Жега навън е голяма,но смело наддава ОКТОМВРИйска мама!

• 10 317
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Момичетар помагайте, ще ходим с мъжа ми да купуваме дрешки и бельо за бебето и не мога да преценя по колко бройки да вземем, колко одеала, чаршафи и пликове, бодита, ританки, камизолки. От два дни го мисля, а пък не ми се прави склад вкъщи  Simple Smile
Нали ми е за първи път и съм супер неориентирана  Rolling Eyes

Girl from Ipanema - благодаря ти за комплимента  Simple Smile, фотографа е сестра ми и тя наистина обожава големия ми корем  Wink Чака бебето с нетърпение!

# 151
Привет! Вчера се видях с моя лекар и ме "зарадва", че в момента обсъждат нови цени на ражданията и вип услугите, които ще влязат в сила от 01,08,2009. Единственото, което си спомняше обаче е, че избора на лекар от 500 става 900. Т.е. сигурно и всичко останало ще е двойно - егати нещастниците...Предполагам, че другата седмица ще има повече инфо.
Ваня, моето дете не е пило вода... Имахме млечница на 2 години за учудване на педито... Иначе като се пробвах да дам за изплакване на устата и предизвиквах едночасов рев... Малкия си се роди с характер... След 2-3 опита престанах да го тормозя, а и той мене  Joy Joy Joy. Хапваше си кърма, а след това АМ и не е имал проблеми...

Аз затова съм написала - Стига да искат и когато искат да я пропият-, Двамата ми племенника пият вода от бебета, малката я пробваха и не искаше, и ве4е 5 месеца е само на кърма...
Не съм казала, че е задължително, говорим за ВОДА в крайна сметка...

# 152
Момичетар помагайте, ще ходим с мъжа ми да купуваме дрешки и бельо за бебето и не мога да преценя по колко бройки да вземем, колко одеала, чаршафи и пликове, бодита, ританки, камизолки. От два дни го мисля, а пък не ми се прави склад вкъщи  Simple Smile
Нали ми е за първи път и съм супер неориентирана  Rolling Eyes

Girl from Ipanema - благодаря ти за комплимента  Simple Smile, фотографа е сестра ми и тя наистина обожава големия ми корем  Wink Чака бебето с нетърпение!

Аз съм си направила един мой си списък от всичко, което бяха пускали като линкове момичетата - копирам от него, но количествата в него са минимални- така съветват всички, защото човек получава и много подаръци, а и винаги после нещо ти хваща окото и не можеш да се спреш да го купиш  Crazy

Боди с къс ръкав 50/56, 62- 3 бр.
Боди с дълъг ръкав и крачол 50/56, 62    - 4 бр.
Kамизолки(блузка тип прегърни ме с връзки) 50/56, 62- 3 бр.
Ританки  50/56, 62   -4бр.
Блузи (връхни)   -3бр.
Гащеризони   -2 бр.
Чорапки   -3бр.
Шапка за навън   -1 бр.
Хавлийки за баня   - 3 бр.
Кърпи -малки   - 10 бр.
Възглавничка    - 1 бр.
Лигавници   -3 бр.
Обиколник   -1бр.
Одеало леко   -2 бр.
Одеало плътно- 2бр.      
Спално бельо, комплект чаршафчета   -3бр.
Калъфки за възгавница    -2бр.
Непромокаема постелка за легло   -1 бр.
Памучна постелка върху матрак- 2бр.
Тензухени пелени   -5бр.
Бархетни пелени    -4бр.
Ескимосче   -1 бр.

Ако искаш ще ти пусна и разните аксесоари за бана, козметика и др. джунджурийки  Simple Smile

Приятно пазаруване!

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 10:29 от Girl from Ipanema

# 153
Привет! Вчера се видях с моя лекар и ме "зарадва", че в момента обсъждат нови цени на ражданията и вип услугите, които ще влязат в сила от 01,08,2009. Единственото, което си спомняше обаче е, че избора на лекар от 500 става 900. Т.е. сигурно и всичко останало ще е двойно - егати нещастниците...Предполагам, че другата седмица ще има повече инфо.

Наистина големи нещастници (или търговци май е по-точно). Аз не мога да разбера как може да променяш така цените за след 2 седмици- в днешно време хората си правят сметка от доста по-рано на разходите и да така неприятно да те изненадат в последния момент (напр. за августовските мами ). Възмутена съм, може да не съм пряко засегната, но много ми е интересно как някой би обосновал  подобни драстични увеличения?

# 154
kokonata_6, от Училището за бременни ни направиха списък с минимално необходимите неща- 2 одеала - едно памучно и едно топло, протектор за матрак, 2 спални комплекта, 2 хавлии, комплект пелени бархетена и тензухена /тензухената може да слагащ над хавлията и с нея да подсушаваш бебчо, защото е нежна и тънка, а бархетената, ако я сгънеш може да ползваш за възглавница евентуално/. Бодита и ританки по 4-5 бр като за начало, после изчакай подаръците от роднините и приятелите и ако ти е необходимо още нещо винаги може да си вземеш допълнително, вместо да правиш склад. Приятно пазаруване

# 155
Girl from Ipanema - благодаря ти много, права си, че ще получим много дрешки за подаръци, определено списъка е много подробен и изчерпателен и ще ми е от полза, ей сега го принтвам и съм готова  Simple Smile

# 156
  • Пловдив
Коконата, не купувай по много бройки - максимум по 3. Не знаеш с какъв размер ще се роди бебето, не знаеш дали за 1 седмица всичко, което си купила няма да му е малко. Не се нахвърляй да купуваш по много. Кажи на родата, че като подаръци искаш спалното бельо - чаршафи, олекотена завивка, обиколник и т.н. Това е идеален вариант за тях - така или иначе ще се окажеш зарината от неща. Аз предварително съм раздала - единия дядо леглото и матрака, другия дядо - количката, вуйчо ми - кошницата за кола, и за нас ще останат другите нещица.

Точно това е причината да не отида в частната клиника. За мен тя е един луксозен хотел. И в държавните болници работят достатъчно добри лекари, а и май е по-важно акушерката, която ще е постоянно до теб, да е достатъчно адекватна.

Vanya_P, кога си ходила на училището за бременни, и къде? Дали не сме се засичали?

# 157
Vanya_P,  ginbay- благодаря ви за отговорите, мъжа ми полудя с мен последните дни, постоянно го тормозех с въпроси и куп информация, сега миличкия като напазаруваме, ще може и той да си отдъхне малко  Simple Smile
Иначе по-крупните покупки и ние сме ги разпределили между бабите и дядовците, няма как  Simple Smile

# 158
  • Sofia
ginbay,най-лошото е,че това са цени за държавната болница "Тина Киркова"  #Crazy Герчо,поправи ме ако се лъжа,но нали и ти си там  newsm78 Ако това е истина,просто нямам думи.... ooooh! #2gunfire

# 159
И аз чух за новите цени в Тина Киркова.Но мисля,че стаите няма да ги увеличат,а само ВИП услугите/избор на екип,водно раждане,ВИП зала.../.Мое мнение.Аз също много се ядосах,защото раждането излиза като в частна клиника,а условията са далеч назад.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 12:53 от ДесиХ2

# 160
  • Русе
Момичета, в пощата ни в АБВ преди имаше списък с необходимите неща за бебчо. Сега обаче не го виждам...

Варненки, много сте сладки!!!   bouquet

# 161

Варненки, много сте сладки!!!   bouquet
Ама се напишете коя коя е,че не ви разпознавам,совен Ани и Коконата.

# 162
Извинявам се, че не съм уточнила - ДА, става въпрос за ТИНА КИРКОВА - т.е. Света София...
Деска, ами преди избор на лекар струваше 500, а целия пакет 900... Ако запазят съотношението сега пакета ще е към 1600 лева, което дори надминава някой частни болници... Егати кожодерите... Сутринта рових в сайта им, но са свалили всички цени... Явно чакат новото решение... Доколкото разбрах това ще е ОБЩО РЕШЕНИЕ за всички болници в София.

Аз говорих отново и за раждането ми. Според доки нямало проблеми да ми сложат упойка и изобщо за момента и двамата сме ок за нормално раждане... Дано не ни се осерат сметките на финала...  Аз нещо цяла седмица съм със болезнени контракции и ме тъпчат с лекарства... Даже вчера като пътувах за вилата така ме сви изведнъж, че мъж ми си изкара акъла и отби колата, докато ми мине... Сега ме е заплашил, че повече никъде няма да пътувам, което пък означава, че няма да си виждам детенцето до края на август  #Cussing out #Cussing out #Cussing out... Ще видим... Нещо аз съм безотговорната тази бременност и дано не си изиграя лоша шега.
ginbay , само да те поправя. Тук в Тина Киркова имаш акушерка, която е неотлъчно до теб, ако се възползваш от ВИП услегите им... Иначе една надзирава всички родилки в момента...

Ваня, да ти кажа правичката аз бая греки допуснах с първото детенце, които сега няма да допусна и една от тях е даването на вода изобщо...

Мами, една съседка от квартала (и двамата уж интелигентни хора) я видях с бебчето и на 42 дни... Връщаше се от пазара - купила му разнообразни плодове да му стиска сокчета, щото вече ябълките и черешите му били омръзнали  #Crazy #Crazy #Crazy... Захранила го била като направило месец... Милото бебче...

# 163
  • Русе
Моля ви обяснете защо даването на вода не е препоръчително? Какво като в предната кърма се съдържа вода, защо да не се даде и малко след кърмене, просто за отмиване?

# 164
Моля ви обяснете защо даването на вода не е препоръчително? Какво като в предната кърма се съдържа вода, защо да не се даде и малко след кърмене, просто за отмиване?
Това го обсъдихме вече подробно,а и има много инфомация в нета,но накратко:
-предното мляко е балансирано така,че да съдържа основно вода,която е за утоляване на жажадата у кърмачето
-водата в кърмата е с пропорции на минерали,соли,които са поносими от детския организъм-
-никой бозайник не дава на кърмачето да пие вода,докато бозае.
-даването на допълнително вода може дори да е вредно за бебето,защото:
1.пълни коремчето му с течност,която не носи калории,за сметка на млякото.Може да разбалансира правилното храненен и оттам доброто наддаване на бебето
2.Носи екстра натрупване на минерали,соли,химически елементи,които са вредни за крехкия бебешки организъм,ако са в повече от нужното.Най-вече вреди на бъбреците
3.Заместването на кърмененто с вода/нощем/ освен,че лишава бебето от нужната му храна,води до намаляване на кърмата и преустановяване на кърменето в кратък срок./в повечето случаи/
4.Изплакването на устичката е ненужен и остарял похват за превенция на т.нар."млечница"/гъбична инфекция/,която въобще не идва от млякото,останало в устата на бебето.
Същите неща важат и за бебетата хранени с АМ.За да не ожаднява бебето ви е нужно да се храни на поискване,не на режим.После бебето само си прави режим/около 2-3 месеца/.Някои майки на деца,хранени с АМ предлагат вода,но като цяло бебетата я отказват.Друг е случая с изключително вредния съвет за даване на подсладена вода-тя се приема добре,защото е сладка ,от почти всички бебета.

В чужбина вода на новородено кърмаче не се дава,поне до започване на захранването/4-6месец/.Горе-долу това е.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 14:52 от ДесиХ2

Общи условия

Активация на акаунт