червени петна след АМ

• 598
  • 13
  •   1
Отговори
Беба е на 9 месеца и от третия месец е на НАН. Него най- добре си го понасяме, но от известно време само след вечерния му прием по гърдите й избиват петънца, който отшумяват до няколко минути. Педи само ме посъветва да сменим млякото. Пихме Аптамил . Резултатът е същият. Съветвала съм се и с друг педиатър, но не намирам отговор на въпроса си, тъй като не мога да покажа петната- бързо отшумяват. Не избиват всяка вечер, случва се един-два пъти в седмицата. Някой сблъсквал ли се е с това? Само ще добавя, че пробвах и с хипоалергенно мляко, но няма резултат.

# 1
  • Ню Йорк
Да не би да е от нещо с което я къпеш или мажеш непосредствено преди вечерното хранене?

# 2
Не, само с бебешко олио отвреме навреме , което си използвам от самото начало , шампуана също не съм го сменяла отдавна. И с вода само да я мия пак си е същото newsm78.

# 3
Добре е детето да го види дерматолог алерголог !

Лично мнение- не мисля ,че е от млякото, по принцип вечер са по-силно изразени кожните дразнения и е възможно да е от претопляне през деня ,нещо което ползваш през деня като козметика....ако си сменяла  марката памперсите/нищо ,че казваш  петънцата са на гърдите/...помисли си ,кога и при какви обстоятелства се появяват?!

# 4
Да и на мен ми се струва, че е от претопляне. Почни не сменям марката памперси, но на дерматолог май трябва да ида.

# 5
на Ники му избиваха такива петна около устичката и изчезваха след няколко минути, алергенът при нас бяха всякакви млечни продукти...

когато беше на 2 месеца инцидентно съм го хранила с АМ и нямаше проблеми (иначе е на кърма), в един момент към 6-я месец, когато започнах да го захранвам с млечни (сирене, масло), започнаха да се появяват такива петна... говорих с педиатърката, която ни посъветва, ако не отшуми до 1-годишна възраст, да се обърнем към алерголог... слава богу отшумя...

вечер какво друго яде малката, освен АМ?

# 6
Понякога пие домашен сок от ябълка и морков, яко разреден с вода, но тя го приема още от 5-ия-6-ия месец и не е имало проблеми. А и не пие сок всеки ден. Следила съм дали има връзка с него- само един път стана след сок. Често става и дни наред ,след като е пила сок. Нови храни отдавна не сме въвеждали.

# 7
Сега се замислих има ли вероятност да е от слънцето ,последните години има тенденция за увеличаване на силата му и съответно увеличаване на кожните алергии при хората,а ти  щом  казваш ,че са на гърдичките може ,понеже там е чувствително място и оголено деколтето...
Или ако излизате по-често да е от трева..пясък...
Незнам просто си разсъждавам ! Thinking

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 12:09 от Си-си♥

# 8
Не мисля,че е от млякото щом петната са по гърдичките.
На дъщеря ми й се появяват червени петна около устата след прием на АМ,които изчезват след 10-15 минути.
При прием на хипоалергенно мляко не се появяват такива петна.

# 9
И аз съм си мислила точно за слънце, за претопляне, макар да не излизаме по жегите, защото и аз не ги издържам, но защо ли след хранене newsm78 А за тези петна около устата, които излизат принякой от вас, казаха ли ви на какво се дължат, от какво излизат, как се лекуват, ако има нужда изобщо, не че е задължително да са идентични нещата.

# 10
Ами на нас ни казаха алергия към белтъка на кравето мляко,но заедно с петната около устата следва и повръщане на фонтан след прием на млечни продукти-АМ,млечна каша и т.н.
Затова давам хипоалергенно мляко и избягвам млечните продукти.
Може би е добре да се обърнеш към алерголог.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 12:41 от erota

# 11
  • България
На мен ми се струва,че проблема не идва от АМ.Щом си го сменила и продължават да се появяват петънца,то по-добре се консултирай с дерматолог.

# 12
Точно това и ще направя, защото ми е много мистериозно. А повръщане нямаме, млечните продукгти ги прпиемаме от към 6-ия месец и всичко е наред. Няма да гадая, ще се ходи на дерматолог. Благодаря за отговорите.

# 13
На мен ми прилича на претопляне.
Оставяй детето по-разсъблечено в тези жеги.
Ако пъпките не отшумят ,обади се на лекаля си.

Общи условия

Активация на акаунт