МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 310
  • 291
  •   1
Отговори
# 90

Зеленко
, София е така, набира се и без изобщо да я хващам и по няколко секунди седи така, аха да стане  Mr. Green, много ми е смешна, а като я хвана за ръчичките и сама си сяда, ако я дръпна леко се изправя на крачета, НО не се обръща.Няколко пъти се е обръщала само от корем по гръб, ама отдавна не е. Ама аз си мисля къде ли да се обърне, като е само или в количката или в ръцете ми  Grinning

И при нас е така.Като разбра че може да се седи и стои вече неще да се обръща само като си изгуби залъгалката за да я търси.
На мен баткото беше много ревлив докато на 6 месеца не го сложих в проходилката и до там беше . Започна да се занимава сам и да се заиграва. Сега Никол е по спокойна ,но на мен ми харесва да я гушкам и лигавя. Даже имам чувството ,че понякога на нея и се иска да си полежи сама и да си погука без да и досаждам. Blush
Ние се захранваме с каша преди обед.После ще я преместя преди сън.

# 91
А, ето за какво щях още да пиша /Бухта ме подсети  Mr. Green / - не знам дали е от упойката, ама много ме боли кръст и мен, например, когато съм я къпала/обръщам един леген и седя на него, докато я къпя/, когато съм била наведена, за да сменя памперс в количката и такива работи.Ама не знам защо решихте, че е от упойката  newsm78 Да не е от килцата, а  Laughing

Иначе и София пищи и врещи от няколко дена с цяло гърло - къде от кеф, къде не толкова  Mr. Green, наду ми главата  Crazy Но е ужасна жега, наистина, и тя е вряла като я извадя от количката, сигурно и от това вчера имаше Т.

Айде лека нощ, че ще ме бият вече  Crazy

# 92
На мен упойка не ми слагаха а кръста ме наболява.
А Никол спря  да пищи, пее и  гука защото сега ръцете до лактите са ни в устата.И на всякаде лигииии.

# 93
Сега Никол е по спокойна ,но на мен ми харесва да я гушкам и лигавя. Даже имам чувството ,че понякога на нея и се иска да си полежи сама и да си погука без да и досаждам. 
asturiana, виждам, че дечицата ни са с подобна разлика и аз правя като теб Grinning, най-вече защото като гушна баткото и той вече се дърпа и не дава, голям си е, така,че наваксвам с беба

*Nikita* , подкрепям с две ръце казаното от теб, много добре си го написала Peace

Танче, моя батко първо пропълзя назад Joyголям смях падаше, че и той се чудеше какво става.

Хайде лека нощ и дано са послушни бебоците Hug

# 94
# 95
Добро утро!

Малката вчера откри крачетата си и сега те се Хит!Много е смешна като се опитва да ги докопа hahaha hahaha Joy Joy Joy

Сега да се оплача и аз----Тизи близо 4 месеца почти не ги усетих--ядеше -спеше!
Сега от 4 дни е направо нетърпима ooooh! ooooh! ooooh!Не иска да спи мрънка върти се като пумпал--няма угодия!Да не говорим че ме е срам по улиците като излезнем и започва да пищи!Карам количката и хората ме гледат  Blush Blush BlushНаправо си умирам от срам! Embarassed Embarassed
Забелязвам я нещо че сега ми отказва кърмата!Като я усети започва да си върти езика на всички посоки и да я плюе!Като дам Ам го пие!
Ето тази сутрин от 7 часа се мъча да я нахраня и то не та не! ooooh! ooooh!

Е и за си споделих болката !Чао за сега че имам доста неща за вършене и ще излизаме!
Хубав ден майчета!  bouquet

# 96
Добро утро,майчета! Hug
Ние отиваме след малко на педи за ваксина.Очаква се големият рев днес! Mr. Green
Никита,споделям напълно поста ти за рева на бебчовците и гушкането!На 100%!  bouquet

Приятен ден и весели мартенчета!

# 97
  • София
Добро утро!
Ужасна работа с това детенце #Crazy

Честита месечинка на днешните порастващи бебоци!

Мария вече като си стегне мускулите и без да се държи за нищо е наполовина изправена в седеж. За обръщането- 3 пъти се е обърнала- докато мен ме няма при нея- явно ще е доста самостоятелна.

За ревливия период нали и аз ви се жалвах- но сега засега е в затишие. Иначе продължи месец е половина някъде.

Да кажа че ходих в Ремедиум - ако на някой му е удобно за пюрета от там- на Хипп са 2,05 лв.
Там видях и от кърпичките на Бочко- в една цилиндрична пластмасова кутия.
А в Кауфланд има ли Бочко?

# 98
Хай!

Нещата при нас се оправят лека полека(пу-пу)!Възвърна си апетита,вчера до обяд не беше изпила и грам АМ,на обяд едвам 100 гр.изпи,та от след обяд вече по 180.Т няма от вчера,и настроението вече не е така мрънкащо,та вървим към оправяне!Изправиха ми се къдриците тези два дни обаче!

*Nikita*   202uu

оки4 видях че и ти си сложила в подписа линк към петицията!  Hug  newsm10

Бодливка дано бързо оздравеете, аз не съм лекар, но знам, 4е е хубаво да се дават пробиотици 6том има антибиотик, най-малкото за да не си докарате гъби4ки, а и отделно са полезни за имунната система, за стомах4ето....  Peace
Млякото е с пробиотици..или имаш в предвид допълнителен прием? newsm78

DiVeNa браво на адашката! Ади още не си е открила краката,вири ги нагоре само,аз се опитвам да и привлека вниманието към тях,броим пръстчета ама нещо не е впечатлена. Laughing
Имам обаче една любима снимка на каката - та скоро сигурно ще има повторение.. Joy

Ужасна е тази случка с детето в Ст.Загора!Дано оцелее,разбраха ли се подробности? Confused

Аз пък ще копна един пост от отчетната на каката(мамата е с близнаци):Влизам само да ви споделя една история от близнашкия от бебешката близнашка тема. На позната на едно от момичетата са се опитали да откраднат детето на една детска площадка. Детето е на годинка и нещо, майката се обръща за момент и тогава две жена/бели, не ромки, много добре облечени/ грабват детето и тичат в обратна на площадката посока. Всички майки се разкрещели и те пуснали детето. Обяснили ,че като го видяли самичко и решили да го водят в полицията! #Crazy
Настръхнаха ми косите, моля ви наглеждайте си напрекъснато децата.
Praynig

Роси,Деси и всички мами на по-ревливи бебчовци-дано скроро нещата се подобрят и отново малчовците да раздават усмивки!

# 99
  • София
 Момичета, болката в кръстовете си е от тумбаците и носенето на бебетата, не от упойките, щото аз упойка не съм имала, но болки в кръста си имам в излишък. Често се получава по-изразена извивка в кръста от неправилната стойка. Частично се коригира с коремни преси, от тези, дето не лягате до долу и не ставате до горе, а ги правите само в едно средно положение. Другото е да се гълта корема, когато се ходи- също коригира стойката. И бебетата се вдигат като първо се придърпват по-близо до тялото на майката и после се вдигат с повече сила на ръцете, а не на кръста и гърба.
 За бебешкия рев, не съм много съгласна с крайната теза, че мълчат от отчаяние. Истината е винаги по средата. Златната среда е детето да се научи, че като го сложиш в креватчето, слагаш го за спане. Като го вадиш, вадиш го за игра. И за това си трябват малко здрави нерви. Дъщеря ми беше много ревлива в първите месеци. И всичките я гушкахме, и никакво отчаяние не би трябвало да изпитва, ама си се дереше като триста отчаяни госпожици. Grinning После баба и успя някак да я убеди, че има нещо като режим и стана най-спокойното, усмихнато и мило бебе на света.  Иначе, и Илийката пак стана малко лошав тези дни. Очевидно жеги не обича. Пак минахме на 24 часа само по памперс и пак виждам, че като сваля и памперса, става най-щастлив и спокоен. Между другото, и в тази връзка- гушкането ги затопля още повече и допълнително ги изнервя. По-добре да се измисли някаква игра, при която да е забавляват без толкова пряк контакт.
 Много изписах, ама хайде да кажа и за Зеленкото- захранването го започнахме с плодово пюре и сок. Сега давам зеленчуково и наистина по-трудно го приема от плодовото, но след първите лъжички, които гълта наполовина, следващите вече си ги търси.

# 100
Добро утро Hug
Снощи спахме много неспокойно,какво му стана  Rolling Eyes,беше ми останал спокойня съм вечер,дано и него не развалим  Praynig ooooh!
Ох тези истории за дечицата ме разплакват,как може да има такива хора по света  ooooh!,дано се оправи и детенцето от Ст.Загора  Praynig Praynig Praynig
Аз болки в кръста нямам,но в колената  ooooh! ooooh! ooooh!,едвам клякам,а после да не ви казвам как ставам,много ме болят,но ще да е от тежестта през бременността  Crazy
Това с лапането на крачетата ми е най-сладкото нещо  Heart Eyes,много искам да видя как Криси ги лапа,общо взето чакам с умиление тези ''сладки'' моменти,както и онзи опияняващ бебешки смях   love001
Сега ги оставям с дядо му да идат до парка  Crazy

# 101
ДиМа, и аз ще се радвам да се видим, в Западен парк ли е срещата и от колко? Щото в тия жеги по принцип не ми се ще много да я завирам в колата и гледам само в нашия парк да стоим, а и се прибираме тия дни най-късно в 13ч., че ме е страх да не я претопля/че май от това и беше Т /

E нищо де, пак ще се приберете към 13ч. То срещата е от 11 на главния вход и пак има 2 часа да пийнем по кафе и да си побъбрим. Пък то в парка има много дървета и се надявам да е прохладно , щото смятам да изкараме повечко часове. Нали нашия тати склони да ни закара на срещата и той ще ни остави и ще се прибере и към следобяда ще му се обадя да дойде да ни прибере. Така че ние ще си поседим доста. Hug

А за кръста  newsm78 , може и от носенето да е . Значи и при мен точно така  става както го е написала Никита( при къпане , смяна на памперс). Преди не съм имала болки , но като раждах много трудно ми сложиха упойката , щото не можех да застана мирно на едно място и ме бодохо 3 пъти докато ми сложат катетъра и си мислех дали тогава нещо не са ме повредили.

Значи гела за зъби ни е Calgel. Някой ползва ли го? Ние сме на трети Пентаксим в четвъртък и мисля тогава да говоря с доки , но до тогава ще ползвам този.

# 102
  • София
Привет!
Много пишете  ooooh! , едва ви изчетох. И много не помня какво имаше като теми  Blush
Да почерпя първо, макар и със закъснение за вчерашния рд на мъжа ми. Опитва се да ме догони на години милият, ма все не става  Laughing

Бяхме и на ваксина вчера, понесена без гък  Shocked Даже д-рката се учуди и вика - това не е твоето бебе  Laughing Вече е 8.8кг и 68см.  Crazy Похвали го колко е стабилен, като го сложи да седи и да стъпи (нещо, което не правя аз Rolling Eyes) и каза, че не е проблем, че не се върти още.
Бодливка, подписах петицията още веднага. Дано има резултат.  Rolling Eyes Praynig
Роси,  Hug дано скоро се успокои сладурката. И другите ревльовци също.  Hug При нас положението на моменти се подобрява, вече успява да заспи в количката  Shocked , но също се буди с рев понякога. Както каза и педито - зъбите здраво го мъчат.  Rolling Eyes
По мрачните теми - и в Люлин имаше едно 3г детенце, скочило през балкона, докато родителите му мислили, че спи и били в съседната стая.  Cry От този случай съм много наплашена и сложихме райбери на дограмата, че баткото я отваря сам. За кражбите на деца - мама от другата ми отчетна беше писала, че на техни познати са им откраднали детенцето в Мола  Sad И въобще - хвана ме параноята пак  Rolling Eyes

# 103
БОДЛИВКА дано пробиотиците в млякото са достатъ4ни Peace
(когато Стефан беше на смесено хранене и ми се наложи да пия антибиотик, уж не вредял за бебето, след то4но 2 кърменета полу4и гъби4ки, слава бого с няколко намазвания из4езнаха)  Peace

# 104
  • под кривата круша
Зеленко, благодаря за инфото за мамолога  bouquet Не знаех и смятям да се възползвам. И с педиатъра ти съм съгласна-то хубаво нови тенденции, ама всичко трябва да е в разумните граници.
Nikita, много добре казано Hug
Много страшни истории разказвате, настръхнах #Shocked
И аз да се оплача, вчера бурята ни свари навън. Скрихме се под един навес на вход, обаче беше нещо страшно-такъв ужас и безсилие за детето си не съм чувствала. Беше заключен входа и по-силната част от бурята я изкарахме навън, после ни отключиха, та влязохме вътре. А навън милото като се уплаши и разпищя, то и задушно и беше под дъждобрана, не мога и да я гушна, абе, побърках се. Дано не се е простудила, постоянно я наблюдавам сега. Не мога да ви опиша колко виновна е чувствам cry За кво ли ни трябваше да излизаме Banghead
Elwing, да ви е жив и здрав таткото и да ви слуша Mr. Green. Че аман от инатливи магарета.
Дума, и аз не мисля, че са от упойката болките-имах си ги преди, имам ги и сега Tired
Забравих да добавя, че и Теодора е станала супер впечатлителна. Особено докато яде трябва да е пълна тишина-иначе не спира да върти главата по посока на шума и да се кокори. Направо забравя да яде.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 10:56 от Есме Вихронрав

Общи условия

Активация на акаунт