Купона продължава,ЮЛЧЕ на годинка става!(тема 118)

• 13 531
  • 300
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Момичета, помагайте, Илона си омаза цяла кутия крем по дрехите. накиснах с топла вода и прах , но не става, бялото си стои. Дайте съвет какво да ги правя!

Джули да помага - тя има опит  Laughing
hahaha Joy Уби ме  Joy Аз само от кожата съм го чистила - става най-лесно с мокри кърпички. Дрехите не е омазвала сериозно и не са ми били проблем  Thinking Даже се случи и при двете й омазвания да е с бели дрешки.

Честит рожден ден на всички, празнували вчера: Диана на Тони, Криси на Инето, Теа на Цветомила, Палома, чаровния Нено на Експа, Стоян, Стиван и Александър! Честит празник и на днешната младеж - Деница, Елизабет Никол, Михаела на mila_d и на Габи в далечна Норвегия! Да са умни, щастливи и весели деца, които всички да обичат!

С тази шеста болест леееекинко се изложиха. Ние вече я знаем, а лекарите кога?
Пожелавам бързо оздравяване на болничките  Sad И здраве за всички други - оздравели и неразболели се! Дуци, жалко, че точно за рожденния си ден Анна не беше добре. Но вече ще минават проблемите - излизате от сатурновите дупки тримата с нея и Пепи Wink  Hug
Партито на рождениците беше чудесно, снимките - също!

Днес Дари стана рано-рано, за награда реших да я разходя повече. Отидохме с автобуса до Заимов - минахме през него, гледах наляво, гледах надясно - не видях ни Шада, ни Експа, ни Тити, ни Дони, ни Джоли... Реших, че ще ми е невъобразимо скучно сама там да се въртя, по ул. Кракра и през Орлов мост отидох до Борисовата - и там нямаше познати лица. Сакси пак не я нацелих, изобщо нямах късмет днес за дружки. Прибрахме се пеш, минахме през педиатърката. Дари е 9 900 (гладна, по гащички и боди), цели 75 см bowuu Доволна съм.
Разпитах я дали следва да направя някакви профилактични изследвания при специалисти - за очен казах, че съм я завела, дали трябва при УНГ, ортопед, нещо друго. Каза, че само ако детето има оплаквания се праща при тях. Вашите педиатри насочват ли ви за профилактика някаква? Защото мисля поне на педиатър редактирам - ортопед да я заведа, ако ще и на частно да е, важно ми се струва, Дари е дебелана малко. А за кръв ми даден направление, пак да я бодат. В България май нещата са странни - вместо на профилактиката да наблегнат, търсят болести  ooooh!

Мерси за честитките за именния ден  Hug Малко ще ви разочаровам, но не го празнувам, нито пък през декември (тогава пак има една светица Юлия). Честито обаче на Юцка, да е здрава и щастлива и да й носи късмет името!

Мамо Иви, пак много хубаво заглавие си измислила!

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 18:46 от julie.k

# 31
  • София
Да допълня: Честити тичащи крачета на Села Ви и на Майра  Hug Майра, прекрасни снимки, както винаги. И всеки път се изумявам как Ясмин успява да носи Ноеми!  Laughing

Дари има ново зъбче, седмо подред Simple Smile

На ул. "Кракра" 12 открих чудесно магазинче, много сладки неща имат  Grinning
Отивам да направя един кекс!

# 32
Юле, що не звънна? Ние стояхме там до 1.30...
Днес беше поредния неуспешен оглед. Почва да ми писва.  Crossing Arms
Все забравям да кажа на Гнидка, че я чакам да се накани да се запознаем. Искам да знам, помислила ли е дали ми дава Императрицата за Боян или само за Самуил ще се тръшка, който вече е зает, впрочем.  hahaha

# 33
Честит имен ден на именичките Heart Eyes Да са много щастливи и обичани мамчета!

Благодаря на всички, които ми отговориха  bouquet
В момента и Гого има едни ситни пъпчици, но лекарката е категорична, че са от претопляне- около вратлето и по сгъвките на ръцете и крачетата са. Оле, дано бързо да мине този неприятен обрив  Praynig

Никой нищо не каза за рибата. Аз искам да въведа риба, но не знам каква да е тя. Дайте съвет!
Ние ще се обличаме и ще излизаме навън, малко е топличко още , но пред блока е хубава сенчицата и на малкия му понася Simple Smile

# 34
Джули, нашта агитка не ходи вече в Заимов  Rolling Eyes писна ни от бабички, които заемат всички пейки и сянки естествено  ooooh! както и от вечно препускащите кучета около количките ... подвизаваме се в градинката на Народния театър Grinning  там е страхотно, както за нас, така и за децата. Понякога вечер се разхождаме във Заимов с татковците, че на нас ни писна да въдворяваме ред  Mr. Green

Честито на всички празнуващи днес, както и на онези които пропуснах в отминалите дни  Simple Smile

Бобо се събуди най-накрая, така че излизамееее  Party

ПП.
Джули, кой ти каза , че Дари е дебелана  Crazy по тая логика Бобо трябва да замине за най-близкия дебелариум  ooooh!
На нас също ни пуснаха кръв и урина, на ортопед каза да ходим като проходи стабилно, очен ако искаме  Rolling Eyes

# 35

ПП.
Джули, кой ти каза , че Дари е дебелана  Crazy по тая логика Бобо трябва да замине за най-близкия дебелариум  ooooh!

Joy Joy Joy

Бора е също 9,900 и около 76 см а на мен ми се струва слаб понякога Simple Smile

# 36
  • София
О, никой не ми е казал, че е дебела, аз така се шегувам с нея  Laughing Кеф ми е да й щипя я бузки, я крачета, пък и двойна гушка има, затова. Не е истински дебела, разбира се  Laughing

Такава ли била работата за парка Simple Smile Вярно възрастните хора са навсякъде и понякога и в Борисовата е трудно да се намери място. Ама пенсионерите сигурно говорят така и за майките с деца  Crazy Не им връзвам кусур.
Амес, браво на дъщеря ти за изпита!

Хм, за профилактичните изследвания сигурно ще се включат и други майки и ще излезе, че всеки педиатър си кара както му изнася. Ненормална работа е нашето "здравеопазване"  #Crazy

# 37
Фея, аз въведох риба с готовите пюрета. На Гербер има сьомга със зеленчуци, която е много добро попадение (поне при нас).

Джули, аз знам, че на 1 година се ходи на очен и ортодонт  Rolling Eyes (А там където си писала педиатър имаш предвид ортопед нали? И аз все бъркам думите  Wink )

Момичета, в 8 имаме час за трети лекар. Ще пиша после.

# 38
Юле,Дуци,аз съм скрита романтична душа с поетични наклонности  Joy (това е по повод заглавието)
Бяхме днес на консултация и резултата е 8680(+80 гр)  и 73 см(+1 см)  Crazy Утре ще правим изследвания  Rolling Eyes
От началото на седмицата Алекс е на кухня и яде  newsm44  много съм доволна,Досега едно пюре от 130 гр не можеше да изяде  Crazy

Фея и аз въведох риба с готови пюрета,но нямам спомен кое точно  newsm78

# 39
  • София
Оле, да, ортопед съм имала предвид, моя грешка  Hug Стискам ви палци да случите свестен лекар и да ви зарадва с добра вест!

Фея, аз не помня с какво въведох рибата, но също давах от пюрето със сьомга на Гербер и акула, приготвена от мен. Друга риба също съм давала, но в минимални количества, за да мога да следя за кости  Peace Сега пак давам най-често акула и сьомга, но вече втора седмица е на детска кухня и там от време на време оттам също слагат риба в менюто.

(...) Фея и аз въведох риба с готови пюрета,но нямам спомен кое точно  newsm78
Във всеки случай рибните на Семпер ми бяха неприятни на вид и консистенция, Дари също не ги харесваше особено.

# 40
фея, ако се чудиш, предложи акула   chef

в Борисовата, а и в Заимовия, като отида към 9, вече се познаваме с всички кучета, наскоро едно взе на Ясен бисквитата от ръката, освен това в Борисовата на площадката с костенурката се събира яка агитка от пенсионери, които правят организирана гимнастика. Много са готини.
Заимовия обаче го чистят по-добре. Днес и утре пропускам парковете обаче. Другата седмица пак Simple Smile

# 41
Жегаво и мързеливо ми е, затова не пиша, иначе ви чета

Честито и тук за всички пораснали деца, проходили, прояли, оздравяли!  Hug

Тая седмица домакинствам като луда, хванала ме е готваческа серия, ама май вече му пуска
Но пък почти е сигурно, че ще идем на Беглика феста и най-после ще разнообразя! После може и на море, да са доволни всички

Бързо оздравяване на болните!

Ние сега излизаме за вечерната разходка, приятна вечер!

# 42
Оле, чакаме добри новини  Hug

Фея,  и аз захраних с риба с пюре на Гербер със сьомга. Добре се прие.

Катето яко се е запекла (почти не е акала 2 дни) и сигурно заради това не иска да яде почти нищо и направо ме вбесява.

Донка, аз си мислех, че си ми сърдита, дето им обърках  Blush имената на твоите юнаци и гледам да не ти се мяркам пред очите  Laughing Ма щом съм в грешка, отново  Mr. Green, бързо ще се поправя  Crazy

# 43
Позволете ми  да ви запозная с "петата болест" или "петата шарка" наричана още херп-шарка или нещо подобно.  Shocked

Лекаря беше симпатичен, доста добре запознат, прегледа я обстойно, гърло, уши, нос, гърди, чука тук, чука там и накрая каза "пета болест". Попитах дали е Розеола, каза "НЕ!" Обясни няква разлика, която не разбрах. Общо взето каза, че тази болест е със два дни Т, зачервено гърло и след това обрив. Единствено за Т се дава нещо ако е над 38. Нито за обрива, нито за гърлото да давам каквото и да било. Всичко отшумява за 2-3 дни.

Сега съм много по-спокойна. А и Симона вече е по-добре, освен че е нашарена. Яде пица  Shocked Не бяхме правили нищо цял ден освен да я носим на ръце за да не плаче и си поръчахме пица, и тя изведнъж като ни загледа в ръцете... и като знам, че не е яла цял ден как да не и дам. Подбирахме доматчета, маслинки, тесто. Много и хареса   ooooh!

Ох, лека вечер мили мами. Аз отивам малко да и се порадвам докато е весела, а утре с песен ще гледам много снимки  Party

# 44
  • София
Е, каква е съществената разликата между 5 -тата и 6-тата шарка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт