Клуб "Парфюмен Ценител" 20 - Любими аромати Tom Ford

• 46 627
  • 325
  •   1
Отговори
# 90
Аз ползвам алдехидни парюми в жегите ми се развиват уникално.

# 91
  • София
Днес получих Chanel 19 edt и Cristalle edt, смятам да заложа и на двата по време на големите жеги. Кристал едт е много свеж, почти ментов, харесва ми повече от едп версията. А вчера бях с Нилските Градини, след това с Карлос Сантана, също много подходящи за високи температури.
По основната тема-гласувах за Black Orchid.

# 92
Да определено Нилските градини и зеленото Версаче също са ми фаворит за жегите.

# 93
Аз в момента съм на вълна морски аромати Laughing

Поствам още няколко фордови описания, понеже ви обещах  Laughing Денси, мисля, че тук вече няма защо да се гръмваш Mr. Green

Не претендирам за пълна обективност, понеже не всичките отливки са ми със спрей.

Amber Absolute - Името  му го описва. Типичен, предсказуем ориенталец. Тамянест, дървесен. Намирам прилика с Costume National Scent Intense, но няма цялата му дълбочина и не е толкова тъмен и мистериозен. Затова пък е топъл и присъствен като него, и малко по-сладък. Извиква картини на древни и екзотични ритуали, светлина от пламъка на свещи,  залези (в някоя винаги топла страна), спокойствието във вътрешността на църква...

Black Violet  - Може би най-"дамският" от цялата колекция. Сладка, плодова виолетка. Във връхните й нотки се усеща  захаросан лимон, който придава на парфюма някак  лъчезарен характер в началото. За цветен аромат е доста вкусен. С развитието си става по-дървесен. Страхотен дневен аромат, не е особено траен и малко стеснителен, т.е. слабо се проявява.

Bois Rouge - Мъжествен и безпардонен. Нещо като ориенталска комбинация между Japon Noir и Neroli Portofino. Има и сухо дърво(кедър), и подправки, и пачули, и цитрус. В началото е студен и оставя вкус на стомана след себе си. След като улегне, се превръща в обикновен подправков ориенталец.

Japоn Noir  - Опушен, с  доста пачули в началото, има и цитруси, които бързо-бързо изчезват. После идват дърво и борова смола. Малко като живата, влажна дървесина, която се показва, след като обелиш кората на дървото. Или сушене на сурово дърво в пещ.  При мен кожата, която би трябвало да е там, много-много не се проявява...

Neroli Portofino  -  Лек, свеж и слънчев, точно като цъфтящо дърво. Кисел и сочен цитрус, който обаче после уляга до по-скоро мек и деликатен такъв, като комплимент към цветната сърцевина. Неролито (портокалов цвят , не знам как точно се води) е нежно и лъчезарно, усеща се и жасмин. Прилича на доста по-мека версия на Hesperides на Fresh.

Tuscan Leather  - Леко подправков аромат на мека, нова, току-що обработена кожа. Почти изцяло само кожа. Малко (цигарено) опушена, тамянеста в началото, малко химическа, малко солена (по-късно). Топъл аромат. Без нещо особено животинско в себе си, мирише като самия материал. Страшно трайна. Известна е с това, че на много им  мирише на кокаин. Аз няма да коментирам... Mr. Green

Velvet Gardenia  -  В началото е креместа и малко зелена гардения, но на моята кожа  много бързо се трансформира в нещо, което много ми прилича на миризма на...хм, птичи екскременти. Нямам представа защо, но е ужасно. Не можах да я понеса върхи себе си достатъчно дълго, за да установя нотките  или как се развива. Много ми се искаше да успея да я изтърпя (обожавам гардения), и съм сигурна, че на много от останалите пробвали я ще им хареса, но-о-о - тц, не е за мен и за моята кожа.

Останалите друг път, защото ще излизам Hug

# 94
Да описаните по-горе аромати или по-точно пропускането им ще ме спасят от разорение и последствията от него Mr. Green Mr. Green Mr. Green, но нуе бих отказала да ги пробвам никога. Hug
Мадам Мираж, отново брилятна!   bouquet Браво искаме и чакаме още.

# 95
Мадам Мираж, страхотни описания!  Hug

апропо по повод ужасните софийски жеги, споделете какви аромати слагате.  bouquet

И аз като Денси предпочитам алдехидите.
Днес започнах с Ароматикса, после продължих с новия Warm Sunshine Avon. Получи се перфектно!
Утре може би ще съм с Агент Провокатор или Емоционалния, ще видим.  Wink

# 96
Да Емоционалния и аз го замислям. Hug  bouquet

# 97
  • Бургас
за жегите ползвам Чистия бял лен и ---- другата крайност Черното дел позо, обилно полята се чувствам страхотно с него, ликьорената нотка /за мен "аромат" на джибри/ изчезва бързо в жегата и оставам облечена в сладостния му шлейф  Blush Поносвам и Le LYS на марина бурбонска, него в някаква степен го усещам като по-ефирен вариант на Линстнант.

Бестет, много ти завеждам, че можеш да носиш Дезир, аз при тези градуси въобще не го усещам  Sad

Знаете ли кой нов мой аромат ми носи невероятна наслада точно при тези температури - Пантерата на Картие, такава сладострастност, женственост, шик има в този аромат  Heart Eyes жалко че не е подходящ за работа иначе не бих се разделила с него - а като помня че на някой хора им причиняваше главоболие дори в хладните месеци, мен направо ме размазва от кеф  Crazy

# 98
  • Варна
За жегите редувам Нилските градини, Мусоните, Кели Калеш, Агента, днес носих In love again. Силно алдехидните не ми понасят, задушават ме.

Мадам Мираж, страхотни описания! Някой ден ще се запозная и аз с тези творения, толкова са ми любопитни!
Понеже спомена Costume National Scent Intense, намираш ли известна прилика и с Черната орхидея? През зимата го поръчах абсолютно на сляпо и с първото пръскане си казах: Орхидеята!
А другите аромати от Костюм насионал познаваш ли?

# 99
О, да, приличат си доста, но Scent Intense е по-"кехлибарен"/дървесен. Повече си личи, докато Орхидеята е още цветна и преди да й се е проявила базата, тъй като, каквото има в нейната база, в Scent Intense си го има през цялото време.
Много тъпо обяснение докарах Mr. Green
Другите на марката май не са ми попадали.

# 100
В жегата предпочитам Le Parfum-Макс Мара,Lucky Number 6 - Liz Claiborne и сега как ме подсетихте за любимия Агент Провокатор,като седи в кутииката и направо забравих за него Embarassedно найстина зарежда с много положителна енергия.
Пеони на ТМ,знам че е за сезона,н няма ли да е задушлив newsm78ще трябва да опитам.
Оня ден останах приятно изненадана как се държеше в топлото Руж на Кристиян Лакроа и Авон PartyЧакам с нетърпение отливчица от О де Лаликда го видим,че Перлите не пасват за сезона. Outta Joint
Сега си мятам един Агент Crazy

# 101
  • Sofia
За горещините тези са ми любими - Chole edp, Chanel  Chance eau Fraiche, Allesandro del Acqua Woman in rose, Aqua Allegoria Pivoin Magnifica, Versace Signature, Innocent secret, Baby doll YSl, Michael Kors.

Пробвах Дезир на Роша в ЦУМ, почти нищо не усетих, нещо сладникаво и слабичко, може би от жегата изчезна бързо.

# 102
Алегориите на Герлен са наистина чудесни в горещините. Въобще за мене тези парфюми са с високо качества въпреки, че са доста пренебрегвани като несериозни и нетрайни водички. За мен това въобще не е вярно, защото на моята кожа траят над 6 часа. Особено Мандарината ми е абсолютния фоварит тази година. Грейпфрута също, но той при мен е сладък грейпфрут, а не горчив и понякога ми идва по-сладък отколкото бих желала за голяма жега. Имам желание да опозная и някой редки, спрени от производство Алегории.

# 103
  • Sofia
А при мен алегорията Грейфрут никак не е сладка, стои горчива  като Джин с тоник. Какво да се прави, химия! Laughing

# 104
Летните аромати са ми Нилските градини, бялото Версаче, Дона на Сопрани, Плежърс, О де Лалик и Омния кристалин.
Имам и доста други, но не винаги се сещам за тях.

Общи условия

Активация на акаунт