МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 293
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Привет!

Прибрах ме се --малката днес се държа прилично и не е ревала!
Обаче нещо не иска да папка!Нещо и кърмата не я иска само плюе!То верно че в тези жеги направо ще се стопим!
Сега й направих банята със слънчева водичка и съм сложила още за по късно!

За захранването--купих вчера 2 буркана ---морков на Гербер за захранване разфасовка от 80гр.
Нямам търпение вече да почвам с пюренцата -ама чакам да свършим 4-я месец!

# 121
 Hug
Ей, Ели ама много интересно това влакче, не е лошо като идея ...и ние можем да се замислим за нещо такова.
Относно рева- и ние плачем но само, като сме гладни и ни се спи, даже като сме наакани не протестираме...ами не е претенциозно детето.
Марто не от плачливите, по принцип внимавам все пак да не го приучавам само на ръце да се носим, но това е при положение, че е спокоен, то не се и налага извън случаите, когато го правя просто за удоволствие.
Играем си много, но не го приспивам на ръце да речем, то той си е доста предсказуем и традиционалист, по едно и също време спи, ака и прочие...но ако плачеше със сигурност и аз не бих издържала дълго без да го гушкам или да направя нещо да го успокоя, само този който не му е дошло до главата може да мисли за възпитание в такива моменти. Но всичко наистина е много преходно и неусетно бебоците растат ли растат, то тава им е работата сега Peace и всичко се забравя и плача и безсънните нощи, остава само любовта и топлината и щастието да си майка.
Бухта и аз се изпълвам с носталгия по времето когато бяхме съвсем мънички бебоци, понякога си гледам снимките и тези от новородения период са ми най-любими, Марто беше едно малко врабче, само 2370 гр. го изписаха, мъничък та мъничък мишок, така ми се искаше да го закрилям, толкова безпомощен ми се струваше тогава, но скоро разбрах, че всъщност съвсем мъничките бебенца са много корави и жадни за живот.
 С какво умиление се сещам за тогава,а също така се връщам към това колко бях уплашена,как понякога се чувствах безпомощна. Сега определено съм много по-спокойна и уверена в ролята си на майка, просто  са други усещанията, емоциите да го гледаш как неусетно бързо израства.
Понякога искаш да хванеш времето и за малко да поспре, да задържиш всеки етап за малко по-дълго за да го усетиш и да му се насладиш, защото понякога задъхани в безбройните всекидневни грижи, които ни съпътства около децата ни,не успяваме да уловим мига, да го почувстваме истински и да се отдадем на удоволствието да съзерцаваме, мечтаем за децата си. Но такъв е живота...за това трябва да намираме по-често такива моменти до колкото можем.
Размечтах се... Embarassed
Хайде лек и усмихнат ден на всички! Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 14:02 от dobro_nastroenie

# 122
  • Стара Загора
За детенцето нищо не знам днес. Нямам информация - дано да е добре  Praynig
Честити месечинки на днешната дата.
Честит имен ден на Марина и всички именници. Бъдете живи и здрави и много щастливи!

# 123
отпадна ни разходката днес, решихме утре да се метнем до ст.з. да видим прабабата и всъщност тате ни е на работа за някой 4ас, та  и ние да намажем малко извън софия. та сега багаж ще събирам и дано няма ексцесии по пътя  Crazy това ще ни е тренировка за пътуването до вилата, само дето до нея има бая завои, та незнам как ще е положението + изка4ване, дано не пищи от заглъхването на уши4ките  Confused

# 124
Здравейте!
Аз нещо изоставам с писането и особено с четенето.
Днес бяхме на консултация и сложихме последната Пентаксим ваксинация.Само каза "Аууу" и  това беше. Сега спи.
Тежи 7060 гр и е 66 см висок. Хайде аз ставам,че идва време за хранене.По това време давам и плодовите пюренца. Голямо цапане пада. Laughing

# 125
ммммм, пробвах брокулите  Laughing аз по принцип ги оби4ам в тези запе4ение вкусотийки по бирариите и пицaрите, ама тва няма нищо общо... бебо спи и незнае още какво ще обядва хахаххахахахахха  Crazy

The_light_2008 аз като 4уя бебе над 6 кила и мисля ве4е 4е са големи мъже Grinning а с пюретата е гигантска мацаница, за съжаление моркова остават петна  ooooh!

мами, аз се каня да питам, ама все забравям - от кой препарат за миене на бебешки съдове сте доволни? (шишетата, бибите сега и купи4ките и лъжи4ките)

# 126
  • София
За болките в ставите забравих да спомена, че не е лошо и малко Калций да си набавим, че нали се сещате с изграждането на костите на бебето и с кърменето колко сме подарили на бебоците. Аз от три дни пия калций, че на тези години е много рисковано да си изоставя костите на произвола на съдбата.

# 127
  • София
Лелее, голяма жега днес  Shocked
Направихме опит да излезем на разходка към 11ч - врътнахме една обиколка на парка и на бегом се прибрахме.
Обаче и в къщи не е много хладно Sad От както сме се прибрали звяра не е спрял да мрънка. Какво ли не правих за да го укротя. Единственото дето дава малък резултат е, след като го съблякох по памперс, да му духам на коремчето. Така кротува, ама аз не мога повече от 5 мин така...
Сега лежи по корем и нещо се бори с гравитацията. Поне не мрънка...

Още нещо щях да пиша по обсъжданите теми, ама мозъка ми е размекнат в момента и не помня.

# 128
Дърта маймуна калция от някаква добавка ли си го набавяш или се продава просто калции в аптеките? аз до сега не съм пила и не съм на ясно под каква форма го има!  Rolling Eyes

дават о дискавъри 4е до 5 години 6те има 3измерен факс и можело да се изгради екран върху окото - на леща и безжи4ен интернет навсякъде- и докато се движи6 ти излиза разли4но инфо. леле и още колко нещааааа......

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 14:13 от беба

# 129

мами, аз се каня да питам, ама все забравям - от кой препарат за миене на бебешки съдове сте доволни? (шишетата, бибите сега и купи4ките и лъжи4ките)
Surecare много е хубав.Сега купих на Бочко и съжалявам,защото е ароматизиран и не мие като другия.Първия излиза по-икономичен.(според мен).

# 130

Surecare много е хубав.Сега купих на Бочко и съжалявам,защото е ароматизиран и не мие като другия.Първия излиза по-икономичен.(според мен).
и аз съм със Surecare и съм много доволна  Peace
аз друго исках да питам,ама все забравям,та завивате ли с нещо бебоците като дремят следобед  newsm78,тука е адска жега сега заспа по памперс,ноп винаги като му метна нещо почва да рита и се буди  Thinking

# 131
аз го завивам с тънка пелена, но до сега не е спал по памперс, вкъщи е нормална Т.

# 132
абе и аз до сега не съм го оставяла о памперс,но днеска е ужас,а той е целия потен  Rolling Eyes и сега след 4 опита да го завия и той се събужда,така че го оставям да дреме така  Crossing Arms

# 133
Аз преди малко го бях приспала навън в количката и естествено не го завивам там,че е 34 градуса. Rolling Eyes И пак ми е малко кофти да не настине,че подухва Laughing,ама то жега,много се поти.
А вкъщи съм пуснала климатика на 25 градуса и седи по боди потник,а като спи му мятам едно чаршавче.

А някоя от вас спряла ли е вигантола вече?Педи пипна фонтанелката и каза да го спирам. newsm78

# 134
аз за вигантола 4етох, 4е до годинка се дава и в на4алото пди така ни каза  newsm78 а и много ни пада косата сега, направо си е пле6и и се върти като заспива и аз съм на тръни, та няма да го спирам.

дадох брокули  Laughing първата лъжи4ка беше  Sick ама няма такава физиономия, съжалявам, 4е не го снимах  Laughing после си ги хапна, 4ъм 40гр. и изльока 170мл АМ. Сега 4акам зеленото аки, 4е от моркова е оранжево  Wink

Общи условия

Активация на акаунт