Аз пък говоря за саниране, не за полагане на топлоизолация, като вариант, напълно допустим и реален за жилища, достатъчно стари, за да е изтекъл срокът им "на годност".
Да, напълно допустим и реален, но проблемът е кой ще го финансира.
Живея на 5-ти етаж в 8-етажна панелка от 1991г. Не е имало проблем при нас със събирането на парите за ремонт на общи части, вкл. и покрив. 

Има гадни панелки и те се знаят къде са - Толстой, Свобода са два от кварталите с такива гадни панелки.
,просто мви е интересно.Защото преди години,когато ние купувахме жилище,държахме да е ЕПК.Имаме близки ,които са строителни инженери и подобни,доста четохме и никъде не съм чула/чела,че панелното строителство е по-здраво от ЕПК.
Дразнещо в панелките са кривините, които се получават в големите стаи по стените и таваните от снадките на панелите 
Явно мнениета на строителните инженери,архитекти и подобни дълбоко се разминават
Както писах,ние доста проучвахме преди да вземем жилището,много мислихме и избрахме ЕПК пред панел.единственно като лоша страна на ЕПК отчитам факта,че има повече народ,но това го знаехме предварително.Засега нямаме проблеми.
Сега с изолацията вече е далеч по-добре, но пак от към западната страна, според мен, без климатик не може. Или поне на мен ми горещо.