Как се пере тапицерия на бели дивани?

• 7 599
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Helsinki / Sofia
steam mop=a по земята остава влага, камо ли по мебелите. Сигурна ли си?
Нямам личен опит с уреда върху мебели. До момента само върху пода съм го ползвала и бях много доволна. Да, оставя влага, но тя при мен се изпаряваше за броени минути.
Приятелката, която го ползва върху мебелите, не се е оплаквала от проблеми с влага или съхнене. Доколкото знам накрайника е друг.
Аз също съм се ориентирала към бели мебели и си мислех да го ползвам върху тях.
Ще следя темата!

# 16
  • София
Вениш за килими?
Аз така съм прала, но тъмно син диван пробвай някъде на скрито място. 
(Материята на моя е като преплетена) със четка или гъба търкаш ... по спомен обяснението за препарат беше, че се свързвал с мръсотията (окис се получавало) и получават се кристали, които може да се издърпат с прахосмукачка

# 17
направи си калъф за целия диван

# 18
Има едни пяни за сухо почистване. Пръскаш обилно, след час изсъхва, става на парацалчета и обираш с обикновена прахосмукачка. Но за тези жълти петна едва ли ще помогнат. По скоро са за често почистване без сериозни петна...Точно за бяла дамаска, но не третирана и "петньосана".
Ама пробвай , около 5-6 леба е опаковката / 400 мл/, ще стигне за една гарнитура и поне няма да навреди.

Първо това ще пробвам, ако не стане - направо
направи си калъф за целия диван

после ще се отчета  Peace

# 19
Да споделя и аз моя опит от прането на белия ми диван. Имам го от четири години. Почти  всяко лято го пера. Първата година извикахме една фирма за почистване. Дойдоха двама. Единия с кофа и четка, другия с една голяма прахосмукачка. В кофата наляха вода, сложиха някакъв препарат и почнаха да търкат целия диван. Като го изтъркаха, тоя с прахосмукачката изсмука водата. Опра се много добре изсъхна за два дена. Бях доволна. Следващата година ни бяха препоръчали за някакъв препарат с който перяли дамаските на колите. Пръскаш и с мокра кърпа обираш пяната. Само че акъла ни се взе от търкане. Като изсъхна наистина светна, но после сядам аз на дивана след баня, опряла съм си мократа коса на облегалката и след като изъхна стана на петно. После полях без да искам с вода и пак петно. Явно мръсотията си остава вътре.  Тази година ще извикаме един познат, който има автомивка и има някаква прахосмукачка. Ще видим като го опере ще пиша отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт