Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 751
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте  Hug!
Страхотни снимки от Копринка, гледах ги няколко пъти, личи си, че сте си изкарали стрхотно, момичета!

И веднага се включвам за софийската срещичка - мен Борисовата ме устройва, предлагам, обаче, да се организираме и да се видим преди обяд, към 11ч примерно, за да можем да изкараме цял повечко време.
Ина също спи по обяд, но няма проблем да си е в количката, иначе като че ли много късно ще стане следобяд  newsm78

По темата за мъжете раци - пишете ме и мен, нашият тати е на следващия ден след мен - 17.07  Wink

Ние бяхме на селото на мъжа ми тези няколко дни - избягахме от жегата и си изкарахме много добре.
Мишленцето ми не се спря, къпа се в басейна, търкулнахме и и питката, че вече си ходи идеално.
Избра си един молив, който бях нарекла за художничка  Heart Eyes
А и не бих се учудила, татко и има такъв талант, за съжаление неоползотворен.

За храните да ви кажа - Ина е опитвала шоколад и сладолед, това 2-3 пъти в месеца и се случва да близне.
Вкъщи нищо не пържа, колбаси никакви не купуваме, както и нищо сладко/солено пакетирано, безалкохолно, оцветено и т.н.
Мисля, че ще е достатъчно, ако яде така, както ям аз - рационално и здравословно, и все пак се стремя да не изпадам в крайности и към себе си, така, че ако опита нещо "друго" веднъж в месеца или на 2 месеца веднъж, гледам да не си го слагам на сърцето. Peace
Това го казвам от позицията на човек, който преди години, вманиачен в идеята за здравословно хранене/отслабване, беше стигнал до 40кг с дрехи и обувки, така че бягам и от тази крайност  Peace
Сега мотото ми е "Здравословно и с мярка"!

# 76
  • Пловдив/София
Привееет  Hug

Дамм,добре си изкарахме на Копринка  Crazy,много радост и игри!
Мимченце  Hug,снимките са много готини .
Искам да кажа,че съм много щастлива,че се запознах с всички. Дано пак се организираме  Peace.

Оф,за това ядене,честно казано не ми се говори  Sunglasses .
 Ето пресен пример от Копринка,не бях взела на Йоана пюрета,защото вече не ги иска и се надявах да си хапне супичка някъде,ноооо във въпросната супичка имаше и от малките бульончета.Ама какво да правя дадох й,гладна ли да я държа.Някой път се налага да правя компромис.
Зрънчо до момента не е опитвала,нито пържено,но пък Данонино е яла и солети яде Mr. Green.

Всеки си знае,важното е да мислим за здравето на нашите деца  Peace!

Айде, лек ден  Wink

# 77
Мимче,  що да е лошо нещо алкохола бе душата...? Аз те мислех за по ларж тебе  Wink Mr. Green

Ами те някои бебета вече и бира са пили, ние поне там удържаме фронта все още. Mr. Green

Като стана дума за срещи, имам предложение към всички варненки, бургазлийки и русенки - дайте да си направим една среща някъде тук по крайбрежието! Хем и с вас да се видим, че на Копринка не дойдохте, хем русенки ще се топнат в морето. Sunglasses Имам идея за място, само трябва да се обадя да питам дали имат места; моя леля работи в почивна станция в Шкорпиловци. Ако ви харесва и ви е удобно, може да бъде края на август, да речем, или началото на септември. Ако има желаещи, пишете.  Wink Ние така или иначе ще ходим, да видим роднините там. Flutter

А, и друго - варненки, айде другата седмица да излизаме вечерно някъде! Че 8ми март мина отдааааавна, дойде време пак да разпуснем Laughing

# 78
 Hug
Като гледах снимките , истински ви завидях - много хубави дечица си имаме  . За жалост нямаше как да се присъединим с тая работа  Sad, но живот и здраве може другия път да успеем.
Междувременно Валчи проходи , пропълзя  и порастна . Получи се много хубав рожден ден  - първо с роднините , а на другя ден с приятели и дечица . Имаше си цели три торти  Wink , еда шаренка за снимката , една за нас от баба и една бебешка . Човечето вече се мисли за голямо и в резултат днес излетя от дивана и сега е със синина на челото , но така се пораства сигурно  Laughing .
Ние тади неделя си направихме пикник и Валчи  за пръв път се изкъпа в река . Беше много щастлив , такова пляскане падна . 
За пишлетата - ние вчера бяхме на консултация с хирург ( точно за да не се чудя какво и как се случва ). Мнението му,  за щастие съвпада с моето и на педи - до 2 г това е физиологично състояние и не е нужна намеса , совен ако няма инфекция или някъкъв друг проблем . Достатъчна е добра хигиена , редовно след баня да се забелва доколкото позволява и от време навреме баня с тетра или лайка . При Валчи също няма особен напредък и аз точно за да се успокоя  го заведох на доктор .
А относно храненето мога да кажа само че  с повечето неща написани от вас съм съгласна  принципно , но  това е при положение , че дечицата ви си хапват и не са капризни . Аз също се стремя да яде здравословна и полезна храна , много продове и зеленчуци и т.н и т. н...Но ако детето ви отказва точно тази храна и яде не толкова здравословна , какво тогава ? Да го оставя гладен или да го нахраня макар и не с това което ми се иска ? И аз си мислех че като огладнее ще прояде - да ама не  .Както и друг път съм писала Валчи е много капризен , яде само това което му харесва , друго дори не мога да пъхна в устата му . Гонвено не яде , реве още като види лъжицата , но за сметка на това яде сандвичи  #Crazy. Като казвам всичко това имам в предвид че всяко правило си има изключение . Купувала съм му и Данонино и солети и бисквити , естествено че не каквито ми попаднат .Всеки си знае и решава за своето дете . 
 Айде , отивам да почивам .

# 79
Страхотни снимки, добре сте си изкарали на Копринка Simple Smile

Pretty_Galina, задължително добра хигиена и измиване под течаща вода.

За софийска срещичка и аз съм ЗА. Борисовата ме устройва. Но нашите пътувания, летувания започват след няколко дни. Ако сме тук, сме на линия.

Вери, и аз благодаря за линка Hug

# 80
  • София/Севлиево
Здравейте!

На Копринка наистина много ми хареса.И снимките са много хубави Simple Smile Само дето Слави оттогава
нещо не иска да ходи, а само иска да го носим.Май баща му го попрезори с ходенето  newsm78

За софийска среща и аз съм  за през седмицата, защото и нас в събота и неделя ни няма в София.А Борисовата градина ми е идеална-нали живея почти в нея Wink Ако искате може този или другия четвъртък- 23.07 или 30.07-това е само идея.За час мога по всяко време.Слави и да заспи ще си нанка в количката.Мен не ми пречи. Хайде първо да си изберем деня, пък за часа допълнително ще се доуговорим Simple Smile Но си мисля, че трябва да е в такъв час, когато слънцето не пече прекалено силно.

За храната- на Слави само зрънчо съм давала 1-2 пъти, а също и Данонино по 1-2 пъти в месеца.Шоколад и сладолед си мисля, че му е още рано да хапва.Солети и бисквити съм му давала , но ги хвърля на земята и изобщо не се сеща, че стават за ядене.А от други хора нищо не взима, а се крие в мен или се сгушва в количката.

Хайде хубав ден на всички!

# 81

А от други хора нищо не взима, а се крие в мен или се сгушва в количката.

О, щастливка! Моя на всякъде се подрежда. Embarassed

Мимченце, аз съм за. И за 2-те Heart Eyes Обаче,ако срещата е началото на Септ.няма да сме тук, т.че хайде Август Praynig

# 82
Ейййй аз пак да се оплача  Mr. Green
Днес се срещнах с моите дружки, дето си бутаме колички с тях; седят на кафенце, има много деца, и ние седнахме; да, ама наоколо обикалят всякакви деца, със всякакви неща из ръцете; една кифла мина пред очите на Митко, и той отишъл, и си изпросил (разбирай дали са му без изобщо да се замислят); аз за пет секунди го изпуснах от очи и какво да видя - той ръфа кифла! Не е въпросът в кифлата. Работата е там, че в момента моето дете е с ужасен запек именно от ядене на тестени изделия, и ние с татко му се опитваме всячески да го отделим от тях поне за няколко дни, за да може да се нормализират нещата; аз се правя на лоша само и само да не яде филии хляб и солети, а някой непознат му тика в ръцете кифла! Еми това е крайно невъзпитано, неуместно и неправилно! Ако пак ми се случи вече ще отида при съответния човек и ще му кажа в прав текст че даването на храна на непознати деца е много много лошо! Ами ако имат алергия? Ами ако имат непоносимост? Ами ако са на специален режим по здравословни причини? И какво сега, аз да бъда майката-цербер, дето измъква от ръцете на ревящото си дете една кифла ли? Оставих го да си я яде, ама когато довечера пак започне да реве на сън от корем има да пращам поздрави на онази жена... 
Не съм чак такъв фанатик на тема хранене, ама пък то си има елементарни граници!

# 83
  • София
Офиоли, сигурно сте пробвали всичко за запека, но при нас действа много яко едно пюре на Хип май беше от сушени сливи. 60 гр. чудеса правят просто.

# 84
marvele, добре че ме подсети, бях забравила за сливките! аз купувам сушени сливи, накисвам ги малко, и ги пасирам с нещо, примерно с друг плод, с кисело мляко, или с нещо зърнено.  В тази връзка, една много успешна закуска/следобед ми се получава от сварено просо, и смесено с череши; леко ги пускам в блендера, да се поомешат и да се посмелят черешките; става и с друг плод, много вкусно е с банан. Та така, аз предпочитам домашно да направя нещо пълнозърнесто и да добавя пресен плод или замразен, ако няма пресен, мисля че е чудна алтернатива на купешките малки закуски, а и не отнема много време  Peace сега ще правя праскови със сирене крема, ще сложа и малко банан за вкус, съвсем малко, да не утежним запека Simple Smile

# 85
Пресни плодове за запек са чудесна идея.Аз давам каквото има,най-често праскови,кайсии,даже и сливи и ако щете вярвайте но пълним памперса прекалено често,чак вече ми писна,но предполагам стомахчето докато свикне ще мине време

# 86
  • София
Офи, прекрасно те разбирам - и аз се вбесявам много в такива ситуации.
В тази връзка се сетих как веднъж присъствах на една конференция, на която представител на Нестле обясняваше колко им е велика компанията и в този момент жена от аудиторията ги направи на нищо, като сподели как наглите им промотъри по магазините веднъж пробутали на детето и да пие какаова напитка, въпреки че тя изрично им отказвала, но те я издебнали, когато се била разсеяла и пак дали на детето от напитката. А се оказало, че е с алергия или някакво заболяване не си спомням точно, но точно тази напитка била абсолютно противопоказна. Този случай затвърди и моето не особено позитивно мнение към въпросната велика компания.
И аз мисля, че всеки трябва да се съобразява, че само майката може да реши какво да даде на детето си.

За софийската срещичка - ами не е лошо да прекараме повече време заедно, Яна заспива в количка, но не спи дълго в нея и не съм сигурна дали ще се наспи така добре, както в креватчето си. Освен това, това би означавало да се налага да сменяме памперси в парка, а това и вкъщи, при наличието на всякакви удобства, вече е почти мисия невъзможна... Също така си мисля, че ако е прекалено топло самите ние много ще се изморим да прекараме цял ден в жегите навън. Но това са си само мои аргументи, ако вие решите, съберете се по-рано. Иначе аз си мисля, че 17,30 е един разумен час и пак ще можем поне два часа да сме заедно. Пък ако ни хареса, ще повторим Simple Smile На мен лично и този и другият четвъртък са ми удобни.

Относно играчките - ами Яна вече близо час си играе с 3 кестена, 2-3 пластмасови чашки, две празни кутии от АМ и една лъжица - прехвърля кестените от едното в другото, бърка ги с лъжицата, тръска кутиите да и дрънчат..  Laughing
И аз мисля, че има прекрасни креативни играчки, но всяка играчка бързо омръзва и е много удобно от време на време да се разнообразява с такива предмети от бита.

# 87
Ехо и от нас ....  Hug
Цитат
Като стана дума за срещи, имам предложение към всички варненки, бургазлийки и русенки - дайте да си направим една среща някъде тук по крайбрежието!
ей, на това се казва приказка ...  Peace страхотна идея Мимче ...  Hug

Това за играчките е много вярно. Днес купих на Веси една играчка - отворих я, дадох и я - погледна я и я пусна на земята ...  Shocked но още не бях хвърлила опаковката и й я дадох, а там нарисувано едно бебе ... е такава игра беше - та му говори, та го сочи, пя му ... а ние с моята приятелка се заляхме от смях - и сега вика какво купи опаковка за 6лв.  Mr. Green Утре вика и купуваш един кашон за 1лв. и играта е уредена ...  Mr. Green

Цитат
Всеки си знае,важното е да мислим за здравето на нашите деца!
Peace

Хайде хубава и хладна вечер на всички ...  Hug

ето и една голяма "мидичка" от нас ...  Heart Eyes

# 88
Веси, като каза за опаковката, се сетих за една случка (не помня кой ми я разказа), как на едно детенце му взели за Коледа някаква по-голяма играчка в кашон и то се заиграло с кашона, а не с играчката. Wink Толкова се впечатлило, че показало и на приятелчетата си колко е забавен кашона и на следващата година всички писали писма до дядо Коледа да им донесе кашон. Joy
Иначе и Йоана е така, дай й торбички за подаръци, празни шишета, пакети памперси и какво ли още не.Simple Smile От няколко дена разнася едно полупразно шише от омекотител, прегръща го, пее му.. И аз харесвам креативни играчки, обаче не съм съгласна да давам огромни суми за играчки, които утре ще бъдат захвърлени под леглото. Купувам и такива, разбира се, но умерено, всичко е до време, особено сега като растат толкова бързо. Wink

Галке, съчувствам. Наистина някои хора постъпват меко казано глупаво като дават без да питат майката. Tired Не трябва така, ако детенце е алергично може да стане страшно. Naughty Мен досега винаги са ме питали и аз винаги питам преди да предложа нещо...

# 89
:

Били, идеята ми не беше за скъпи-евтини играчки,а че малкия се заигра с нищо и никакво пластмасово шише,което също изигра ролята на креативна играчка,защото освен,че я изследва как се търкаля,как дрънчи,си упражни и фината моторика като пъхаше камъченцата в нея..Не знам,аз гледайки го от страни много му се изкефих Heart Eyes Hug

Роси,и аз това имах предвид де,не съм се изразила добре.На Виан не купувам,но тя си играе именно с шишета,тенджери,тигани и пластмасови купи-слага,прехвърля,обръща и така.На кака си играчките не поглежда.Като сравних обаче нашите играчки с тези на племенницата ми,отчетох,че имало и качествени,просто аз не съм виждала тук,в нета нямам време да се ровя и така...тиганът е едно чудно забавление Mr. Green

Галке,на Ния запека сега борим с хомеопатия,след като съм пробвала всичко,ама абсолютно всичко.Ако има резултат,ще ти пратя координатите на хомеопата PeaceВиан също много обича тестени неща,ако има хляб на масата,друго не близва,крещи само АМ АМ АМмммммммм и гледа лошо Laughing

Общи условия

Активация на акаунт