МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 463
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Зеленко- така е- в края на  всеки месец, при нас настъпват някакви промени- не в началото, не по- друго време- всеки месец е в края.
И МАрия от 2 дни дни гука и пее сред хора.
vanq88 , в библиотеката има раздел за захранване- може в някоя статия да пише... А иначе това e темата за захранването- може и там да попиташ.  Peace
Тук пък ветрец подухва, външния ни термометър показва 24 градуса, ама е на слънце.

# 241
Добро утро  Hug
бързам да ви се похваля,че тази сутрин се обърнахме от корем по гръб  newsm44,много му хареса,даже се и засмя  Heart Eyes
Бейби-мони,честита ви придобивка  Simple Smile
Аз съм решила утре да му поръчвам бънджи,ще го слагам за 10-15 мин да се радва  Peace
Искам да питам като се казва да седи сам,се има предвид да сяда самичък или като го изправя да може да се задържи седнал  newsm78
Бухта и аз търся лятна количка,но пусто не мога да намеря на нормална цена,легнало положение и лека  Crazy,но до септември трябва да изникне нещо,че...  ooooh!
Честито на месечинковците днес   bouquet Hug

# 242
Мацки, погледнете в продаваника за колички - снощи ппак разгеждах - имаше много готини на нормални цени  Peace

# 243
забравих да питам на обяд мисля да му дам 1-2 лъжички каша,но смятам да я направя с АМ,та как се прави,примерно става ли на 30 мл АМ една лъжичка каша  newsm78
Никита   bouquet мила и аз съм си набелязала няколко  Peace

# 244
забравих да питам на обяд мисля да му дам 1-2 лъжички каша,но смятам да я направя с АМ,та как се прави,примерно става ли на 30 мл АМ една лъжичка каша  newsm78
Става Peace Peace Peace
Ако има среща в Борисовата градина ще дойдем и ние!
Много се радвам че сте прекарали добре! Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

Искам да попитам нещо мамите дето дават Ам--на Хип!
До скоро имаше 1-2-3 въответно от 0-4месеца----4-8 месеца--------8-12месеца!
Сега ние трябваше да минем на 2-ката обаче се оказа че нещо заради Европейския съюз--вече ще има само единица и двойка Хип!Като двойката почва от 6-я месец!Сега издирвам останали кутий 2-ка от 4-8 поне около 10 за да станем на 6 месеца и да минем на новата !
Направили сме поръчка да видят по складовете !
Ако не намерим ще видим какво ще правим  newsm78 newsm78 newsm78От една страна педи каза че може още сега да минем на новата двойка ама на мен ми се струва много силна!
Другия вариянт е да си караме с новата единица поне до края на 5-я месец!То така или иначе започвам захранване след 3 дни!
Въпроса ми е вие какво мислите да правите?

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 11:15 от DiVeNa

# 245
kikoikris, ние за сега няма да купуваме друга, ама на мен ми остана голяма краста да гледам обявите и понякога ме хваща яд, че можеше и нещо по-добро да се вземе, ама то винаги е така  Mr. Green

# 246
....Въпроса ми е вие какво мислите да правите?

Аз се заредих с многоо кутии,поради тази причина-сметнах си ги колко ще ми трябват,но ако бях на твое място щях да взимам от новата единица

# 247
kikoikris, ние за сега няма да купуваме друга, ама на мен ми остана голяма краста да гледам обявите и понякога ме хваща яд, че можеше и нещо по-добро да се вземе, ама то винаги е така  Mr. Green
оо това ми е до болка познато  Laughing,за това сега изчаквам до последния момент,не че после няма да ме е яд но...
Дивена   bouquet

# 248
"... количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма"

Това го прочетох в една от темите за захранване.И видях,че има майки,чиито деца повече от 50-80 мл пюре не искали. newsm78
Май много сторго го съдя моето диваненце. Embarassed
И пише да се дава първо млякото,а след 40мин. примерно пюрето. newsm78 Добре де,ама как да го заместя туй млечно хранене тогава?!

# 249
охх при нас нищо не се получи с първите лъжички,в смисъл си ги изяде,малко странно му беше,но сега път не иска мляко,както си и знаех де,сега го мъча да си изпие млякото  ooooh!,пък и май не е направих както трябва  Embarassed,дано утре е по-добре  Praynig

Алекс-мама,нали казват,че сега е само за опитване от всичко,не се тревожи,че хапва по-малко,важното е да му харесва,а по-нататъка ще си увеличи сам дозата  Peace

# 250
Kikoikris,и Алекс така след новото не иска млякото. TiredИнакрая излиза,че нищо не е ял.Защо да не си направила добре кашата?Аз знам,че се прави първо по-редичка и постепенно се сгъстява.Сигурна съм,че е било добре,но всяко начало е трудно.
А честито захранване!!!Да папа много от тук нататък момчето! Hug

# 251
Kikoikris,и Алекс така след новото не иска млякото. TiredИнакрая излиза,че нищо не е ял.Защо да не си направила добре кашата?Аз знам,че се прави първо по-редичка и постепенно се сгъстява.Сигурна съм,че е било добре,но всяко начало е трудно.
А честито захранване!!!Да папа много от тук нататък момчето! Hug
мерси,мерси Laughing и ние още се мъчим  да си изпием млякото,ама май няма да е  Whistling,освен да им даваме за опитване малко след ядене,знам ли вече  newsm78,пък като свикнат с вкуса да го изместим преди мялкото  Thinking,ще го умувам  Naughty
Вие как сте тия дни,по-спокоен ли е?

# 252
Тези дни мрънкаме,бърникаме си гневно в устата,мрънкаме и за разнообразие -мрънкаме! Mr. Green И не ядем.

# 253
Тези дни мрънкаме,бърникаме си гневно в устата,мрънкаме и за разнообразие -мрънкаме! Mr. Green И не ядем.

Joy hahaha ох ще ме умори твоят Алекс

# 254
Значи открих и аз топлата вода най-сетне.(за големият въпрос преди или след АМ-пюрето) Laughing
Четох,четох и разбрах,че по принцип американската нам си каква организация препоръчва до 1 годинка да не се замества млечно хранене.
Ако действаш според нея-първо се нахранва бебо (кърми или АМ) и след 30-40 мин.се предлага новата храна,колкото иска,толкова.
Ако обаче се цели да се замести млечно хранене,първо е пюрето,после ако вече не стигне,се кърми или се дава АМ.По принцип трябва да изяжда толкова мл пюре,колкото изпива мляко.(така ми каза и педи онзи ден).
Аз смятам да заместя млечно хранене.

Ето какво открих за хемоглобина случайно:
Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131  
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години