Жега навън е голяма,но смело наддава ОКТОМВРИйска мама!

• 10 332
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Деси, много ти благодаря!  Hug
Не съм видяла като сте го обсъждали.

# 166
Здравейте!

До сега се борих с интернета! С тези компютъри все има нещо за нагласяне, качване, сваляне и какво ли още не. Лаптопа ми е в безобразно състояние. Кога ще взема да си подредя всичко вътре не знам.

Вчера да ви разкажа ходихме до Аджман. Това е едно от емирствата близо до Дубай. Еййй такава цигания, страшна работа. Дубай ми се стори приказка след това. И такава жега, че не искам да се сещам.
По повод на водата за бебета и гореспоменатата жага, някак ми се струва не много комфортно за бебето да е само на кърма. Вярно, че кърмата е в по-голямата си част вода, ама то и човешкото тяло е 75 % вода. Аз тук се наливам като луда, а и винаги съм пила много вода. Даже вечер ставам да пия. Просто в тази жега някакси е гадно без вода. А също, вероятно е вярно, че в кърмата са спестени много микроелементи и соли, които присъстват във водата, но нали и адаптираното мляко се разрежда с вода?! Или с какво друго се разрежда?
Аз още не знам, но мисля да пробвам. Ако си иска вода ще му давам, ако не (ако прилича на баща си) няма.

А и щях ад забравя! Много хубави снимчици от срещата ви Simple Smile!

# 167
MVinzens,пий и ти мляко през 2 часа и ми кажи дали си жадна после и дали ако си жадна и пиеш пак мляко,ще останеш жадна.АМ се приготвя с вода,защото няма как да се разреди иначе,а и в животинското мляко водата е много голям процент.Но ако даваме допълнително,от нужната в млякото вода,то рискуваме да пренаситим детския организъм с голямо количество соли,минерали,елементи.
Което не ви пречи да давате,ако искате.Но когато се роди детето ми попитах педиатъра му дали да давам вода и само дето не обяви за луда,гледаше ме ей така:  Shocked Попита защо ми е хрумнало,че на малко бебе се дава вода,а аз казах,че всички в БГ.правят така.Той бе същисан и ми дръпна една хууууубава лекция защо не се дава вода на новородено бебе.Тогава нямаше Бг-мамма и аз се учех в движение. Grinning

# 168
Деси, както винаги много точна и изчерпателна. Hug Браво за нервите да систематизираш, премеляш или както щете го наричайте..информацията и да я представиш достъпна и разбираема за всички.
Не, че има нещо сложно, но аз предпочитам да го кажа с 2 изречения и който разбрал-разбрал, който не-да чете в Кърмаческия.
Явно и хормоните си казват думата, иначе не съм толкова нелюбезна. Wink

Герчо, почивай си повечко, пий водичка и полягвай, когато си вкъщи и те свие корема. Hug

А това за цените в Софийските болници направо ме потресе. Не кожодери ми незнам какво. Това си е чиста търговия с 2 и повече човешки живота. ooooh! Ако приемат тези цени, значително ще намали избиращите екипи хора. Което може да доведе пак до сваляне на цените. Знам ли, просто си размишлявам.

# 169
  От цялата работа с кърменето, от много вода за пиене има мама, а не бебчо  Wink  Природата го е измислила. Забелязала съм , че като се стопли много времето, т.е. лятото и започват да ми приливат гърдите , тогава схванах, че природата е измислила всичко, ние трябва да се водим  от инстинктите си и да не се плашим  Party . Организма ми реагира на повишените нужди на дребчо  Simple Smile .

# 170
Ронка, истината е проста - който иска да избере екип ще избере независимо от цената. Заеми ще вземат хората, ще икономистат от неща за бебето и пак ще ги дадат... Това го знаят и затова и го правят. Ама дали е правилно е друг въпроса... Странна ми е българската логика и никога няма да я разбера... Като има криза в другите нормални държави и потреблението намалява, то хората смъкват цените и печелят от оборота. Тука обаче няма тая пазарна логика. Като има криза и намалява търсенето, увеличават цените, защото искат да си запазят ръста на печалбата непокътнат и не им пука изобщо... Стискам палци да вземат и да се осъзнаят и ако вдигат цените в тая криза, поне да не е толкова драстично, че поставят родителите в кофти ситуация...

# 171
 HugЗдравейте моми4ета Hug

Минавам да пожелая приятен ден на вси4ки.
Варненки много сте сладки.Коконата,изглеждаш страхотно,а снимките са 4удесни.

# 172
...oсобено тези,на които има предстои раждане близкия месец.Точно това объждахме в темата за Тина Киркова-дали ако сега се плати Избор на екип по актуалните,за момента цени,то ще може да се роди по цени от  стария ценоразпис,а няма да искат доплащане.Все пак е редно ,поне за хората,които очакват раждане началото на август да има такъв вариант.За нас е ясно,че няма как да стане.Малко се подразних,защото условията в държавните болници са далеч от изискванията за тези пари.А да не говорим,че държавата им изпалаща и тези 400лв.,които се полагат за раждане,ако не се лъжа.Нямам против да вдигат цените,но да вдингант и качетвото на предлаганите услуги.В монета това си е извиване на ръцете на хората,защото Гер40 е права като казва,че за здравето си сме склонни да даваме всичко,с цената на много лишения.Аз изчезвам отиваме навън с дребния.

# 173
Колко сте изписали за кратко време. CrazyНемога да ви хвана цаката.Само минавам да се запиша. Flutter
Ще има ли други момичета като мен със секцио.Кога трябва да ни определят датите. newsm78Вие говорили ли сте с ваще лекари.
Лек ден.  bouquet

# 174
ДесиХ2, примера дали ми се пие вода след като пия мляко, не е много уместен. Аз казвам ДА, след като пия мляко ми се пие вода и пия вода. Вода мога да пия по всяко време. Просто защото аз съм голяма жаба. Има и други хора като мен. А и добавих, че обстоятелствата тук са други. При този климат който живея пиенето на вода е жизнено важно. Арабите, които живеят тук може и да не пият толкова, зашото и не се потят. Просто еволюцията го е наложила. Но европейците се потят много, а това е постоянна загуба на вода.
НО! Това е моето виждане и опит в тукашния климат. Затова не изразявам миродавно мнение. Само който е бил лятото тук може да си представи за какво става въпрос.  Naughty Страшно е различно от българия и където и да е в Европа.

# 175
  • Лавал-Пловдив
Добро утро  Hug Снощи пак ходихме да гледаме Шоуто на зарята и днес не мога да отлепя.
Иначе денят е хубав и може да забегнем някъде като стане народа.
Гледам продължавате дискусията от вчера за водата  Peace
Кой както иска така да си гледа детето, тук само се споделят различните гледни точки.
Но като цяло науката Отглеждане на дете в България е доста закостеняла, народа си знае както си е карал едно време и се оправдава с Традиции, Да не се поти(триене със сол), Да няма млечница( вода), Да се загре ( мазане с мас)  #Crazy А в същото време не се интересува да научи някакви нови световни тенденции, да попрочете повечко по темата в нета или в разни статии. Точно като в поговорката: Едно си баба знае, едно си бае.  Joy Joy Joy

# 176
Ще има ли други момичета като мен със секцио.Кога трябва да ни определят датите. newsm78Вие говорили ли сте с ваще лекари.
Лек ден.  bouquet

При мен е много вероятно, но трябва да посетя и друг лекар и след това ще стане ясно. Датата доколкото разбрах я определят някъде към 39 седмица, а понякога и 40-та. Но не мисля, че аз ще имам думата за това- когато и каквото ми кажат това...

Иначе четох, че някой майки я определяли с нумерология, зодии и др. подобни Simple Smile

# 177
Здравейте маичета  Hug
Сега се прибрахме от Рилски Манастир и еднах да ви почета за да не изпусна нещо  Laughing
Ей голем спор водите с тая вода  Mr. Green Аз мисля, че бебето само ще си покаже какво иска  Peace Щерката като беше бебе вода не близваше, все едно кокали имаше във водата  Joy давеше се всеки път като опитвах да и дам и се отказах бързо. Като почна да се храни на обща храна сама поиска вода и от тогава е като водна жаба, пие много  за разлика от мен  Wink Така, че всеки сам ще си реши какво да прави с неговото си бебе и това, че в чужбината не дават вода на децата не значи, че никоя майка не дава вода  Wink
Такова ми е мнението и за серилизаторите, това не е вещ която е жизненоважна  Rolling Eyes Я ми кажете майките които са кърмили дали са си слагали гърдите в стерилизатора за ги стерилизират  Mr. Green Не, нали  Wink Даже Деси в по-предни теми писа, че даже не е препоръчително да се мият гърдите след кърмене. Разбирам ако детето е АМ шишенцата трябва да се мият (то пък оставало и да не се мият  Crazy ) но дори да не се стерилизира достатъчно е да е измито добре с топла вода и веро  Peace Не спестявайте всеки бацил на бебето, не го правете все едно няма да живее на тая планета и в момента в който искате или не се сблъска с бацилите навън и се почва ходене по мъките  Thinking Хайде не се вманячавайте, ще гледаме деца а не рохки яйца  Laughing и от тези деца ще порастат големи хора които после на вас ще са благодарни, че са изнежени и не могат да се отървът от алергий  Naughty
Хайде се опитайте да се поставите на мястото на майчетата на които им е за първи път  Laughing ми ошашавени са от противоречия  Laughing Така бях и аз с щерката ама си казах, че ще се опитам да следя желанието на бебето и след опит грешка сама разбрах какво иска и да си кажа никоя книга и никое писание или съвет не съвпадаше с това в което се убеждавах аз  Peace Сега ви чета и за малко пак да влезна във филми ама и този път съм решила, че ще се оставя на инстинка си и ще си гледам детето така, че то да се чувства добре и спокойно  Peace

П.П И от цялото това писане щях да забравя да кажа, че снимките са супер  Hug Упсс  Blush не снимките а майчетата на тях  smile3521 Варненки добре ви се отразява живота в най-хубавия град в България   bouquet

# 178
ЕЕхххоо...здравейте, завърнахме се току-що.
Липсвахте ми много, но поне наистина си починахме с Ники,слънце, басейн, игри.... Grinning А пък нашият тати се е пребил от работа по апартамента и сега вървя и само ахкам.....страхотен е!!!!!

Не знам какво ви се е случвало, но смятам много скоро да разбера, като се върна да ви чета. Надявам се всички да сте добре , ние с беболинка сме супер, растем и хубавеем... Wink

Една силна прегръдка за всички и се радвам, че пак съм си вкъщи Hug

# 179
Стилисима, точно заради майчетата, на които им е за първи път всеки се опитва да бъде полезен  newsm78 newsm78 newsm78... Аз лично предния път имах големи трудности - в кърмаческия библиотеката е необятна и всяка препратка натам означава едно майче по-малко... А момичетата, които ме посрещнаха преди бяха до толкова фанатизирани, че 3 години ме гони страха и не припарвам там...
Иначе аз започнах да гледам иван без да се вманиачавам, защото не бил рохко яйце. Е, изпи първия си антибьотик като навърши месец. От него си докарахме лактозна непоносимост, от нея си докарахме принудително отбиване и минаване на специален Ам, оттам си докарахме едно безумно тегаво захранване, за да не направи някоя алергия, заради проблемите, които имаше... Та вместо да му треперя 2-3 месеца в началото, му треперих 2-3 години  Joy. Та на който не му е минало през главата, то той не знае... Сега ще си стерилизирам всичко (дай боже да имам кърма, ама ще се налага често да я яде от шише), ще си го обличам бебчо с повече дрешки, че страх лозе пази както се казва в една поговорка...

Общи условия

Активация на акаунт