Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 758
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Ей  какви  хубави  снимки  Flutter   браво  на  вас ,  дано  догодина  да  успеем и  ние  за  една  такава  стрещичка   Hug
Колкото  до  бързото  растене - е  неЩе   Зара  да  си  играе  с  децата  на  нейната  възраст  , вече  съм  в  чудо ,  миналия  ден  бяха  само  такива  на   детската  площадка  тя  избяга  при  колите  (пак!!!) извън   нея ,  днес   като  бяха  там   тя  ходи  и  се  вре   в  големите  ooooh!   не знам   какво  и  са  толкова  по  интересни,но  в  един  момент  се  притеснявам  ,че  ще  и  е  супер  скучно примерно  в   училище  с  нейните  връстници  Confused  ,ма  и  расте  като  невидяла, вече  ще  вадя  обувките 22 номер   ooooh!,лошо  е  че   не  съм  мислила  и  за  сандали  от  тях  ,та  ще  караме  и  ние  боси  в  слънчевите  дни (и  без  това  на  площадката  е  винаги  боса ) , а  колкото  до  запека  и  хладка   вода  за  игра  помага  - но  при  нас  е  другата  крайност  точно  от  такава  на  площадката  беше  ледена  водата  където  се  плацикаха  дечурлигата ,  като  си  тръгнахме  трябваше  звуково  да  си  познавам  детето-  всички  в  кал  като  на  война(по  едно  време  си  беше   Joy )  минавам  и  само  викам  Зари? - отварят  се  очички  не  познато , отивам  при  следващото  - Зари? пак  непознато  ,накрая  тя  си  ме  извика  с  нейното  мощно  Мааааааа  .....та  от  емоции и  првъзбуда  неможем  да  се  приспим  до   осем  и  половина
 Храната  не  ми  се  обсъжда , за  това  сме  родители  да  учим  децата  на правилно  и  грешно, от там  насетне   всеки  с  приоритетите  си
 Айде  лека  и  спокойна  вечер!  

# 91

Относно играчките - ами Яна вече близо час си играе с 3 кестена, 2-3 пластмасови чашки, две празни кутии от АМ и една лъжица - прехвърля кестените от едното в другото, бърка ги с лъжицата, тръска кутиите да и дрънчат..  Laughing

О, много сладко! Накара ме да се усмихна  Grinning Много  Hug за Яна

Веси, като каза за опаковката, се сетих за една случка (не помня кой ми я разказа), как на едно детенце му взели за Коледа някаква по-голяма играчка в кашон и то се заиграло с кашона, а не с играчката. Wink Толкова се впечатлило, че показало и на приятелчетата си колко е забавен кашона и на следващата година всички писали писма до дядо Коледа да им донесе кашон. Joy

Е,нее ..това е много яко  Joy hahaha

А ето и 2 усмихнати хлапета цели в прах,без драскотини  Heart Eyes

Лъчко с Марти на Веси Party

# 92
Еми писах-писах и всичко се изтри  Crazy

Галка, запека го борим със сушените сливи на семпер, бомбастичен ефект и доста цапащ  Mr. Green

............такъв е живота мислим, кроим планове , бягаме от маргарина, палмовото масло, солта и после се оказва, че по -важно е било да прегръщаме често и да целуваме децата си по много, да усещат и да се зареждат с любов. А дали ще пропушат, пият и т.н те сами ще решат в един момент....въпреки нас и нашите ценности....А тук, във форума е мястото на сигнала....да се замислим, да поспорим и всичко за доброто на мъниците и нека го правим без да  размахваме пръст  Peace Hug

Е хайде лека и спокойна

П.П гушанки за морските Лъчко, Марти и Веси ...мн сладки фотоси.

# 93
Много хубав пост Иринкула - и аз снощи точно това си мислех да пиша, ама не успях.

Вери фантастична работа си свършила, докато ние се помотаваме. Много благодаря! Веднага се заплеснах, но има много за четене Simple Smile

Мимче, идеята ти е чудесна, но за съжаление при нас пак си остава проблема с липсата на кола в момента. Даже обмисляме дали не бихме могли да стигнем до някое прятно планинско местенце с обществен транспорт и с малко дете, за да може малко да я закалим, че нещо много я нападнаха вирусите след рождения ден. Ама нищо не измислихме. Да имате някакви идеи???

Ние утре заминаваме на село за няколко дни. Пожелавам ви весели летни дни!

# 94
За софийската срещичка - ами не е лошо да прекараме повече време заедно, Яна заспива в количка, но не спи дълго в нея и не съм сигурна дали ще се наспи така добре, както в креватчето си. Освен това, това би означавало да се налага да сменяме памперси в парка, а това и вкъщи, при наличието на всякакви удобства, вече е почти мисия невъзможна... Също така си мисля, че ако е прекалено топло самите ние много ще се изморим да прекараме цял ден в жегите навън. Но това са си само мои аргументи, ако вие решите, съберете се по-рано. Иначе аз си мисля, че 17,30 е един разумен час и пак ще можем поне два часа да сме заедно. Пък ако ни хареса, ще повторим Simple Smile
Споделям 100%!  Peace
Предлагам софийска среща следващият четвъртък или петък (30 или 31-ви юли), Борисовата градина, 17.30 часа. Има ли желаещи мами, които ги устройва такава среща?  Thinking

Хубав ден на всички!  smile3539

# 95
  • София
Еми писах-писах и всичко се изтри  Crazy

Галка, запека го борим със сушените сливи на семпер, бомбастичен ефект и доста цапащ  Mr. Green

............такъв е живота мислим, кроим планове , бягаме от маргарина, палмовото масло, солта и после се оказва, че по -важно е било да прегръщаме често и да целуваме децата си по много, да усещат и да се зареждат с любов. А дали ще пропушат, пият и т.н те сами ще решат в един момент....въпреки нас и нашите ценности....А тук, във форума е мястото на сигнала....да се замислим, да поспорим и всичко за доброто на мъниците и нека го правим без да  размахваме пръст  Peace Hug

Е хайде лека и спокойна

П.П гушанки за морските Лъчко, Марти и Веси ...мн сладки фотоси.
Peace
Ири, вчера много си мислех дали да пиша по темата Thinking, но си викам стига съм почвала безсмислени разпри. Само едно мисля да кажа - за мен най-важно е детето ми да е щастливо. Дали ще яде вредни неща или не, не е най-важното. Надали бисквитите, шоколадите и т.н.(или малкото бира mimchence Wink, която му дадохме да опита, за да задоволи любопитсвото си) ще влошат сериозно здравето му. Ядем сравнително здравословно, но давам и "забранени неща", защото Марти иска да опита. НО за сметка на това имам едно най-усмихнатите дечица, които съм виждала и се надявам за в бъдеше такова да си остане. Забраните от ранно детство наистина могат да доведат до големи психологични проблем за в бъдеще (не смятам, че здравословното хранене трябва да прегазва всичко). Смятам Марти като стане по-голям да го информирам за ползите и вредите и сам да избира, до тогава предлагам здравословна храна, но като иска нещо не чак толкова полезно - давам, за да задоволи любопиството и толкова.

И да ви кажа резултата е повече от великолепен, Марти много по-често си иска плодове и зеленчуци, от колкото бисквити и солети Laughing

Mimchence много хубави снимки Hug, много се радвам, че срещатата на Копринка се състоя. За мое най-голямо съжаление не се бях виждал само с 3 майчета ( всички останали познавах Simple Smile). Надявам се следващият път да се запозная с повече майчета.

# 96
Сега като видях подписа на Веси се сетих - отпаднаха ли Белогр. скали от надпреварата за 7-те чудеса? Че влизах в сайта да гласувам, но не ги видях  Sad

# 97

Предлагам софийска среща следващият четвъртък или петък (30 или 31-ви юли), Борисовата градина, 17.30 часа. Има ли желаещи мами, които ги устройва такава среща?  Thinking

Хубав ден на всички!  smile3539

Аз така или иначе ще съм там тогава, с Бобича, разбира се Simple Smile

# 98
Веси, изказването ми за бирата беше в кръга на шегата. Wink За мен по същия начин даването на плодово кисело мляко два-три пъти в месеца няма да навреди кой знае колко, и едва ли е най-вредното нещо, което една майка може да даде на детето си. Simple Smile И аз мисля като теб, здравословното хранене е важно, но има и други важни неща и изобщо не се втелясвам (добрата стара дума Mr. Green). Моето дете също е усмихнато и щастливо, и както писах по-горе абсолютно непретенциозно по отношение на т.нар. забранени храни. Wink
Всъщност мисля, че всички деца са усмихнати и щастливи, с изключение на периода когато им растат зъби. Laughing

# 99
  • Стара Загора
Всъщност мисля, че всички деца са усмихнати и щастливи, с изключение на периода когато им растат зъби. Laughing

Taka e, ние сме живо доказателство. Всички на срещата видяха един много крив и постоянно мрьнкащ Коки,  Embarassed вярвайте ми не е такьв по принцип.   Peace Дано да му мине до другата седмица, за Варненската срещичка.  Praynig Ще има, нали?  Whistling

# 100
  • София
Здравейте! Ние в понеделник се върнахме от море и докато си разопаковаме багажа и прочета всичко изписано минаха два дни. На морето много ни хареса. Даника успяхме да я топнем чак последния ден защото я беше страх, но в басейна си играеше безгрижно. Десетте дни ми се видяха като миг,нямах и минутка почивка,но не бих ги сменила за нищо. Моята бебешка за седмица проходи на пясъка, клатейки се като пате и заравяйки лице два-три пъти в него . Ето ви няколко снимчици:

# 101
  • София
Irinkula,  newsm10!
Именно!

Bili, нямах предвид твоите 2-3 статии, или нечии други на вещите мами тук, а за момичето, за което разказах в поста си. Но и затова и тя решава колко да са те...
А за зелето - си беше шеговит завършек..  не е никаква теория, не си видяла усмивчицата.
аз просто често го хрупам, обичам го, полезно е, хубаво е. Зари като порасне и той ще хрупа.

И така!

За запека- повече течности и круши, праскови и сливи. Понеже Зари яде много круши и праскови и не му действат разхлабващо му ги давам заедно. Спирам бананите, но той така или иначе не ги обича много много. А ако се стига до медикаменти - Лактулоза или Дуфалак. Онзи ден учудващо за мен му подейства леко разхлабващо намачкан домат със обезсолено сирене...но пък и мнооооого му хареса.

и така

а за Софийската срещичка супер сте го измислили, дано се забавлявате. За нас е трудно постижимо да дойдем в такъв час,
защото сме доста далеч от Борисовата, на Горнобански път, а и не шофирам. Колкото и да ми се иска, идеята за пътуването с трамваи и рейсове по време на задръстване не е приятна. А и ще е странно да дойда да ви кажа здравейте и чао, защото трябва бързо да тръгвам, че да се приберем до 8.30. Знаете как е вечер и сутрин с трафика.
Но приятно на всички, тези които се познават и тези, които не!

Много целувки и поздрави и на тези, които ще се срещат и по крайбрежието.

Много поздрави и за всички сладурковци!

Редактирам, за да кажа страхотни снимчици на Cveta3!

# 102
Иринка,аз съм напълно съгласна с теб,напоследък не се изразявам много добре....С първото дете се опитах много стриктно да спазвам правилата,което не доведе до нищо добро...писала съм го това вече.Сега с Виан съм друга-ценя мига и не се напъвам за маловажни неща-дали близнала сладолед,заспала с мръсни крака...не си го слагам на сърце.

МаЛе,не съм те разбрала,нещо чувството ми за хумор ме предава Embarassed

Имат ли си децата ви любима кукла?Още си спомням моята Мими,заспивах само и единствено с нея Simple SmileНия и Виан нямат любими-играят понякога,но нищо специално..чудя се дали пък да не взема някои по-меки,шарени?

# 103
Е, аз се втелясвам според разбиранията на останалите явно.  Wink Намерила съм си моя баланс и виждам, че има начин. Щастието на детето не се изразява в опитването на сладоледа и солетата. Няма как да дам нещо, при положение, че за себе си не го купувам и не влиза в къщата. Ама големи оправдания паднаха относно храненето.  Laughing

Цвета, супер сте!  Simple Smile

# 104
Между другото Честит Имен Ден на Магдаленките днес!   bouquet
Живи и здрави! Simple Smile

Мисля, че имаше тук дечица, които празнуват!

Общи условия

Активация на акаунт