ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 428
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Запис от варненската 4ета Sunglasses

Майка ми започна леко да ме дразни вече (добре че утре си заминават), все завива Емануела,все я обува да не настинела.
А аз я обличам съвсем леко по боди и боси крачета.Вчера от колата излизаме всички потни,Ема и тя се беше изпотила по вратлето,и майка ми веднага започна да я завива до главата Shocked Аз и викам,на теб като ти е горещо да се затоплиш ли искаш или да се охладиш? Нали ще прегрее детето така! ААА Много мразя някой да ми се бърка!

# 31
Добро утро.

Ходихме да бият на Боян хепатитната ваксина, но я отложихме за другата седмица, защото нещо се е обринал и лекарката каза, че по-добре да изчакаме, докато отшумят пъпчиците.

Да кажа и аз мнението си за коликите и капките. Не знам дали капките помагат, но според мен колики си има - нали го виждам Боян как се напъва, почервенява и чувам как му къркори стомахчето. Друг е въпросът обаче доколко са болезнени. Четох в един сайт, че не болят толкова колкото си мислим, а по-скоро са нещо непознато за бебетата, причиняващо им лек дискомфорт и затова плачат толкова.

anjeelina, Боян тези дни също се запича. Оправям го с малка гимнастика - слагаш го на повивалника да лежи по гръб и му свиваш няколко пъти крачетата към гърдичките, като леко повдигаш и дупенцето му. Най-добре е и да му махнеш памперса, за да му диша дупарата. А за да не цапаш, слагай салфетки под него и отгоре може с една тензухена пелена да го покриеш. Действа безотказно  Peace  Само че ние явно го предозираме с тази гимнастика и не искам да ви казвам за какво акане става въпрос после. Днес още в памперса беше свършил доста голяма работа и се беше омазал почти до ушите, едва го измихме с баща му  Sick  Надявам се и при вас това да помогне.

somebody, добре си направила с чайчето. Аз още от първия ден у дома му го давам вместо вода, по опредписание на педиатърката, много му харесва и му успокоява стомахчето.

И сега да ви кажа нещо любопитно - снощи видях летяща чиния  Shocked  Седях си на терасата и нагъвах диня. По едно време с периферното си зрение видях нещо проблясващо в небето - погледнах, беше ярка звезда. помислих, че е Зорницата, но звездата изведнъж започна да избледнява, докато стана съвсем мъничка и бавно-бавно започна да се движи. Не беше самолет със сигурност, защото беше на височината на звездите. Не беше и падаща звезда, защото много бавно се движеше. Сигурна съм, че бяха брята от друга планета. Другият вариант е да съм видяла някоя избухваща звезда, но не ми се вярва с невъоръжено око да се виждат такива неща. А Жоро каза, че съм изперкала покрай това недоспиване  Crazy

raia123, на Боян едната му баба е същата - според нея на детето му е все студено, завива го с дебели пелени, все го обува с чорапчето и ефектът е налице - обривът най-вероятно е от прегряване. Лекарката каза, че като е горещо, да махам и чорапите и само по памперс и боди да го държа. Сега нали сме си самички вкъщи, разголвам го както си искам и на детето му е добре.

Да ви попитам още нещо - чудим се дали да не купим климатик, но не знам как ще му понесе на малкия. Мамите с климатици вкъщи, бихте ли споделили мнение  Hug

Няма проблем да се слага бебето на една страна - Боян дори най-добре спи, като съм го обърнала така. Но не винаги успявам да го наместя в такава поза и понякога той си се връща в легнало положение самичък.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 11:03 от Gydelichkova

# 32
ААА Много мразя някой да ми се бърка!

Рая, все едно себе си чувам! Даже ми стана смешно, макар, че не е за смях!  Sad

Не знам вие как сте, мами, но аз от самото начало установих, че бабите повече ме натоварват отколкото помагат! Не стига, че се месят, ами едната бърбори нон стоп и не й спира устата, та ми надува главата, а другата е толкова притеснителна, че ако някой разлее вода само на пода и вдига кръвно. А и двете не смеят в къщи да пипат нищо, сложните уреди ги плашат, та ставам не само за бебето а и за тях я да им пусна микровълновата, я да спра перялня или миялня, като свършат и запищят!  smile3515 Аз съм на мнение, че поколенията трябва да са си отделно!  Naughty

Гъди, ние сме с климатик и аз малко се притеснявах, но питак лекари и други хора и казаха че няма промлем, стига да не духа директно в детето и да не са съвсем пък ниски температури. Аз го пускам на най-студено 23-24 градуса и се диша. Иначе при нас е страшна жега, че сме южно изложение и терасата е открита без покрив. Но слава богу и Ема се оказа незиморничава като мен и обича хладнинка!  Laughing

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 10:44 от aveili

# 33
Рая и аз съм в отбора където те рабират напълно, и при нас едната баба го завива в пелени до ушите...чорапи, боди, ританки и блуза с дълъг ръкав...направо полудявам..
Ние имаме климатик, но не го пускам когато бебето е вътре, изкарвам го в кухнята например или в количката..пускам да изстуди стаята и тогава го прибирам.
Сега имаме спор кога да правим погачата-преди или след 40 ден?
Някоя от вас планувала ли го е вече...?

# 34
Гъди пробвах гимнастика и масажче на корема но няма ефект тоя Фризолак му разказа играта...
За климатик ние понякога пускаме климатика в едната стая а детето е в другата отворени са вратите и така поохлаждаме....

# 35
Гъди, аз мисля че знам какво може да си видяла. Миналата седмица четох, че се очаква (не помня кога точно) да избухне огромна звезда, която за наш късмет е на много светлинни години от нас и не ни застрашава. Пишеше, че след това на небето ще се появи звезда с големината на луната и ще бъде като неин огледален образ, но не толкова ярка. Явлението щяло да се наблюдава няколко месеца.

# 36
Не знам вие как сте, мами, но аз от самото начало установих, че бабите повече ме натоварват отколкото помагат! Не стига, че се месят, ами едната бърбори нон стоп и не й спира устата, та ми надува главата, а другата е толкова притеснителна, че ако някой разлее вода само на пода и вдига кръвно. А и двете не смеят в къщи да пипат нищо, сложните уреди ги плашат, та ставам не само за бебето а и за тях я да им пусна микровълновата, я да спра перялня или миялня, като свършат и запищят!  smile3515 Аз съм на мнение, че поколенията трябва да са си отделно!  Naughty
Абсолютно същата работа и при нас. Twisted Evil
При нас масажчето помогна за акането само веднъж и оттогава, на 4-тия ден като не се изака давам Дуфалак, давам силно казано, защото изплюва всичко и почти нищичко не гълта, не го иска нито с биберон, нито разреден с водичка, нито концентриран и аз тъпча известно време и накрая се отказвам. Предния път след няколко часа беше свършила работата, явно нещичко е глътнала, а днес ще видим. Педи ми каза да не го правя с термометър, че вчера и това опитах, но нямаше полза. А често се мъчи и напъва милата т.е. не е от бебетата които забравят да се напъват, но нищо не става. Само на кърма е , не иска нито вода, нито чая на Хип, нито АМ, капки за колики изобщо не съм й давала нито веднъж, така че не знам дали капките за колики и АМ запичат децата или просто си е период. Иначе аз по цял ден се тъпча с круши и сливи и пия доста вода, отделно и сок круша, млечни не смея да хапна, но никаква полза.
За спането-винаги спи по гръб, само си върти наляво или надясно главичката. Слагам я настрани, но тя веднага се завърта по гръб, а главичката си винаги държи настрани. По коремче я оставям от време на време за малко, но не и да спи.
Климатик има само в колата и там добре се чувства. И аз взех да се чудя дали да не сложим и вкъщи, че да не би заради жегите да не иска да суче хубаво през деня.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 12:10 от vanny_76

# 37
   добър ден и от нас!
ние вече сме с нов режим- в тия жеги сутрин зарязвам всичко вкъщи и след кърменето в 7, излизаме докъм 10, че после не се диша в тая гадна София! така си мечтая да имаше къде да отидем на къща с двор и зеленина, направо съм като затворник в тоя панелен апартамент по цял ден, вечер чак след 19ч излизаме с таткото.
Гъди, ние сме с климатици във всяка стая и като стане много топло пускам на 23 градуса /ама бебето да не е в стаята/ и така малко като се охлади спирам и се местим от стая в стая. по принцип знам, че не климатика е проблем, а голямата разлика в температурата навън и вътре. и наистина е много кофти като влезеш или излезеш от студена стая в 30 и много градусовата жега навън! мен лично и главата ме е заболявала от подобни упражнения
из къщи Даниелка си е по боди и памперс без нищо друго. за навън и слагам и шапка и я мажа цялата с лосиона с фактор на Seba Med. при нас няма баби и други дразнещи фактори, така че си правя с малката каквото си искам  Laughing честно казано всичко е въпрос на организация и след първите седмици на объркване вече спокойно мога да се похваля, че се справям сама с бебето и цялата домакинска работа, която преди така или иначе вършех. е, не винаги за всичко се намира време, ама здраве да е!

# 38
Здравейте! Приемате ли нови попълнения?

Аз родих на 30.06 второто си дете - син Никола. Родих в болница Вита в 12.50 ч., а младежа беше 3350 гр. и 53 см.

# 39
vanny_76, anjeelina, а с листо от мушкато пробвахте ли? Нали и това помагало.

natali_sl, разбира се, че приемаме. Добре дошла и честито второ детенце   bouquet

Вече се чувствам като робот - почти не спя, а през деня, докато малкият спи, върша домакинската работа. С гладенето ми е най-трудно, защото непрекъснато се натрупват пелени, бодита и всеки ден пускам пералня и гладя. А като дойде ред и на нашите дрехи, ми се завива свят  #Crazy  Сега пак имам сумати дрехи да гладя, отделно да си суша косата, тъкмо ще свърша и малкия ще се събуди. Кога ще спя, не знам...Но както се казва - от сън спомени няма.

polito_87, и аз четох за втората Луна. Чудя се дали наистина това съм видяла?  newsm78  То стана за секунди и ако е било това явление, ще съм голяма късметлийка...Но и все още не изключвам варианта за НЛО  Laughing

# 40
  • София
Ох, аз си пиша ли пиша в другата тема.................

Добър ден!

Днес Марти става на два месеца!   newsm68

Сутринта се събудихме много рано за нас, в 7 30 и направихме една малка сутрешна разходка. Този път излезнахме с кенгурото и Марти спа през цялото време. Не знам, защо така реве това дете в количката, дано да е период и да отмине, а не като сестра си до годинка да не иска навън.  В къщи иска само на ръце, спи или ако е гушнат или при мен в леглото. Направо лудвам вече.

polia, за Вигантола, педиатъра преценява по фонтанелата и според това, колко наддава. Марти наддава много интензивно, както и твоето бебче и не ни спряха Вигантола, само ми казаха, че може през ден да давам. За Зимафлуора, трябва много да се внимава, може и да го пропуснеш. За болничния, ти трябва да кажеш на педиатъра, кога ти изтича предния, за да ти го пусне той.

рая аз точно по тази причина си гледам децата съвсем сама, въпреки, че определено е трудно с две наведнъж и то с различни нужди. Надявам се скоро да мога и сама да ги разхождам.

относно коликитеаз изобщо не мога да се съглася, че те не съществуват или че всичко зависи от спокойствието на родителите. Аз винаги съм била много спокойна, когато децата ми са ревали. Нито съм се шашкала или тръшкала, какво ли им е, нито съм се дразнела от постоянния рев. Колики си съществуват и още как, просто всяко дете си е различно и по различен начин ги понася. Също така между децата не може да се прави сравнение, едни се успокояват като се наплачат, а други се раздразват още повече от това и то не само за бебета става въпрос. Моите и двете са от втория тип. Габи и сега е способна да реве часове наред, без да се успокои или изтощи от това, независимо, колко успокоително и говоря. Марти е по същия начин, не го ли гушна изпада в захлас точно на втората минута. Пробвала съм много да говоря и галя, но ефекта е нулев. Всяко дете е с различна емоционалност и ако едно нещо действа при едни, то не значи, че ще подейства и при други.

# 41
Здравейте.Аз да попиша малко,докато мога.
За коликите-ние сме на Kolief ,доволна съм определено,но исината си е в очадена лъжичка с борина и смесено в кърмата.Това си е най-ефикасно.Консултирах се и с докторката и тя ми каза,че няма да навреди,само я успокоява и спи  по- спокойно.Та това ние даваме.Коликите са ни много силни,защото нали започнахме с антибиотик в родилното и сигурно ги е обострил.
Йоанчето си расте много интензивно.Всеки ден прави нови неща и става все по - интересна.Още не си дава нощното хранене,иска си го,че е много лакома.Обаче лека-полека ще се отучи.Поразрежда го вече на четири часа.Това е общо взето засега.Целувки на всички мами и бебоци от нас.Ще пиша пак скоро. newsm07Сега на това много се радваме.Все във въртележката гледа и я търси.

# 42
Gydi с мушкато чесно казано не ми се пробва а и незнам как...надявам се новото мляко да не го запича а иначе нашето педи ни даде Лактолоза-мип и от него се пооправя но не мога да му го давам нон-стоп
И аз съм сама в нас успявам да се справям като и таткото след работа ми помага доста но пак добре че е съдомиалната,пералнята и тем подобните уреди ами преди всичко на ръка незнам как са се оправяли хората ....аз проблема с гладенето вчера си го разреших купих си сушилня и мисля тези дни да я пробвам (само дето забравих да си взема упътване на български от магазина)
Натали добре дошла и честито бебче   bouquet
Мисси и аз мисля да взема вече въртележка...за сега има една много сладка играчка закачена на кошарата като я дръпна вибрира и все едно се смеят деца,днес сложих и едно плюшено пате Simple Smile

# 43
  • Germany
И аз съм го пробвала това с изплакването, но при нас не винаги помага... Иначе установих, че определено има връзка между спокойствието на майката и спокойствието на бебето. Миналия уикенд ни бяха на гости едни приятели и мъжа разказа как на един от семинарите на които ходи се запознал с директорката на дома за малки дечица в Кърджали, която твърдяла че децата в дома колики нямат и че е говорила и с други нейни колежки в други домове и извода бил че децата в домовете нямат колики, което тя си обяснява с това, че иначе майката предава своето напрежение и умора и затова бебетата плачат.  Колко е истина това не знам, но аз доста се замислих дали моята нервност и напрежение не стресират бебчо и се старая все повече да съм спокойна.

# 44
  • Ловеч
Здравейте...
natali_sl,добре дошла и честито бебче...
За запека,ми днес му бръкнах с термометърчето и човека си свърши работата newsm44
А за помоща от бабите,аз свекърва нямам,но без майка ми съм за никъде/да е жива и здрава/..Аз се занимавам само с бебо,а на нейните плещи е ВСИЧКО останало...
Отивам,че човека ме вика,явно му е скучно Wink

Общи условия

Активация на акаунт