Електроконвулсивна терапия ?

• 8 143
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,майка ми страда от тежка депресия.Сменихме лекари,антидепресанти,но нищо-депресията й не се повлиява достатьчно.Вчера отново й смениха антидеприсанта-лекарят каза,че ако и този не подейства трябва да й се направи електроконвулсивна терапия.Такива ужасии прочетох в нета за тази терапия,че мисля да не й разреша да се подлага .Моля ако някой е запознат да даде повече информация... Вече направо се отчаях... Cry

# 1
Здравей! Аз също съм с тежка депресия. Два пъти съм излизала от това състояние с електроконвулсивна терапия. Няма нищо страшно. Сега пак съм с много тежка депресия и ,ако и този АД не ми подейства,пак ще се подложа на ЕКТ.Къде ви препоръчаха да я направите? Аз бях на 4-ти км. в София при д-р Маринов. Пиши ми,не се притеснявай,може и на лични. Знам какво е,ще споделя всичко. Поздрави!

# 2
Става вьпрос за Бургас.Четох в нета че води до загуба на памет,дезориентация и куп други неща.Моля те сподели как се чувстваше по време и след терапията.С упойка ли се прави ,колко дни,в болница ли се лежи -вьобще всичко което се сещаш Praynig

# 3
Не е вярно това. Прави се с пълна упойка,но слаба,нищо не усещаш,събуждаш се след около 1/2 час,единственото,което е,че те боли глава и ти се вие свят,но до вечерта минава.Правят се около 10 процедури 2 пъти седмично.Аз имам общо 20 ЕКТ и паметта ми е съвсем наред. Просто след това трябва да се поддържа с подходящ АД. Тя какво е пила и какво пие сега?

# 4
Пила е ривотрил,флуанксол,ципралекс и други които не помня.трябва да й видя рецептите.В някаква степен се повлия-вьрна й се апетитьт,но постоянно й се лежи,нищо не и се прави,не и се излиза,предпочита да е сама и да си лежи и предполагам мисли много за другите проблеми които има.
Когато се прави ЕКТ-то лежи ли се в болница или се ходи в определените дни?

п.п.вече ще ти пиша на лични,че стана малко на чат

# 5
Да,трябва да се лежи в болница,но така е по-добре. Пиши ми на лични,ще ти отговоря на всичко,което мога,свързано с ЕКТ.

# 6
  • във фурната
Здрасти!Майка ми също беше с тежка депресия и през 2004г и правиха ЕКТ на 4-ти Км. Прави се с пълна упойка и миорелаксант за да не се получават гърчове.Вярно е ,че след това се чувстваше като замаяна,имаше и загуба на памет ,но това беше за около 1 мес.след последната процедура.Незнам какви са рисковете,но със сигурност майка ми излезе от това състояние,беше й по-леко и се чувстваше много по-добре.Като се има предвид,че болните от депресия имат суицидни мисли,които даже понякога не признават пред близките си,е по-добре да направите ЕКТ,пред риска от суицизъм.  bouquet

# 7
Да,аз също мисля така. Даже сега съм с депресия,но отскоро съм на нов АД Велаксин и ако не подейства,пак ще се реша на ЕКТ. Аз също бях на 4-ти км . при д-р Маринов.

Общи условия

Активация на акаунт