Отопление с парно или на ток?!

• 8 930
  • 50
  •   1
Отговори
Това ми е въпроса - как се отоплявате вие?!
Кое е по-изгодно?! С парно (имайте предвид, че кооперацията, в която живея е с отделни топломери на всеки апартамент, няма сградни инсталации, няма тръби, които да минават през апартамента, т.е. няма как да се краде  Naughty) или на ток?!

# 1
  • There I was on a July morning
С парно.
Няма сграда без сградни инсталации и без общи загуби на топлоенергия.

# 2
Единствените тръби в сградата са на коридорите и стълбището, което ще се плаща отделно.
Няма общи тръби в апартаментите - в това съм абсолютно сигурна!

# 3
Ние сме на ток с климатици, само защото нямам друга алтернатива ! Мечтая за парно- в цялата къща да е равномерно топло  Peace

# 4
  • There I was on a July morning
Много ясно, че тръбите в апартаментите не са общи, но загубите по вертикалните щрангове
в общите части се разпределят между абонатите.

ПП: Равносметка - с отделен топломер за апартамента, в нова кооперация, с външна изолация - 600 лв. /парно+топла вода/ за миналия отоплителен сезон, за неголям тристаен апартамент.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 17:09 от Скубиду

# 5
  • София
И ние сме в ново строителство със захранване през общите части и индивидуална инсталация на всеки апартамент. Топломерът ни е на входа на апартамента. Цяла зима поддържам в къщи 25 градуса, като живеем в 67 кв. чиста площ, вратите между стаите са отворени постоянно, не спирам парното никога. Месечните ми сметки като отчетем изравняването се движат около 100 - 150 лева на месец (в зависимост от студа на вън), като в тази сума влиза и топлата вода, която при нас е около 40-50 лв. на месец (не знам защо имаме толкова голям разход). Топлила съм се и на ток с климатици, но не е толкова еднакво равномерно топло и в никакъв случай по-евтино.

# 6
ние сме на ток Peace

# 7
Няма отговор "комбинирано"Simple Smile

Парно (през деня го изключвам), подгряващата група е конвектор. В момента в С-я е доста слабо парното - уж грее, а е 20 градуса:(

# 8
  • Бургас
На ток и дърва Peace

# 9
Ние сме на ток с климатици, само защото нямам друга алтернатива ! Мечтая за парно- в цялата къща да е равномерно топло  Peace
Също. Не знам обаче, дали ще доживея да живея в жилище с парно.

# 10
Ние сме на парно, последните 3 години умрях от студ...
голямото парно, няма що - допълнително пускам духалка от време на време при синът ми, за да стигне 21 градуса, иначе е около 18-19...което за мен лично си е студ, но ако трябва да направя 25, за да ми е добре - ще се разорим, така че си студувам.

Скоро се местим, и ще се отопляваме на климатици, надявам се да ни излиза по-ефтино от парно /250лв/ + ток/120лв/

# 11
Определено на ток Peace

# 12
Парно.

# 13
  • София/Осло
Избягахме от парното, отопляваме се на ток  Laughing

# 14
Ние сме на ток.

Общи условия

Активация на акаунт