ОСМОКЛАСНИЦИ - трето класиране

• 31 682
  • 377
  •   1
Отговори
# 30
  • Там, където ме обичат
Много ме изненадаха резултатите в статистиката при момичетата. За 2 АЕГ балът е паднал с около 0.30-0.35, не повече.

# 31
  • София
Честито на всички приети на второ класиране!Ние се записахме още на първо,но стисках палци заедно с вас.Радвам се за всички деца!Нека тези,които не са се класирали така,както са очаквали,да не се отчайват, а напротив-да приемат късмета си,може би така е трябвало да стане!
Много се радвам за детенцето на margaritavaas!Късмет на всички!
П.П. Благодаря на Знаток,страхотна е!

# 32
Много ме изненадаха резултатите в статистиката при момичетата. За 2 АЕГ балът е паднал с около 0.30-0.35, не повече.

Мисля, че е напълно нормално тази година балът да не пада и движението да е слабо - особено при момичетата. Алтернатива е единствено АК, но с тези високи такси... според мен отливът е голям.

# 33
  • София
Ние се преместихме от 20 желание на трето. Само че моят синковец чака второто класиране и при изкуствата. И майка му чака!   Party

Къде е кандидатствал синът ти за профил "Изкуство"?

# 34
  • Там, където ме обичат

Мисля, че е напълно нормално тази година балът да не пада и движението да е слабо - особено при момичетата. Алтернатива е единствено АК, но с тези високи такси... според мен отливът е голям.
Как разбра, че отливът в АК е голям, много ми е чудно. Аз нямам такива впечатления.
И второ, освен АК има и други училища, около 5-6, които имат отделен прием, някой ги беше написал в предишната тема.

# 35
Как разбра, че отливът в АК е голям...

Отливът  наистина е голям.
Много хора не кандидатстваха заради големите такси и по други причини.
Да не говорим,че няма никаква информация за това кой е приет и кой се е отказал.
Всичко е в дълбока анонимност.

# 36
Защо се дразните , че има отлив. Напълно естествено е , когато таксите са такива , човек да се замисли и да претегли всички възможности.При това , абсолютно съм обедена , болшинсвото хора нямат възможност да заплащат такава цена. Да не говорим за алтернативите , които училището дава след завършване , като кандидатсване и обучение в чужбина.

# 37
  • Пловдив
И аз да благодаря на Знаток за статистиката и темичката - много приятно се чувствам тук и много полезно беше за мен!

Поздрави за всички новоприети и сбуднати желания!

А на неприетите - има и трето класиране и при положение че си запазвате мястото ако подадете в училището, където сте приети молба - мисля че си струва да се опита!

Дори видях че с още две мами - можем да заформим клас в ОМГ Пловдив Simple Smile vesito95 и Кристинка - ще се виждаме по родителски срещи   bouquet

# 38
  • Там, където ме обичат
Защо се дразните , че има отлив. Напълно естествено е , когато таксите са такива , човек да се замисли и да претегли всички възможности.При това , абсолютно съм обедена , болшинсвото хора нямат възможност да заплащат такава цена. Да не говорим за алтернативите , които училището дава след завършване , като кандидатсване и обучение в чужбина.
Зададох въпроса си по-скоро пожелателно - когато се изказва твърдение, то да е подкрепено с данни /факти, цифри/. Да, наистина, таксата е висока, но въпреки това бройката на кандидатите тази година беше колкото и миналата година. Извинявам се за off-а.
Някой знае ли кога и къде се обявяват свободните места за трето класиране?

# 39

Как разбра, че отливът в АК е голям, много ми е чудно. Аз нямам такива впечатления.
И второ, освен АК има и други училища, около 5-6, които имат отделен прием, някой ги беше написал в предишната тема.

foxysilver, извинявай, ако е прозвучало като заяждане, не съм искала това. Доста следях статистиките - миналогодишните и тазгодишните - заради интереса на дъщеря ми. Логиката ми е проста - момичетата основно се насочват към езиковите гимназии, следователно ТУЕС автоматично отпада като алтернатива. НГДЕК, което може би също се предпочита от девойки, тази година е с много нисък бал и с много малко кандидати - тоест не е конкурентно на елитните НЕГ, АЕГ, Испанска. Мен определено ме устройваше да има наплив за тези училища, но за добро или лошо не се получи. Та единствената алтернатива си остава АК /съвсем инцидентно и художествената гимназия - имаме жив пример във форума Simple Smile/, но той е с по-високи такси от миналогодишните и смятам, че девойки,  избрали тази година елитните езикови гимназии пред АК, са го направили и по материални съображения. Лично наблюдение! Подавам ти ръка и усмивки.

# 40
  • София
Аз ще повторя питането - има ли някой информация за 21 СОУ - Лозенец, до Американското посолство и до х-л Кемпински.
Благодаря!

Някъде из форума имаше тема за 21 СОУ, но май ставаше въпрос за началния и прогимназиалния курс. Провери все пак.

# 41
  • Там, където ме обичат
foxysilver, извинявай, ако е прозвучало като заяждане, не съм искала това. Доста следях статистиките - миналогодишните и тазгодишните - заради интереса на дъщеря ми. Логиката ми е проста - момичетата основно се насочват към езиковите гимназии, следователно ТУЕС автоматично отпада като алтернатива. НГДЕК, което може би също се предпочита от девойки, тази година е с много нисък бал и с много малко кандидати - тоест не е конкурентно на елитните НЕГ, АЕГ, Испанска. Мен определено ме устройваше да има наплив за тези училища, но за добро или лошо не се получи. Та единствената алтернатива си остава АК /съвсем инцидентно и художествената гимназия - имаме жив пример във форума Simple Smile/, но той е с по-високи такси от миналогодишните и смятам, че девойки,  избрали тази година елитните езикови гимназии пред АК, са го направили и по материални съображения. Лично наблюдение! Подавам ти ръка и усмивки.
Приемам, но с уточнението, че никой не се е заяждал.  WinkСмятам, че е важно да се пишат достоверни и проверени факти. Много хора четат постовете ни с надежда да се ориентират по-добре. Затова написах коментара си. Чаках да падне малко балът за наше дете, което се бореше за 2 АЕГ, но уви. Дали има шанс по-късно да се освободят там места?

# 42
Знаток незаменима си за нас.Същото мога да кажа и за майчетата на всички деца приети още на първо класиране,които не ни оставиха и бяха с нас ,подкрепяха ни и насърчаваха.  bouquetБезценни сте.Стискам палци на децата и на трето.Вярвайте и гонете мечтите си.За нас чудото стана.На останалите на съща позиция мога да кажа ,че децата ви са невероятни и никога не се знае дали не е за добро.Тук видях такива балове и толкова хъс,че няма как такива дечица да не успеят Hug

# 43
  • Варна
Да се отчетем дъщеря ми е приета на второто класиране в първа ЕГ Варна немски  - първо желание. Поздрави на всички деца и мами. Grinning Grinning

# 44
  • There I was on a July morning
Поздрави за всички, които днес тръпнеха в очакване на резултати от 2-ро класиране.
За тези, които се преместиха нагоре, или останаха в първоначална позиция.   bouquet
Надявам се, всички деца да намерят добри приятели, учители и разностранни интереси в новите си у-ща.

Общи условия

Активация на акаунт