Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 766
  • 663
  •   1
Отговори
# 360
  • DE
една бедняшка ве4еря днес у нас, за жалост не устава много време за готвене.
кебап4ета с пе4ени 4ушки

и едни сладки с шоколад ала "моя фантазия"

# 361
  • София
Dellikate,Коте Кити,Рени 55 ,Лабрекс и Гелева  Благодаря за комплиментите     Hug  !

За  рецептата за  моята любима торта съм ви писала вече  Wink , ето тук
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407224.msg11686194#msg11686194  

Имам снимка на последното останало мизерно парченце  и мислех да не я побликувам , но като   искате ще го покажа. Обаче  пробвах 6 пъти с Радикал  да го кача и нещо не става  Thinking . Остава за утре .

А  картофките правя така: нарязвам на тънки шайби и редя в тава  ред  картофи  , отгоре   слагам  тук-таме масълце ,поръсвам с натрошено  сирене  и  стрити  сухи  подправки по избор (в случая  мъничко  чубрица ,магданоз  ,чер пипер и универсална подправка  а  понякога  само със стрит  сушен джоджен  или копър ) и пак  в същия ред .Доливам малко вода  и пека , като накрая  когато са готови опечени  поръсвам и със настърган кашкавал и го дозапичам лекичко . Понякога слагам и сметана  и стават още по-хубави  Peace !

Редактирам се .Ето обещаното парченце ,малко е мизерно ,но у нас тортата се изяжда  за един ден  Embarassed .

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 12:39 от Kafenceto

# 362
За днес гювеч с пилешкo месо. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 16:08 от Pety

# 363
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моят хляб - корен  Mr. Green
вътре е с черен сусам и подправки

# 364
Kafenceto,благодаря  bouquet

# 365
Закуска - вкусните   Мъфини със сирене и кашкавал   на  Мариана Г. , подправката е риган  eat чудесни са.

# 366
kafenceto благодаря за рецептите  bouquet

# 367
  • На брега
asyalein, хляба действително прилича на корен  Mr. Green ;
۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊ - и у вас много вкусно тези дни  Grinning ;
labrex  лимоновият кекс изглежда много примамливо ;
Пепика, много интересни питки-хапки!
Пети, дояде ми се пилешки гювеч  Crazy;
За Стоева да не споменавам. Подозирам, че готви за ресторант, а не само за едно семейство  Hug Много специалитети бре жена  Heart Eyes
Полинче, браво, момиче! И за готвене и за трениране намираш време. Трябва да се стегна малко и аз...
Селма ми се губи и на мен.  newsm78
За закуска Тръбички с вишни на Селма.

Половинката забравил да ми отдели вишни за сладкиша и направил заготовката за домашната вишновка с тях  Sick
Е, извади ми една доза за сладкиша, но вече имат ликьорен вкус... на пияни вишни   chef

# 368
Момичета прекрасни неща сте творили в кухнята!Поздравления!

Мюсли торта на Сладка хапка

парченце от нея

пица с домашно тесто

# 369
  • близо до Кресненското дефиле
♥ Doro ♥ ,всичко е чудесно.Може ли  рецептата за тесто за пица  bouquet

# 370
Може ли  рецептата за тесто за пица  bouquet

Разбира се. Тя е пак от форума. Направо я копирам.

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин. Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

Аз използвах зехтин, вместо олио и суха мая и пак стана. На пицата сложих филе, гъби, моцарела и кашкавал.

# 371
♥ Doro ♥ ,разгледах рецептите ти Crazy
Моля те за рецептата на кашкаваленото суфле Praynig

# 372
asyalein , може ли рецептата за този ....корен?   Praynig
От мен само питки с йогурт-по италианска рецепта

И задушен зелен фасул с чесън ,но без снимка...

# 373

Моля те за рецептата на кашкаваленото суфле Praynig

Разбира се. И то е от форума.

Продукти: 350 г кашкавал (сирене), 1/3 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 1 - 1,5 ч.ч. прясно мляко, 3 яйца.
Приготвяне: Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се в умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване.
Да Ви е сладко 

# 374
♥ Doro ♥   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт