Започна новата учебна година.Ние сме трета група тази година и ни казха,че нашата община е приела 5-годишни-предучилищна...не бяхме съгласни повечето родители...но след като ни обясниха че става дума за това,че учебната програма си остава същата като за 3-та група,само дето учебниците и помагалата щели да бъдат УЖ безплатни,но докато не видя НЕ вярвам.
Иначе моя малкия много обича да ходи на детска градина,и е сърдит,когато детската градина е затворена.А за зъбчетата-учудих се не са ли малки да им се клатят и да падат още?

И аз да ви се оплача-имам един голям проблем с моя син-Не носи дънки.Ужас как ли не го карам-не ,не и не.Били му твърди.Не носи дори и панталони-само с екипи ходим и на официални и на неофициални поводи.Незнам как ще го накарам въобще да обуе такива неща.А отгоре на всичко и ризи не може да понася-абе какво да ви кажа -само спортни екипи и блузки.Не се притеснявам за друго-а за това че ми каза-Мамо ,аз няма да ходя в първи клас,защото трябва да нося панталони и ризи...
Според мен е добре да му обясниш, че не е задължително да носи дънки или ризи на училище - има и доста по-удобни дрехи за деца. Позволи му сам да си избере нещо (мек панталон; фланела, която има яка и пунтира риза, но не е и т.н). Аз така бих направила:-)
Дано бързо да му помогнат. Според мен добре си говори, нооо признавам, че не съвсем чисто... Нямам проблем да "Р-ка" като мен, но ако могат да му помогнат - ок... Та така:-)
Пък мен ме е хванал грипа и е голяма драма - смуча едни хомеопатични, ама .....
, от тях 60 за учебници и други канцеларски, 5 за минерална вода (сложихме апарат) и 5 за салфетки, тоалетна хартия и прочие... Какво да се прави... Утре мъжете ще лепят нов балатум във всекидневната стая... Хубавото е, че децата са си в едни и същи помещения и с едни и същи госпожи от начало до край, поне за своите деца правим всичко:-) А аз специално съм се наточила Карина също да е в тази група със същите госпожи:-)
и винаги когато му избирам подарък дрешки гледам да са мекички и удобни, освен това дънките нито са официално облекло, нито кой знае колко красиво...според мен.Джинсите наистина са вариант или панталонче от мек плат..
, радвам се че сте се разходили!

и Марк обича да ги реди. Легото и пъзелите също са му любими занимания, но легото повече. От около половин година се научи сам да си ги реди по картинка и оттогава му е много интересно.
Целта им при деца на тяхната възраст е по-скоро овладяване на елементарна култура на движение и координация - да успеят да започнат всички с един и същи крак, да се завъртят в една посока, да координират движенията си с тези на другите деца ...
- абсурдна ситуация...