АВГУСТинчето навършва ТРИ , продължаваме с лудите игри!

• 19 633
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Много хубаво се разписахте днес, пу-пу-пу  Hug
Благодаря ви за хубавите думи   bouquet   bouquet Аз наистина не се справям с много неща, ама желанието ми е огромно и намирам разни вратички, за да мога да се забавлявам  Laughing
Пепър, така се радвам като се включваш  Hug За майсторенето - не ми омръзва, даже ми се иска да правя и още, и още, и още  Crazy Като луда съм - само се чудя какво да си купя и какво да намацам  Crazy Не питайте на Иво какво му е  Laughing - първо ми се радваше, после се изплаши от лудоста ми, а сега хич не ми и обръща внимание  Laughing За това ви тормозя вас и ви се хваля, докатоне ви омръзне  Mr. Green

За млякото - Лори обожава кисело мляко /плодово, айрян, натурално/, пие и АМ, но прясно отказва и даже ни каза, че това не е мляко  Laughing
Манджичките ги папа, и направо й се чудя като си знам кулинарните възможности  Embarassed И тя обича всякакви гадости и сухи храни, но се опитвам максимално да й ги спестявам. Аз също правя като Яна - слагам каквото съм приготвила, ако иска яде, ако иска не, най-много да я залъжа с някаква играчка. Гладна няма да остане, на следващото хранене омита чинията  Laughing Ядосвам й се, че ми отказва плодове, но тези дни съм я подпукала и я занимавам с разни приказки, игри, снимки и бутам в устата без да се усети  Laughing Но ми отказва повечето плодове  Tired Дано да е период и да отмине по-бързо  Peace
А, и ние сме унищожители на кашкавал и сирене  Crazy, а на шунка не можем да й смогнем  ooooh!

# 91
Елфче, честита пета месечинка! Чудесно, а сега ще се заиграват повече с батко. Много са сладки на снимките и наистина си приличат.

Даниел никога не е пил от сухите млека. Още по време на кърменето обичаше и кисело мляко, а прясно си пие, обича и с Нескуик.
Понякога яде манджа, понякога иска само таратор или салатка. Но пък се надявам на градината да папка и от супата и от второто. Обича супа.

Вст, наистина пробвай да се изпишка преди лягане, може и да я вдигнеш в просъница да се изпишка през нощта, щом не иска памперс.
Нощем Даниел го изпишквам по два-три пъти, после си ляга пак и си заспива, понякога се върти, върти и тогава си заспива.

# 92
  • варненка от София
Добра вечер и от мен. Честита месечинка на Алекс  Hug, Елфче имаш прекрасни дечица.

При нас нищо ново, настройваме се, опознаваме се и така. Каката днес за първи път е отишла с усмивка на градина и се надявам да е преодоляла кризата, близо месец след тръгването и да ходи с кеф. Там се оправя сама, облича се, обува се, до тоалетната се обслужва сама, храни се и си изяжда всичко, но вкъщи не иска да яде и не вечеря. Значи храната й стига. Доста добро им е менюто и разнообразно, всеки ден го има изнесено пред кабинета на сестрата, та от там се информирам какво ядат. Имат много плодове и зеленчуци и почти никакви "боклуци".

Мъничето е с едни колики, олеле. Когато не спи, реве и обратното. Надявам се да го израсте. Да не чува дяволът, за първи ден спа спокойно през деня, дано не ми вгорчи нощта. Ставам, че ме викат на масата, пък манджата у мен  Mr. Green

# 93

Валка,ще чакаме снимки на Али от РД,става ли?! Hug

Peace Hug

задължително ще пусна Simple Smile)) Аз забравих да кажа, че ние официално не сме празнували още, но от тая вечер започваме   Laughing
Довечера чакам майкини и свеки вкъщи, подготвила съм се все едно нова година ще караме  Joy
С дечицата празненството с истинската торта ще е тая събота след обяд в един сладък детски център. Иначе в самия ден го празнувахме само тримата - мама, татко и аз  Grinning Реших го така, за да е по удобно на децата, все пак майките са на работа през седмицата.
Та излиза, че сме малко като циганите ще празнуваме една седмица, но мисля че повода много си заслужава  Heart Eyes

Ставам да се глася за работа.
Целувки и хубав ден!

п.п. снимки чакайте значи чак към неделя  Mr. Green

# 94
Аз много се срамувам от себе си, но все пак:

Валка, да ти е жива и здрава малката принцеса!Пожелавам ви незабравимо изкарване на партитата!
Hug Hug Hug

Елфче, Марулка, невероятно мили са общите снимките на сладурчетата!

Ние сме без дете от неделя - изпратихме Гого на вилата и той е много щастлив - къса си домати и малини, вади моркови направо от градината и пишка при телето Тошо (дядо му реши да го гледа 3 месеца преди да бъде прекръстено на Бурканчо.) А и най-важното, че е на 30 мин от София, та както мислех да го остава за 3-4 дни, май ще станат 2-3 седмици... Mr. Green Криво ми, но пък и да го държа в тази жега в София... #Crazy

Пух, много се смях за Перла и вчера си го пуснах да го гледам...как да не му е интересно на детето, то такива драми се разиграват... Laughing

Дриийсмче, я кажи как мина род. среща? Wink

# 95
  • София

Янаст и ВСТ  : smile3501 - браво на вас за яденето....и аз се опитвам да въвеждам този режим, обаче лелята и баба му - не.... #Cussing out - вадят всичко дето го има в хладилника и после се тюхкат защо не яде и че "много бил избирал"....виж при нас пък яде, при майка ми също - значи този начин работи, ама кой да го прилага. Само стискам зъби ( понякога излиза и нещо измежду тях) и си казвам - още малко остана - от август отива при майка ми, после септември - на детска, а там няма как да му вадят каквото има в хладилника  Joy .....Да ви се оплача и аз, че бях доста набрала снощи след като ми върнаха в кутии всичката храна за три дена ( гледаха го през деня при тях - ту в лелята, ту в бабата) - не ми е много ясно какво е ял всъщност....

иначе за млякото - пие и то доста - всяка вечер заспива с чаша топло мляко с мед, през деня отваря и пие от хладилника студено...абе с две думи както е казала Блан - член на семейство котки.

Марулка - браво на Шушето, много рано ви почнаха коликите ( или аз вече съм забравила  ooooh!) то вярно минаха почти 3 седмици....

# 96
Добро утро Hug
Яна, честити ви зъбчета newsm47 Деница задължително пишка преди лягане, но пие мляко през нощта - 1, а понякога и 2 шишета. Снощи аз не й дадох да пие преди да заспи /плака малко/, но през нощта викаше татко си за мляко, разбрало е детето, че майка й няма да стане Laughing
Аз също се опитвам да науча децата си да ядат каквото е сложено на масата, но не винаги ми се получава. Понякога ставам по сто пъти, докато нагодя на всички според вкусовете ooooh! Плодове и зеленчуци ядат, даже понякога карат само на тях Peace
Марулка, дано по-бързо минат коликите на бебка Peace Браво на кака за градината Hug
Деница все още влиза с дежурно подсмъркване, а понякога плаче. Вътре й минавало бързо, даже вече командорила по-малките деца Laughing

# 97
Добър ден и от мен.

Сутринта закарахме Тони на ясла и като се прибрах съм заспала отново, та си поспах до 11ч. Отдавна не ми се беше случвало да си поспя така, но се чувствам освежена. 
Днес се очертава голяма жега. От сега се чудя как ще прибирам Тони от яслата следобед.
Относно млякото - Тони не пие преди лягане, но на вечеря яде кисело мляко. Прясно пие, но рядко и то когато му предложа. Но рядко купувам прясно мляко освен ако не ми трябва за готвене и по-често има кисело мляко. Плодове почти не яде тази година, освен банани. А миналото лято ядеше всичко. ooooh!
Аз пък вече почвам сериозно да се притеснявам,че Тони много дълго време стиска без да пишка. Има дни когато му се събират 4 пъти за целия ден. Направо ме подлудява като каже няма - седи по час на гърнето и нищо не прави. Сега ще запиша час при един специалист за ехография на коремни органи и се надявам да ме успокои че няма нищо.

Янаст честити зъбки на малчо. Hug

Марулка браво на каката за градината. Аз още не мога да се похваля с това.  Cry Дано на малката Шушка бързо минат коликите или поне да са по леки. Praynig

Време е да се захвана с домакинството.
Лек ден на всички! Hug

# 98
  • Бургас
Привет и от нас.
Само ние ли не пием прясно мляко? Sad
Ирен след ,като се отказа от кърменето на 7-8месеца,започнахме АМ до навършването на 1год.и 1месец.Сама се отказа от него ,след дълги опити да продължим.Започнахме с кис.мляко,това е единственото мляко което яде и трябва да е натурално.Също и айрян(само натурален).Плодови млека и айряни не иска и да види, и да я излъжа ги плюе. Кис.мляко си похапва доста,стигала ми е до 2бр.на ден,но сега по малко.
А относно яденето,ние сме от тези дето не обичат готвено.Почти винаги сме на сухо,с изключение на боб и леща.(и то когато тя реши де).Като ми каже "Дай закуска ."и това е.Ще рече че иска филийка печена с кашкавал и яйце,със сирене и яйце,баница и т.н.всичко що е от тесто.
Иначе на градината си казва,когато е яла и когато не.Искрено се надявам там да похапва от манджите и супите.Казват,че като се гледат децата едно от друго и се хранят.

# 99
Привет и от нас.
Само ние ли не пием прясно мляко? Sad
И Вики не пие, то всъщност аз не й предлагам.
Аз не обичам, прясно мляко да не видя, баща й също не е любител и просто такова нещо в къщи не се купува.
До преди няколко месеца си пиеше АМ по 180 мл всяка сутрин и то с биберон Crazy , а биберона-залъгалка го махнахме още като бебе.Вече се бях притеснила, че няма да мога да я откажа.Един ден реших да го махаме вече, обясних й, че бибероните са само за бебетата ( а тя нали вече е кака   Wink ), най-тържествено хвърлихме шишето в кофата и край.От раз.Сега яде кисело мляко, на айран не го харесва толкова, но така натурално - може да омете цяла кофичка. Simple Smile
Иначе яде почти всичко, в къщи винаги има сготвено (дали аз или баба й) и се яде каквото се сложи на масата.От както се стопли намали хапването вечер, предпочита плод, таратор или само салата, но пък на обяд си хапва добре.То в тези жеги и на нас не ни се яде.
Yanast, честити ви зъбчета. Peace
Marulka_s, браво на каката за градината.Дано са ви по леки коликите и бързо да отшумят. Hug
Val_stef, весели празници.И ние ще сме като вас, само че месец по късно.На 20-ти е РД-то на Вики, на 21-ви правим 5 години брачен живот, на 22-ри - кръщене + освещаване на къщата.Ще сме като сиганите. Crazy Grinning
Kaili, и Вики много стиска, чак ме притеснява.Сутрин след сън, после се сеща чак по обяд, а като я вземем от градина (пишкала е след сън) чак вечерта 7-8 в най-добрия случай.Но урината й е светла, нали като е тъмна е проблем? newsm78 Просто явно стиска по много, аз съм същата...
Олях се! Embarassed

# 100
Здравейте и от нас Laughing
 Моите зверчета заспаха и ще драсна набързо Wink
Ира,Наско въобще мляко не пие,на тараторче може да го излъжа,а за ядене да не говорим Crossing ArmsНо вече се отказах,млякото на сладолед го поемаме Mr. Green
  Yanastчестити зъбчета Heart Eyes Ники вече е с 6 броя
Марулка,дано се отървете бързо от коликите Praynig и целувки на каката Heart Eyes
  За пишкането и Наско забравям кога е ходил,той като стане изкарва по час докато отиде,но сега е топло и е нормално.
  Аз пък съм доста редовна,че и вчера получих бъбречна криза Close едвам устисках докато дойдат майка ми ooooh!че бях и сама с двамата.Доки каза,че изхвърлям пясък,та сега съм на хапове,пък дано не се повтаря Praynig
  Иначе лудницата е пълна #Crazy Ники проходи и сега докато се обърна и е тръгнал нанякъде ooooh!хич няма страх,пуска се и заминава,но пък и завоите добре ги взема mrgreen:В понеделник ще правим прощапулник да видим къде ще се насочи Wink
Елфче ,да ти завиди човек за желанията на Ивчо Hug
  Отивам да спя,че пак съм на линия рано рано Mr. Green Целувки Heart Eyes

# 101
Под звуците на дъжда да ви кажа и аз едно Привет!
Ей скъса се да вали!!
Да сте виждали едно лято някъде, че ми се струва че Торонто е изгубил едно ?  Mr. Green

Между другото не ми липсват жегите, но и ми е странно как зимните ми боти не излизат от употреба  Laughing

Много се радвам като се разписвате така, направо ми пълните душата, и за да не се отказвате ще сервирам и кафе ,ок?

Моето любимо вече тук ,кафе Лате от Старбакс.

И моето коте обича всичко от мляко, но не пие прясно, за сметка на това е фен на киселото и кашкавала ,сиренето също е любимо.
Манджички ядем ,но не всички ,но тя също знае правилото не ядеш ли оставаш гладен и когато батко и е тук обикновено няма втори шанс  Mr. Green

Марулче надявам се Нева да не се мъчи дълго с коликите, ти опита ли да спреш да ядеш млечни продукти,при мен помогна ,просто спрях млякото и производните и Елица беше доста по добре.Опитай ,поне не пречи. Peace

Яна честито ви зъбче ,да вие е беличко и здраво ,Ели и на теб за зъбчетата на Ники, пусни снимки на юначетата ,особено от прощъпулника да усетим отново тръпката.
Вал пожелавам ти весело празнуване ,Ембър и на теб, вярно че идва в повече като грижи но това са "сладки грижи"  Hug

Еличка преди един ден за пръв път имаше желание да отиде при децата ,да видим как ще е.Иначе там сме на сръбска кухня, не ми харесва че много често им дава кексове ,палачинки и тем подобни ,ама тя не яде по много и няма опасност да се пристрасти.

Напоследък обаче е станала панта и половина,онзи ден падна след 100 и нагоре повтаряния да не ходи там от стълбите на една къщичка в парка и така си ожули личицето, че беше страшно ,слава Богу е малка и раните зарастват бързо.Днес пък щеше да падне на главата си,хванахме я в последния момент, с две думи хич не слуша вече.

# 102
Добро утро.

Имам голяма нужда от кафе тази сутрин. Tired За малко да се успим сутринта всички.

Вчера все пак заведох Тони при един специалист,който му прегледа коремните органи с ехографа. За мое успокоение няма никакви аномалии в бъбреците и пикочния мехур. Просто каза да увелича течностите, защото сега како се поти много в тази жега губи повече течности и трябва да ги навакса. Препоръча минимум 1,5 л. течности  за 24 ч.- няма значение дали са сокове,мляко,вода или нещо др.

Мама Марго по прогнозите на синоптиците от неделя ви пращаме лятото на вас за малко. Wink Мерси за кафето. Hug

# 103
Албена, на мен ми се струва, че е хубаво да си пие детето млякото, щом си го иска. Но като се е разбудила през нощта достатъчно за да поиска мляко си мисля че няма да е проблем и да се изпишка. Т.е. да и кажете че трябва да "освободи място за новото млекце", или че за да получи мляко трябва да изпразни коремчето, или някак да я прилъжете. Мисля, че така не би трябвало да се събира много пиш и ще може да изкарва нощта суха и без памперс.

Иначе Алекс също пишка по 3-4 пъти на ден. Напоследък пие повече течности (малко му повлиях аз) и пишка може би 4-5 пъти...

Ели, честито ти проходило момче Simple Smile

Марулка, дано да минат бързо коликите, и браво на Шушето за градината! Дано да ти олекне малко сега душата и да не я мислиш!

Кайли, той доктора е препоръчал дозата за възрастни! Всъщност не знам колко трябва да пие дете, сега отивам да потърся инфо Simple Smile

# 104
Добро утро Hug
Яна, не съм се сетила да пробвам с "да се освободи място", ще пробвам Peace благодаря Hug Тя е станала инат и категорично не иска на гърне през нощта ooooh!
При нас проблема идва от таткото.  Аз мога да повтарям, че няма мляко или шише, мога и да изтърпя рев няколко нощи, ако се наложи Peace Но той е много кисел като го събуди Деница с писък и почва да ми се кара на мен, че мъча детето Rolling Eyes А на нея толкова й трябва и продължава да иска мляко от баща си Mr. Green
Днес като последен работен ден имам да довършвам доста работи, та може да не съм много активна.
Пазете се днес, защото ще е много горещо Peace
Ели, Ники не е ли още малък да ходи newsm78 Тя и малката племенничка ходи, хваната за едно пръстче, а още няма 10 мес.

Общи условия

Активация на акаунт