Юли 2009 - Тема 68

• 13 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Не, вече сме "само" на 40 мин  Mr. Green

# 166
  • София
Айде и аз да се похваля БЕБЕ Екатерина се роди на 13.07.2009г. в 17:45 и тежи 2900гр.
Стана така спонтанно,че едва се усетих че раждам,бях секцио,но съм потресена от условията в болницата в която бях и снощи си трагнахме...голяма мизерия ,но важното е че сме добре,имам кърма и сега папкаме само това,в голяма чуденка съм да се цедя ли допълнително или не , защото усещам че гърдите ми се напрягат ,но пък и не искам да си докарам свръх кърма и да цедя нон стоп  Thinking приемам съвети...
Чвстито на родилите мами и късмет на все още очакващите  Hug !!!
  Честито бебче  Simple Smile За цеденето е нормална тази хиперлактация първите дни, когато слезе кърмата. Съвета е слагаш бебчето да суче колкото се може по-често и от двете гърди, а ако през останалото време вече станат много твърди и напрегнати цедиш само малко, колкото да се облекчи напрежението. Така след няколко дни лактацията се регулира и преминава това препълване на гърдите  Simple Smile

# 167
  • Варна
Честито голямо бебче на Дарка! Дочака най-после и тя този прекрасен момент Simple Smile
Честито на Гигамига и З.Иванова! Живи и здрави бебчета!

Лени, с това кампари много ме изкуши, сега си сипах и аз, добре че вкъщи имаше и кампари, и портокалов сок! Сега да видим от къде ще намеря бонбонки с ром Wink

Днес усетих една странна болка от долната страна на едната гърда - все едно е леко натъртена. Случвало ли ви се е и какво може да бъде според вас?

Със спането май всички сме на зле. Снощи и аз се въртях до 3 часа, а сутринта се ококорих в 10...

# 168
До последно имаме нови майки newsm44, добре дошла на Мариана.
А4, тука съм си, ама цял ден тичам (на моменти буквално) наляво, надясно и така и не родих, дявол да го вземе Crossing Arms.
И такааа, няма да гледам колко са бебетата за днес, за да им се радвам по отделно.

Честито на Инедика, за малкия Огнян и за баткото, честит рожден ден, честито и на Гигамига за нейния малък господин smile3525
Честито на Ивинка за дъщеричката й newsm51. Ухаааа, мисля, че вече няма смисъл да правим класация за най- голямо бебе, Дарка с нейната принцеса Вероника бият всички, да й е жива и здрава, честито и на новата мама Гичка и на З. Иванова newsm51[/b]
Честит имен ден на дъщеричките на Полиа и Скарабей.
Румка, стискам палци да не стигаш до системи.
Стеф, добре дошла, бързо да се оправяш и да свикваш с грижите, не се стряскай толкова, предполагам нещата сами се подреждат бързо бързо  bouquet.
Чочо- сан, много харесвам тази фраза Hug.
Хахахахаха, Лени, много ме разсмя Joy, но за съжаление сме си още две в едно.
Пъзел, определено не ви е скучно Joy.
Гале, явно е така и аз така знаех и много се изненадах, като видях и на моята приятелка детето как се върти насам натам, пули се, рита и тн. все неща, които мислех, че не правят в началото. Но и двете сме без опит, ще учим в движение Grinning. Ех, този Марков така и не го видях.
Медула, Лени, Кукумявче, пощадете ме, поне вие знаете какво е така да ти звънят Joy. Ох, корема ме заболя, дано родя от смях покрай твоете раждане, тука ме гледат какво си се хиля така с глас, направо ме разби, признавам те, Медулаsmile3521 smile3532
Мамбина, Гале, вашите коремчета, може да изглеждат като след 3 пасти, аз като родя, ще изглеждам, като изяла всичките пасти, плюс сладкаря Sad.
Сиси, боя се, че единственото подозрително нещо е, че магаренцето си е още вътре Laughing.
Миласара, разбирам те и аз днеска се стичах така, потих се от места, които не ми е минавало през ума, че може Naughty. Иначе залагам на бонбонките Laughing, не че не им е тясно, но все пак.
Светли, гинеколожката ми по здравната каса ме е гледала един единствен път като отидох при нея за първи път и от тогава само ми се опипва корема. За мърдането и ние не мърдаме много, нали им отеснява вече, не се стряскай толкова Hug.
Лени, вуйна ми замина за Боровец трепереща, метна ми тъжен поглед, целуна ме като за последно и тръгна Laughing.
Емили, Миласара , мерси, ама явно дълго ще ги стискате тези палци .
Линет, Ани, добре дошли в къщи.
Боже изчетох ви Crazy

# 169
Лени, вуйна ми замина за Боровец трепереща, метна ми тъжен поглед, целуна ме като за последно и тръгна Laughing.

Joy hahaha Joy

Гигамига, Гигичка, ЗИванова - да са ви живи и здрави сладурчетата и честито!

# 170
gigamiga, да ви е жив и здрав Калоян!
Z.Ivanova, честита дъщеричка! Пиши ми колко см. се е родила Екатерина и кога ти е бил термина, че нещо не те намирам в списъка!

linet102, Ani_1981, добре прибрали се!
Джиджи, и аз още умувам за Вигантола, не съм звъняла да питам педиатърката в София, но тук ми казаха по 1 капка, трябваше от вчера да почна, но още ще изчакам.
Еее.. Драга, направо ме разочарова. Simple Smile Марш да раждаш!  Hug

За всички, които се интересуват от био пелените Виона, ние от първия ден сме с тях и съм много доволна! Пак ще напиша, че дупето ни въобще не се е зачервявало, да не говорим за подсичане, даже не мажа с крем.

# 171
Ох, много дълъг ми стана поста, та реших да го нацепя на две.
Благодаря на всички, които ме мислеха Hug  bouquet. Днеска рано бях на надявам се последната женска консултация, последното изпикаване в чашка и последното точене на кръвчица, после бегом на надявам се последната лекция на 9 месеца. Бяхме с Напетя , тъй като всички родихте и ме оставихте самичка, слава богу има августинки Laughing. От ЦУМ, кажи речи се наложи да прибегна до свинкси тръс, за да стигна до Попа да си взема колата, защото видях, че няма да я бъде така днеска и бегом пак до лекарката да си взема изследванията, защото било отпускарски сезон, пък и петък видите ли и си тръгвали към 13:30 часа. Поне изследванията са ми идеални, даже тя беше във възторг. После минах през братчедката да я видя. После понеже не съм бременна на последната права от Медицинска академия ходих до Герман-Панчарево, да взема господина, който трябваше да ме глези всичките 9 месеца Crossing Arms и ми вика аз ще карам навръщане(уж да ме щади), че за какво, мен всеки ден почти ми се разказва играта от обикаляне, сега ще ми сяда да кара, само да ми размести огледлата и седалката, та аз да се чудя как да ги наглася Close. Късно се прибрахме, до сега четох Crazy.
Лекарката като разбра кой иска да ми прави секцио и веднага реши, че май натам вървим, защото главичката на бебето още била подвижна, не се била смъкнала, ми то на всички е така, докато не реши да излезе, каза, че голям прас като ми паднала тапата, може и 10 дни да минат ( на това почвам да вярвам вече) Sad.
В понеделник съм при моята си симпатична докторка, вярвам си само на нея, та ще видим. Не мога да разбера защо не оставят природата, тя си знае работата, да видим как ще тръгне бебето и ако трябва да режат, вече няма да се противя. Чух вече три теории защо да раждам секцио и не мисля, че са прави.
Оф, още щях да пиша, но ми прегря главата, утре ще ви тормозя Laughing.
Сиси, ако ставаше така, още началото на юли бях готова за марш Joy
Сандра, живот и здраве ще получиш смс- а някой ден, само да не ме изпревариш до тогава Laughing/color]

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 10:58 от Julsko bebe/ Драга

# 172
Добро утро момичета и от мен Simple Smile.Честито на всички момичета ,които вчера са се сдобили с рожби   bouquet .Аз ви чета честичко но не пиша,само влизам да се отчета че ние сме все още 2 в 1,термина ми беше вчера но беба изглежда не иска да излиза и ако е така до неделя,в понеделник влизам в болница за предизвикване Simple Smile.

# 173
Добро утро и от мен..

Юлско бебе, според мен бързат с тези приказки за секцио. Термина ти е след няколко дни и име достатъчно време бебето да си излезе самичко.
Пепсипаста, защо толкова рано в болницата. Моята докторка каза, че ще чакаме до следващия петък преди влизане в болница и чак след това ще мислим за вариантите за раждане.

# 174
Jillian,когато попитах лекарката си колко време чакат след термина,тя каза максимум седмица,но предполагам че мен ме вика на 3тия ден защото вече имам разкритие,преди 3 дни беше 2 см.Аз също се надявах само да тръгне бебето и все още има шанс,но и това чакане ...така ме изнервя Sad.Предписа ми да си купя таблетка Простин,която ще ми сложат за предизвикване на раждането,но в нета четох доста противоречиви мнения за тези таблетки Sad.Ще се радвам ако някоя от родилите мами сподели от опит за тези таблетки Wink.

# 175
Да ви кажа с тия термини... Едно време са ги смятали с една седмица повече, т.е. +14 дни минус 3 месеца... Поля спомена, че и във Франция така ги смятат... Когато ми направиха операцията един ден преди термин доктора спомена, че на бебето му е трябвала още една седмица...

Да питам - почвам да замразявам в пликчетата лансинох, но на цедене цедя по 25 мл, нали няма проблем да вадя и пак да изцеждам вътре? Ако не се лъжа вчера се обсъждаше това но аз пак да си питам.
И още - имам кърма в хладилника, но гледам на упътването на пликчетата пише, че кърмата в хладилник се съхранява до 72 часа, а в една статия тук във форума пишеше 8 дни.. А сега де.

# 176
Честито на всички мами,които вече гушкат своите бебчета.
Моят термин беше за 16-ти,родих на 14-ти - момичинце - Елеонора,3,930кг,51 см
Раждането мина добре,към 5,00сутринта на 13-ти ми падна тапата,към 5ч. следобед започнаха леки контракции,към 1ч. през ноща по силните,спукаха ми водите в родилно отделение и родих в 6ч. сутринта.

# 177
  • Варна
син минзухар ЧЕСТИТО   bouquet

pepsipasta при положение че имаш и разкритие значи нещата са се задействали вече...не би трябвало да те предизвикват, а да те изчакат възможно по-дълго за да тръгне само, евентуално  newsm78 аз имах 1,5см и ме оставиха да си ходя така  Rolling Eyes

# 178
Син Минзухар   bouquet
Добре завърнала се и честита принцеса!!!
Да е здрава и усмихната и дано е послушна!!!

Драга, ма ти верно си още тука  Joy Joy Joy, еееее нееее другия път верно ще ти се обадя  hahaha bowuu hahaha bowuu
С тези термини наистина си е голяма обърквация. На мен ми сметнаха един термин по тези акушерските кръгчета. На прегледите при Марков той категорично каза, че ще изпреваря с 10-тина дни, че и повече може този термин. Въобще тотална дезориентация настана. Самата аз вече направо не знам кога ми е термина, предишните ми бременности завършваха в самото начало на 9-тия месец, особено малкия направо се роди в деня на влизане в 9-тия, та и сега очаквах нещо такова. Но явно с тези магнезиеви препарати дето ги пих и ми ги слагаха нещата са бетонирани яко. Дано се размина поне с предизвиканото раждане само, защото със сигурност е по-болезнено \ но пък по-бързо\ от нормалното.

# 179
Джилиан и аз така мисля, да не говорим, че може първо да пробват с предизвикване.
Син минзухар, честита девойкам много да ви радва малката Елеонора newsm51
Пепсипаста и аз съм с разкритие 1,5 см., тоест бях в началото на седмицата, надявам се, да се е увеличило, мен пък директно искат да си ме клъцнат.
Лени, тука съм си да, след малко ще ходя на тонове, да слушам акушерката как са идеални, на бебето си му е супер вътре и скоро няма да излиза, как нямам нито една контркция, защото след вчершното търчане нямах нито една.

Общи условия

Активация на акаунт