Има ли други балами като мен, които работят за 350лв.?

• 14 539
  • 271
  •   1
Отговори
# 15
Съвсем не искам да се заяждам,но наистина грешките не са от бързо писане.То си личи когато грешката е следствие на неудобство или от бързане.Само погледни твоите-доста са-мога да ги посоча.И са груби.Исках с това да кажа,че за съжаление повечето хора пишат неграмотно.Е,това е следствие на образователната система,но е факт.За съжаление!

# 16
  • област Софийска
Има, естествено, и не всички се смятат за балами...
Аз също работих и за по-малко от 350 лв., но, когато си с малко дете, е важно и също така и работното време (редовна смяна) и безпрепятственото взимане на болнични, когато се налага. Всеки сам си прави сметката и решава приоритетите си.
А грешките в правописа определено не са от бързото писане на тъмно, мисля аз - все пък звучни-беззвучни да се бъркат  newsm78

# 17
Да има хора,които взимат и 200 лева заплата и мълчат и си пазят службичката и си гледат и  децата с тези пари.Естествено нямат привилегиите на държавния служител,а и ми е интересно къде работиш на държавна работа та заплатата ти е 350 лева.

# 18
Ами и аз съм от баламите.Е, с 30 лв. отгоре.Всичко си има предимства. Никъде няма да получа май 56 дни годишен отпуск, да мога да си вземам болничен по всяко време без проблеми и да работя по 3 часа астрономически на ден. Погледнато отстрани звучи супер. Но когато вече ги прекарваш тези 3 часа в нерви и устата не ти спира от забележки-ти изглеждат като 30. И се прибираш с главоболие, и не ти се говори и всичко рефлектира върху собствените деца. но... за момента няма друг избор.

# 19
Много ми е неприятно като чуя/прочета как някой се оплаква от работата си. Работя от 18 годишна, следвах редовно и работих, докато отглеждах двете си деца в платеното майчинство също работех ... (никога държавна работа). Човек, който не го устройва работата - си намира друга. Работя поне има много, въпросът е можем ли и стиска ли ни да я вършим.
Към авторката: ти явно не се оплакваш от работата си, а питаш има ли други като теб - сигурно има, всеки е недоволен и си пази работата, страх го е да рискува, оплаква се, но нищо не променя .... значи го устройва.

# 20
Ами и аз съм от баламите.Е, с 30 лв. отгоре.Всичко си има предимства. Никъде няма да получа май 56 дни годишен отпуск, да мога да си вземам болничен по всяко време без проблеми и да работя по 3 часа астрономически на ден. Погледнато отстрани звучи супер. Но когато вече ги прекарваш тези 3 часа в нерви и устата не ти спира от забележки-ти изглеждат като 30. И се прибираш с главоболие, и не ти се говори и всичко рефлектира върху собствените деца. но... за момента няма друг избор.

Аз 6 години работих на място, където 350 лв. ми беше стартовата заплата през 2005-та, но пък работех 2-3 дни седмично по 6 часа, имаше обаче късни смени - от 17 до 22ч. Болнични си взимах безпроблемно за неограничено време, особено последната година, когато работата нарастна с три пъти, а заплатата не мръдна от 600 лева и .... на 3-я месец след промените напуснах. Сега пак съм в частния сектор, работно време от 8 до 17ч., почива се на всички празници и събота и неделя, заплата - 800 лева. Просто като не ви харесва нещо се махате, то с оплакване нещата не се оправят.  Peace

# 21
То хубаво 350 лв, ами забравяте и 400 лв за дрехи годишно, разните му добавки и 13-та заплата. Отделно отпуските и болничните.
Еми като го разхвърлиш годишно-май се получава не лошо, а? Whistling

# 22
Последно за толкова пари работих преди има-няма 9-10 г.
Вярно е, че има и хора с обидно ниски заплати, ама никой не се жени за определена позиция в службата - когато един човек не го удовлетворява положението, в което е, (стига да има достатъчно квалификация, знания и умения) винаги може да търси нещо по-добро или странична дейност. И има голяма разлика между държавна и държавна служба.
Подобни заплати на "държавна служба" май останаха само в общините и министерствата, а за мен това са подходящи места единствено за млади хора, които тепърва започват да трупат стаж и опит (неслучайно в повечето държави на подобни места работят единствено т.нар. "стажанти" - няма много общо със същото понятие у нас). За хора със семейства не мисля, че е подходяща работа (освен, както в случая, за майки с малки деца)...
 Peace

# 23
Има. Ако е кофти ден и аз някъде толкова ги докарвам.

# 24
Има. Ако е кофти ден и аз някъде толкова ги докарвам.

Да те оплаче човек а?  smile3503

# 25
С тоя правопис и за чистачка в частна фирма няма да те вземат. Кютай си там като деловодителка, взимай болнични на поразия. Може и до пенсия да го добуташ.
Ако решиш да си търсиш друга работа, моля те да се образоваш малко и да наблегнеш на правописа.

newsm10

# 26
Цитат
На баламата и 5 лв. заплата са и много, катои чета писанията.
Ама докопало се съществото до държавна работа, кюта си на болнични и хленчи тук. Добре, поне че не  го прави в работно време.
Пари ли да и събираме, нова работа ли да и търсим?

И още нещо - след пунктуационен знак се слага "шпация".

Добре, вметнете за правописните грешки, ама ... защо толкова язвително?  ooooh!
Че "чистачка" беше наричана жената, "същество" ... Айде няма нужда!

# 27
То хубаво 350 лв, ами забравяте и 400 лв за дрехи годишно, разните му добавки и 13-та заплата. Отделно отпуските и болничните.
Еми като го разхвърлиш годишно-май се получава не лошо, а? Whistling

Боже не мога да ги разбера държавните служители.Все ревът за нещо. Като не ги устройва заплатата що си натискат гъза там. Да не говорим че 90% от тях са с връзки и изяждат хляба на хора които имат нужда от парите. То на мен като работя в частна фирма и взимам прилична заплата ми е много хубаво да съм на разположение денонощно и като има работа да оставам след 17.00 часа да си я свърша, ама не съм тръгнала да се оплаквам по форумите и да стачкувам.

# 28
  • Бургас
Защо във всяка втора тема се ръбате за правопис?  newsm78 Малко спамя, ама искам да знам.
По темата: Има много хора, които работят за такива пари. В условия на криза сме и би трябвало да се радваме, че получаваме нещо. Като знам колко са го закъсали семействата, които са се прехранвали от строителство и ремонти.

# 29
"Свят широк - хора всякакви."
"Колкото повече - толкова повече"
"Който търси, той намира"

Общи условия

Активация на акаунт