Клуб "Парфюмен Ценител" 20 - Любими аромати Tom Ford

• 46 627
  • 325
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Днес тествах паралелно две Орхидеи - моята и още една. Другата беше едно много добро копие. Разликите - златните плочки (и голямата, и мъничката, която е вързана на златната връвчица около гърлото) на флакона-менте са по-матови и грапави. Пръскалото е по-жълто. Оказа се, че има разлика и в кутиите, но аз не успях да видя кутията-менте. Ароматът - ментето досущ наподобява оригинала, но е по-меко и изчезва значително по-бързо. Има и забележими разлики, особено в базата. Трайността обаче е основния показател. Оказва се, че в ибей циркулират доволно количество копия, внимавайте! Ако човек не е сравнявал копие и оригинал (и като аромат, и като визия), като нищо би се заблудил!

Аз също съм сред тези, които намират Ню и Орхидеята сходни, но в никакъв случай еднакви. Аз поне не мога да ги сбъркам.

# 256
  • някъде под слънцето...
densi , май не е суха... според мен е нормална.... но знам ли ве4е може да е от ЕГН то  Joy
Или от жегите тук напоследък newsm78(жегаво и сухо... въздухът не помръдва...  Sick)
Mims-Mims и аз мислех за моята 4е е менте, но е купена от безмитен магазин на лети6те(познавайки законите тук ми се стува малко вероятно да заредят с ментета)  пло4ките и двете са огледални , пръскалото е с цвета на пло4ките...., има ли други признаци по коитп мога да се ориентирам newsm78, за6тото ако все пак е менте, мога да  пусна рекламация или да я върна, длъжни са да ми я приемат ако не е 4итава и да ми върнат парите....

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 21:41 от sl

# 257
Гледах те ли новината за намерената в разкопки кутия за парфюм на 18 века? Сега ще го дават пак във вечерните новини по БТВ.
Вътре смятат че благоуханните съставки били ванилия, канела, мирта. Находката е уникат не само за България.

http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=135739

# 258
densi , май не е суха... според мен е нормална.... но знам ли ве4е може да е от ЕГН то  Joy
Или от жегите тук напоследък newsm78(жегаво и сухо... въздухът не помръдва...  Sick)
Сухата кожа пие ароматите в пъти по-бързо отколкото мазната. Аз съм с мазна кожа и всичко ми е много трайно и доста интензивно на кожата, за разлика например от майка ми или на сестра ми, които със сухи кожи. Орхидеята е някак мазен аромат и затова стой много на такъв тип кожи явно. Решението е да се пръскаш здравата и по косата.

# 259
  • някъде под слънцето...
Сухата кожа пие ароматите в пъти по-бързо отколкото мазната. Аз съм с мазна кожа и всичко ми е много трайно и доста интензивно на кожата, за разлика например от майка ми или на сестра ми, които със сухи кожи. Орхидеята е някак мазен аромат и затова стой много на такъв тип кожи явно. Решението е да се пръскаш здравата и по косата.
Благодаря densi
6те пробвам
а между другото сега като махнах капа4ката за да проверя пръскалото    ме удари доста силно аромата на орхидеята  а за да усетя аромата на останалите които имам трябва да си завра носа в пръскалката...

# 260
Благодаря densi
6те пробвам
а между другото сега като махнах капа4ката за да проверя пръскалото    ме удари доста силно аромата на орхидеята  а за да усетя аромата на останалите които имам трябва да си завра носа в пръскалката...
За нищо! Hug Даже преди нанасянето можеш да се намажеш с хидратиращ лосион или крем за тяло с по-неутрален аромат и ще видиш колко много повече ще се задържи аромата.

# 261
  • някъде под слънцето...
Благодаря densi
6те пробвам
За нищо! Hug Даже преди нанасянето можеш да се намажеш с хидратиращ лосион или крем за тяло с по-неутрален аромат и ще видиш колко много повече ще се задържи аромата.
  bouquet благодаря мила  bouquet

# 262
  • Варна
Mims-Mims и аз мислех за моята 4е е менте, но е купена от безмитен магазин на лети6те(познавайки законите тук ми се стува малко вероятно да заредят с ментета)  пло4ките и двете са огледални , пръскалото е с цвета на пло4ките...., има ли други признаци по коитп мога да се ориентирам newsm78, за6тото ако все пак е менте, мога да  пусна рекламация или да я върна, длъжни са да ми я приемат ако не е 4итава и да ми върнат парите....

Гледах лепенките отдолу, читави си бяха. Плочките и пръскалото са най-набиващи се на очи. На оригинала са гладки и както казваш - огледални. На ментето са матови и стоят на леки черти. Мъничката плочица, която виси на гърлото на шишето е също такава матова. Иначе разлики по черното стъкло на самото шише не видях. Пак казвам - ако не бяха и двата флакона пред очите ми и ако не ги тествах паралелно (единият на едната ръка, другият - на другата), спокойно щях да се заблудя. Нищо, че си мисля, че познавам добре орхидеята. При аромата - оригиналът започва мощно и по-остро. Това, което някои хора възприемат като лекарствена нотка го няма в такава голяма степен при копието. То си започва меко и така си и затихва доста по-бързо от оригинала. Все пак са му докарали доста добра трайност. Ако човек някога е тествал орхидеята ей така, случайно и си купи менте, 100% ще се обърка и ще го възприеме като оригинал. Освен ако не е самият създател на парфюма. Честно, направо се надишах в таз жега днес с Орхидеи, чак ми стана лошо  Crazy Няма да я докосна скоро.

# 263
Честит Рожден Ден Мимси! Да си жива и здрава, обичана и все така красива и усмихната! Живота да ти носи приятни изненади и много вълнуващи преживявания!

# 264
  • някъде под слънцето...
4естит рожден ден Mims-Mims
с най добри пожелания

# 265
  • Варна
Честито и тук, да си все такава обаятелна и слънчева Hug   :nbirthday: :newsm67:   :Tada: smile3509

И едно пътуване дотук:

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 00:27 от moonlady71

# 266
Честито и от мен ! smile3510
Пожелавам здраве , любов и ....парфюми , какво друго му трябва на човек  Laughing

По въпроса с ментето Орхидея - веднага прегледах моята , по тези признаци е читава, пък и аз я усещам и на следващия ден, а ако си пръсна в косата , до измиването мирише и не ползвам друг парфюм

# 267
# 268
Честит рожден ден, Мимс!
Бъди много щастлива!

# 269
Мимс, ЧРД и от мен!
Много здраве, късмет и само положителни емоции ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт