Юнчетата ни растат щастливи, умни, весели, красиви!

• 63 732
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Маги, с малко закъснение честитоооооо!
Да си здрава и много щастлива  Heart Eyes !
Браво на дечицата, нека растат и учат  Hug !
За моделиране, на Лора любим е лунния пясък, а онзи ден с майка ми и с пластелин бяха творили разни животинки и пак й беше харесало.
За учебната ни програма вкъщи  Wink съм й купила най-различни игри и книжки с тестови и развиващи задачи за 4годишни деца.Харесват й, приема го сериозно и се старае, а те са забавни и много достъпни, наистина са написани за 4 годишни.
Игри и пъзели също много обича.
Последно купихме една игра, която представлява табло от което излизат две показалки.На таблото се слагат различни картинни табла със задачки и детето посочва с накрайниците отговорите.Ако отговори правилно, светва лампичка и прозвучава мелодийка, много е забавно.Има 12 различни табла в играта.С рисунки са и се изисква да свържеш с двата накрайника картинката и отговорът.По различни признаци.Например има различни животни и храни и трябва да свържеш вярно кой какво яде.Има предмети и форми.Противоположности /пълна чаша-празна чаша, отворена книга-затворена книга,бърз-бавен/; разполовени предмети, които трябва да свържеш;кой къде живее /куче-кучешка колибка, ескимос-иглу, аквариум - рибка.../, има за различните спортове; за цветовете; за цифрите;професиите;предметите и използването им...много е забавно, може би е за малко по-мънички дечица, но и Лора много се радва на играта, най-вече защото знае всичко и всеки път има мелодийка и светлинки   Joy .

Кажете сега всички кой какво прави през почивните дни ?
Аз мислех, че повечко ще пишете  Laughing .
Ние бяхме командировали Лора при майка ми в Ботевград, а с любимия лепихме тапети.Много хубаво стана, но се поизморихме вместо да починем.Лоричка се беше забавлявала много с баба си, леля си и братовчедките си, никак не й се тръгваше обратно с нас, а на мен ми беше станало много мъчно  Blush.
Довечера ще я оставим при съседката и с сме на театър.От утре си влизаме в нормален график.
И така...
Поздрави и целувки на всички мами и дечица  Hug Heart Eyes Hug

# 91
  • София
Привет и от нас Hug
Маги, честито на патерица   bouquet Да си жива и здрава, обичана и щастлива  Hug

Васил ще е в базова група към университета и ми се струва, че обстановката ще е почти казармена.
Това не го разбрах  Thinking

Ние най-накрая се позакотвихме в София. Разбихме се от пътуване това лято  Crazy Не мога да намеря време да кача снимки във Фейсбук-а...

Емма официално започна "учебната" година миналата седмица, дотогава бяха в сборна група. Вчера ми донесе и първата "пълна шестица", както се изрази госпожата, че много бързо е научила едно дълго стихотворение за есента.
Тази година имат организирано плуване от градината, ще ги карат два пъти седмично на басейн Спартак. За сметка на следобедния сън, но за два дни ще го прежалим  Wink. Поне да почне да си ляга по-рано вечер!
Продължава и с английския. Ще ходи и на латино танци, много е харесала новата кака, която ще ги води.
Сети, и Емма много обича такива книжки с тестове, любимо й е да открива разлики или еднакви картинки. Тази игра с таблото се каня от една година да й я купя и още не съм  Mr. Green
Сега на мода са две книжки с шаблони - едната е за очертаване и оцветяване с различни геометрични фигури с формата на къща, палячо и т.н., а в другата се очертават три момичета и после се "обличат" с различни дрехи, обувки, аксесоари и се оцветяват. Много добре се справя детето!
Рисуването си остава едно от любимите й занимания. Последно се научи да рисува къщи с покрив, коминче, врата, прозорци и цветя със стъбло, листа...
Честно казано, лятото не съм я занимавала с нищо. Оставих я да играе на воля.
Вкарах си автогол с едни компютърни игри за обличне и гримиране на Уинкс, които й показах, докато беше болна и сега си блъскам главата  ooooh!. Сама се научи да си ги пуска и при всеки удобен момент се настанява на компютъра.
Другата беля е "Перлата"... След като се преместихме имахме около десетина дни само интернет и гледахме онлайн БТВ. Оттогава се зариби диването и гледа всяка вечер  ooooh! В градината играят на "Перла", разменят си ролите, абе, ужас... И като почне в супера или на улицата да рецитира имената на актьорите с всичка сила, умирам от срам  Embarassed
Пъчи корема, кога щяла да има бебе. После ходи, пльосва се на леглото, щяла да ражда... такива неща я вълнуват.
Иска да се ожени за баща си. Аз й обяснявам, че той е мой мъж... Тя категорично заявява "Ще си намериш друг!"  Naughty
Май нещо много се разписах...

Бети, какво трябваше да ни кажеш? Как е бебока?

Кога ще се видим? Дайте да се организираме докато е по-топло. Може и през някой уикенд... на парк... с децата? Мислете.
Чао, че съм на бач  Heart Eyes

# 92
Хотче, къде ще я запишеш на латино танци? Аз утре ще я водя на откриването на учебната година в Двореца на децата, но там за нашата възраст има само художествена гимнастика и балет. Учителката по танци каза, че от 6 години приемат дечица, че нещата които вземат са сложни и 4-5 годишните не се справят. Тя ми препоръча худ. гимнастика пред балета и след това танците.
Но й бях обещала танци и сега се чудя къде да проверя. Не искам и много далече да ми е, Двореца на децата ме устройваше.

# 93
  • София
Миме, в градината ще ходи на танци. Това е формацията, която ще ги води.

# 94
Хот, шаблончета и Лора обича, явно са в творческа възраст дечурлигата  Grinning .
...рецитира имената на актьорите с всичка сила, умирам от срам  Embarassed
Joy Joy Joy Много сладко Heart Eyes, хе хе .Трябва и аз да я загледам тази Перла, ама едва ли  Mr. Green .
А за жененето и гаджетата, последният бисер на моята щерка беше, когато едно момченце искаше да я прегърне, а тя се отдръпна лекичко и любезно му каза "Извинявай, но аз съм влюбена в друг" ...и ние около тях направо ... #Crazy Shocked #Crazy

Миме, а Лора сега иска на балет, но в Кюстендил няма  Sad , дано ти намериш танци за Дари  Hug .

Чао сладурки и мноооооооого целувчици от нас Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 95
  • София
Здравейте!

Отдавна не съм писала,ама нещо нямах муза.

Честито на Сънчо и Стън!  bouquet

Да са живи и здрави прекрасните им момченца,много щастие и късмет да ги спохождат през целият им живот!

Честито на Маги!  bouquet
С най-добри пожелания!
И на всички останали,които са имали поводи за празнуване,но съм пропуснала! 

Няма нещо кой знае какво интересно около нас.Бяхме на море миналия месец,но ми се струва,че беше отдавна.
Вече всеки е по задачи,кой на училище,кой на градина...
Малката доста е пораснала и също е фен на Перла всяка вечер с трепет очаква "Леля Перла".Но чак изпълнения с раждане и омъжване нямаме.
Хот напиках се на изпълненията на Ема. Joy
Сети и твоята щерка ме  Shocked.

За среща съм За,но зависи как ще се разберете.Последният път,когато се организирахте,точно тогава нямаше кой да гледа децата.
Тази и другата седмица са ми малко по-свободни,след това става по-сложно,но ще гледам да се нагодя.

Стига толкова от мен,желая Ви хубав ден! Hug

# 96
  • София, център
И Луси е фен на "Перла", вечер има кандърми един или два епизода да гледа.

# 97
  • Варна
Здравейте и то нас,

оххх много се смях с тази "Перла", ние не я гледаме а явно и в градината няма интерес, защото не се коментира.
И аз ше записвам Велизара на балет може би от другата седмица.Тя уж много иска, но да видим
Малкия герой ще тръгва на ясла от средата на Октомври, и аз на работа малко по-натам, ако не ми мине котка път. Дано не боледува много, че да не се откажа...
Освен това записах да уча пак, още една магистратура, да ме пита човек защо ми е, ама айде...

За тази дъска за която Сети говори немога да се сетя, я дайте снимка...да взема да обзаведа Велизара. Тя не е по рисуването, определено не се справя много добре и се ядосва. Иначе познава всички букви, назовава думи с тях, играем на една магнитна дъска. Лошото е че при нас е трудно със заниманията защото малкия е голям дразнител и не я оставя на мира. Трябва когато той спи, но това вече е все по-рядко.
Надявам се в градината да се занимават повече и от догодина я пускам на баба и, да я подготвя за първи клас. Тя е педагог и с това е занимава, и без това само се скатава:)

# 98
Илиянка, ще снимам дъската да ти я покажа, май е за по-дребосъчни, но ти си имаш и по-дребосъчен, та ако на госпожицата й е скучна няма да я хвърляш  Joy .

Сега да ви кажа, аз да не изоставам много от младежта  newsm27 , сега докато Лора спеше, се регистрирах във Facebook  bowuu , та ако някой е там, може да се виждаме  Joy  .Сега изчезвам да правя следобедна закуска.
Целувкиииииии  Heart Eyes

Пак здрасти Simple Smile)Eто снимчици на играта:
http://setony.snimka.bg/education/igra.427856

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 19:00 от setony

# 99
  • София
Сети, Elena Koleva съм  Wink

Миме, за художествената гимнастика в нашата градина са пуснали обява, че има организирани часове на националния стадион. Ако те интересува, ще запиша телефона.

Емма вчера ми заяви:
"Мамо, с Косьо се оженихме" (не е за сефте, но този път е имало и официално предложение  Mr. Green)
И как ти предложи Косьо?
"Ами каза ми Емма само тебе искам".
А ти какво направи?
"Скачах от радост и пях..."

# 100
Хотче, мерси. Май намерих танци, в Сряда ще ходя да говоря с ръководителката.

Сети, аз съм Maria Ivanova в facebook

# 101
Хот, ама то пък предложението си е стойностно, харесва ми отношението на Косьо,браво! Та честито искам да кажа  Mr. Green

Момичета аз там съм Светлана Ангелова, съвсем нищичко не съм качвала още, ама ако ме искате  Crazy , ще ви запитам...

Целувки и хубава петъчна вечер  Heart Eyes Hug Heart Eyes

П.П.Добре, момичета, събрахме се, доволна съм...Simple Smile
Сега спокойно започвам да готвя...

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 18:29 от setony

# 102
Привет и от мен!

На Мимес и Сети им пуснах рикуест за запознанство във ФБ.

Хот, ми браво, радвай се......Можеш вече да се отдадеш на планиране на второто, то първото си е хванало пътя...... Joy Joy Joy

Тия дни Калина ми обясни как се ражда... bowuu  Ти, мамо, започваш да викаш: Раждаааам, раждааааам, раждаааа сееее.. Shocked Laughing и аз й казвам - Не, не е задължително да се вика. И тя, ама с много сериозен, равен, категоричен тон - Ооооо, вика се, вика се.......! Peace

Mr. GreenАко не сте наясно и вие с процеса на раждане, ще ви я пратя да ви го обясни! Grinning

# 103
Съкровище, страхотна танцьорка си имаш. Отдавна ли танцува? Обича ли?

# 104
Миме, с голям мерак ходи, но това е в градината. Започна още миналата година, като беше първа група в градината и цяло лято питаше дали пак ще ходи на спортни/модерни танци при кака Снежи! Laughing Сега съм я записала пак.
Освен това вече от тази година ще стартират и английския, по план беше от миналата, но се оказа, че доста от дечицата имат говорни проблеми и е немислимо да се стартира чужд език, като не могат да произнасят правилно бг думите. За нея не са ми казвали такива неща, но доста от родителите ги посъветваха да посетят логопед. Аз също бих го направила, само нямкой да ми даде координати. Единственото, което е проблем при нас е "нали" - тя казва "лали"...другите думи са й ок всичките.
Друго, започнахме три пъти седмичтн да ходим и на таекуондо, пък да видим докъде ще я докараме....зор са ни коремните и това си е! Като майка си е...жив мускул нямам аз на корема, голям съм резил! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт