Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 770
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Данонино не давам,не бих купила и за себе си...На времето племенницата ми все мрънкаше за такива,че имаха някви магнитчета,а не можеше да изяде и 1,защото и ставаше тежко  Shocked От това ню-нюн млекце...сметана с разни подобрители Tired
Аз пък искам детето ми да се храни рационално точно,защото това не е моя модел на хранене и не бих искала за нищо на света да се храни като мен Rolling Eyes Аз мога цял ден да хапвам само боклуци,без да близна ядене(истинско), но моята е изтървана от ранно детство-родители на работа,отсъстващи..самО дете..познайте дали ще си стопли ядене да обядва Whistling Та искам детето ми да има някакъв режим,мааалко по-здравословен от моя.
За даването,ами дават му  Crossing Arms На рожденния му ден му тикнали курабия с желатиново покритие,защото гледал..За баба ми не сме хора,да не даваме на момченцето..а то така да глееееда...А тази вечер рева за сушеница Shocked Сочи я с ръка и се огъва като живак в стола си за хранене..ами дадох му,какво да го правя Embarassed Те така...
Веси,днес се сетих за теб..преди доста време беше писала,че сестра ти те упреква задето купуваш скъпи играчки,а детето може да си играе и с празно шише...Е,така е! Моя днес точно това направи..Обикновено носим 1 чанта играченца всякакви,но той не ги погледна.Намери си празна бутилчица(аз му разрешавам да се търкаля по земята и за се цапа до ушите) първо си я търкаля, рита я..гледа я,после пъхна в нея няколко камъчета(първоначално неуспешно,после доста успешно) и започна да си дрънка с нея и така поне половин час..Та идеята ми е,че такива боклуци развиват мисленето...Втози ред на мисли,аз го оставям да ходи сам.Пада,изправя се сам...отдалечава се доста от мен,ако не му викна няма и да ме потърси...
Та така...
Лека вечер Heart Eyes

# 61
Мимче,страхотни снимки,браво на теб!Много съжалявам,че аз не мога да снимам добре,горките ми деца нямат една свястна снимка-или ще отрежа глава,или няма да центрирам добре,пълна скръб съм.

Болните деца да оздравяват бързо HugМоите лудетини са здрави,за сметка на това аз съм с някакъв ентеровирус,вървя и ръмжа у дома,мъж ми е детегледач,затова и вися тук Mr. Green

Мале,не разбрах много добре позицията ти-знаеш,че хидрогенираните мазнини са вредни,но даваш под някаква форма,защото солетите пък са по-вредни,така ли?За детската кухня знам,че готвят с маргарн,затова и не вземам.Шоколад купуваме натурален,без разсителни мазнини.Бисквити,сухи пасти и прочие не ядем,а прочетените стати по темата не са 2-3,вярвай ми Peace

Докато децата ни тръгнат на градина,има голяма вероятност на опаковките маргарин да пише с големи букви-Вреди на вашето здраве и да не се използва...на учениците пък вкуса е различен и ако едното си купи дюнер,другото може да яде сандвич с кълнове например WinkТвърдението ти пък,че зелето неутрализира поетите отрови съвсем не можах да разбера newsm78
Редактирам се да се кажа и за играчките-според мен или скъпи или никакви...Ния има един кашон боклуци,които не стават за нищо,така съм се отвратила,че на бебето нищо не сме му купували...скоро ходихме на гости при сестра ми обаче,та там и двете ми чавета се заплениха по играчките на племенницата-някак креативни са,и на мен ми бяха интересни,решила съм да купя сега това онова Wink

Последна редакция: пн, 20 юли 2009, 22:30 от Bili

# 62
Роси, има начин хем да се яде здравословно, хем да не се топли.  Wink
За храненето не ми се взима отношение отново. От 5 години чета, пиша, споделям на тази тема. На много места все още участвам в дискусии по тези въпроси и сякаш се изморих. Simple Smile А и тук повечето ми знаят позицията. В крайна сметка, колкото и да си говорим, всеки трябва да достигне сам до неговата си истина и сам да си вземе решение кое да и кое не.

Гледам, че и пишоците сте разисквали пак. Ми не пипам там. Не виждам и нещо обезпокоително. Педиатърката също.

Много хубави снимки! Simple Smile

# 63
  • Бургас
примък в темичката ....Мимче   bouquet

Хайде и аз да вмъкна, че срещата в Бургас беше чудесна и да благодаря на Фокси и Радост за богатия снимков материал,който са направили без да подозирам.. Embarassedее е големи папараци сте  Hug

Снимките от Копринка също са страхотни!

За Данониното- аз давам и ще продълйавам да давам,защото моето чаве обикновено кисело мляко не ще и да опита и така е от

самото начало.Пробвала съм да го давам и с плодове, и с натрошени бисквити - е, не иска.Тогава се принудих да пробвам с

йогуртите на Хумана- харесаха му.Опитах и с Данонино- яде го.Дори само като види цветните им кофички и почва да върти ръце от

кеф. Опитах се да слагам в кофичките обикновено кисело мляко - провал. Да не говорим ,че баба му купуваше домашно мляко и го

заквасваше,ама усилията не помогнаха да го научим.

Така,че на този етап купувам и предлагам Данонино като алтернатива на кис.мляко и се надявам да му омръзне скоро Данониното

и да преоткрие другия вкус. Ако не- здраве да е..

Иначе държа каквото яде да е с ясен произход, но не се вманиачавам да чета вече етикетите. На ДК няма да го запиша и се опитвам предимно за него да готвя(отскоро, иначе си беше на пюрета предимно ).

А за оризовите, пшенични и ръжени сухари имам пакети за подаряване. Но това не значи, че яде Зрънчовци между храненията, а  плодове само...

Хайде лека вечер

# 64
Впрочем аз не давам от точно тези малки цветни кофички Данонино, а едни по-големи от 200гр. Понякога взимам на Данон или Сердика, на тях пише, че съдържат кисело мляко. Както и да е, няма да се впускам и аз в подробности. Наистина вредните неща гледам да ги избягвам, като маргарин или прекалено много захар или сол. Но и не искам да съм като онази майка с детето вегетарианче. Когато я почерпят с гризки, позволявам - нека опита, яде ги, но аз не купувам и никога не нося. Слава богу, имам добро и некапризно дете, досега не е ревала или тръшкала се за храна. Все си мисля, че колкото и да ги пазим, идва ден, когато вече сами ще решават за какво да си харчат стотинките и тогава става страшно. Rolling Eyes Макдоналдс има под път и над път, за разните му там лавки и кибитки за джобове, тостове и тем подобни да не говорим, те особено ги отварят около училища. Ами безалкохолните? Не искам да си въобразявам, че детето ми никога няма да опита тези неща, защото знам, че е невъзможно. Вредата от тези продукти може да излезе наяве и въпреки това, че сме ги пазили в първите години от живота им. Tired По-скоро съм си обещала да направя всичко по силите си, за да я държа надалече от цигари, наркотици, алкохол и т.н. Naughty

# 65
Роси, има начин хем да се яде здравословно, хем да не се топли.  Wink

Joy Вери, аз говоря за моето най-ранно детство...Ама то тогава дори най-вредното е било по-здравословно от днешните храни... Tired

Били, идеята ми не беше за скъпи-евтини играчки,а че малкия се заигра с нищо и никакво пластмасово шише,което също изигра ролята на креативна играчка,защото освен,че я изследва как се търкаля,как дрънчи,си упражни и фината моторика като пъхаше камъченцата в нея..Не знам,аз гледайки го от страни много му се изкефих Heart Eyes Hug

Айде,лягам си,че днес аман от мен!

# 66
Прекрасни снимки от срещата! Дано да има пак!!!
Храненето е важна тема и се радвам, че я подхванахме. Били дай малко инфо, ако имаш събрано (може и на лични), че аз уж ги знам нещата по принцип, ама не съм много сериозно подготвена.
Днес вече при нас се живееше и леко полъхваше!
Лека нощ

# 67
Ама то тогава дори най-вредното е било по-здравословно от днешните храни... Tired
И това е вярно.

radosttz, ето в тази тема има море от информация:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376501.0

# 68
  • Miami
radosttz, ето в тази тема има море от информация:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376501.0
Вери, страхотна тема   bouquet

# 69
Я да питам аз мамите, които не пипат паспортите ( Wink ) на момченцата. А почиствате ли или изобщо не пипате? Че ми стана интересно  Thinking

Мимче,  що да е лошо нещо алкохола бе душата...? Аз те мислех за по ларж тебе  Wink Mr. Green

# 70
 bye
Чета,чета и не смятах да изказвам мнение,но ......не се стърпях.За така наречената junk food само ще кажа,че ги избягвам, и аз като някои от вас не купувам ,но се случва като идват гости да носят и той малкия взе че ги хареса.Едва ли 15-20 пръчици веднъж месечно ще му навредят значително.А ако знаете как ме наплашиха миналата седмица за шоколада/на съученик на моята шефка детето получило алергичен шок и почива на момента/на годинка било/А само ден-два преди това докато нашия батко ядеше шоколад малкия заподскача да си куса и той и аз взех че му дадох колкото грахово зърно.Като заподскача и замрънка за още голяма картинка беше,но след този случай вече винаги ще имам едно наум.Споделям това,за да се замислите и вие,това са много редки случаи но защо да рискуваме?
За пишите и аз само почиствам/разбирайте измивам добре/,виждам че не е забелена изцяло,но има време.
Искам да ви питам вие още използвате ли бебешки сапуни,прахове?Аз като го мия/дупето/използвам което ми е под ръка,а и беб. прах вече не купувам.Но за къпане задължително бебешки шампоан.Това всъщност  зависи от кожата на детето - чувствителна или не.
Аз все още му приготвям храната,само понякога яде от нашата ако е подходящо.
А сега тъй като Бобо заспа ще трябва да свърша някоя друга работа,а след това ще се гмурна в морето от инфо на Вери

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 10:46 от kris_bo

# 71
  • Miami
Я да питам аз мамите, които не пипат паспортите ( Wink ) на момченцата. А почиствате ли или изобщо не пипате? Че ми стана интересно  Thinking
Аз пипам паспорта  Mr. Green на Жорко, като пипането се състои в това да издърпам леко назад, без силен натиск, докато се види там част от главичката и да изплакна с водичка. Не джаскам, не дърпам силно. Най-лесно се заголва след сън, когато бубката е твърдичка. Така както правя, обаче нямаме много голям напредък. В смисъл, че се вижда главичката, цепката, но има още докато се отвори съвсем. Педито е категорично против всякаква намеса на този етап. Дори ме критикува и ми каза : "Вие за всичко четете в интернет, само за това не сте прочели" Това го каза, защото я бях питала дали не е време да я заголим от раз, т.е. тя да я дръпне. И така, сега ще продължавам в същия дух.

Аз все още пера с бебешки прах. Измивам го само с неговата козметика.

# 72
Хопала.  Mr. Green
Ейййй, много хубави снимчици от Копринка!  Hug Страхотни сте всичките!  Heart Eyes Хайде, догодина още по-голяма среща!  Peace

Аз съм ЗА за софийска срещичка другият уикенд, тази седмица ние сме на онова прекрасно местенце в Сапарева Баня!  yesyes
Но другата сме на линия! Крайно време е да се организираме, казвайте място, ден и час и да се съберем!  Peace

Хубав ден на всички!

# 73
  • София
Маристута, а ти не можеш ли и някой ден през седмицата, че ние по принцип уикендите не сме в София... Знам, че работиш, но ако все пак имаш пролуки кажи и предполагам, че мамите, които не работят ще се съобразят.

# 74
Маристута, а ти не можеш ли и някой ден през седмицата, че ние по принцип уикендите не сме в София... Знам, че работиш, но ако все пак имаш пролуки кажи и предполагам, че мамите, които не работят ще се съобразят.
Мога, мога.  Peace По принцип аз работя само 2-3 или макс 4 дни в седмицата. До вторник другата седмица сме в Сапарева Баня, после се очертава вторник и сряда да съм на работа и по план-график трябва в четвъртък и петък да съм свободна.
Ако искате да планираме среща за някой от тези 2 дни.  Sunglasses Примерно в Борисовата градина, ако е удобно за всички. Трябва да уточним в кой часови интервал да бъде тя. Дея обикновено спинка от 13 до около 15.30 - 16.00 часа, тъй че за мен би било най-удобна среща някъде към 17.30. Може и преди обяд, но май ми е по-трудно да се организирам. Давайте предложения!  Sunglasses

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 12:58 от maristuta

Общи условия

Активация на акаунт