Гука и се смее МАЙското дете, а мама е на седмото небе. Тема №9

• 13 858
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Започнаха ли вашите бебчетата да държат вече сами главичката си?Нашата бебка се опитва,но още й тежи  Simple Smile

На Катерина съм и държала главата до 10 ден, след това само леко съм я придържала. Вече си стои самичка и си се върти като костенурка  Joy, голямо е смешниче. Ама всяко бебе е различно. Peace

# 91
  • София
Покрай наближаващата нова Световна Седмица на кърменето, аз родих преди три години точно след похода в подрепа на къременто тук в Сф попаднах отново на това клипче и искам да го споделя с вас - Най-нежното нещо  Simple Smile
  Мамите са съфорумки  Simple Smile

# 92
  • Sofia
Да се оплача преди сън. Любчо вече три дни не е акал. Досега се случи на три пъти - почти 72 часа без акане, но този път става повече. Не съм използвала помощни средства- термометър, защото на практика той запек не е имал. Изпражненията винаги са били течни дори след 2-3-двневно въздържание. Точно заради това днес педиатърката каза да не се притеснявам. И сега какво- докога да чакам?. Иначе бебчо не проявява признаци на безпокойство. Пак си пъшка през нощта и се мята през втората част на нощта, но това се е случвало и преди. newsm78

# 93
Покрай наближаващата нова Световна Седмица на кърменето, аз родих преди три години точно след похода в подрепа на къременто тук в Сф попаднах отново на това клипче и искам да го споделя с вас - Най-нежното нещо  Simple Smile
  Мамите са съфорумки  Simple Smile

Това клипче направо ме разби  Cry бая си поплаках от умиление  Embarassed

# 94
Aila направо ми домиля като гледах този клип Cry

Борис си държи главата доста стабилно още от първия месец. Е когато е сънен или уморен започва да я клати като стара баба тоест дядо  Joy

Когато му биха пентаксима (в провинцията) само ми казаха да го следя и ако евентуално вдигне Т да му дам панадол. Той не ми е вдигал за сега Т fingerscrossed

Може ли да попитам мамите с по големи момчета - как сте процедирали с пишоците? Забелвалили сте ги или не? ДОк иска да му я забели до доло,но аз потърсих инфо тук таме и попаднах на много противоречия които ме доведоха до голяма дилема newsm78 Едни препоръчват забелване по от рано, други по късно, а има и мнения против всякаква интервенция там #Crazy Много ми е притеснено дали ще взема правилното решение ooooh! Все пак това ще му е мъжкото достойнство след врими не е шега newsm78

# 95
  • София
И аз се радвам, МиглеSimple Smile
Само да допълня, че някъде ми попадна за компресите - може да се напои памперс с гореща вода и да се ползва като компрес, държи уж по-дълго топлината  Peace

# 96
Добър вечер и от мен.
Аз пак по малките часове се включвам, ама не успявам по-рано. Чета ви редовно обаче Mr. Green
Много готин клип, тенкс на Айла, умилих се направо като го гледах.
Някой беше споменал за Горна Баня и ортопедичните гащи. Само да кажа, че аз също се бях насочила натам за второ мнение /минахме преглед в клиниката, където работи педи и всичко е наред/, но моята педиатърка ме разубеди. Според нея тези гащи се изписват масово с комерсиална цел, като цяло тя се изказа доста негативно за Горна Баня, преди години било ОК ,но сега хистерията с прегледите там е масова и са го обърнали на печалбарство.
Сещам се, че голямата ми щерка ги носи тези ортопедични гащи 3 месеца, не знам дали е имало нужда изобщо, сега след като ги научих тези факти...
Да го имате предвид де, вземете и второ мнение ако ви предпишат нещо подобно, да не ги мъчите бебоците.
Аз бих искала да помоля Айла или Кайрен за съвет относно кърменето, защото направо съм на ръба да се откажа. Имам проблем с кърмата вечерните часове, около и след 20ч. Тогава бебето е много гладно /и през деня добре хапва, но може би поне е топло, вечер е особено активна в сученето/и буквално виси ту на едната, ту на другата ми гърда в продължение на няколко часа. Мляко няма, не усещам преглъщането, но сучейки все пак тя си стимулира и докарва дозата, която и е необходима докато заспи. Ето сега едва заспа, почнали сме кърменето към 21ч, което е около 3ч. и половина. Много е мъчително и изнервящо, само мрънка и се сърди че няма. Току задреме за 5 минути и почва пак да търси...
Следвам съветите ви за стимулация, четох и доста в библиотеката, и по принцип нямам проблеми през останалата част от денонощието - през нощта и до обяд редувам гърдите, ту едната, ту другата, следобяд давам и двете, стига й, но всяка вечер историята се повтаря с нямането... Пробвах да дохранвам, имам малко замразена кърма в запас, но усети ли че не е цица и настава война! tantrum Кашля и се дави, имам чувството че нарочно! Тя и биберон не иска.
Дайте някакъв съвет как да си стимулирам кърмата вечер. Ям си стабилно, пия много течности но уви, това са фактите.
И ние зачезваме за близо два месеца - ще ходим на планина и на море после, надявам се да се отрази добре на девойките. Пропуснах срещичкатав Южния в понеделник, ама като се върнем ще наваксваме  bouquet

# 97
  • София
Добрютрю Mr. Green
малко снимки и от нас да ни видите,колко сме пораснали
П.П.Дени качих една нова снимка на моя дундьо за колажа

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 05:41 от Madam Stasita

# 98
БОНДЖОРНО И ОТ НАС.

Бейлис в шоко както пееше синът ми "ЕХ ТИ БЪРДЕЙ ТУ Ю" 
Желая ти здраве, късмет и любов,  да си щастлива и добра мама и децата много да те радват!

# 99
  • София
 Mr. Green а кафето где е?
айде от мен това е от вчерашното ми парти:
установих ,че моя синковец обожава да има народ около него и силна музика.Ми така е,майка му беше кадър на Студ.град Joy

# 100
Бейлис в шоко  newsm59 newsm67  Gift  party023  bigdance2  ura ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!
Ето го и кафенцето

# 101
  • София

Бейлис Heart Eyes

# 102
Хахахахах много сме раннобудни днес! Мерси за кефето и закусковечерята .. малко алкохолно ми се види за сутрин.  Joy

# 103
Бейлис в шоко - Честит рожден ден! Да си жива и здрави, много щастлива и много обичана   bouquet Hug

И аз днес станах рано, по принцип поспивам с малката до към 8-9 ама днес викам Я да стана, че да излезем по рано, че е адска жега пак  Peace И така , благодаря и аз за кафето и вкусотийките Hug

П.С Качих снимка за фотоколажа, ама е от преди половин месец, така и не успях да я хвана усмяна. Всеми се изплъзва Crossing Arms Нарочно го прави човечето Crazy

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 07:09 от ***Val4eto***

# 104

Нека всеки път,който си избираш води до това,което е истинско,добро и красиво.Честит празник Бейлис.

Общи условия

Активация на акаунт