ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 433
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Гъди не мажа с нищо лицето а муго крия от преки слънчеви лъчи.
Не закусвам сериозна храна, а някакъв плод и след разходката обядвам, като ям всичкооо.

Ани имам чувството, че мъжа ми ще ме изгони заради въздишките ми по Атеш,Кенан и Мехмет.
Ние изчезваме докато жегата не е почнала.

# 76
Gydi, sorry za latinicata ama pisha ot telefona.
Az zakuswam musli s kiselo mliako. Ot wreme na wreme pia I priasno mliako. I iajca iam kakto obiknoweno- primerno na 2-3 dni si prawia omlet. Nishto mu niama na Stefan.
Ako imate predrazpolojenia za alergii, moje da probvash s malko koli4estwo priasno mliako edin den, da widish kak shte mu se otrazi. Ako nishto mu niama, pii smelo. Sushtoto s iajcata.

Za slyncezashtitnata kozmetika - ne e li po-dobre bez kozmetika, a na sianka? Nie w4era biahme na plaj, no az I Stefan pod edno dyrvo na debela sianka, I toj po4ti prez cialoto wreme zawit s edin lek tynyk shal, za dopylnitelna zashtita ot slynceto. Az li4no ne bih go mazala tolkowa malyk, tolkowa mu e nejna kojata oshte.

# 77
Гъди, ние не се мажем. Отварям му чадърчето и така... Но за Бюбхен съм чувала само добри отзиви. Самата аз съм доволна от него (използвам го за каката и летния, и зимния). За хапването съвет не мода да дам, понеже нямам кърма и не съм осведомена по въпроса.

Страхотно е клипчето на Айла. И тя е страхотен човек. Усещам го от постовете й (съфорумки сме от темата Августинчета 2006).

Моите дечица още спят. Чакам ги да станат и да хапнат, за да излезем навън.

# 78
  • Ловеч
Здравейте..
Гъди,за яденето и аз доста се пазя,че ме е страх..Но един два пъти ядох яйца и реакция нямаше при нас,за прясното мляко не знам защото не обичам...
За мазането,и ние не се мажем а го крия от слънцето,казаха ми че докато е новороден не трябва,та малко по нататък ще започна...
Хайде момичета ние ще ходим на разходка до после

# 79
Добро утро и от мен Simple Smile

Аз съм със зверско главоболие от посред нощ, 5-та поредна нощ, Андреа се буди по никое време и се коколи до сутринта, и през ноща яде най-много, през деня не яде така, не плаче, но мен ме  е страх да я оставям будна и аз да спя и се коколя с нея!!

За закуската, не закусвам ,нямам време, първото ми хранене е към 2-3часа и то ми е за обяд, и за вечеря Mr. Green и учудващо кърмата ми текна със страшна сила, хем почти не ям, какво е това чудо незнам, почнах с помпата вече 2-3 пъти на ден, преди дори  и по веднъж не цедях, а килцата спряха да падат за съжаление Sad Ама вчера за обяд ядох макарони н афурна,които са със яйца и прясно мляко, не мисля, че повлияха на детето по някакъв начин! А единствената храна,която избягвам, а много обичам е прясно мляко, иначе не се лишавам от нищо!!

Гъди, аз съм много доволна от крема за подсичане на Себа Мед, втора тубичка почнахме, да чукам на дърво до момента нямаме подсечено!! Peace

# 80
Здравейте и от мен  Hug
Нашия човек днес пак не може да се изака. Цяла вечер пъшкаше и се напъваше и сега продължава като се сети в просъница. Вчера следобед все пак успя да я свърши работата на чист памперс, който буквално преля. Дано и днес да е така, но ми е много жалко да го гледам как се напъва  Sad
Да се похваля че вчера между облаците успяхме да отидем на плаж. Водата беше по-топла отколкото очаквах. Много хубаво си изкарах.
За яденето не ям нищо което някъде съм прочела че е вредно за бебето. То не че има нещо кой знае какво да яде вкъщи. Снощи направо вдигнах скандал на мъжа ми, че няма нищо в хладилника за ядене и така се случи че не си поръчахме нищо, и той реши да ме храни както бях прегладняла с топла салата и бъркани яйца с домати които ги готви към два часа. От няколко дни го моля да отидем да понапазарим, защото не мога постоянно да гладувам и все не остава време да отидем до магазина. Все пак на два-три дни трябва да си хапвам по-стабилно. Иначе карам на същите глупости като едно време - чипс, солети, брускети с тази разлика че не пия газирано и не ям сладко. На два-три дни хапвам и други нещо като например филии с кашкавал и домати или си поръчвам пица. Поне отслабвам много бързо, ама да знаете колко съм крива и сърдита. Ето на пак съм гладна и пак няма нищо. Ще прескоча набързо до бараката долу да си взема чипс. И после защо се запичало детето? То да се чуди човек как изобщо качва. Откакто се е родил такъв глад, такова чудо не знам  #Crazy

# 81
Добро утро мамита!

Включвам се набързо че отивам на плаж Sunglasses

За закуската-пия мляко с нес, плодово мляко данон,и вафлички. Към 1,2ч ям мюсли или ако случайно има нещо в хладилника си хапвам,или обядвам в баба ми.

Майка ми само леко да се размрънка Ема, веднага констатира че имала колики.Аз си познавам детето че няма колики,а просто и се спи и е крива. Сега пък тъкмо заспа в кошчето и майка ми започва да шепне,дай да намалим телевизора...Направо ме вбесява вечв! #2gunfire

Отивам да се гмурна в морето,да охладя страстите!

# 82
Здравейте момичета! Simple Smile малко нямам време да пиша ама и аз си имам
Юнска мома ... на 18 се роди .. 3770 г 53 см Simple Smile Казва се Катерина ... Simple Smile и честито на всички мамчета :>

# 83
Добро утро мацки! Пожелавам ви страхотен ден....

Гъди позволявам си да ти отговоря на въпроса - не е препоръчително консумирането на прясно мляко, в него има лактаза, която не се разгражда напълно и чрез кърмата се поема от бебето, а оттам и колики. Същото е и с яйцата - по принцип дневната доза на възрастен е 1 яйце на ден  Shocked така че внимавай, но е хубаво да се намалят белтъчините

Аз закусвам плодове, макарони, жито, филикйка, пия мнооогоо течности.

Бебетата според мен трябва да се мажат, с фактор 50+ даже дори и на сянка слънцето пак ги хваща. аз понеже до сега не разголвах много Калоян и не съм мазала но почвам да го пускам по голи ръчички и крачета и ще мажа - Себа Мед е това което съм избрала!

# 84
Боян засега няма алергии, да чукам на дърво. По-скоро питах заради коликите. От 2 дни спрях сладките неща, защото хапвах някакви кексчета и бисквити с шоколад и педиатърката има съмнения, че заради това са и обривите. Само че още не са избледнели изобщо, явно са от жегата.

Явно прясното мляко почти ще спра, не че и много го ям де - 1-2 пъти в седмицата за закуска. На мен ми носят домашно, проверено и качествено на 100% и поне не е бъкано с боклуци, но пък знам, че и истинското мляко не е много препоръчително за бебета, затова много ще внимавам. Най-много ме е яд за яйцата, защото много обичам да закусвам с варени яйца, но сега и тях ги спрях. А от плодовете ям само ябълки и диня вече, лекарката ни каза, че по-добре да избягвам и бананите  Tired И то почти нищо диетично не остана. Добре, че обожавам дините и мога да си ги ям на воля  Laughing  Лошото е, че с памперсите не смогваме, Боян пишка като за световно.

Ние от другата седмица май ще минаваме на 3-ти номер памперси, вчера го измерихме 5,800 кг. и с това темпо до края на седмицата сигурно ще ударим шестицата  Mr. Green

Аз също не го излагам на пряка слънчева светлина, но малко или много, като е в количката и като сме в движение, лъчите проникват към него. Сега в жегите не излизаме през деня, а вечер, когато захладнее малко, но той тогава много киселее и разходките ни са едни припряни  ooooh!  Сутрин не мога да се организирам да го рахзодя, защото се храним по 2 часа и докато станем готови, жегите са настъпили...За всеки случай ще го мажа със слънцезащитния, в аптеката ми казаха, че си трябва  Peace  А и тия пари иначе ще са дадени на вятъра...

За килата не ми се говори. Откакто излезнах от болницата само 3 кила съм свалила, кантарът си се закотви на едно място и не мърда, колкото и да се движа и да се храня здравословно. Изобщо не ми се излиза, като знам, че 100 часа ще се чудя какво да обличам. С никоя дреха не се харесвам, всъщност само с една, ама не мога само с нея да ходя. А и ми е горещо с нея. Другата седмица ще правим молитвата (на 23-ти) и после погача (на 26-ти), идея си нямам какво ще обличам, а и нямам желание да ходя пак да си купувам дрехи. Миналата седмица си накупих сумати парцали и пак не се харесвам с тях. Сега си висят по закачалките в гардероба и не знам кога ще им дойде времето да ги нося.

Бях си купила и медицински клин, но в горещините ми разказва играта и почти не го обличам. За да има ефект, трябва да го нося непрекъснато, но ще полудея. Слагам го само, като излизам, за да ме поприбере малко, но задникът ми направо ври и кипи с него. А и ми се очертава по краката и като сложа нещо по-вталено, си личи  Tired

С една дума - по-гадно лято откъм физически комфорт надали съм имала в живота.

kokitka, добре завърнала се, да ти е жива и здрава Катеринка  Hug

# 85
  • Плевен
Малеее това ли е гинеколога Марков, дето ходихте на ФМ, сега го дават при Гала? Ми той голям сладур бееее Blush

Кокитка, Честита ти принцеса! Да ти е жива и здрава!

Анелия, същата работа и у нас! Мъжът ми само се кара, че когато и да се прибере - "разни фесове" съм гледала по телевизията. Ама какво да направя, много увлекателни са ми тези турските сериали. Стигнах до там, че намерих във Фейсбука профила на Бурак Хаккъ, който играе Кенан и му писах, даже тай ми отговори  Heart Eyes Много бях щастлива  Crazy

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 12:08 от anyto

# 86
Ние сутрин се научихме да се събуждаме към 4:30 - 5 часа яде и няма заспиване до следващото хранене и така от около две седмици мама става по това време и по цял ден будува Simple Smile но най-интересното е че вече свикнах и дори ако спя малко повече започва да ме боли главата...
На малкия запека му се оправи от Аптамила ака си всеки ден за сега по веднъж но доста се напъва и пъшка...
Аз закусвам кисело мляко с мюсли,бисквити или с нещо друго...после ям диня готвя си нещо за обяд и за вечеря пак готвя или си поръчваме нещо ако не ми е останало време
Кокитка честито момиченце и добре завърнала се Simple Smile
Оххх нямам търпение да стане 6-7 и да тръгваме за село ако мъжа ми нямаше толкова работа сега щяхме да постоим повече там но за мой късмет го спукват от работа.....
Лек и приятен ден на всички.....

# 87
Плаках със сълзи на клипчето на Айла, няма по хубаво нещо от майчината обич!
Айла е страхотен човек и на нейните съвети дължа това че имам толкова много кърма и че се справям успешно в кърменето.Пак благодарение на нея преминах и лактационна криза и скокове в растежа. Ако не беше Айла  досега сто пъти да съм се отказала.  bouquet

Току що МАксим избълва огромен фонтан с повърнато,направо като голям човек newsm78  случвало и ви се е толкова много.До сега все по 1-2 лъжички е повръщал.

# 88
   Bliznachkova,ужасът с повръщането на фонтан го изживях вчера  Sad Веднага звъннах на педиатърката и тя ми каза че е от прегряване .Пътувахме около 200 км.,въпреки че бяхме включили климатика на приемлива температура.
  В тази връзка,част от планираните ми пътувания за това лято могат да се провалят Whistling .Голям фен съм на пътешествията,но явно с малкото човече трябва да се внимава  Naughty

# 89
   здравейте мацки,
днес ходихме до докторката да се претеглим- Дани е 4кг.740гр, качила е към 300 гр от миналата седмица /е, беше с пълен памперс и нахранена/, важно е, че бавно и славно напредваме с грамчетата! голяма гадост с тия от социалните. дадох си акта за раждане и сега не искат да ми кажат ЕГНто на малката, а на мен ми трябва за личния лекар  ooooh! голяма гадост, май ще се наложи да се разходя до там, а така не ми се пътува из София в тия жеги! все пак ще го направя другата седмица, че на 23.07 ни чака ваксина и вече няма да има накъде, а и направление за ортопед ще трябва!
Гъди, добре си минала с тоя лосион- аз взех на Seba Med за 37лв. и мажа бебето всеки път преди да излезем по голите ръце и крака и по лицето. въпреки, че е в количката, пак попадат слънчеви лъчи! за дупе ползвам Sudocrem откак сме си дошли от болницата и досега не сме имали проблеми, взех голямата кутия за 10лв.
уфффф, оставям ви, че Дани реве, май е време за ядене!

Общи условия

Активация на акаунт