до другото лято само за 20лв.
Утре смятам по рано сутринта да отидем с Еми и Стефани(племенницата).Има дървета,тревичка,има плетени столове-идеални за кърмене...приготвям една голяма чанта и сме там.А басейна ми е точно на 3мин пеша.

След басейна легнах с Емануела в 5,30,аз станах в 7,30,а тя още спи-незнам тая нощ какво мисли да прави.. Thinking

# 188
В албума качих снимка на Никола - в родени, но не знам как да я надпиша отдолу, последните две са на него(503 и 504). Може ли да ни сложите срещу датата в началото на темата първата от тях. Предварително благодаря!

# 189
Сега разгледах 1-месечния албум,всчики бебета са УНИКАЛНИ! Емма на Мариета 79-страхотна усмихната фотосесия!
 Андрея на Somebody-веднага я познах без да чета.
 Боянчо е страхотен бузанчо.
 А Аделинка е невероятна красавица!
Много  Hug на всички!

Стана ми интересно близнаците в едно креватче ли спят?

# 190
Честита месечинка на Белослава,  Яна,Виктория и  Ива  и на нас - Светослав /ама в каква хубава женска компания сме/,макар и късно, но от три дни сме невъзможни и не заспиваме и не мога да пиша.
Да ви питам момичета-как се справяте с децата, който скачат при всеки шум. Баткото ми беше такъв и се бях наканила да не уча Слав на тишина, но той се събужда от всяко нещо и трябва само да шептим, камо ли да свършим някаква работа.
Днес ака зелено, сигурно е от горещините и не заспива по цял ден.
Лека нощ и на мами и на бебоци.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 22:47 от mariiana

# 191
Moni, не бой се и ние навлизаме в тази фаза Simple Smile Е, поспиваме и то повече навън и малко у дома, но всеки ден е различен. Но аз не се "втелясвам" за нищо, радвам му се, гушкам го, давам спасителната гърда. Уморявам се и аз, но гледам да почивам по алтернативни начини - разнообразявам се с разни хора от квартала - познавам почти всички и 'удрям един лаф моабет" с много народ на ден и то различни хора, обикалям Simple Smile Сега съм се засилила да чета една книга, която търсех отдавна.
А и голямото ми детенце ни весели и изненадва с мъжа ми Simple Smile

Моите гърди се препълваха първия път доста дълго! Май и това е индивидуално. На мен паузите за сън на бебо /като не го е мъчел зъб или друго/ ми се отразяваха болезнено или просто с усещане за твърдост, чак се будех от това.

Мисля, че кърмата от първескиня имаше такива лечебни свойства.

Феникс, усещам те от една и съща кръвна група Simple Smile
Ех, защо не живееше по-наблизо....

Честит първи месец на бебенцата!!!

Кате, колко още чуденки ще имаш по разни въпроси и ще усетиш да слушаш себе си и инстинкта си - захранване, сядане, ходене на бебетата, възпитание...всеки си дава компетентното мнение и то е противоположно на друго на уважаван от теб човек....И аз имах голямо чудене и притеснения, обвинявях се за какво ли не...и се научих да си поемам "последствията" от моите си решения, в които съм убедена.  Hug Не се терзай, а си гледай бебките хубави, те ще те научат какво да правиш. Неминуемо не споделях всичко на педиатъра си - напр., че не захраних със сок в 4ти месец. Иначе много го уважавам, страхотен е.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 23:08 от ayas

# 192
Здравейте и от мен

Честити месечинки на всички бебенца! Да растат живи и здрави! Heart Eyes

Честит рожден ден  на Gamby!! Да е здрава, весела ,щастлива с малкия Димитър и по-скоро да намери време да пише във форума!!  : newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023

Напоследък нямам никакво време, Андреа все по-малко спи , а и през ноща не спи много, та днес спах от 11 на обяд до 3 следобяд с нея и след това на разходка в Мола, мама да си накупи парцалки, че и е много ограничен избора, има страшни намаления и много хубави неща! Андреа беше герой прекарахме 4 часа в Мола, влизахме заедно в магазините, никакво впечатление не и прави на нея силната музика, тя като заспи нищо не може да я събуди!!

Вече установих, че нещо не и понася моята кърма, тази сутрин сука доста, след което се почна едно повръщане сигурно 6 пъти повърна и то по много,чак се стреснах, след това не и давах да суче, само адапте и изобща не повръща, незнам защо така това дете я повръща кърмата, а почти нищо не бях яла освен диня! Тази вечер пак цока кърма ама мъничко и адапте и повърна само веднъж да чукам на дърво, мерих я пак, ама от консултацията във вторник е  качила почти 300гр, което означава, че въпреки многото  и повръщане си качва и не  е проблем!Аз се замислих дали не е  от това, че се кърмим със силиконови зърна и влиза въздух в тях, като почне да се услушва??!!!!

За килограмите да се похваля, минах психологическата бариера от 70кг ,вече съм 69кг, отново почнаха да падат килата след две седмици на застой Mr. Green

Щях да ви питам, като не спят бебенцата ви и не плачат, какво правите оставяте ли ги да си будуват самички без да им обръщате внимание или използвате всяка минута в която са будни да ги забавлявате с нещо??- аз се чувствам гузно, когато  е будна да не и обръщам внимание и напоследък гледам непрекъснато да я занимавам и да и говоря Flutter

Бебоците в албумчето са ни страхотни, дай боже всеки месец да пълниме албумчето ни с нови снимки!!  

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 23:39 от somebody

# 193
  • Сред лисици
Здравейте, мами!
Честита месечинка на Яна,Виктория,Ива и Светослав!
Честита и на моята Белослава, разбира се  Grinning!
Отпразнувахме събитието с таткото с една голяма кутия сладолед. Каката е на гости на едната баба за няколко дни и пропусна събитието. Малката Бела вече е точно 4 кг. Днес я премерих. Като се има в предвид, че се роди 2,950 и спадна до 2,700 - достатъчно е порастнала. Дано вече се успокоя, че кърмата ми стига. От време на време бебка нервничи докато суче - тегли зърното, като ластик  Sick, върти глава и раздава ритници. Тогава ме гложди подозрението, че се дразни, защото няма достатъчно кърма. Дори и така да е, при следващите хранения или на другия ден нещата се оправят и тя си се храни спокойно. Нощните хранения хич нямам и намерение да ги ограничавам по някъкъв начин. Вече почти се автоматизирах в среднощните кърмения на беба, главно в легнало полжение. Често я оставям да спи върху мен или до мен, че и тя не си долюбва кошарката. Не харесва и количката. И ние сме от отбора на ревящите по време на разходка. Много я разнасяме на ръце, но това е положението. Поръчах си слинг от един сайт, да видим ще ми върши ли работа. Иначе имаме едно кенгуру останало от каката, но на мен ми беше доста уморително ползването му.
И на края да се оплача, че от два дни имам темепература вечер между 37,2 и 38,2 без никакви други оплаквания  newsm78. Пих вече 2 пъти парацетамол, дано не е много вредно за бебка.

# 194
  • София
  Фрея за кърменето няма пробем с парацетамола. Важно е обаче да спазваш интервалите между приемите и броя им. Една таблетка през най-малко 4 часа. Най-много 6 таблетки за денонощие.
  Температурата знаеш ли от какво е? Проблеми с гърдите имаш ли? Зачервявания, болезненост, твърди буци?

Общи условия

Активация на акаунт