ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 431
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  Близначкова радвам се че вече и твоите младежи са почнали да хапват набързо и по нарядко. Някога когато ми обясняваха, че ще се случи, а аз все още кърмех с часове и постоянно не им вярвах, но и аз успях да го доживея  Simple Smile
  А за непланирани близнашки срещи, тук в Младост 4 е супер лесно и често срещано явление. По едно време дори си мислех, че въздуха в квартала е особен и само близнаци се раждат  Simple Smile

# 256
  • София
Близначкова, много си смела признавам. Аз не бих посмяла да нося едно, камо ли две през граница. Но това  което правиш е хубаво и те поздравявам за смелостта ти. Чудесни снимки на татковци и много секси бащи, браво момичета. Е днес направихме чистата молитва, малката заспа и се укроти в черквата. Снимки не можахме да направим, но снимахме с камерата. Свещеника каза че много съм се надундила и да се мия всяка вечер с преварен зехтин и да търкам токсините от мен. Малката спа после като ангелче цели три часа, откара в количката, чак не можах да повярвам. Следващото ни отиване каза да е за кръщене на беба, което мисля да правя на пролет с много роднини и приятели. Погача ще правим в неделя, поканила съм близки и приятели да се порадваме на Калина и да се почерпим за нейно здраве.Ще дойде даже  5 месечната ми именячка София, дете на братовчедка ми за която съм ви споменавала, като и бременната дъщеря на кумата ми, която чака бебе през Август месец. Въобще вярна дружина и много забавно ще бъде мисля.  Joy

# 257
Моята мама знае от баби,че орисниците идват през ноща на 3 ден от раждането и над  бебешкото легълце орисват. Затова се оставя за тях питка и др работи да се почерпят и да са благосклонни. Но обичай различни. Wink

Гамби,как съм те пропуснала. Честит Рожден Ден!
От сърце ти желая много хубави дни с твойте мъжаги. НАЗДРАВЕ!

Аз скоро ще кръщтавам нашата сладурана,защото кумовете заминават от Б-я.

# 258
Брей ние ли сме най-ранобудните днес?
Айде тогава да почерпим за нашта първа месечинка
  party023 newsm38 Tada beer3 Wine Glass
не мога да качвам красоти като вас  Blush
някой на лични ако има време може да ми обясни.

Преди малко Тони ми подари3 усмивки осъзнати-разтопих се Heart Eyes
Снощи с таткото открихме сезона  Embarassed ама незнам някога ще ми се върне ли моминското желание за "кекс".
За 3години три бременности, три секцива, 30кила отгоре  ooooh! Sick
еми откъде желание.

ЧЕСТИТО И НА НАШИТЕ АСТРАЛНИ БЛИЗНАЧЕТА!

# 259
  Anelia_zlatanova ,честита месечинка,ето една моряшка торта за твоето съкровище :

За молитвата и питката - при нас събитието ще бъде в петък.Решила съм да го направим по църковному  bishop Носи се питка,мед и нова хавлия (така ни каза попът).Ще бъдем само най-близките роднини от женски пол и след това ще ги заведа на сладкарница.Скоро имах рожден ден и лудницата в къщи не се отрази добре нито на бебка,нито на мен Crossing Arms Затова реших да е без трополаци в къщи,защото ако искате ми се смейте,но ние имаме една тумба приятели и ако трябва да каня жените от фамилията и тайфата в къщи,бройката ще е не по-малко от 20  ooooh!

# 260
И на мен много ми се искаше да направя ритуала с питката според всички канони и да отидем и на църква, но няма да стане нашата работа. Свекърва ми като и споненах едва ли не не изпадна в истерия - това се било правило за умряло. Изглежда във Варна този ритуал не е особено разпространен. Нямам спомен за нито една позната, която да е правила подобно нещо. Майка ми също не е чувала нищо по въпроса. Аз знам затова от нета. Както и да е официално откривам на 28-ми гостния сезон. Поканих най-близките ни хора. А и питка ще поръчам. С бебето не се наемам да я правя аз, че ми отнема доста време цялата процедура.
anelia_zlatanova, честита ви месечинка!
Стелиян тази нощ между три и шест изобщо не спа спокойно - пъшка, напъва се, изтърва биберона и след това съответно се разревава. Събуждах се сто пъти за това време. Много ми е уморено, ама няма за кога да спя. В 9 ще го храня и хващаме пътя. Следобед ще поспим с татко му като се върне от работа, а малкия ще поскита с баба си. Срам, не срам да взема да си кажа, че преди да заспим здраво се награбваме  luvbed В неделя след плажа нещо не ни се получи и си купихме лубрикант (на Дюрекс в зелена опаковка). От тогава не пропускаме ден и и двамата сме очаровани от "мазилото". Луда работа направо!

# 261
  • Ловеч
Здравейте и от нас..
anelia_zlatanova, честита ви месечинка...
Ние вчера бяхме на първата консултация..Траян е качил 1.300кг,и е пораснал с 4 см...
За питката и в Ловеч не се прави...И аз знам от нета,а като се чуе 40 дена,наистина всички казват че е за умряло..Но традиций и обичаи най различни по всички краища на БГ..А иначе при нас,вече всички приятелки се изредиха да видят бебо,така че май и при мен питката ще отпадне...
Евала на мамчетата дето мислят да кърмят много време,до 6 месеца може би ще кърмя,но след това ще спра със сигурност..
Хайде засега лек ден,до после

# 262
snowwhite, много е забавно, когато мама и татко почнат да се правят на маймунки  Joy Ние с Мишо вчера танцувахме в синхрон и пеехме заедно пред двете красавици, за да им отвличаме вниманието. Голям смях падна! И се сетихме за онзи епизод от "Приятели", в който Рос рапираше някакъв мръсен текст пред Ема, а после и Рейчъл се включи  Laughing

Аз поради липса на каквито и да е роднини в София, а само две най-близки приятелки - не направих погача. Още бях на етап - "пълна лудница", а за един подобен ритуал определено майката има нужда от 2-3 по-възрастни жени около нея да помагат в приготовленията. Затова съм решила на 15-ти август на голяма Богородица да направя служба за здраве на бебките и да ги заведа до църквата. Ще викна майка ми да помага тогава, че и влизането в църква с две бебета сигурно не е от най-лесните занимания.

Албена, Близначкова, много добра идея за трето дете! Аз на всички разправям, че ще го родя на 40. Засега е на майтап, но то и на майтап бяха приказките ми преди, че след толкова много чакане ще си имаме близнаци...  Heart Eyes Grinning

Анелия, ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА!!! САМО РАДОСТ И ЩАСТИЕ ЗА ВАС С БЕБО!!!

В "Манастирски ливади" също е пълно с близнаци - нашите са най-малките и аз черпя опит отвсякъде. Голям сеир сме като се съберем 3 близнашки колички  Laughing

Тази сутрин съм по-отпочинала от всякога. С Мишо си изработихме щадяща и за двамата система. Храним бебките в 12, после аз отивам в спалнята сама, а той ги гледа до 4 в хола, където им импровизирахме легълца. Те си спят де, съответно и той спи. И в 4 като се събудят за хапване, аз поемам смяната. Храня ги и спя до следващото хранене в 7. Този сценарий днес мина по идеалния начин - спах цели 6 часа за една нощ с едно ставане! Рекорд! Simple Smile Голяма поспалана съм и само с това не мога да свикна... Но така вече се трае, защото преди не ми се събираха 2-3 часа и то с 4 пъти ставания. Забравих да отбележа, че нощем моите си се будят едновременно и това пести време. Все още се хранят по 20-30-40 мин, но като е заедно, е добре Simple Smile

Много добра идея за албума на татковците. Големи сладури са! Нежни, разтопени, отдадени и забавни Simple Smile

# 263
Гамби, честит рожден ден на патерици! Само хубави неща да ти се случват, от здраве и късмет да не се оттървеш!
Анелия, честита първа месечинка на Антоан! Пожелавам ти да ти е жив и здрав и да озарява живота ти с много щастие!
Честити месечинки (първи и втори) и погачи на всички сладки мъници!
Viper, Bellaa - писах ви на лични.  Wink
Близначкова - браво, на снимките изглеждате токова щастливи и усмихнати и създавате впечатление, че с много спокойствие и лекота гледате Ерката и Максим! Искрено ви се радвам!
За кърменето - при нас средно продължава около 15-20 минути, но има моменти, в които е стигало и до час (особено вечер, след баня). Няколко пъти ми се е налагало да го правя навън - е, извинете, ама като ми ревне гладно детето, какво се очаква да направя? Да го оставя да реве гладен и да хуквам към къщи изнервена и вир-вода ли? Или да си го нахраня на въздух и да продължи да си стои навън? Засега си избирам някое закътано кътче, че не е особено популярно това "упражнение". Всеки ден сме навън, а досега съм видяла една-единствена майка да кърми!  ooooh! Скоро бяхме на гости на едни познати за мъничко и жената се изцепи - "Ти нали като го накърмиш, тогава излизате? Да не го кърмиш навсякъде, като циганките?" Аз онемях - изобщо не съм го очаквала от нея, защото ми е помагала с ценни съвети (особено като имах проблем с гърдите), предствям си масово какво е мнението на хората за кърменето извън дома!  Tired Затова, мисля, че наистина е необходима кампания за кърмене извън дома!

# 264
днес емануела става на два месеца!

Анелия,честито и на вас  bouquet

Искам да ви се похваля,вчера получих подаръка си за рожденния ден от мъжа ми(малко по рано)-ТАТУИРОВКА "Emanuela" на лявата китка. Мноооого съм щастлива!Това ми беше мечта.

За храненето-май и Еми вече яде по набързо...

Вчера бяхме на градинско парти в едни приятели до 12ч.Преди да излезем бяхме изкъпали Емка,и там си спа в количката като ангелче.Имаше още 2 бебета-идилия!

Аз лично смятам да кърмя до 6м..поне на тоя етап така си мисля.Може би ако имам много кърма ще продължа още малко,но ако намалее и не се нахранва детето-не виждам смисъл.
[/i]
[/size]

# 265
  • София
Добро утро!

Честити месечинки!

Марти си направи 7 часова пауза и се понаспах  Simple Smile
От вчера ползваме тройката на новите Памперс-Premium care и съм много доволна. Много са мекички и ластика на коремчето е супер разтеглив и за разлика от другите Памперс от 3 нагоре са без гадния гел, който предизвиква алергии.

Сетих се за запека от Симетикона, наистина, откакто спрях всякакви такива капки, Марти започна да ака поне 6 пъти на ден и то без да се напъва зверски. С Габи, обаче нямах никакви проблеми.

Качих и аз две снимки от днес в албумчето с двумесечни бебоци.  Wink

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 13:08 от petia_tag

# 266
Здравейте! Честити месечинки!!!

В момента при нас цари пълна идилия. Детето си лежи на активната гимнастика, гледа наоколо и от време на време бута една дрънчаща топка, ние с баща му си цъкаме на компютрите и току се споглеждаме с удивени физиономии!!! Едва ли ще продължи дълго това спокойствие, но си е някакъв отдих!

Като чета, аз май кърмя най-дълго тук  Sad. Както бях писала, по час спокойно откарва на кърмене. Сутрин напоследък и по-бързо свършва - за около 40 минути. Ако сме навън, за около двайсетина минути, но по-начесто го кърмя. Вечер обаче иска непрекъснато да яде.

На този етап мисля да го кърмя до кърмя докъм 1-годишна възраст. Но да видим дали ще успея. Съзнавам, че колкото по-дълго, толкова по-добре, но трябва и някакъв баланс с личната ми свобода.

Като чета ми се струва, че в София по-често се срещат жени, които кърмят навън. На мен всичките ми кърмещи приятелки са кърмели навсякъде. Аз мислех навремето, че ще ми е неудобно в заведение, но сега като седнем някъде на открито и като се наметна с големия шал, съвсем дискретно се получава. Не става съвсем ясно какво правя даже, според мен. В заведения на закрито не съм кърмила, но ние по такива не сме и ходили с детето. Само в Мола веднъж ме позагледаха някакви мъже изненадано, хем че бях седнала на една доста усамотена пейка.

Нашето спокойствие приключва, защото детето се размрънка и иска внимание! Пак, половин час тишина, кой ти го дава!

# 267
Здравейте Юнски мамчета,
Ние в Събота и Неделя избягахме от горещините по градинки и  паркове и разбира се ми се наложи хранене (кърмене) навън и сменяне на памперси Simple Smile в багажника на комбито Simple Smile)) това беше най забавната час. Няма никакви проблеми с кърменето на открито но определено не е възприето това от Българите.... а това е най-естественото нещо на света, какво толкова необичайно има да си нахраниш детето...  Simple Smile
А на Теди от както му купихме шезлонг сам супер седи си гледа си ... спи в него изобщо през деня си живее в шезлонга ....супер

# 268
anelia_zlatanova, честита ви месечинка! И моето съкровище точно в деня на навършване на първия мес. раздаваше доста усмивки. Heart Eyes
Честито и на Ема, тя вече е голяма мадама! Heart Eyes
Амореволе, да не ти пука какво мислят другите, естествено че ще си нахраниш детенцето като реве от глад, същия коментар съм чувала и по повод на естественото раждане-че само циганките раждали така. Sick Ами то като се замисля-в болницата и трите момичета в стаята ми бяха секцио. Иначе имаше и едно ромче на 14 год. което роди непосредствено след нас с Михайлова и такива крясъци бяха, чак персонала уплаши, ама роди буквално за има-няма десетина минути общо.
Аз  днес ще почерпя за именния ден на МАГИ, за който  разбрах от свекървата... Embarassed

# 269
 Hug ЗДРАВЕЙТЕ!

МОЯ СИН КАЛОЯН ДНЕС СТЕВЕ НА 1 МЕСЕЦ!   baloni

СЪЩО ЧЕСТИТО И НА БЕБЧЕТАТА, КОИТО ДНЕС ПРАВЯТ ЕДИН МЕСЕЦ!

snowwhite ние сме същите като вас относно пъшкането през ноща, голямо напъване мрънкане обтягане, но май вече не ги чувам тези неща а направо се събуждам след като зареве - за манджа разбира се!! Искам да се почне да пропуска нощното хранене, но няма да насилвам нещата - чакам сам да се сети да спи цяла нощ!

Много сте мили всички за окуражителните думи за кърменето навън - ще взема да се пристраша... ма какво толкова и аз му мисля...идеята за шала ми хареса, взимам шал и една възглавничка и айдеее..
Калоян суче различно време - някой път по 15 мин. някой път по 1 час. Зависи в какво настроение е, дали му се спи или нещо друго..все си мисля, че не се е наял..но като гледам добре си наддава, утре сме и на консултация и ще дам отчет!

И моя син почна да се усмихва, сутрин като отида до легълцето и като му заговоря и ми се хилва, но и доста се мръщи - свива вежди сериозно  Joy

ОТИВАМ ДА СЕ ОПЪНА ДО ДЕТЕТО И АКО МОГА ДА ДРЕМНА ДО СЕРИАЛА  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт