Юли 2009 - Тема 68

• 13 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
  • Кърджали
Честито бебче на Ивинка!
И аз забелязах липсата на Юлско бебе. Май най - накрая бебето е решило да излиза... АЗ ще си поглеждам телефона за вести от нея...
Какъв сън му ударих днес не е истина.. Е то една част беше просто въртене в леглото ама нейсе. Малко оставаше бъдещия татко да ме намери в леглото в 1 часа, а в къщи - като харман... Добре, че първо се обади да пита искам ли нещо от магазина, та имах малко време да се оправя преди да влезе ....

# 106
Честито бебче на Ивинка!

Мамбинка за съжаление не мога да ти отговоря, но и аз като теб с нетърпение очаквам да ми минат гадните лохии и да се възползвам!За упражненията аз се започнах от вчера!Мисля че след секцио, може след два месеца,но не съм сигурна!Мамите дето знаят да кажат!
Емили,не е толкова страшно така че не се притеснявай!Ние също имахме и с педи се чухме по телефона да ми потвърди само дали да давам Дактарин.Но при нас е друго,тъй като си имам батко и от него разпознавам млечницата!
Я да питам - някой знае ли колко време може да стои(не в хладилник) и да е годна за ползване изцедената кърма?
Кърмата можеш да държиш час не повече,но ако веднъж бебка е ял от тази кърма,не я предлагай отново!!!
А аз нямам лохи.Имах само 7дни.Когато попитах док.защо така,а той ми каза защото съм се постарал!  Joy
На мене ми каза за колан и упражнения след като матката слезела в малкия таз.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390550&pid=13603429 малко снимки!

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 14:01 от Деянова

# 107
  • варненка от София

Честита принцеса на Ивинка!

С много здраве и късмет да е дарена, много позитивни емоции да носи на мама и тати и да е винаги повод за гордост!

Събраха се нашите мацки в Окръжна болница Варна, видно е  Mr. Green

# 108
Честити бебчета на Нушито, Стрелче, Иличка, Ивинка и Инедика!!! Да се живи и здрави, много да слушкат и да папкат, да порастнат умни, красиви и добрички!!! newsm51
Честито и на порасналия батко Яни! Прекрасно детство му желая, изпълнено с палави игри и приключения!!! newsm59
Страхотен подарък му е направила мама за Рожденния му ден! Големи купони се очертават на тоя ден за двамата младежи!
Честито на именничките - двете сладки Марини! Да бъдат много лъчезарни и усмихнати!   baloni

Емили, и аз мисля че е млечница! Пробвай с Дактарин. Много е ефикасен, а все пак е съобразен за бебета и няма да навреди. И на нас с баткото ни го предписаха по телефона. Мина само след няколко намазвания, но аз продължих да мажа  седмица както пишеше в упътването.  Grinning
Бамбуките, дано Биогайата помогне!  Praynig Много я хвалят. И аз към нея съм се ориентирала, ако ни споходят коликите. За сега (да чукна на дърво) е спокойничка. То и за това ми остава време за форума. Е, и таткото нали е вкъщи и помага.
А утре пристига свеки. Все пак реши да дойде за 1 седмица, въпреки моите намеквания, че няма нужда. Отсега се подготвям психически да не й се връзвам на умностите. Със сигурност няма да мога да влизам във форума, защото ще се налага да правя поведение на примерна снаха. Така че да не си изпопритесните пак, че ме е хванала липсата.  Heart Eyes
Пъзел, добре завърнала се!!! И много целувки на гордата кака. Хубавото на породените деца е че "големите" приемат по-лесно малките. Поне аз не съм забелязала моя батко да ревнува от бебка и да показва някакви негативни чувства. Приема я като обект за галене и за гушкане. И дано бързо влезете в ритъм!  Hug
3Дес, и аз като Инедика кърмя на фотьойл (пред компютъра, хихи), с възлавничка върху коленете, като единия ми крак е стъпил върху кутия от обувки, за да е по-високо. Важното е да повдигнеш така бебето, че да не се прегърбваш. Опитай различни позиции и дано има ефакт!  Peace
Мариана, добре дошла! То почти не е останало време до финала. Стискаме и на теб палчета!!!  Praynig
Нели, браво на ящната госпожица! Да наддава все така добре за радост на мама!  Hug
Медула, страхотно раждане си имала!  Heart Eyes Чак ми се дощя да се пробваме за трето!  hahaha

# 109
Честито на Нушито, Стрелче, Иличка, Ивинка и Инедика!!! Да са им живи и здрави малките душички!!!    bouquet   bouquet   bouquet
 Чета ви постоянно , но нещо хич нямам време да пиша дълги постове, завъртя ме явно въртележката и времето ми е кът!
За малко да пропусна... Медула, мац добре си се научила да раждаш!!! Laughing Да ти е честито малкото съкровище!!!   bouquet

# 110
  • Варна
Честита дъщеричка на Ивинка, да порасне красива и умна за радост на мама и тате!

Сега гледах снимките в албума. Страхотни са бебчетата, всяко със своя индивидуалност! Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 14:24 от kеit

# 111
Здравейте и то мен  Hug
Честито бебче на мама inedica, strelche, nushito, ilichka i ivinka    bouquet Да растат за радост на мама и тати Simple Smile
medula, постовете ти винаги са мн готини, излъчват страхотен позитивизъм... Peace
Stef, ще отмине и този период, аз в началото ревях с бебето на моменти, че и аз не се справям, добре че е мъжа ми единствен той ме успокоява и педиатърката да ни похвали, че иначе се чувствах мн безпомощно. Успокой се и вярвай, че ще се справиш, всеки има моменти на отчаяние  Hug
И ние будуваме понякога доста време, чак се чудя от какво е , през нощта спим добре всички и вече събуди ли се само към 6 - 7 бебчето, се почва една занимавак ата чак до обяд, нормално ли е това? Педиатърката каза, че не трябвало да будува на тази възраст, ама аз все си мисля, че човечето си иска внимание и като е спинкало повече после е трудно да заспи. Нахранвам го по няколко пъти като будува, гледам няма колики, не се свива и тем подобни ама няма заспиване няколко часа понякога  Tired
Вчера мин амн добре разходката, мойта кола както е мъничка та едвам събрахме всички екстри, направо я запълнихме отвсякъде и таткото на задната седалка се превиваше до бебето в столчето, мн смешно беше. В парка се поразходихме и Поли си спинка през цялото време. Днес се надявам да тестваме и ваната най - сетне, май мн свикнахме на мивката  Mr. Green
Искам да попитам някой от вас купувал ли си е едно столче на Chicco - Polly Magic, което става за новородено, тип люлка с легнало положение, после столче за след 6тия месец, та чак до 3 годишна възраст пак столче за маса...чудя се дали си заслужава, ако някой има отзиви да сподели  Flutter

# 112
  • София
ЧЕстито Ивинка, да сте живи и здрави с бебчето  Hug
Иличка, ето темата на Надежденките - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363977.0;all.
Мамбина, аз секса бих го почнала веднага, ако нямах още лохии /23 дни/ и леки болчици на шева. Иначе ехеее ...
За упражненията и аз незнам, за сега разчитам на един стягащ колан, който слагам от време на време. Ама и мойто коремче е точно като твоето с пастите , както си го описала Joy

Аз имам друг въпрос, мога ли да добавя към изцедена в контейнер и замразена кърма, да добавя нова? Не е напълнено пликчето и се чудех newsm78

Медула, добре дошла. Ния има страхотна усмивка Heart Eyes
Джиджи, появи се   bouquet

# 113
Само да кажа, че дарка е родила днес със секцио, Вероника, 4500гр., 52см

# 114
Честито на Инедика! Честит рожден ден на баткото!   bouquet

Честита малка принцеса на Ивинка!   bouquet

Стеф, добре дошла!  Hug Стискам палци скоро да се увеличи кърмата и да се кърмите спокойно. Дано се възстановиш бързо от операцията. Използвай доколкото можеш присъствието на майка ти, за да си почиваш.

Емили, много се радвам, че нещата при вас са започнали да се нормализират!

Медула, много зареждащо ми подейства твоя разказа за раждането!

Докато публикувам и Дарка родила! Да е жива и здрава Вероника и много да радва мама и тати!   bouquet

# 115
  • София
Честито на Дарка! Най-накрая и тя се разписа,да и е жива и здрава Вероника!Каква голяма мома само-4500
Стеф добре дошла!   Hug
Айде май е време и за Юлско бебе ,ама верно,някой няма ли да и звънне,да я пита,не е ли родила?  Mr. Green
И аз усещам ръчкане отдолу,бебчо си рови нещо,но само това.Екстра си му е вътре,нито горещи душове го притесняват,нито стълби,нито проверки за разкритие  Laughing

# 116
Честито на всички родили мами - да са им здрави бебчетата  Hug

Честито на всички именниции рожденници

При мен вече никакви проблеми с гърдите- не се цедя всеки път ,даже го правя само вечер като лягам,че тогава най-вече ми се пълнят циците.Имам кърма и без помпата и незнам защо всички в болницата ме караха да цедя до дупка след всяко кърмене.  newsm78

Стеф,добре дошла отново.Нещата при вас ще се нормализират и страхотно ще се разбирате с бебчо  Hug

# 117
Честитa дъщеричка на ivinnka! Прекрасно име! Ваяна е 100-тното ни бебе!!!

Честито на Дарка, а и на Живко! Simple Smile Браво, голямо момиче е Виктория и освен, че е номер 101, е вече първенец по кг.!

Стеф, подкрепям казаното по-горе от момичетата, сигурна съм, че ще се справите и разберете с малкия Ивайло! Hug Пожелавам по-спокойни нощи занапред и успех с кърменето! Дано и възпалението бързо се оправи!
puzzle, при нас е същото вече няколко вечери, Влади обикновено проспива почти целия ден и вечер будува, Юлиана търчи, уж я оправям за сън, къпем се, после четем и към 11, че и по-късно заспива и аз мога да си отдъхна. Че и през деня само викам по Юлиана и й правя забележки, защото тя е все залепена за мен и бебето, все го мачка и гали.. а той миличкия търпи.
medula, липсваха ми твоите свежарски постинги! Heart Eyes Браво за раждането! И не само, че права е по-лесно, но и някои жени раждат така! Гледах преди време подробно и нагледно обяснено от една мацка, която води и йога, та тя е родила следващото си дете вкъщи, права, само в присъствието на мъжа си! Така че и ти може да се пробваш. Simple Smile
Деянова, и аз многократно го давах този съвет! Но за съжаление момичетата, на които им е за пръв път са ошашкани и правят каквото им се каже в болницата, а трябва те да казват какво и как искат!
Емили, пробвай да я смениш, но и EliG е права, не бързай да я категоризираш! За съжаление обаче с повечето педиатри няма да си на едно мнение. И се получава така, че просто им казваме - добре (както Галето май беше писала) на "съветите", които дават, а си правим каквото искаме!
Мамбинка, аз ти вярвам, защото и Влади вече има наченки на съзнателно усмихване и въобще реакции! Преди се усмихваше и със затворени очи, а сега именно докато му говоря и го галя, или Юлиана като го "тормози", случи се вече няколко пъти и наистина е уникално! Всички първи неща като това се помнят цял живот! С тренировките наистина ще трябва да почакаме още малко, но повече разходки е добро решение на първо време, макар че в тези жеги.. секса ние го открихме точно миналия петък, Джиджи също сподели, че и те така.. Simple Smile Така че, ако се чувстваш добре, нямаш течение - действайте! Wink
Дзимби, по принцип 10 часа на стайна температура може, но в тези жеги по-добре по-малко, аз държа в хладилника и като напълня, замразявам. Ето тук по-подробно - http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/
Гале, можеш, стига количеството, което добавяш да е по-малко от замразеното, към което го добавяш! Но и ти прочети линка от блога на Бу, мисля, че ще ти е полезен. Hug
cherry girl, пожелавам ти добра гостенка! Wink
sarnichkata, аз съм загледала такива на fisher price, имат няколко модела, но имаме и шезлонг отделно и се чудя, исках люлка, но те са до 9кг., а Влади е почти 5 и няма много смисъл вече да взимаме. Simple Smile А имаме едни дадени парички и трябва да кажа на хората какво сме купили с тях, и аз ще се радвам на идеи. Hug

# 118
  • София

Аз имам друг въпрос, мога ли да добавя към изцедена в контейнер и замразена кърма, да добавя нова? Не е напълнено пликчето и се чудех newsm78
  Да можеш. Всъщност от банката за майчина кърма, дават точно този съвет, да се замразява веднага и да се долива после отгоре, но максимум до четири пъти да доливаш. Идеята е че най-добре се запазват качествата на кърмата когато се замрази веднага, а не да събираш от няколко цеденета и тогава да замразиш.

# 119
Aila, всъщност и аз така гледам да правя, но първо слагам в камерата на хладилник, който ми е под ръка и като се напълни надписвам и прехвърлям в големия фризер за дълбоко замразяване, че са на различни места. Надявам се, че не е проблем това кратко изваждане за преместването. newsm78
Аз ти писах на лични по друг повод, но да не би да не си получила!?

Драга наистина вече е доста подозрителна, а и все пак е с паднала тапа! Чакаме новината! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт