Примерна схема на захранване (17)

• 39 477
  • 715
  •   1
Отговори
# 300
Параходче, Косе Босе, много благодаря за разясненията за месцето, вече въвеждам пуйката и се приема що-годе добре (е, явно ще клони към вегетарианството моят синковец, но все пак яде  Mr. GreenHug Hug   bouquet  bouquet

# 301
Въвела съм тиквичка и картоф- има едно пюре на Хип- картоф с тиквичка (обратното де) и пише,че освен това има и ориз в него.Дали мога да дам такова пюре (рано ли е за ориз и колко ли е като количество ориза в пюрето) ?

# 302
gundie Ето какво мисля аз - Спокойно можеш да дадеш такова пюре. 1. Оризът става и за първа храна 2. Често се въвежда с пюре /съдържа се в доста/ Макар че, в пюретата  на който не е указано % съдържание означава, че ориза е само за сгъстяване, т.е. съвсем малко. След приема на такъв тип пюрета / без % съдържание/ да вземеш и пюре което съдрда по-голямо кличество ориз. не е необходимо, по-скоро с цел разнообразяване на менюто.  Peace

# 303
marojinka ,   bouquet  bouquet
Благодаря много- като мислих и се сетих,че в началото на 6 месец съм планирала даване на оризова каша и така като го въведа сега (ориза) ще ми е по-лесно понеже тогава ще въвеждам и плодовите пюренца (всичко естествено е съобразено с времето и месеците).

# 304
Здравейте! Hug  bouquet
Моят младеж започна да закусва и заедно с това дойдоха и много колебания.  Rolling Eyes
Засега е заксувал овесени и ечемичени ядки със сирене (от 2 дена въвеждам сирене). Колко често е препоръчително да се дава сирене в седмицата? Вместо сирене в закуската удачно ли е да се предлага плод? Например 2 дни сирене и един ден плод, как ви се струва? Други идеи за закуска нямам особено, за макарони със сирене малък ли е? Изобщо вашите деца на тази възраст какво закусват? Thinking(1)

Понеже прочетох за пропорциите на месото към зелнчуците  в пюрето, за възрастта на моето дете видях, че е 30 г. но към колко пюре?(2)

Той изяжда по около 140 г без заместено хранене, винаги кърмя преди хранене. Как ви се вижда, дали не е много? Някъде из темите бях чела, че преди твърдо хранене се кърми и от твърдата храна колкото детето си поеме? Правилно ли процедирам?(3)
Пак съм с много въпроси, за което се извинявам, ама май нещата вместо да ми се изясняват става обратното... Rolling Eyes
Много благодаря за помощта!  bouquet

# 305
  • София
.....
Макар че, в пюретата  на който не е указано % съдържание означава, че ориза е само за сгъстяване, т.е. съвсем малко. След приема на такъв тип пюрета / без % съдържание/ да вземеш и пюре което съдрда по-голямо кличество ориз. не е необходимо, по-скоро с цел разнообразяване на менюто.  Peace
Правилно ли съм разбрала- щом съм давала достатъчно дълго време пюре, в което има оризово нишесте, дори и да е само за сгъстител, т.е. без упоменат %, не е нужно да въвеждам ориза с продукт, който е с посочен % ориз?

И друг въпрос- сега ни е първи месец на захранване- колко грама пюре трябва да изяжда на ден? От 6 дена сме стигнали до  60 гр. пюре (плодово)следобед, дали  да й давам и сутрин, и по колко горе долу? Или да изчакам втория месец на захранването и тогава?
Мерси много  bouquet

# 306
Чудих се къде да си задам въпроса и тук ми се стори подходящо място. Една позната си поръчва от Англия пюрета на Хип. Излизат й доста евтино - 1 лв. е голямото бурканче и 1лв за доставка общо 2 лв, докато тук са по 3 лв. Човека, който ги превозва има лимит и не иска по-голяма доставка да поема. Та въпроса ми е дали някоя от вас поръчва от някъде или знае ли за такава фирма за доставки. Разгледах в под форума на пазар, но там са само дрехи, играчки и т.н

# 307
Lauren Ето какво имам по въпросите ти:

Сирене:

Дозата на ден:
10-12 м. = 30-40 г
12-24 м. = 30-60 г

Може и повече, реално няма ограничение, но се отчитат следните фактори:
- не е леко за стомахчето (висока масленост, концентрация  на млечен белтък, остатъчна сол)
- може да запича в по-голямо количество
- може да засити детето за сметка на друга част от храната

За честотата на предлагане нямам идея  newsm78 , но щом детето е кърмено, т.е. поема достатъчно мляко, едва ли е необходимо всекидневно предлагане на сирене. Ако си въвела глутена, мисля че  можеш да предлагаш макарони.

3. Щом първо кърмиш, а после предлагаш пюре няма проблем. Косе Босе беше дала оринтировачни грамажи според възраста, ама несъм я запаметила  Embarassed

Окич Аз лично направих така - първо оризпвo нищесте, псоле ориз и когато въвеждах каша ориз започнах с по-голяма доза, но за всеки случай въвеждах ориза с вече опитани плодове/зеленчуци.

Второ хранене се въвежда втория месец след захранването  Peace

Публикувам вече, че от сутринта го пиша това  Whistling

# 308
Окич , 60 гр. май не е много - моето дете яде по-голямо количесто зеленчуково пюре, но го смесвам с мляко. Просто дозата му за едно ядене я првя от пюре + мляко, но грамажа е постепенно постигнат. И както са ти казали за второ ядене най-рано след месец , ти си захранила късно, така че месец май е добре- аз захраних рано и мисля да поизчакам 8-9 седмици от захранването.

# 309

И моите въпроси се припокриват с питането на Lauren!Проблема при нас е,че не мога да въведа сиренето...опитах няколко пъти...с овесени ядки,с пюре,със сухар...не иска и да опита! Моля ви дайте идеи какво да правя!! И какво да давам за закуска..
Благодаря предварително за отговорите ви!   bouquet

# 310
Момичета, гледайте сега какъв тъп въпрос ще задам, но манджите станаха повече от 3  Laughing и взех да се чудя... Та питанката ми е - като въвеждам нова храна за примерно 3 дни, на 4-тия може ли да давам пак от нея и едновременно с това да въведа нова храна?? Досега съм правила почивка от нововъведеното, т.е. въведох картоф, на следващия ден само морков дадох, после тиква с картоф (почивка от моркова) и т.н. Но сега се зачудих, че пюретата траят по 2 дни и да въвеждам 3 дни храна, та на 4-тия да дам пак от старото пюре  Laughing (уф, така го обясних, че и аз не си го разбирам  ooooh!. Надявам се вие все пак да ме разберете  Hug).

# 311
Лорън, макарони е идеално, но те са по-скоро за ядене с пръсти... с лъжица кус-кус можеш да му даваш или някакви други най-дребни формички.
Количествата твърда храна, които Косе-Босе е давала за тази възраст, мисля бяха 180-190 грама. (Иначе моята не закусва, щото между 5 и 11 сутрин суче 100 пъти. Но аз давам разни подобни работи за опитване и на другите хранения.)

Детелина, отделно не иска ли да го опита сиренето? Моята дъщеря много хареса моцарелата  Sunglasses Просто така, на парченца, с препечена филийка.

Смайлинг Сиси,
то се знае, че може - където 3 дни, там и 4.

# 312
Моят син, който никак не е злояд- поне до сега не показва такива признаци- днес му дадох пюре от тиквичка, картоф и има за сгъстител ориз на Хип, ама как никак не му хареса. Ако знаете само как му личеше  отвръщението..... (тиквичка и картоф е ял до сега, също така до сега не се е ужасявал така от пюре). Хайде да споделим тия храни- готовите де, дето децата хич не ги харесват(ама пюрето си беше гнусничко), чувала съм и за чист картоф на Семпер, че никое дете не го харесва.

# 313
[

Детелина, отделно не иска ли да го опита сиренето? Моята дъщеря много хареса моцарелата  Sunglasses Просто така, на парченца, с препечена филийка.

И отделно съм пробвала...пак не иска! Сега пак сложих парченце да се изкисне за утре с надежда...дано го хапне,а с моцарела не съм пробвала,защото си мислех за захранване да е обикновено краве сирене! Какво друго млечно да пробвам и после да се върна пак на  сиренето?Дайте ми идеи,моля ви!

# 314
Не съм спец- ама млечни каши, кисело мляко не стават ли???

Общи условия

Активация на акаунт