.:.ХАЙДЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕМ***РОЖДЕНИ ДНИ.:.

• 285 051
  • 653
  •   1
Отговори
# 495
Здравеите казвам се Мариана  имам 2ма сина Константин на 12год.и Мартин на 3год и 7месеца.Коко се родив 8 месец  беше на кислород после във кувиоз а на 4 ден повърна ако и изака кръв. след това на 9тия ден мупадна пупа и се видя че ака и от дупето и от пъпа на десетия ден го оперираха с много силна жълтеница слава на бога всичко мина много добре благодарение на доцент Шеитанов сега има жив и здрав син на 12год. А Марти когато се роди на 3тия ден акото му беше рядко и нашите доктори щото са много умни му изписаха амикацин за това че имал бил дезентеия после на изследванията се оказа че детето няма изобщо никаква дизентерия ама благодарение на тоя антибиотик увредиха слуха на Марти цяло лято ходя при джипито и казвам докторе Марти не говори още да не би да не чува пляска му тропа вика чува бе тои ако не чува няма дказв някои думички за да ги казва значи ги е чул отнякъде. А накрая като разбрахме че наистина има проблем с  слуха тои ми вика аз несам му изписвал такива антибиотици вярно аз не го обвинявам че е изписвал такива лекарства ама ако беше ни изпратил по рано на унг кабинет.ами това е извинявайте ако съм ви досадила с моите писания.

# 496
Здравейте нови мами!Дано има решение на вашите здравни проблеми Praynig

# 497
Здравей Марти04, ужасно е това безхаберие на личните лекари! Дъщеря ми ходи на УНГ още на 9 месечна възраст по повод друг проблем и той се съмняваше че не чува. Половин час я преглежда , за да се увери, че няма проблем със слуха. Поне тази горчива чаша ни отмина. Йоанка се роди и с атрезия на ануса. Нямаше дупка на обичайното място, а отвор между сфинктера и влагалището. Също минахме операция и слава Богу сега всичко е наред, поне с дупето и. Големия ти син има ли други малформации? Питам, защото постоянно ми повтарят,ч е една малформация никога не е сама и винагио е свурзана с други. При нас са липса на ляв бял дроб  и лява бъбречна артерия.

# 498
Не зас сега всичко е наред с Коко вече е 12 години да чукам на дърво поне засега е добре нямали сме други проблеми с него освен в началото.Но тои имаше анус но червото от пъпната връв не е зкърняло след раждането и затова е акал и през пъпа и  от дупето.Лекарите казваха ако не излезе сполучлива 1вата операция трябва да има 2ра а има ли 2ра задължително е да има 3та операция не се знаеше дали ще издържи защото беше незрял и с много силна жълтеница.Но благодаря на докторите които го спасиха и благодарение доцент Шейтанов и доктор Димова Коко е жив и здрав.А иначе никой не очакваше че той ще издържи и направо от добрич си ми казаха не се притесняваи вие сте млади ще имате и други деца със това ме успокояваха нашите кадърни доктори от Добрич благодарение на които сега Марти не чува и е със слухови апарати. Стига съм ви занимавала че ще ви оттегча с моите проблеми .

# 499
Здравейте.Аз съм от Варна.Майка съм на 2 деца-Александър на 10 и Елица на 6 год.И аз имам проблеми с болести и "умни "лекари.Синът ми е с диагноза"Ревматоиден юношески артрит".Ужасно е да го гледам как се свива от болки,лекарите да ти казват че не могат нищо повече да направят за това и да си безсилен да му помогна.Сега е в болницата за наблюдение и "лечение"(ако има такова).До скоро

# 500
Здравейте на всички. Аз съм Гена и имам едно чудесно весело детенце Калина на 2г. и почти 2 месеца. Тя е с спастична хемипареза 1 степен.

# 501
 smile3525   Здравейте от Габрово !!! Майка съм на две "дяволчета" Пламчо - 11 г. и Никол  почти на   3 г.Вече година откакто дъщеричката ми е с диагноза ЮХА .През цялото време пие Преднизолон ,включиха Метотрексат,пулс терапия с Орбазон двукратно,Ледерлон в коляното и........упорита болест ,пак писъци и болка.От толкова носене на ръце аз ще хвана нещо.Сега пак ни закрепиха ,ще си правим физиотерапия у дома и ще се надяваме поне крачето да изправим /имаме непълно разгъване в коляното/
               ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ СИЛНИ МАЙКИ !!!!!!       bouquet  bouquet  bouquet

# 502
  • София
Здрасти mimozche, и добре дошла. Не от добро, но пък има шансове големи да се оправят нещата. Моя син е със същата диагноза, но при нас са засегнати над 8 стави, няма да ти разправям какво е. А и беше на 12 та трудно се носи.
Общо взето след година и половина лекарства и мъки сме що годе добре. Тонове лекарства, много разправии, но светлината накрая се вижда.

# 503
   bouquet  bouquet  bouquet  mimmy, оптимисти като теб заслужават поклон!Направо ми вдъхваш сили.Повечето хора покрай мен имат погледи изпълнени със съжаление,а това не ми се отразява добре.  smile3501 smile3501 smile3501

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 23:35 от mimozche

# 504
  • София
ами и около мен беше така
аз обаче забраних да се отнасят с детето ми като с болно и хората постепенно свикнаха
преди да се разболее тренираше хокей и въпреки че не можеше да продължи остана в отбора, ходеше на мачовете и дори го пускаха за по 30 секунди на леда.
твоята е още малка за такива неща, но пак си зависи от твоето отношение

# 505
Права си,mimmy от мен зависи дане чувам изрази от рода"ой на дядо горкичкото....." Понякога най-близките ни хора не ни подкрепят,за съжаление,но аз нямам право и не мога да се предам на отчаянието.

# 506
  • София
те ни подкрепят, но мислят, че като ни съчустват помагат, а всъщност не е така. Аз се държах със сина си като със здраво дете, е доколкото е възможно де, и после и родителите ми свикнаха. Ама бая разправии имахме.

# 507
  • София
Здравейте мили нови майчета, за жалост се множим тук, но подкрепа ще намерите, пишете и споделяйте, форума е сила голяма. Hug

# 508
Здравейте, аз вече се представих в Недоносени
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204737.100
но много често чета тук. 
Второто ми момче е с дислексия и ми е постоянна грижа почти от както се е родил. Беше по- болнав, все с бронхити и почти не е ходил на градина. А от както започна училище почти всеки ден учим заедно били сме и на логопеди и всичко това за да успее да изкара годината с успех около 3,50.
Има проблеми с четенето, писането и матетматиката. Уж е запомнил нещо и след малко все едно не сме говорили.
А иначе безпроблемна бременност, нормално раждане на термин, но малко тежко, за мен болезнено и продължително (около 2 дена) поради дълга шийка,  силни контракции и много бавно разкритие. Понякога се питам дали е било прекалено тежко за бебето. Но пък баткото беше в същото положение, даже малко по-дълго и с увита пъпна връв, а няма проблеми.
А иначе покрай проблемите с бебето изчетох какво ли не за ДЦП и всичко което може да сполети едно такова дете. Слава богу засега не виждам проблеми. Сега е на 11м , отдавна пълзи и ходи по мебелите.
Дълбоко състрадавам на всички майки тук, моля се всичко да бъде в крайна сметка ОК. Вярвам че всеки може да намери щастие за себе си независимо от проблемите.
Един от най - любимите ми филми е Форест Гъмп.

# 509
     ЗДРАВЕЙТЕ  МАМИ И ВИЕ ТАТКОВЦИ
РАДВАМ СЕ ,ЧЕ МОГА ДА РАЗГОВАРЯМ С ХОРА,КОИТО ИМАТ ДЕЧИЦА КОИТО СА СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ-ТОЧНО КАТО МОЕТО.
    СИНЪТ МИ СЕ КАЗВА ДАНИЕЛ И Е НА 11 ГОДИНИ.ДИАГНОЗАТА КОЯТО МУ ПОСТАВИХА В,,СВ.НИОЛА,, Е СЕПАРАЦИОННИ СТРАХОВЕ,УЧИЛИЩНИТЕ ПСИХОЛОЗИ ИЗПОЛЗВАТ ТЕРМИНА -АУТИСТ ,А СПОРЕД МЕН ДЕТЕТО МИ ИМА ДИСЛЕКСИЯ.ТАКА МИСЛЯ,ЗАЩОТО ТОЙ ИМА ТРУДНОСТИ ПРИ ОБУЧЕНИЕТО-ЧЕТЕ БАВНО-ПО БУКВИ,СМЯТА МНОГО ТРУДНО ЕЛЕМЕНТАРНИ ЗАДАЧИ,НО ПЪК С ПИСАНЕТО СЕ СПРАВЯ ДОСТА ДОБРЕ.ГОВОРИ ,ПО НЯКОГА -ИЗБИРАТЕЛНО,ОБЩУВА И С ДЕЦА ,И С ВЪЗРАСТНИ,НЕ Е МНОГО КОНТАКТЕН,НО ВИНАГИ ОТГОВАРЯ НА ЗАДАДЕН МУ ВЪПРОС.ПИША ВИ ТОВА ,ЗАЩОТО АЗ СЪМ МНОГО ОБЪРКАНА -ДЕТЕТО МИ НЯМА ТОЧНА ДИАГНОЗА , А И В МОМЕНТА НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ПРАВЯТ ДРУГИ ИЗСЛЕДВАНИЯ,ЗАЩОТО СМЕ В ЧУЖБИНА.УЧИ НОВИЯТ ЕЗИК ДОСТА БЪРЗО ,НАУЧИ АЗБУКАТА И СЕ ОПИТВА ДА ЧЕТЕ-И ПАК БУКВА ПО БУКВА.                                                                                                                                                                         АЗ НЕ СЪМ ЧЕЛА МНОГО ЗА ,,ДИСЛЕКСИЯ,, ,НО ОТ ТОВА КОЕТО ЗНАМ СИ ВАДЯ ЗАКЛЮЧЕНИЯ .ДАЛИ ОБАЧЕ СЪМ ПРАВА-НЕ ЗНАМ .ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ.БАГОДАРЯ ВИ                                                                                                                                                                                     

Общи условия

Активация на акаунт