Примерна схема на захранване (17)

• 40 139
  • 715
  •   1
Отговори
# 615
Всичко, което вече е въведено под каквато и да било форма се брои за въведен продукт- смело даваш каша от царевица и според мен никак не са много продуктите.

# 616
Здравейте имам въпрос към gundie относно картофеното пюренце:
"...та като го сваря го пасирам , ама с обикновен пасатор не става хубаво, имам такъв с купа и с него става идеално гладко, понякога добавям по 2-3 лъжици от водата в която съм варила зеленчуците"
 Аз като го пасирам с пасатора става на ластик картофа/въпреки че съм добавила малко водичка/, какво не правя както трябва?
Когато го мачкам с вилица и после с лъжичката остават едни парченца......

# 617
Честно казано незнам, аз и преди съм чела,че така ставало, мояето не става така-слагам по малко от водичката в която съм го варила ,ако е само картоф (или картоф и морков), а ако е тиквичка  и катроф няма нужда тя го разрежда....но не ми става на ластик- само като изтине се стяга и става с плътна консистенция. Нека кажат другите как е при тях

# 618
Здравейте имам въпрос към gundie относно картофеното пюренце:
"...та като го сваря го пасирам , ама с обикновен пасатор не става хубаво, имам такъв с купа и с него става идеално гладко, понякога добавям по 2-3 лъжици от водата в която съм варила зеленчуците"
 Аз като го пасирам с пасатора става на ластик картофа/въпреки че съм добавила малко водичка/, какво не правя както трябва?
Когато го мачкам с вилица и после с лъжичката остават едни парченца......
И моето става на ластик, принуждавам се като готвя да вадя картофа, пасирам останалите съставки и него добавям намачкан  Crazy . Не че ядем домашно засега, но така процедирам, когато правя опити да захраня с домашно. Между другото възможно ли е да е свикнала с купешките и затова да отказва домашно приготвените?

# 619
Здравейте.
Когато съм пасирала картоф с пасатор - става точно като ластик - ужас. Но той домашни пюрета изобщо не ще да погледне и съм принудена да купувам.
Имам въпрос - той е почти 8 месеца, мога ли да въвеждам млечни вече или е рано? Мога ли да правя попара или още не? Колебая се дали му стига твърдата храна, че много суче нощем  newsm78.

# 620

Ред за въвеждане на млечни продукти
:
сирене - (извара) - масло - кисело мляко - прясно мляко
масло - сирене - извара - кисело мляко - прясно мляко
масло - извара - сирене - кисело мляко - прясно мляко

Масло = 8 м.
Сирене = 8-10 м.
Извара = 8-10 м.
Сметана, сухо мляко в пюре = 8-10 м.
Кисело мляко, йогурт = 8-12 м.
Прясно мляко (това е смисълът на 'краве мляко' в преводните статии) = 12 м.

# 621
Здравейте,искам а ви питам още нещо,не знам дали е за тук въпроса ама ще го задам.
Днес въведох за пръв път закуска пасирани плодове,на обяд Маги вече яде пюре по 190 гр.,следобяд каша към 150 гр., от няколко дни увеличи количеството на изядената храна, но се кърмим кам 7-10 пъти на ден.Та се зачудих днес след като изяде пюрето на обяд след половин час сука,не отказва като и предложа,с нормално тегло е.Баба ми днес ми каза , че ще и се разшири стомахчето,не знам колко е вярно ама сука и след кашата която беше млечна.
Да и предлагам ли да суче или само ако заплаче ,дали се е нахранила...да не преяжда ?

# 622
Аз това дете като го гледам не ми прилича на дебеличко, даже не ми прилича на пухкаво...май има нужда от кърмичка Wink
Междудругото моят син не яде и грам повече отколкото му се яде- като реши,че не иска и блъска.

# 623
Моята дъщеря никога, ама никога не е отказвала да суче, независимо колко е яла, а и не ми е минавало през ума, че може да си разшири стомахчето  Mr. Green (извинявам се, ама това ми звучи малко смешно за кърмено дете), защото няма как да суче повече, отколкото иска, нали така?!

# 624
  • София
Здравейте,искам а ви питам още нещо,не знам дали е за тук въпроса ама ще го задам.
Днес въведох за пръв път закуска пасирани плодове,на обяд Маги вече яде пюре по 190 гр.,следобяд каша към 150 гр., от няколко дни увеличи количеството на изядената храна, но се кърмим кам 7-10 пъти на ден.Та се зачудих днес след като изяде пюрето на обяд след половин час сука,не отказва като и предложа,с нормално тегло е.Баба ми днес ми каза , че ще и се разшири стомахчето,не знам колко е вярно ама сука и след кашата която беше млечна.
Да и предлагам ли да суче или само ако заплаче ,дали се е нахранила...да не преяжда ?
Детенцето си суче толкова, от колкото има нужда. Ако не иска - няма да суче Wink Аз доколкото съм чела - това е нормалното положение при кърмени на поискване бебета  Peace
Ние се кърмим 30-60 минути преди пюре/каша и след 30 минути той си търси сукането  Laughing Бебоците си набавят и течности от кърмата. Със започването на захранването ние всъщност даже увеличихме броя кърмения.
Точно с кърма и кърмене според мен няма шанс да се прехранва бебе  Wink

# 625
  • София
здравейте,

преди няколко страници споменах, че сме на 5м и аз бавно започвам да се осведомявам за захранването, че много материал имам да изчета  Wink
Извадих си някой от вашите схеми за захранване и смятам помагайки си с вашите предложения да направя схема, която смятам за добра за бебо.
Спрях се на захранване със зеленчуково пюре, но някак не ми е ясно като захраня със зеленчук (разработих си схема за 1м да вкарам: тиква, ранни моркови, картоф, тиквички, пащърнак, карфиол (разбира се само за опитваме иначе се кърмим) и да правя комбинации от тези зеленчуци, има и дни само кърма за почивка Simple Smile ) кога да вкарам плод???? Много от вас вкарват паралелно и плодове, други ги вкарват чак след 1м захранване само със зеленчук, кое е по-удачно???
2) кога да вкарам при това положение ориза- в рамките на този 1м със зеленчуците или след това???
3) кога да вкарам безмлечни и млечни каши- повечето са ги вкарали след 8м ???

Толкова материал изчетох тук, че главата ми се замая и реших да видя, дали съм разбрала повечето неща правилно  newsm78 Направо ми е голяма каша това захранване и кое кода се "вкарва"  ooooh!

Но пък си водя записки от темите 1-17, че да не се объркам   Embarassed

Благодаря ви

П.С. Малко се притеснявам, защото може и да ви изглежда глупаво, но на мен ми е първо дете и повечето работи ги научавам в движение след четене и питане тук във форума  Embarassed

# 626
То всичко е въпрос на лично решение, щом си изчела всички теми би трябвало вече да имаш предтава коя храна по кое време(от развитието на детето) се предлага- аз например също след много четене имах голяма каша в главата си, но седнах и си направих схема за продуктите и месеците , в които аз мисля да ги дам (според прочетенонто) и после имах по-ясня представа.

# 627
  • София
здравейте,

преди няколко страници споменах, че сме на 5м и аз бавно започвам да се осведомявам за захранването, че много материал имам да изчета  Wink
Извадих си някой от вашите схеми за захранване и смятам помагайки си с вашите предложения да направя схема, която смятам за добра за бебо.
...

Привет,
май всички тук правим като теб - четем и миииииислим... Wink

Аз започнах с оризова каша, но ето какво мога да споделя по питанията ти - всичко зависи и от детенцето и как му понася захранването, аз моите планове ги променях в движение според него:
1) С изключение на карфиола/тежък е за стомахчето/, другите ми се виждат ОК. Препоръките за карфиол бяха за малко по-късен етап, аз към 8 навършени го вкарах.
По препоръките на Косе Босе - хубаво е да се вкарват храните на групи, като се изреждат по няколко продукта от група. След няколко зеленчука може да вкараш няколко плода. Ако е минал месец и нещо от захранването, може да ти минат към второто за деня даване на твърда храна (следобед), аз така направих.
2) ориз има в доста от пюретата, иначе кашата може след зеленчуците. За нея обаче си предвиди поне 10-тина дни.
3) Кашите си вървят сред другите храни. Аз въвеждам по една на 20-25 дни. При положение, че се кърмим не виждам нужда от млечна каша - нямаме заместено хранене. Давам само безмлечни и без захар и добавки, мисля да продължа така възможно най-дълго.

Ами от мен толкова, нека и другите мами да се изкажат Wink

# 628
  • София
ох, благодаря ви,

аз чета и по доста въпроси съм изкарала по няколко мнения, на другия ден си ги изчитам и за себе си решавам, но ми беше много полезно това с броколите и безмлечните каши. Имам да чета още няколко темички, извадих си за рибата, за глутена, абе като цяло сте ми мноооооого полезни да знаете    bouquet

Отделям от времето си за сън, за да ви чета, мисля, че тези няколко часа са доста добре инвестирано време от моя страна, дано и бебо след захранването мисли така  Peace

# 629
Зеленчуци:
- морков, пащърнак, тиквичка, чушка (5-7 м.)
- броколи, карфиол, царевица, праз, зелен фасул (6-8 м.)

Броколи може от 6 м. като малка част от пюрето. Около 8-10 м. е най-добре да се предложи в по-голямо количество. Същото се отнася карфиола.

Това е от косе босе

Общи условия

Активация на акаунт