ОСМОКЛАСНИЦИ - трето класиране

• 31 680
  • 377
  •   1
Отговори
# 210
Деница, лично аз бих постъпила по следния начин:
Отварящ справочника и:
1. Определяш критериите - профил (чуждоезиков, технологичен, природоматематически). Казвам го, защото ми прави впечатление, че се луташ от професионална гимназия по текстил презезиково училище, до такова с технологичен профил. Ако не можеш да определиш кое от тях искаш им сложи точки  - най-желано - 3т., по-малко желано 2т. и т.н.
2. Определи езика, който искаш да учиш - ако се колебаеш между няколко езика, сложи им брой точки и на тях.
3. Друг критерий - той може да бъде: положително мнение от приятел, близо е до дома ми и т.н. Също можеш да използваш номера с точките.
Така ще си направиш списък с училищата, които отговарят на твоите критерии.
След това действаш или по принципа на изключването и махаш тези, които не желаеш.
На следващия етап субординираш (подреждаш в нисходящ ред, в зависимост от точките) останалите училища.

Пример:
18 СОУ - чуждоезиково обучение с френски - 3 точки, защото съм чувала добри неща и е близо до дома ми; 2 точки заради френския, защото предпочитам английскки, 1 точка заради  природоматематическия профил, защото не се чувствам сигурна по математика. Общо: 6 точки.

По посочения пример всички училища ще получат от теб някакъв брой точки. Разбира се с равен ще са повече от 1, но ще ти е по-лесно тогава да ги подредиш.

След като ги подредиш, гледаш минималните балове - от миналата година и от първо и второ класиране. До тях слагаш своя, като имаш предвид, че той се формира по различен начин при различните специалности.

Когато имаш свои фаворити, можеш вече да попиташ във форума за мнения, но имай предвид, че те са на база на личен опит и впечатления и може и да са противоречиви.

Все пак ако ти е трудна тази процедура, надявам се, че има някой твой по-възрастен приятел или роднина, който би могъл да ти помогне. Това е сериозно решение, а за такива решения всички се нуждаем от нечия подкрепа.

Дано съм ти помогнала!

# 211
Не успях да намеря отзиви за 127 СОУ. Моля, помогнете.
Аз мисля, че го коментирах някъде - мисля, че е добро училище. Изводите ми са на база на резултатите от матурите по различни предмети. На възлово място е. Учи се английски почти колкото в езикова гимназия (учебния план го има на сайта).
Мисля, че изборът е добър!

# 212
  • София
Късмет на детето в 127-мо!

# 213
Благодаря ти много ,  "heterata " ! И аз искам да попитам за 127-мо мнения и точно къде е , защото е едно от училищата , на които не мога да събера мнения , а търсих по - напред в тематa . И отново едно голяма благодаря на "heterata " !

# 214
  • Пловдив
Деница Георгиева ако си добре с рисуването и модния дизайн е хубаво зависи дали обичаш да твориш.

# 215
Добър ден на всички.
Ние се записахме вчера в НТБГ. Училището много ми хареса, на сина също. Има униформи, което на мен ми допада.
Успех на всички, които ще участват на трето класиране!

# 216
  • София
На сайта на РИО ли трябва да публиккуват свободните места след второ класиране?

# 217
Ох, аз пак да питам Embarassed Embarassed Embarassed ама кога на сайта трябва да излезе "ЗАПИСАН"??? И аз съм една...Докато го видя няма да се успокоя ooooh!

# 218
  • София и там където не се пуши
Ох, аз пак да питам Embarassed Embarassed Embarassed ама кога на сайта трябва да излезе "ЗАПИСАН"??? И аз съм една...Докато го видя няма да се успокоя ooooh!

Би трябвало, когато обработят данните, а това според мен би трябвало да е отразено вече в момента в който публикуват свободните места.

# 219
127-мо училище се намира на "Ангел Кънчев" и "Парчевич" - близо до НДК, бул."Витоша", бул."Патриарх Евтимий", пл."Славейков". Освен, че е в центъра е и много удобно като транспортна дестинация, защото могат да се ползват превозни средства на градски транспорт от различни точки на София. Балът не е много висок (вижте в статистиките). Основният език, който предлагат е английски. Лично аз бих го препоръчала на деца, чийто бал не стига за училищата от "първи ешалон", какъвто е случая на Деница.

# 220

и при нас няма  Записан Confused
дано днес актуализират инфото

# 221

и при нас няма  Записан Confused
дано днес актуализират инфото

а дали пред училищата ще сложат списъците със записаните??? Или в гнездата???? newsm78

# 222
а де
 Thinking
незнам

# 223
  • София
На сайта на РИО ли трябва да публиккуват свободните места след второ класиране?

Никой не може да каже.
Аз даже се опитах да пиша на РИО София, на обявения от тях адрес за въпроси, но познай дали получих отговор Wink
Хайде късмет на тези които сме на трето класиране!

# 224
[Никой не може да каже.
Аз даже се опитах да пиша на РИО София, на обявения от тях адрес за въпроси, но познай дали получих отговор Wink
Хайде късмет на тези които сме на трето класиране!
[/quote]
Виж на първа страница ГРАФИК ПО ПРИЕМАНЕТО , там пише ,че на 23.07. се обявяват в училищата гнезда незаетите места след второто класиране и във всяко училище.

Общи условия

Активация на акаунт