Клуб "Парфюмен Ценител" 20 - Любими аромати Tom Ford

• 46 627
  • 325
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте отново!!Глкасувах за воала,защото много ми хареса.Другото което исках да ви кажа е 4е полу4их скромна отлив4ица от ФРАКАС на Robert Piguet  и да ви кажа 4естно не знам какъв е толкова шума около него Thinking.Определено е приятен ,защото усещам кремави бели цветя,които обожавам в парфюмите,но и една типи4но ретро нотка ,която ме дразни  и ми разваля удоволствието от белите цветя с много лек кокос.Радвам се 4е си куих Нарцисо вместо Фракас,защото е много по-добър Party

# 76
Здравейте на всички в най-приятната тема!

Бях много заета и пътувах, но не мирисах толкова парфюми, колкото очаквах.

Гласувах за Орхидеята, Чампака и Лилавото Пачули. Имам много смесени чувства към Том Форд. Черната Орхидея е интересна заради комбинацията на цветя с по-дълбоките ноти на труфели. Романтичен аромат, един от по-добрите базирани на цветя, подходящ и за топло и студено време.  Бялото Пачули, колкото и да обичам версии на пачули, не ми хареса, но не заради пачулито. Има някаква нота в него, която ме дразни и която остава върху мене цял ден, за съжаление.  

От екслузивите, които съм пробвала, за моя изненада харесвам непретенциозната Чампака--ако някой търси бял аромат за пролет или лято--това е.  Цветен е и невинен, но е подчертан от топло-ванилени и ноти подобни на коняк в базата.

Този, който искам да пробвам, но подозирам, няма да нося много е Noir de Noir.

Това, което не ми харесва за Том Форд е, че интересните му екслузиви наистина се намират трудно, само в няколко магазина, и не винаги си мисля, че си струват цената.  И изобщо напоследък компаниите, включително Ерме, Шанел, Герлен, и дори Естии Лаудър предпочитат да създават скъпи, трудно намиращи се селективи.

По този повод, аз изненадах себе си с добавка към колекцията от Hermessences в момент на слабост. Мислех, че не обичам рози, но не можах да устоя на Rose Ikebana. Много е свеж и ми напомня за деликатните рози в градината на баба на пролет.  На второ мирисане, много ми хареса и Еаu de Pamplemousse Rose, който започва като прекрасен, свеж розов грейпфрут и се развива в по-зелена, малко дървесна база. За одеколон е по-комплексен отколкото очаквах.

# 77
Да кажа и аз най-накрая. Гласувах за Черната Орхидея и Цветния воал, като повече ми допада воала. Познавам и Бялото пачули, но никак не е мой тип, прекалено ми е химичен и няма да казвам на какво ми мирише. Embarassed
Нищо друго не познавам от бренда, но и няма къде да се запознаем. Като сложим и това, че ме е обхванала парфюмна апатия, положението е критично  Tired

# 78
  • Paris
Денси, благодарности за красивата тема Hug
Мадам Мираж   bouquet  bouquet  bouquet за описанията. Ето затова тази тема ми е любима!
Някой би ли описал "Черната орхидея". Въпреки че го познавам.

# 79
Добро утро!  Grinning

Понеже още съм тотално задрямала, само ще кажа, че на мен Черната орхидея ми напомня на Хабанита. Обаче Хабанита е една идея по-сладка. Иначе и двете са плътни и се тестват на кожа ,особено орхидеята. При мирисане само от шишето, наистина напомнят на лекарство. На кожата ароматът се развива по-друг начин, усеща се сладост.....и лееееко цветя.

# 80
Добро утро на всички парфюмни феи!!!

Аз съм на осмото небе от щастие, защото приятелка ми донесе малка Черна орхидея. (Не само тук сме луднали по батко ви Том).
Много се чудила какъв подарък да ми купи , и естествено, се е спряла на единственият логичен отговор- парфюм.
Веднага се напръсках- беше прохладно и доста късно вечерта...Ами на кожата ми в началото се усети експлозия от шоколад и нещо по-тъмно, което не мога да определя.
Когато вече си лягах, любимият ме попита: На какво ухаеш, страхотни цветя!!!! Rolling Eyes
На Вас цветен ли ви е dry down-a? Може и аз нещо да съм крива, кой знае  newsm78
Но иначе....щастлива съм и се чувствам част от "клуба" на Орхидеите   bouquet

# 81
  • Варна
Не ми е откровено цветна Орхидеята в dry down-a, може би мъъъъничко.
Това е парфюм, който харесвам от началото до края, без никакви забележки.

# 82
Не ми е откровено цветна Орхидеята в dry down-a, може би мъъъъничко.
Това е парфюм, който харесвам от началото до края, без никакви забележки.

Съгласна съм с теб. Ммммм, сега (след близо 10 часа) на ръката си усещам само и единствено шоколад (след цветята).
По това Орхидеята ми прилича на Ноториъс на Ралф Лорън- друг мой любим аромат  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 83
Момичета, а на какво ви ухае самият Том Форд?

# 84

Когато вече си лягах, любимият ме попита: На какво ухаеш, страхотни цветя!!!! Rolling Eyes
На Вас цветен ли ви е dry down-a? Може и аз нещо да съм крива, кой знае  newsm78

ДОбре дошла!  Simple Smile

Аз не усещам шоколад, нито цветя!  newsm78 Колко са различни възприятията, или ароматът стои по много различен начин.

А какво е "dry down-a"?

# 85

ДОбре дошла!  Simple Smile

Аз не усещам шоколад, нито цветя!  newsm78 Колко са различни възприятията, или ароматът стои по много различен начин.

А какво е "dry down-a"?

Мммм.....остатъчната миризма по кожата, която усещаш след време ....Няколко часа- в зависимост колко е траен парфюма.

# 86
Моя приятелка,която притежава Черната Орхидея и нейните домашни са и направили комплимент-Мамо,на какви цветя миришеш,много са хубави,май нямаме такива в къщи! Flutter
И аз по някога усещам шоколад,а понякога по вече трюфелите Thinking

# 87
Днес близка приятелка тества орхидеята и нея никак хареса , както и хабанитата.но пък припадна по о де мервей, л"ор дьо торенте, енфиниман на шопар и амор-амор тантасион на кашарел......

апропо по повод ужасните софийски жеги, споделете какви аромати слагате.  bouquet

# 88
апропо по повод ужасните софийски жеги, споделете какви аромати слагате.  bouquet
Ами аз, дето мра само за тежки и сладки неща, след като преди дни бях с М на Марая Кери, от два дни съм само на Нилските градини, Ловли и Островът на Майкъл Корс (от вчера (Вили, Heart Eyes ) ). Всичко друго би ме убило в тези жеги!
А, и Дейзи ми харесва за жега.

# 89
Аз съм заложила на Солей и Дезир на Роша, както и на Слънчогледите на Елизабет Арден за часовете на тотално неглиже. За работа особено ми е добре с Мис Диор Шери Блуминг букет.

Общи условия

Активация на акаунт