МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 315
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Някой знае ли дали може да се приготви половин порция каша?За 1-2 лъжички  newsm78,на опакковката пише 4 лъжички каша+100мл вода и 100 мл мляко,дали може да се сложи 2 лъжички каша и 100 мл мляко  Thinking,не ми се ще за 2 лъжички да правя цяла порция,пък да не вземат да се загубят хранителните им стойности  Rolling Eyes
И друго питане имам  Embarassed Embarassed Embarassed , към края на 4-я ще му дам каша,но колко време след това мога да въведа пюрето,седмица?
Пак да питам мамите,които са вадили паспорт на бебеоците трябва ли да присъстват  newsm78,няма логика ама знам ли ги,да не вземат да ме върнат  Rolling Eyes
Честито на месечинковзите днес   bouquet

# 106
Здравейте и от нас.
Първо да започна с това ,че и аз подписах петицията,дано помогне,макар, че съм малко писимистично настроена,в лекарските среди това е доста трудно.Много се подкрепя гилдията и са непробиваеми.Говоря от собствен опит.

А сега да ви се оплача и аз,от началото на седмицата Борката изкара някакъв вирус със запушено носле и много силно раздразнение,в началото с педи си помислихме ,че е от зъби .но след като на втория ден сополите станаха зелени се наложи да започнем да слагаме капки с антибиотик(тобрекс),много бързо ни помогнаха и вече сме добре.
Аз тъкмо се успокоих и сега ново двайсет,от вчера вечерта забелязах, че едното тестисче е малко подуто и леко зачервено,показах го на мъжа ми(нали уж му е позната материя),той го попипа и заключи ,че най вероятно се е претоплил от памперса.Аз веднага го съблякох,мих гп ,оставих го да се проветрява,но стана време за лягане и отново му сложих памперса,така спа цяла нощ.На сутринта положението беше същото,много съм притеснена,след малко отиваме при педи да видим тя какво ще се произнесе.

# 107
  • София
Аз пък ще се оплаквам от големите. Искам да тръгнат на училище-е-е-е! Ако ще готвя през пет минути, поне да взема да отворя ресторант, че да изкарам някой лев. Завчера вечерта сготвих голяма тенджера ориз със зеленчуци. Вчера наобяд- нещо като миш-маш, после вечерта- пиле с гъби и сладкиш с вишни. Днес още няма обяд и имам само купчина празни, мръсни тенджери и тигани и отново нищо за ядене. Междувременно в бездънните им тумбаци са изчезнали и няколко килограма плодове, сладолед, баницата, която беше направила Свеки и какво ли още не. Дето викаше баба, здраве да им е, ама ...
Кикоикрис, бебоците трябва да присъстват за паспорта. Вчера вадих на дъщеря ми лична карта и питах служителката. Междувременно върнаха едни родители, които бяха без детето.

# 108
Дърта маймуна у дома всичко остава,почти никой не яде,ако искаш дай адрес и ще ти изпращам от нашата hahaha

# 109
  • София
Бейби Мони, пращай. Току що питам сина ми, който унищожава последната порция пиле, гладен ли е. Той вика:"не, ама да заредя за деня." Grinning Grinning Добре, че малката спи, че вчера беше на премиерата на поредния Пари Хотър по нощите, че като стане и тя, аз пак трябва да почвам да готвя. Чувствам се като Робинята Изаура вече. Всъщност, не като Изаура, а като една Жануария съща, щото и на килограми я достигам (все пак като съм сготвила, аз също не прощавам на манджата).

# 110
Някой знае ли дали може да се приготви половин порция каша?За 1-2 лъжички  newsm78,на опакковката пише 4 лъжички каша+100мл вода и 100 мл мляко,дали може да се сложи 2 лъжички каша и 100 мл мляко  Thinking,не ми се ще за 2 лъжички да правя цяла порция,пък да не вземат да се загубят хранителните им стойности  Rolling Eyes
И друго питане имам  Embarassed Embarassed Embarassed , към края на 4-я ще му дам каша,но колко време след това мога да въведа пюрето,седмица?

кашата не е ли като млякото на прах, дали ще разтвори6 1 или 2 лъжи4ки какво зна4ение има - важното е пропорцията те4ност - сухо вещество и то по-скоро да не е по-гъста, ако е по-рядка по-лесно ще запо4не да преглъща бебето, за толкова малко коли4ество едва ли ще промениш хранителните стойности  Peace
за пюрето - то си е нова храна, зна4и 2-3 дни по4ивка от кашата и даваш пюре, а когато въведеш например 2 пюрета, към ве4е въведените може да смесваш и ново  Peace

# 111
охх на Гала дават за 3 и 4 Д ехографи и многоооо сладки беб4ета на снимки  Heart Eyes
ехх прииска ми се пак да ходя на прегледи и да гледам бебче на снимки  Crazy Heart Eyes
беба   bouquet,защото така пише на опаковката  Embarassed Embarassed Embarassed ,нали съм новак мама  Mr. Green

# 112
Ние тъкмо се върнахме от педи.Не е качило моето диване много-само 350гр и 2 см-6кг е станал и 66см. Crazy А как ми тежи като го нося,сигурно щото аз съм клечка. Laughing

Но се зарадвах много,щото не съм му докарала колики,а зъби ни растат. Party Май,че венеца днес вече е цепнат!Всеки момент ще се озъбим каза доки!Затова и безсънието и рева! newsm44  Та така.

# 113
И аз хванах малко от феталната - много готинооооо Simple Smile))))

сега забелязах, 4е като мрънка бебо и ако запо4на да го целувам и се нахилва  Grinning

# 114
Алекс-мама,браво  smile3501 айде да избива това зъбче бързо и да му минава вече този рев  Praynig Praynig Praynig
беба,ние винаги умираме от кеф като го целувам,така се нагажда,прискляпва,абе гальовник ще ми е  Mr. Green Crazy

# 115
А добър ден,
Честити месечинки!!!
Честито на всички празнуващи!!

Бодливка радвам се, че Ади се оправя.
 Hug за мамите на ревящите бебоци.
Ние днес ще си останем вкъщи- много жега. Няма ни ги мамите (Веси и Васида ще ходят до някакъв магазин и после ще споделят), а и ние в 15ч ще се водим при мама ми в Люлин.
Сега се люшкаме, а мама и тати лежат още по пижами.
Поръчах си подаръците за ИД на Елия в понеделник - ето това от кумата http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_90&products_id=4943 и това от мама ми http://www.vegatoys.com/?area=toys&task=view&id=3789

за захранването- ние почнахме с пюре от моркови. Сега папаме всички зеленчуци (включително и броколи, как гадно мирише). Смятам от другата седмица да почнем и с кашата след обяд и след още една седмица и с плодово пюре на закуска. А между обяда и след обяда си пием сок (ябълка, грозде, праскови, кайсии, череши, пъпеш и диня)
Маймунке- аз готвя един или два пъти (много рядко да е 2 пъти) в седмицата. За 3-4 часа съм наготвила 4 манджи. Ама ние сме само 2ма.
за рева и гушкането- аз не я оставям повече от няколко секунди да плаче. Но ние си знаем за какво плачем - или сме гладни, жадни, наакани или ни се спи. Първите 3 е ясно как се оправят, рева при заспиване се оправя като я гушна и се свия на топка и тя заспива на мига. Но ние не спадаме към ревящите бебоци (за мое щастие, иначе като плаче тя и аз плача). Дано са само периоди.

Хайде за сега толкова.

# 116
беба,ние винаги умираме от кеф като го целувам,така се нагажда,прискляпва,абе гальовник ще ми е  Mr. Green Crazy

дааа и едно такова сладко хилеж4е хахахаххахa

Алекс-мама 4естито пред-зъб4е  Grinning да излезне бързо и лесно Simple Smile))

4естити месе4инки и от нассс Simple Smile)))

Elg толкова ли са страшни тия брокули, аз от сутринта съм би пьоснала на плота и мисля да ги предложа на обяд  newsm78 ти смесваш ли ги с мляко? или 4исти?

# 117
Беба- броколите са от пюре на Гербер, малката разфасовка. Давам 2 лъжици от тях смесени с пюре от картофи и моркови. Един път и дадох пюрето с мляко и тя му се мръщи. Папа си само пюрето.
Иначе на мен ми миришат гадно, но тя си се облизва.

# 118
същите съм взела хаххахаххa
по-късно ще драсна ще ги бъде ли или не  Laughing

# 119
  • Варна

Аз болки в кръста нямам,но в колената  ooooh! ooooh! ooooh!,едвам клякам,а после да не ви казвам как ставам,много ме болят,но ще да е от тежестта през бременността  Crazy
Е, що чак сега? Аз съм на килата, на които забременях, още след болницата. Обаче глезени, колене, кръст, гръб - от седмица всичко боли , да му се не види  ooooh!.  А заради жегите и разходките са ни по-малко сега, само дребната полека натежава.    newsm78

Нашият татко все пита кога щяла да си лапа крачетата  Mr. Green  

kikoikris,  питаше за ваденето на паспорта. Да, искаха да е с нас бебата, задължително.

Мацки, как реагирате като видите по-малки бебета? Аз изпадам в умиление и ми е жал, че Ния вече не е толкова малка. Свиди ми се колко бързо расте и това е!  Crazy

Офф, то не се публикувало и сега има 16 нови отговора Simple Smile

Есме, мила, не се коси, тя бурята така изведнъж се изви, че нямаше как и кога да се скриеш. Направила си всичко възможно и Теди ще си е ОК,  ще видиш.   Hug
Бодливка, добре че нещата се оправят и при вас.  smile3501

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 12:50 от Бухтa

Общи условия

Активация на акаунт