ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 425
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Честит имен ден на сладката Магдалена!  bouquet
Честити месечинки на всички   bouquet

# 271
здравейте момичета!
нашите 40 дни вчера минаха безславно- оказа се, че след като аз не съм кръстена не мога да заведа бебето на църква. като отидох в неделя да питам и един служител от църквата /при него ме пратиха да се запиша за ритуала/ ми се накара как така не съм кръстена и с това въпросът приключи. като гледам така май и питка няма да правя- ние си излизаме с малката откакто са ни изписали, толкова народ вече я е виждал, че няма да е никакво представяне в обществото. колкото до жени приятелки, като се замисля аз такива почти нямам /всъщност се сетих само за две мацки/, а всички останали ще са рода на мъжа ми- майка му, сестра му, техни близки лелки. като се опитах да говоря с мъжа ми по повод събитието и поне организацията му той все няма мнение и за всичко да се занимавам аз, а сега с това недоспиване и хронична преумора изобщо не ми е да тичам да ангажирам място, да пазарувам, да правя питки и т.н. и то заради някакви жени, които не са ми никакви! та в крайна сметка се отказах от всичко и сега ми е в пъти по- спокойно!
Кате, благодаря ти за разказа за ортопедичния преглед, ние утре сме на първа ваксина и ще вземем направление!
вчера успях да отида до общината да си взема акта за раждане на бебка и даже парите са ми отпуснали, но ще ги получа чак след 22.08. че тогава идвали от банката  ooooh! за дтески- аз нямам шанс да получавам, защото имам много висок доход- границата е 700лв.- за двете ни по 350  Close
имам малко въпроси към който знае- Дани започна да се опъва, да рита и да се дърпа с гърдата докато суче- това на какво може да се дължи??? и вече се храни по около 20мин  и се унася на гърдата, после се уригва и реве, а и повръща, дали не и стига храната или са колики   newsm78

# 272
Честити месечинки на всички бебенца!

И ние днес навършваме 2 месеца  Grinning Леле как лети времето...

Последните 2 нощи правиме паузи от по 8 часа. След яденето в 22.30 се събужда чак в 6.30. Толкова се радвам, че вече спи по цяла нощ. Та тая нощ си поспах от 23ч. до 10.30  #Crazy (с едно ставане в 6.30). Добре че Ели спи и тя до късно.

Павката вече се смее много. Най-общителен е след хапването към 10-10.30ч. Усмихва се, гука. Тогава го оставям да рита по голо дупе и е много щастлив. Решила съм от утре да му слагам "напикалото" и да го оставям да спи голичък, че в тея жеги сигурно памперсите ги запарват много.

Вече разни познати хора ме питат "Ама вие и бебето ли водихте на море?" Явно солариумът има ефект  Wink

Нямам търпение до морето. Знам, че няма да си почина кой знае колко, но самото предизвикателство ме зарежда много. Аз обичам трудните неща, обичам да се изправям срещу трудни ситуации и да намирам начин как да се справя с тях. Тези емоции, адреналинът, всичко това ме кара да се чувствам жива. Не обичам спокойният живот - изморява ме  Laughing

Разглеждах снимките допреди малко. Юнчетата ни са тооооолкова сладки. Но то с тея красиви мами и секси татковци просто няма друг начин  Heart Eyes

# 273
Здарвейте, не знам дали сте го коментирали но може ли да ми кажете какво правите със люспите по главата не бебето. Бяха се появили преди 2-3 седмици и изпълнявах една препоръка, която прочетох - мазане преди къпане с бебешко олио и след къпане четкане. Уж се бях отървала от тази жълта напаст но днес гледам че пак са се появили. Та някой знае ли по ефикасен метод?

# 274
Jana- днес бяхме на консултация и ни изписаха Stelaker на мустела . Помага да се махнат имаме много. Неприятно е но се маха.

Честити МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧОВЦИ.

# 275
Много благодаря днес ще купя, а как ти казаха да се маже?

# 276
  • Плевен
Честити месечинки на бебоците! Да са живи и здрави!

Честит имен ден на Маги!

Jana Georgieva, и на мен така ми беше казала лекарката преди за Андреа, но така и не успях да и ги махна дълго време, имаше мнооого. И Преси има ама засега още са малко. Всички хвалят тези кремчета против крусти на Клоран, на Мустела, на Чико, ама сякаш не ми се дават 20 лв. за 1-2 мазанета.не знам Whistling

Вчера бяхме на ортопед, всичко ни е наред, ама каквото го попитах, все викаше да питам детските лекари, а не него  #Cussing out

# 277
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на бебчовците!
и ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, на който празнува днес!
ние по някакво изключение още спим /от 13 часа!!!  Shocked/ не ми е ясно само какво ще правим през нощта!
момичета, как разбирате кога за какво плаче бебето??? и въобще как се "научихте" да разбирате??? аз изобщо не мога да разбера Дани кога какво иска  Cry а като вземе да реве и да се дере ми иде да зарева с нея! последните дни се унася на гърдата, даже заспива, вдигам я да се уригне, тя си спи и в момента, в който я оставя на леглото почва да реве и то с ужасни писъци! вдигам я, разнасям я, гушкам я, всичко е наред докато не я оставя пак! понякога и носенето и гушкането не помагат. взех да се вкарвам в размисли дали се нахранва, но тя пък повръща, т.е. би трябвало да и стига яденето! вчера след поредния рев беше акала зелено на сутринта и аз реших, че съм я простудила. чух я няколко пъти да кашля и така се притесних, дано утре на прегледа се окаже, че нищо и няма, че само сънувам някакви ужаси вече  Praynig а с тия писъци все си мисля, че нещо я боли и то ужасно, дере се, цялата почервенява и аз рева с нея, направо е ужасно
а като е будна не иска нищо друго освен да е на ръце. като я оставя на гимнастиката или на леглото почва да мрънка и след това РЕЕЕЕВ, дали не е свикнала да я разнасям???

# 278
  • София
Честит имен ден на Маги!

за крустите, те първа ще се появяват, аз мажех на Габи с Дефламол, много добре ги омекотява и после лесно се махат.

Airina, това за Чистата молитва и твоето кръщене няма общо. Мен изобщо не са ме и питали, то за кръщенето не те питат, че е в пъти по-важно, а за това ли? Трябвало е в друга църква да отидеш. А иначе за опъването, да колики са и на много от нас се е случвало. И аз до скоро само го разнасях иначе не спеше. От миналата седмица е малко по-спокоен и е склонен да спи в шезлонга. Акото е зелено при него, когато има силни колики и даже и слуз е имало. Относно кашлянето, също е от това, връща от рефлукса и после го преглъща пак и може да се задави от него.

polito и аз нямам търпение да заминем, въпреки, че Марти и там ще си реве и няма да разберем много от почивката, ама няма как. За разлика от много близки покрай мен, аз не бих си оставила децата и да замина само с мъжа ми, за да си почина.

# 279
Airina, днес и Ники цял ден е така -  не може да се успи. Сега я сложих в столчето за кола и я люшкам, та най-сетне заспа. Не знам дали са колики, но е напълно възможно.

За еспумизана - моите не се запичат от него. Сави вече ходи 2 пъти дневно и то доооста обилно - до уши, а Ники през последните 2 часа смени 3 памперса. Все по малко след пръцкане  Simple Smile

Забравих да ви се похваля, че днес се развихрих за дрешки и ми одраха кожата... За две бебета трябва да ми правят отстъпки Simple Smile На Сави започнаха да й омаляват бодитата и днес накупих няколко + едни мноооого сладки шапки и ленти с панделки Simple Smile Като изсъхнат ще ги издокарам и ще ви ги покажа на снимки Simple Smile Добавих и нашия хубав татко в албумчето Simple Smile

Di, благодаря ти!  Hug Исках да ти благодаря и за биберон номер 2. Вече се хранят доста по-бързо и не се мъчат като с първия.

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 18:01 от KaterinkaM

# 280
Честит имен ден на малката Маги!!

Честити месечинки на едно и двумесечните ни юнчета Heart Eyes

Катеринке, твоите кукли са станали още по- сладки  Heart Eyes Мнооого са порастнали  Mr. Green

Airina, това с кръщенето и молитвата не трябва да има общо, направо ме разби  Shocked Сега като не си кръстена, да не влизаш в църква ли?!? Абе и тия вече се извратиха  ooooh!

Аз вече смело мога да се похваля, че три вечери подред моите мъже ме оставят да се наспинкам, да чукам на дърво явно дневната дажба им стига и вече правят 6-7 часова пауза. За награда живот и здраве ще ги заведем на моренце в началото на септември  Grinning

От еспумизана и моите бебчовци не се запичаха, но пръцкаха много, а иначе пак си се гърчеха! При нас само инфакола успокояваше коликите  Peace

P.s. Всичките бузанчета в албумчетата ни са страхотни  Hug

# 281
Момичета , кажете нещо за разтройство , Юли от вчера е с разстройство , педи каза да пием оризова водичка и глюкоза да не се обезводни , но засега сякаш няма кой знае какво подобрение . Сменихме Фрозовома минахме на Фризолак отново , но мъничето ми е много отпаднало , все го унася , като е буден се напъва . Много ми е притеснено  Cry

# 282
  • София
Момичета , кажете нещо за разтройство , Юли от вчера е с разстройство , педи каза да пием оризова водичка и глюкоза да не се обезводни , но засега сякаш няма кой знае какво подобрение . Сменихме Фрозовома минахме на Фризолак отново , но мъничето ми е много отпаднало , все го унася , като е буден се напъва . Много ми е притеснено  Cry
аз мога да те посъветвам да даваш Биогайа или Лактофлор, за да нормализира чреваната флора, но попитай и доктора за тях.

# 283
Да се включа и аз набързо.

Първо, честито на всички празнуващи днес различни празници   bouquet

Днес и ние имаме двоен празник - татко Жоро става на 33 години, а племенникът му Краси - на 7 . Затова и аз да почерпя за тяхно здраве

Днес с майка ми и Боян бяхме цял ден в мол-а в Гео Милев и изпонакупихме магазините. Много съм доволна, защото най-накрая си накупувах дрехи, с които изглеждам що-годе прилично  Laughing  Боян вече има и активна гимнастика и от неделя, когато му я подарят официално (нали тогава ни е погачата, а тя му е подарък), ще започнем тренировки  Peace

Забравих да кажа, че вече имаме и 2 шезлонга - единият е взет назаем, докато порасне, а другият е подарък от колегите ми. Само че този, който е назаем, е по-хубав от другия, а другият трябва да го използвам също, за да не ги обидя, а и ми е гузно иначе за парите. И сега ги редуваме и само им търсим подходящо място. Скоро от нещата на Боян съвсем ще ни отеснее апартаментът  ooooh! А продължаваме да купуваме иначе играчки и разни други аксесоари....

Утре ще е и нашата молитва. Дано малкият е послушен и да не изнервяме попа   Praynig

# 284
Привет от слънчев Бургас!Днес бяхме на консултация и се оказа че беба е качила 660гр. за две седмици откакто я изписаха от болницата   newsm44 newsm44 newsm44 Така че продължаваме да се кърмим но ще давам и добавка.Досега нямахме колики но от вчера сме и с тази екстра  smile3518 и педиатърката ни изписа еспумизан,но още сякаш нямаме голяма полза от тях.Доста пръцка и плаче по време на хранене а и след това.Да се оплача- пъпа още не ни е паднал, а вчера направихме един месец.Има ли и други бебоци на които не е паднал още пъпа?Лека вечер на всички и дано бебоците да спинкат сладко.

Общи условия

Активация на акаунт