ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 461
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Петя, това със препълването на гърдите през нощта отминава ли с течение на времето? Една приятелка, която кърми дълго ми казваше, че на нея са престанали да й стават твърди гърдите и да се препълват и да болят, но пак си има достатъчно кърма. Чудя се дали тя е изключение или с времето това става? Защото доста ми е неприятно това нощно ставане, да не говорим, че мога да спя само по гръб - ако съм на една страна от гравитацията само ми потичат гърдите...
оооо отминава разбира се, това е само първите месеци, лека-полека и спонтанното изтичане отминава, но това не значи че и кърмата намалява. Гърдите стават и супер меки, но кърмата си е достатъчна, просто се произвежда толкова, колкото бебето изсуква.

# 166
Di*, напълно те разбирам... На всяко хранене при нас са 4 шишета - 2 с кърма и 2 с АМ. А като се хранят на два часа като днес, става страшно Simple Smile Браво на твоите юнаци, добре си похапват Simple Smile А с какви отвори на бибероните си? Моите са за 0-3 мес и вече имам чувството, че са им малки. Но ще изтраят още 15-тина дни. (Само момчетата ли са телета или сте цялото семейство като нас? При нас и едната котка е телец  Joy Цяла кравефермичка сме!)
Кате, аз, децата и кучето сме априлски теленца, а таткото ни е майско теле, и ние сме си цял телешки отбор Mr. Green
За дупките на бибероните, ползвам отдавна №2,  т.е. № на биберона има значение тогава, когато бебчето още се кърми, за да не свиква да му тече лесно, се ползва единичката, иначе за по-силни бебчета е мъка! От както им давам с двойката, се наяждат по-спокойно-без да ръмжат на биберона и си заспиват спокойни, не че иначе не се наяждат, но се изнервяха много...
Leila, ако кенгурото е с твърдо гръбче няма проблем да слагаш малко бебче в него, но не за повече от час  Peace
Gydi, Боян е божествено сладък  Heart Eyes
Bliznachkova, браво за смелостта, и аз моите мъже постоянно ги мъкна навсякъде и сега толкова много обичат да пътуват, че само като ги кача в колата и запаля - започват да "валят" едни усмивки, а като тръгнем веднага заспиват.. дори понякога пропускат хранене Shocked
Прохладен ден и много усмивки от наш`та телешка група...

# 167
  • София
petia, точно такива капки ни изписаха, с адреналин, сега мъжа ми е на път към вкъщи и са му направили капките в една аптека, но малко ми е съмнителна работата, защото аптекарката го била пращала в друга аптека да пита за нещо дали така трябвало...Уф ама българска ни работа навсякъде... Благодаря ти , че винаги се отзоваваш Петя  Hug Утре е ходим точно там и ще питам за този лекар. А тези капки не са ли опасни за толкова малко бебе като са с адреналин.
Мони , тоз лекар е лекар и на наше приятелско семейство и са доволни. Може би ще го потърся него. Благодаря, че ме подсети   bouquet
Лейла, на нас ни казаха кенгуру на два месеца и половина. Това ортопед в Горна баня.

п.п. Мъжа ми сега се върна и каза, че е сложила две  ампули физиологичен р-р и 1 адреналин , но незнае по колко милилитра са били ампулите. Успокоява ме това , че на рецептата пише 1мл адреналин и 9  р-р, а общато така като гледам са 10мл. В контейнерче за урина ги е направила ( това им бил проблема- нямали в какво)

# 168
Geraldine, на мен точно от Горна баня ортопед ми каза, че ако бебчето е над 3.5кг, няма проблем и на две седмици да бъде слагано в кенгуро с твърдо гръбче  newsm78 Тия доктори, никога не са на едно мнение ooooh!
P.S. качих малко снимки при двумесечните юнчета, а скоро трябва да си направим албумче за тримесечни юнчета  Grinning

# 169
  • Плевен
Здравейте и от нас!

Ох, от тия жеги ли, от какво, но Преси през деня почти не спи. Но пък през нощтта ми направи ОГРОМНА пауза - от 9 стана в 5.30  Shocked Това са 8 часа и половина, направо не можах да повярвам. Душичка.

Близначкова, поздрави на братска Румъния, чакаме да разказваш. Majko, и на вас приятно изкарване в Турция!

Джералдин, ох, аман от тези доктори. Потърси и друго мнение, за какво да ви вкарват в болница ако е само за нослето, то там можеш повече да се разболееш, отколкото да ви излекуват. Дано утре като идете да ви успокоят, стискам палци.  Peace

Лейла, и аз имам кенгуру и все се чудя откога може. С твърдо гръбче е, вчера се пробвах да го сложа вътре, ама нещо не ми се получи  Sad Там, където се слагат крачетата нещо му убиваше сякаш, не му хареса, но и аз съм твърдо решена да го свикна в него и така да излизаме. Определено е много по-удобно отколкото с количка, но ще трябва да е порастнал още малко, че не мисля, че ще може да спи в него.

Петя, и Преси сякаш му е по-добре в количката и на шезлонка, чувства се гушнат може би, а в креватчето му е много празно сигурно, по-не му се кефи.
Отдавна се каня да ти кажа, гледах те на снимките на чистата ви молитва и много ми хареса как си там на килограми. На тази снимка на аватара ти ми изглеждаш болезнено слаба. Колко е разликата в килограмите ти? Сега ми харесваш повече, с някое килце отгоре  Heart Eyes

# 170
Вие ме притеснихте с отзивите за Елоком крема и реших да го спра. Всъщност я мазах само един ден и на другия вече нямаше пъпки и повече не съм и слагала. Четох много противоречиви мнения, пък и защо педиатрите ще го изписват, ако е толкова вреден. Моята лекарка дори е била шеф на неонатологично отделение и се надявам да знае тези неща по-добре от нас.

Искрено се възхищавам на всинчки майки, които кърмят Hug...аз нямах това търпение.
За нощното хранене и аз нямам идея как мога да я откажа. Ако не и дам в определения час храна тя започва да пищи неистово.

# 171
Sv., аз и по-рано бях писала, че като кърмя подлагам пелена, защото кожите ни се изпотяват. Ицко, да чукам на дърво, няма нито еда пъпчица. А само три пъти го мазах с А-дерма крема и със сребърна, вместо с преварена вода.
Somebody, и на мен ми казаха за преварената вода със сода, но не съм пробвала. Все пак мисля, че е напълно безвредно и е по-добре от кортикостероиден крем.
Албена, подкрепям мненията на другите момичета за Елокома.
Анито, отново ме караш да ти завиждам Laughing.
Петя, за разлика от Марти, моя Христо изобщо не иска да стои в кенгуро, а имаме две. Предие като го сложех в количката и заспиваше веднага и спеше по три часа в нея като сме навън, а сега неиска. Няколко пъти се прибирам с ревящо бебе в едната ръка, а с другата бутам количката Sad
Кърма и на мен много ми изтича през нощта и въпреки сутиена и подплънките правя мокри петна по чаршафа, но за сметка на това гърдите ми не се втърдяват и не се налага да се цедя.

# 172
Вмъквам се само да почерпя със сладки за навършването на 1 месец на моята сладкишка Simple Smile

Почерпете се  Heart Eyes

# 173
Fantasia, да й е честита месечинката на малката красавица Яна! Ще ти я взимаме да знаеш  Wink  Whistling

# 174
Ооо, Ди, мерси! Ако можете да си я поделите  Embarassed ...нали са двама юнаците  ви  Grinning

# 175
Fantasia, честита месечинка на малката сладуранка!!! Heart Eyes
За кенгуруто и аз тъкмо това се чудех, май ще изчакам да стане на 3мес. за да съм по-спокойна.
Bliznachkova приятно изкарване, браво на вас за смелостта Hug, аз се страхувам още да правим дълги пътешествия, за сега само на 120км общо извън града сме излизали. Вчера бяхме на плаж, след 5ч., малката се смили над нас, будуваше си кротко и си разглеждаше количката доста време, каката успя да си поплува...
Ако ми се препълнят гърдите през нощта обикновено я събуждам, че хич не ме бива нито с помпата, нито на ръка. Всички помпи ги събрах в една торба и ги прибрах, надявам се да не ми притрябват повече. Mr. Green

# 176
Fantasia, честита месечинка на малката Яна!
Ние за първи път закарахме малкия на вилата и си хапнахме пържолки на новото барбекю chef Ремонта вече е приключил. Повече майстори няма да идват, но да не казвам голяма дума. Сега трябва да се обзавежда  ooooh!
Когато се прибрахме не се сдържахме и пуснахме климатика. Сега малкия и татко му спят блажено на хладничко. В крайна сметка при условие че винаги пускаме климатика в колата докато малкия е с нас какво толкова ще му стане ако пускаме климатик и в къщи на нормални градуси, и то не в същата стая в която е той.
И аз чакам с нетърпение малкия да се събуди след голямата пауза. Направо ще ми се пръснат гърдите и понамокрям чаршафа. Един път се поизцедих на ръка на мивката че не се издържаше. До помпата засега не съм стигала.
Някой беше споменал за запичащото действие на капките срещу колики. Ние се запякохме по мое мнение от капките еспумизан, а му дадох само три пъти. Надявам се повече да не прибягвам до тях Praynig Иначе проблема ни със запека се разреши. Днес сменям памперси като луда  #Crazy

# 177
Една бърза почерпка и от нас по случай първия месец на Ивка! Heart Eyes

Честити месечинки на всички навършили ги тези дни!
Фантазия, честито и на твоята бебка!
Връщам се да чета.

# 178
Здравейте! Ние също се храним през нощта - в 3 и 6 или в 2 и 5. Това е нищо в сравнение със ставането на баткото, когато беше бебе. Ако пропусне кърмене и гърдите ми се напрегнат не се изцеждам, защото като го накърмя и проблема изчезва.

И на нас не ни е минала жълтеницата. Не иска да пие вода иначе щеше да ни мине по бързо. Аз съм резус фактор (-) и затова я кара толкова дълго. На първата консултация не ни направиха ваксината не заради жълтеницата, а от обрива се въздържа педиатърът ни. Във вторник сме на консултация и трябва да ни я направят и си имаме и още пъпчици.

За крема Елоком - исках да кажа, че когато е предписан от лекар да, но на своя глава не бих го прилагала върху бебе. С кортикостероидите трябва да се внимава. Да не се прилагат продължително време, защото после не могат да се спрат изведнъж. Трябва постепенно да се намаляват, за да се възобнови функцията на надбъбречната жлеза, която е подтисната от кортикостероидите. Има много антихистаминови препарати за алергии и ако не действат, а положението се влошава чак тогава кортикостероиди. При алергия винаги първо трябва да се направи опит да се открие причинителят, за да не се поттиснат симтомите. Само по този начин е възможно излекуване на алергиите в дългосрочен план! Всеки лекар е длъжен да пробва първо с най-щадящата терапия тогава крайни мерки, но те се застраховат и изписват понякога по-силни лекарства. За третиране на обриви – цинкови кремове ( такива са Бочко, Baby-tan, Здраве), Nachtkerzen Balsam; но Адвантан, Елоком ( не трябва да се използва продължително време)

Честити месечинки на всички  навършващи!

Приятен прохладен ден на всички!   bouquet Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 17:22 от tainstvena_f

# 179
Честита месечинка, Кари! Ммммм, колко апетитна тортичкааа Simple Smile
Иви, нашата педиатърка ни изписа еспумизан, защото не запичал за разлика от Саб симплекс. На нас еспумизанчето ни действа разхлабващо, иначе не помага кой знае колко за коликите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт