Отговори
# 255
Здравейте!
Извинете, че се намесвам в темата ви , но съм притеснена. От Добрич съм, но от 13 години не живея там. Синът ми е на гости при баба си в Добрич и съм силно притеснена от новинит еза епидемия от морбили. Кажете ми,според вас и вашите лекари много ли е сериозна ситуцията ? Благодаря ви предварително!

# 256
  • Добрич
Здравейте!
Извинете, че се намесвам в темата ви , но съм притеснена. От Добрич съм, но от 13 години не живея там. Синът ми е на гости при баба си в Добрич и съм силно притеснена от новинит еза епидемия от морбили. Кажете ми,според вас и вашите лекари много ли е сериозна ситуцията ? Благодаря ви предварително!
Привет, колко голямо е детенцето ти?
Ако е в града, не се притеснявай.
Мисля, че ситуацията е лоша само в някои от селата.

Аз не съм си имунизирала извънредно децата все още, но не се притеснявам. Peace

# 257
Ами почти на 6 е,но не е в Добрич,а в едно малко селце, където обаче деца и роми няма, тоест доста  изолиран. Не знам, толкова ме е страх от ваксини, а от болести още повече... Иначе е ваксиниран според имунизационния календар...Благодаря много.

# 258
  • гр.Добрич
Ани, благодаря ти за инфото. Спасова и Василева са в отпуска, така че трябва да проверя другите две.

Legally brunette, много е спорен въпроса. Повечето джипита започнаха да вакснират масово. Вирусът така или иначе се разпространява по въздуха, ако ще става нещо, няма как да избягаме.

Весе, честит ти рожденик!!! Ония ден си мислех за него, но то едно ли е.

# 259
Веси, Янева, да са ви живи и здрави дечицата! Да растат безгрижно!

Спинки, мина обрива..не знам от какво беше, може и от някаква храна...Сега пък Радена с някаква температура..баси отпуската Confused...

Според Карпузов положението с морбилито е плашещо, но той малко влиза в конспирация, щото според него тихомълком действат, а иначе ни тръбели за свинския грип....Това е неговото мнение...В болницата имало 180 човека в инфекциозно...не знам колко е вярна цифрата Thinking....Информирах се, преувеличено е доста....около 80 са болните в момента
Моят племенник е тук и не съветват да се ваксинира, защото е преминаващ Grinning

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 15:46 от МамиБлю

# 260
  • Добрич
Веси, честито ти пораснало момче! Само радост да ви носи!  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера ме сюрпризираха от Детската градина, че ако до 3 дни не представя бележка от личния лекар, че детето ми е ваксинирано нямало да го приемат в градината. Нямам думи, просто. В момента ваксина не мога да сложа, защото Ванко е със сополи и кашлица. Като знам нашите кашлици как се точат, значи от сега да го спирам. Днес бяхме при Карпузов на преглед и му казах за въпросната бележка. Ей, никога не го бях виждала толкова ядосан. Каза, че няма да дава никакви бележки на никого, а мед.сестри да си търсят информацията от ХЕИ. И без това, попълвали купища документи с тези ваксини и давали постоянно списъци с ваксинираните.

# 261
  • Добрич
Креми, в коя градина е това?
Само това остава... ей как ме е яд на това задължително насилствено ваксиниране.

# 262
По принцип като записват дете в градина искат имунизационния календар, но в този случай за мен се престарават... Twisted Evil...А в яслата даже и не бяха чували за морбили предната седмица... Crazy

# 263
  • Добрич
но в този случай за мен се престарават... Twisted Evil...

И аз така мисля, съвсем изтрещяха. Още какви ли атаки ни чакат, гледайте сега с този нов грип...

# 264
Спинки, Янева, с вас съм на едно мнение  за Петев, пък ний до тогава вече ще сме старички за бебета  Laughing
Веси, Янева, честити ви големи дечица!
Боре и на теб със закъснение  Wink Много щастие и здраве!

# 265
  • гр.Добрич
Тъкмо гледам добричките новини и пак дават за ваксинацията. Сега агитират и работодателите. Имало 150 заболели. Васкината изграждала имунитет за 2 седмици. В тези две седмици никой ли няма да излиза от къщи? Защо вобще се допусна това? Така се набирам от яд, че ще се пръсна.  #2gunfire

# 266
Да се включа и аз за ваксините. Аз друго не разбирам, има задължителна имунизация за морбили - която се извършва по българския календар на 13 месеца и на 12 години. В същото време ваксината предпазвала 60 дни Sick, затова трябвало всички да се ваксинират. Убийте ме ако щете, ама според мен нещо не е наред в тая работа. За какво ще ми ваксинират детето с нещо дето ще го предпазва два месеца, а тея които имат и реимунизация пък съвсем незнам. На ХЕИ взе да им свършва срока на годност на ваксината ли какво, че се юрнаха на такава масова ваксинация. Нали се разболявали ромските деца, защото нямало задължителните имунизации... И защо до 30 години, над трийсет години не се заразяват ли, или е сто процента сигурно че са я карали. Всичко това ми е супер много съмнително. Дано не се разболеем от Морбили, че да се обедя че всичко е наред. Пък и в крайна сметка нали е шарка...

# 267
Ето това пише в страницата на РИОКОЗ
Във връзка със създалата се епидемична обстановка и с цел  ограничаване разпространението на заболяването, със заповед на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев е разпоредено провеждането на извънредна имунизационна кампания срещу морбили на всички лица от 13 месечна до 30 годишна възраст, без данни за имунизация, пребиваващи в пет засегнати общини на територията на областите Разград, Шумен и Силистра
 Тук предполагам вече трябва да сложим и Добрич. Но ясно пише без ДАННИ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 14:02 от ar4ela

# 268
Eй така като новобранец не бях писала, три мнения едно след друго, но не ми се редактира повече. Момичета с всички тея простотии забравих. Ако имате слипчета и бикини, останали от децата ви, не от най малките може да ми ги донесете, като се съберем на среща.

# 269
  • гр.Добрич
Арчи, колекция от бельо ли ще правиш? Какви по-точно номера ти трябват? Не че имам нещо за даване, но може да искочи нещо отнякъде.

Общи условия

Активация на акаунт