Юли 2009 - Тема 68

• 13 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
PyMKa, ми е писала вчера, че преносва вече 3-ти ден и все още няма никакви признаци за раждане! Ако така продължава на 20-ти ще й включат система.
Не пише, защото компютърът й е развален, но ни чете от телефона.
Нека да й стискаме палци и на нея! Hug

# 76
Момичета, привет. минавам за секунди само, не съм ви чела, просто нямаше кога. Прегръдки и целувки за всички нови бебчета и мами и палци за тези, които чакат!

От вчера сме вкъщи и снощи имахме ужасна нощ, рев до спукване, оказа се че на едното кърмене хич не е сукал бебчо и като се изнерви...майко мила, обаждах се чак в клиниката, та една акушерка ми каза, че дори като сме били там, всяка вечер е ревал за ядене и са го хранили повече, отколкото другите бебета...наложи се да му дадем АМ, добре че купихме за зор заман (все още кърмата ми не е съвсем обилна и не стига, въпреки честото слагане на гърда), нахрани се и заспа...Почнах да се цедя, на едно цедене изкарвам едва по 15мл. Confused
Майка ми е тук, но е такава паника, макар че то снощи всички се панирахме...
При мен нещата са кофти, от вчера ми се е инфектирала операцията, тъй като коремът ми така е паднал, че притиска мястото и то не може да диша...пръскам се със Оксикорт и слагам антибиотичен крем в носа. Ужасно ми е трудно да се движа, като лежа съм добре...
За секциото да кажа, че не беше страшно, раздвижването е кофти на другия ден...
Дано скоро си стъпя на краката, че искам да си оправям бебчо с лекота, а не с мъченическа физиономия Confused

Айла - проверих антибиотичния крем в онзи сайт, рискът е нулев, но Оксикорт не го намирам...моля те, ако имаш инфо, пиши ми, че да знам дали да давам кърма Praynig Hug

Ох, момичета, имам нужда от кураж, не мислех, че ще ми е толкова страшно всичко, треперя над малкия, изпитвам ужас дали го гледаме правилно, да не му стане нещо и т.н. В клиниката всичко беще толкова лесно, сигурно защото знаех, че ако аз не се справям, има кой вместо мен  Rolling Eyes Добре че мъжът ми е трезва глава, та е спокоен и ми помага много Praynig
не знам кога ще мога да пиша пак, още не съм се осаферила тук, но ще гледам да намина по-късно.
Обичам ви много Hug Hug Hug

# 77
Животът се измерва не по броя на вдишванията, а по моментите, които карат дъхът ти да спре. Желая Ви повече такива моменти. Честит имен ден!

# 78
Я и аз като вуйните да питам "Абе къде е батко?!" Joy Joy Joy
Нещо ми липсва Драга днес  newsm78 newsm78 newsm78 ммммм?
Добре че и нямам телефона - иначе току виж и звънна да и задам сакралния въпрос "Абе ти не си ли родила вече?!"  Joy hahaha
Сериозно - някой чувал ли я е?

Така като се замисля и Дарка_Живко липсва  Flutter

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 10:47 от Lennyh

# 79
Здрасти  Hug
В нас първата вечер мина като малка лудница.  Crazy Първо изкъпахме бебето, което беше толкова превъзбудено, че отказавше категорично да заспи, същото се отнасяше и за каката, която бягаше из цялата къща - гола, и не искаше баща и да я къпе. После до към 12,30 някой от двамата започваше да реве или да вика и съответно будеше другия и цялата процедура с приспиването започваше отново. Дано скоро успеем да се организираме и да влезем в ритъм, че с таткото ще луднем. Поне не можем да се оплачем, че ни е скучно.  Joy

Айла, мерси много за съветите, безценни са.... Hug
Моя бозайник, суче от 10 мин. до 1ч.и10мин., зависи дали му се спи, дали е на кеф, или просто му се виси на цица. Скоро мисля, да започна малко по малко като се регулира кърмата да му създам режим, защото с това цокане на поискване цялото ми време минава в кърмене и не ми остава и минутка за каката, а тя милата така е свикнала цялото ми внимание да е насочено към нея и сега и е малко странно.... Heart Eyes

# 80
ili4ka - честита ти принцеса! Inedica - прекрасно име. Много да ви радват бебоци.

3des
- защо не пробваш като седнеш да сложиш една възглавница и в нея бебето. Ти се подпри на гърба с други и така.
Virginity - бебешки работи. И ние бяхме така тази нощ. В 21,00 заспа, но като стана към 1 та до 4. Отбелязвам си, че ако не легна до 10 часа, по-добре да чакам да се събуди в 12,00, защото нощес немога да стана. Таткото е друсал цяла нощ - имаше и колики. Сега пак се е ококорил и май до следващото хранене в 12,00 наобяд няма да се спи.
Коктейл - помним те  Hug
Мариана - добре дошла   bouquet
Стеф- добре дошла. Успокой се мила. Стреснала си се заради плача снощи. Ще видиш, че ще се нормализират нещата. А и като е гладно човечето как няма да плаче. Ти подсъзнателно знаеш кое е най-добре за него. Правилно го гледаш, няма да му навредиш.

# 81
Стеф,няма страшно.Това, което те вълнува в момента е нормално.Ще видиш ,че нещата ще се нагодят.Ти си най-доброто за твоето бебе и няма съмнение,че се грижиш правилно. Hug Hug
Пъзелче, добре дошла! Hug Във вашата къща явно е много весело.Simple Smile
Стискам палци на Руми и на всички майчета, които ще раждат днес! Peace

# 82
  • София
Честито на Стрелче за двойната радост, на Инедика, на ФльорІЛила, на Сиско и на всички родили мами, които без да искамч пропускам!

Тан, аз смятам да изхабя пакета от 2-ката на Памперс /стига да не задълбочават зачервяването/ и да пробвам Хъгис Peace
Мамбина, явно за това мляко ми е говорил доктора, каза че то е като последен вариант в лечението. От вчера , от както даваме Еспумизана, за сега не повръща толкова обилно и така повдигната в количката също помага. Не мога да се справя с бавното сукане - да я дръпна и да почива newsm78 нещо не ми се струва редно, гледам  да я държа под лек наклон като кърмя и следтова като си почива или спи. А 200гр на седмица не е ли добро наддаване  Thinking а, тя Аайла ти е отговорила.
ЕлиГ, и аз вече нямам време - бебка почва да става по-капризна, по - трудно заспива /и то при определни и изпълнени условия Joy/ сукането й стана по-продължително ... ще се справиме де. Добре, че каката ви е голяма и няма нужад от постоянни грижи и внимание, или греша Simple Smile
Драга, окава се, че днешните бебета си наваксавт много от развитието си още в корема според мен - Цвети се усмихва още от началото, вдига глава, държи си бибероната /в смисъл, че си усеща ръцете според мен/ , върти се в леглото от страни по гръб / а съм чела, че както го оставиш така го намираш/  Heart Eyes
Бамбукита, ако е това - прането и търпението, ок. Ама да не е нещо притеснително newsm78 майка ми каза, че така съм повръщала постоянно , а и най ме е страх да не се задави  Crazy
Аманита, страхотно съкровище си имате Hugпу пу

Момичета дават по Нова в На кафе - д-р Марков, нашият любимец  Peace
След малко продължавам, че ме викат.

Мариана, добре дошла и успех!
Румка, успех и на вас, още няколко дни  bouquet
Стеф, добре дошли в къщи. Дано бързо се оправиш от операцията, аз на втория ден се разплаках от яд, че не мога да се грижа за Цвети нормално и не ми издържаха нервите.. стискай зъби, ще мине. И притесненията ти са като на всички ни - и аз и другите сме се притеснявали дали правим всичко както трябва. Аз поне реших да се доверя на интуицията си, не толкова на огромната информация, която съм прочела или са споделили тук и около мен. Ще се справите, убедена съм Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 11:11 от galeto123

# 83
  • Варна
Честити бебчета на Нушито, Иличка, Стрелче и Инедика! Дано не пропускам някого Simple Smile
Стеф, добре дошла у дома! Сигурно ти е много трудно, но се опитай да се успокоиш, за да може и кърмата ти да се увеличи, пък и бебето да се успокои. И те усещат, когато наоколо им хората са притеснени. Имаш двама помощника, така че всичко ще е наред!

Снощи не можах да спя въобще, така се въртях, заспах към 3 чак... А после какво ще правя хич не ми е ясно...
Днес пак съм на запис на тонове, защото ми били намалели водите, ама уж било нормално в края на бременността.

# 84
  • София
Стрелче, да са ти живи и здрави мъничетата, бързо възстановяване и много радостни мигове заедно.
Стеф, честита ти радост още един път и добре дошла. И да ти кажа спокойно, знам че няма да си спокойна, ще ти кажа просто кураж, наистина ще се справиш, аз минах през същото но може би в по-тежък вариант, защото мойто бебче се дави много при храненето и ужасно ми изкарва акъла, стигала съм до момент в който отказвам да го храня само при мисълта, че пак ще се задави, но тя като плаче от глад как да не я храня. Честно много се бях шашнала в началото, но ще видиш как ден след ден нещата ще си идват на мястото. Не всички реагират така може би е до темперамент, незнам, но както са казали и другите мами ще се справиш, наистина действай по-интуитивно и ще се получи. Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 11:34 от cveten prashec

# 85
  • София
Добър ден и от нас
Честити бебчета на всички мами, няма да изброявам да не пропусна някой  bouquet
Вчера бяхме на първия контролен преглед в Токуда. Наддали сме 300 гр. за 6 дни и вече сме точно като килограмите при раждането. Явно добре се храниме / по 100 мл на ядене/ защото доктора каза, че това е количеството за едномесечно бебе, но какво да се прави,яде й се на госпожицата.
Днес привечер ще излезем за първи път с количката за по-дълго. Вчера я изкарвахме пред блока за 10-на мин, както ни казаха. Интересно ми е днес как ще се държи.
За памперсите - и ние сме на Памперс, засега съм доволна, не са ми изпускали. Ще видим по-натам как ще е - може да пробвам и Пуфис, и Хъгис.
Стеф и аз бях така първите дни след операцията, болеше ме много, но вече всичко е наред. Хубаво е, че си имаш помощници и няма да вършиш всичко сама

# 86
Честит рожден ден на Янислав и на неговия подарък - Огнян, да празнят на мама и тате банковите сметки и да са много здрави и щастливи!

Ей, ама Юлско бебе не е ли родила още?...Дайте да й звъннем.

Много пишете, хей, докато ви изчета, детето порасна.

Да ви кажа две думи за нас. Бях се подготвила да раждам след термин, не за друго, ами каките така се раждаха навремето, и така си бях спокойна, че багажчето твърде лежерно беше подготвено и мен ме занимаваха по-скоро отпускарски проблеми, отколкото предродилна треска да ме тресе...Ама беба друго си беше решила, две нощи подред , като си легна, и мъничето ме буташе с главичка долу и "ровеше" с ръчички по изхода. Според мен самичко си пукна мехура малкото щурче Laughing Аз обаче, неподготвена, нямах никаква родова дейност, макар и с 4 см разкритие, грам контракция не се виждаше на хоризонта. Закарах се посред нощите сама в болницата, настаниха ме в предродилна зала - ама нищо, 6 часа слушах музика и четох книга. В 7 вече на докторите им писна да ме чакат и ме включиха на система. За час и половина поносими болки свърших работата , както си му е реда. Беба излезе мъничко детенце, предполагам за това нямах никакви поражения по морното си тяло,нито хемороидче за авторитет,точно след раждането се чувствах само изтръпнала долу, това беше.

Събрах нов опит - когато си прав напъните болят в пъти по -малко, вероятното обяснение е, че гравитацията помага. Ама луда ме направиха в болницата, защото мине някой и каже : "Стани се разходи", аз докато събера сили да стана и мине някой с различни възгледи, върне ме обратно, и така, докато спрях да ги слушам. Станах си и си се напъвах, според мен доста ефективно, даже нямах нищо против да си родя и без намеса.  Мисля вече, че се научих да раждам ,ще си го впиша в автобиографията...

Беба е добре, цока на поискване, в началото се уморяваше на 5 мин, предполагам, защото е много мъничка (бузките й имат място точно колкото за една целувка). Няма събуждане за нея след такова заспиване, затова я оставям да събери силички и тя сама ме вика за нова серия. С времето удължава времето за сукане, както и паузите между кърменията, така че смятам, че се движим в правилна посока.

Излизаме навън от 5-тия ден, правим въздушни бани всеки ден, къпем се на чешмата, чакаме да ни падне пъпчето, за да започнем да плуваме в коритото.

Много гушки на всички!

# 87
  • София
medula , "Мисля вече, че се научих да раждам ,ще си го впиша в автобиографията..." мнооого ме развесели Simple Smile
nellyr , приятна първа разходка, ама е една жега навън днес....
galeto123 , голяма ни е каката , но е свикнала да получава всичкото внимание за себе си, представям си каква ревност ще настъпи като се роди бебето.
Stef.:. , ще се справиш, в началото винаги е така , пък и повечето бебета не плачат в родилния , а чак като се приберат вкъщи.
puzzle , у вас не е скучно въобще.
Lennyh hahaha любимия ми въпрос, преди малко звъни леля ми да ме пита това бебе няма ли да излиза вече, все едно аз си говоря с него и то ще ми каже какво е решило да прави.

Аз ходих на тонове сутринта в МД, и имаше едно майче, което чакаше всеки момент да роди, и й казаха да ходи пак  в понеделник. Дали пише тук?

Честито на Индека и Стрелчето!!!

# 88
Честито на новите мами,  на Стрелче за двойната радост и Инедика за хубавия подарък на баткото  bouquet   bouquet   bouquet

# 89
Честито на всички нови мами!Много здраве щастие и успех на тях и малките им рожби!

Здравейте на всички!
 Ей сега разбирам защо родилите мами пишат по-рядко!Вчера милия ме побърка.Какво беше това чудо не знам.Хич не спа от 13 до 3 рев и нищо др. и нищо не иска.Трудно се изхождаме,но все пак пълним памперса.Педито даде ескумизам капки и така...
 Днес мислих да излизам,но пак ще се размина.Мъжо отиде да купува количка,стол за кола и корито.Така ме е яд,че не мога да отида с него  newsm45. Тя свекито уж се напъва да го гледа,но моя калпазан ми заспива само по време на кърмене и сещате се...тя няма как да му даде цица.Като слепени сме!  #Crazy
Искам да дам съвет на всички,които не са родили.Когато ви дадат бебчовците си ги хранете само от гърдата.Коластрата ще им е напълно достатъчна.Те в началото с тая жълтеница не знаят къде се намират.Дори и да ви предлагат АМ в болницата не им го давайте.Аз го давах и сгреших.Сега се чудя как да се отърва от него и как да си увелича кърмата.Това е мое мнение и все пак важи за мен и моето бебче,но имайте едно на ум.
Успех на всички и леко раждане!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт