За проходилките.Отричат ли ги?

• 4 326
  • 48
  •   1
Отговори
Кога за първи път сложихте вашите деца в проходилки?Моите са момченца и на 22 навършват 7 месеца?Време ли е вече за проходилки?Или те вече не са приоритет за проождане?  newsm78

# 1
  • София
Моето лично мнение е, че на 7 месеца са малки за проходилки. Разбира се зависи от развитието им. А дали ще ползвате проходилки е въпрос на личен избор според мен. Някои го отричат, други не. Не знам дали има сериозни доказателства за това дали вредят или не. Според мен ако са навредили е било защотот дететео е сложено много рано на проходилка. Най-добре е да се консултираш с педиатъра и според развитието на децата той ще ти каже. На мен ми беше казала ако реша да ползвам проходилки това да стане когато могат сами да се изправят в леглото (кошарата) и започнат да се опитват да правят крачки настрани. За мен бяха улеснение проходилките, защото на децата им беше забавно, а за мен имаше малко спокойствие. По принцип нйа-добре е да им се обезопаси един кът или стая, където да лазят и да се учат да се изправят сами, но мен ме беше страх да ги пусна така. Наложи се обаче единия като проходи по-рано, да прибера и двете проходилки и момиченцето лазейки и подпирайки се по мебелите се научи и тя да ходи.

# 2
Благодаря за съвета.Да,наи-добре ще е да се консултирам с педиатъра. Simple Smile

# 3
аз лично съм много против, но ако решиш си мисля, че можеш да изчакаш още месец  Peace

# 4
Аз мисля, че няма нищо лошо в проходилките. Говорили сме и с небезизвестния ортопед д-р Алексиев и той е на същото мнение. Вярвам също, че и за всяко дете е индивидуално. Но това трябва ти да го прецениш, не педиатърът, защото той не познава децата ти така както ти. Мойте деца също са вече в проходилките, защото от месец се изправят и се опитват да се задържат на крака. Но ако не бяха на този етап от развитието си, и аз щях да изчакам.

# 5
  • София
Напротив, педиатърът с един преглед може да прецени на какъв етап е двигателното развитие на детето и дали е достатъчно укрепнало да стои в проходилката. Това което според мен е предимство детето да прохожда без проходилка е, че по-рано се научава да пада, още преди да е проходило. РАзбира се че всеки сам решава за детето си (децата си). Аз споделям личния си опит и се надявам да е от полза на другите майки да решът за децата си. Simple Smile

# 6
Проходилката натоварва прешлените на кръста. За дете, чиито прешлени не са укрепнали достатъчно, не е добре да ползва проходилка.

Аз лично съм против проходилките, но пък моите деца си имаха други занимавки и имах известно свободно време и без да ги слагам на такова нещо. Те така и не се заинтересуваха от това съоръжение, много повече се забавляваха с бънджито например.
Освен това моите проходиха доста късно - но тръгнаха изведнъж и не сме имали периода на прохождане, когато е необходима проходилка....

Децата са си твои, ти си решаваш. Мои познати са ми казвали, че е страхотно облекчение.

# 7
чудя се как ще се справям като проходат?  ooooh!  Shocked  Grinning

# 8
Не съм ползвала проходилки, всъщност никога не съм ги харесвала и за мен бяха излишна покупка, която мога да си спестя. Освен това не се препоръчват особено, децата се научават да стъпват накриво, а и могат да се обърнат с тях, самата аз наскоро станах свидетел как детето на съседката се втурна с проходилката към бордюра на улицата и щеше да се обърне и да си падне точно на главата ако не бях успяла да го сграбча за дрешките в последния момент.  ooooh! Но всеки сам си решава, на мен ми беше по-лесно да ги пусна в едно заградено място от хола и там се учеха да се изправят и да ходят покрай мебелите. Нали са 2 и си правят компания  Laughing

А като проходят ще се спрявиш, няма къде да ходиш Wink

# 9
  • София
И аз не съм ползвала проходилка - метнах ги на пода, още не можеха да се обръщат дори; проходиха на година и 3 м., не съм ги пазила да не се ударят, те си знаеха как да падат.

А като се чудиш как ще се справиш като хукнат, защо бързаш да прохождат?  Laughing

# 10
И аз не съм ползвала проходилка - метнах ги на пода, още не можеха да се обръщат дори; проходиха на година и 3 м., не съм ги пазила да не се ударят, те си знаеха как да падат.

А като се чудиш как ще се справиш като хукнат, защо бързаш да прохождат?  Laughing

Просто е как защо?Искам децата ми да проходят бе хора,по-забавно ще е нали?
 Laughing

# 11
Още един глас против проходилките. Моите проходиха съвсем стабилно и без такова съоръжение. При това без да ходят на пръсти Peace Аз съм проходила с проходилката и доста дълго време съм стъпвала на пръсти след това.

Освен това казват, че били опасни, защото се обръщали. Не съм пробвала и не знам, моите изобщо не са сядали в такова нещо. Проходиха около първия рожден ден, всъщност 3 дни след рождения ден направихме прощъпулник и след това започнаха да ходят по 8-10 крачки без да паднат.

На мен ми беше по-лесно щом проходиха, отколкото преди това. Преди да проходят се изнервяха, че не успяват, искаха да ги държа или да ги нося. Родих се щом проходиха Peace

# 12
  • София
Просто е как защо?Искам децата ми да проходят бе хора,по-забавно ще е нали?
 Laughing

О да, по-забавно ще е. За тях  Mr. Green

# 13
аааа и за майка им ще е забавно, като започне да търчи в 2 посоки  Mr. Green

# 14
здравейте, аз нямам нищо против проходилките. Нашите ни ги подариха късно, чак към 8мия месец, а те още в 5-тия се изправяха сами на кошарите. Почти не съм ги ползвала, защото бързаха да проходят и на 10месеца вече правеха 7-8 крачки самостоятелно. Чесно да си призная облекчение е, където и да отидех те след мен и като им дам нещо да носят се занимаваха с часове. При нас нямаше ходене на пръсти, защото те бяха по-високи и стабилно си стъпваха на земята. Лошото е че се обръщаха като искаха да си сменят проходилките. Но всеки сам си преценява.

А след прохождането, не знам за вас, но моуте почти няма случай да са тръгнали в една посока, добре че ме слушат и не се отдалечават много.

Общи условия

Активация на акаунт